Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

válasz tegyebek #2502 üzenetére

Örülök, hogy ennyire érdeklődsz a téma iránt, de van még mit tanulnod.

Először is a margint termésetesen nem 3dB-re lövi be alapból sem a modem sem a DSLAM. A port konfigurációjától függően 100%-os margin mellett lehet 6 vagy 10dB az alap margin. A 3dB-s margint pontosan azért látjuk, mert a szinkronizálás után annyira elromlott a vonal, hogy jelentős tartalék tűnt el a vonalról, ezért a tetemes romlás. Nem a modem szar és nem is a DSLAM port.

Az I24K-nak semmi de semmi köze a marginhoz. Erősen ajánlott bekapcsolni, de ez kizárólag az interleaving hatékonyabb működésében segít.

Harmadrészt ha valami igazán segít az első ránézésre nehezen megállapítható problémák kiderítésében az a leírásom szerint pontosan elvégezett és szükség szerint többször megismételt SNR monitorozás, mivel ez mutatja meg igazán a vonalon végbemenő időbeni változásokat.

Negyedrészt az "SNR lock" egy általam kreált kifejezés ami pontosan azt jelenti, hogy az előfizetői oldalon hiába módosítjuk a target SNR margin értékét, nem változik semmi, mivel a szolgáltatói oldalon nem az SNR margin értékét változtatják meg (ahogyan azt kellene) a DSM segítségével, hanem helyette fixálják a port sebességet.

Dchard

• beldeczki

aktív tag

válasz tegyebek #2502 üzenetére

Semmi gond, inkább én köszönöm hogy segítesz.

Másik modemet sajnos nem tudok szerezni, a jelenlegi pedig a Telekomé. Amilyen képzett emberek vannak az ügyfélszolgálaton vagy kiküldenek egy emberkét, vagy elkergetnek. Ha valaki kijön akkor az meg azt látja hogy jó minden, szóval elég körülményes lenne a csere, maximum rajtahagyom ezt a firmwaret és hivatkozok arra hogy lassú a net és nem úgy villognak a ledek mint régen. Milyen firmware van rajta azt úgy se szokták megnézni, inkább fogják azt gyors kicserélik.

Amikor múltkor kijöttek szerelők akkor is feltettem rá gyors a gyári szoftvert, nehogy belekössenek. Megdolgoztak vele rendesen, azt mondták minden szabad érpárt kipróbáltak, de ennyi a max (6.5 megabit), a távolságra hivatkozva. Azt olvastam hogy adsl-nél a távolság jelentősen tudja befolyásolni a sebességet, de hogy mennyire azt nem tudom.

Új hozzászólás Aktív témák