- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
tegyebek #2502 üzenetére
Örülök, hogy ennyire érdeklődsz a téma iránt, de van még mit tanulnod.
Először is a margint termésetesen nem 3dB-re lövi be alapból sem a modem sem a DSLAM. A port konfigurációjától függően 100%-os margin mellett lehet 6 vagy 10dB az alap margin. A 3dB-s margint pontosan azért látjuk, mert a szinkronizálás után annyira elromlott a vonal, hogy jelentős tartalék tűnt el a vonalról, ezért a tetemes romlás. Nem a modem szar és nem is a DSLAM port.
Az I24K-nak semmi de semmi köze a marginhoz. Erősen ajánlott bekapcsolni, de ez kizárólag az interleaving hatékonyabb működésében segít.
Harmadrészt ha valami igazán segít az első ránézésre nehezen megállapítható problémák kiderítésében az a leírásom szerint pontosan elvégezett és szükség szerint többször megismételt SNR monitorozás, mivel ez mutatja meg igazán a vonalon végbemenő időbeni változásokat.
Negyedrészt az "SNR lock" egy általam kreált kifejezés ami pontosan azt jelenti, hogy az előfizetői oldalon hiába módosítjuk a target SNR margin értékét, nem változik semmi, mivel a szolgáltatói oldalon nem az SNR margin értékét változtatják meg (ahogyan azt kellene) a DSM segítségével, hanem helyette fixálják a port sebességet.
Dchard
-
beldeczki
aktív tag
válasz
tegyebek #2502 üzenetére
Semmi gond, inkább én köszönöm hogy segítesz.
Másik modemet sajnos nem tudok szerezni, a jelenlegi pedig a Telekomé. Amilyen képzett emberek vannak az ügyfélszolgálaton vagy kiküldenek egy emberkét, vagy elkergetnek. Ha valaki kijön akkor az meg azt látja hogy jó minden, szóval elég körülményes lenne a csere, maximum rajtahagyom ezt a firmwaret és hivatkozok arra hogy lassú a net és nem úgy villognak a ledek mint régen. Milyen firmware van rajta azt úgy se szokták megnézni, inkább fogják azt gyors kicserélik.
Amikor múltkor kijöttek szerelők akkor is feltettem rá gyors a gyári szoftvert, nehogy belekössenek. Megdolgoztak vele rendesen, azt mondták minden szabad érpárt kipróbáltak, de ennyi a max (6.5 megabit), a távolságra hivatkozva. Azt olvastam hogy adsl-nél a távolság jelentősen tudja befolyásolni a sebességet, de hogy mennyire azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest