- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #101 üzenetére
De így akkor VGA limitben játszol... a CPU-d elvileg nem szól bele a dologba....
Amúgy itt van pár teljesítmény táblázat... Ezekből nagyon jól le lehet vonni, hogy a Phenomok nem állnak annyira rosszul...
Csak mert egy juhtúrós videón láttad, hogy a E8400 30%-al legyorsulja a 2,3GHz-es Phenom X3-at...
-
dezz
nagyúr
válasz
Iron Funeral #107 üzenetére
Így már nagyjából egy szintre kerülnek, mert nagyjából éppen ennyivel volt lemaradva...
(Vélhetően azonos alkalmazásban kb. azonos mértékben gyorsulva.)
A K8 meg mondjuk 2x ennyivel, bár ez most csak sacc.
-
Iron Funeral
őstag
Na, hát az már biztos, hogy ütősebb darabok lesznek ezek a processzorok, már csak az a kérdésem hogy ezzel együtt hol fog állni a core2-höz képest? Meg mondjuk megmondhatná valaki hogy %-ban kb mennyi a lemaradása a k8-nak, és a k10-nek a c2-höz képest mert nekem kicsit összekuszálódtak a dolgok, mióta van phenom is
Szerk.: ez válasz lett volna #106-ra
-
dezz
nagyúr
Itt-ott már volt linkelve, de ha valaki még nem látta volna: Deneb vs. Agena. Ha ez valós, akkor az a bizonyos IPC javulás alkalmazástól függően 5-20%!
-
Ste
addikt
válasz
Iron Funeral #103 üzenetére
talán azért mert előrelépés volt a 0 magos köfejtőhöz képest
-
Iron Funeral
őstag
válasz
akiesznelvan #100 üzenetére
Nekem 3 a szerencseszámom, hidd el, hogy a hárommagos Phenom csak jó lehet
Egyébként meg ha idegen a páratlan szám akkor mire fel volt az egymagosok sikere?
-
akiesznelvan
csendes tag
Nekem a 3 magosokról mindig az jut eszembe, hogy hiába jó ár érték arányban, hiába ellenfele a 8xxx-es sorozatnak, az embereknek idegen a páratlan magszám. Szvsz nem kellene ezzel piszmogni, tudom ezek selejtes 4 magosok, de akkor is valami másra lenne szükség... .
-
leviske
veterán
Hát akkor megint nem értem a dolgot... amíg VGA limited van... addig nincs CPU limited. Ha te csak a Crysis-t játszod alacsony felbontáson és azt is a VGA miatt, akkor ahhoz sincs köze a CPU-nak...
De ha van más, komoly érved, szívesen elolvasom.
(#79):
Ezt honnan veszed????? Én úgy tudtam, hogy a Nehalem magja nagyobb, mint a Deneb... a Deneb kb. akkora, mint az Agena (a megnövelt L3 miatt), ami pedig akkora, mint a 65nm-es Core2-k magja.
Az Intel max. a Penryn-ek árával szórakozhat, de azok ellen, jobb esetben ott lesznek a Propusok (rosszabb esetben meg a Propusokkal majd aláígér a Penryneknek), amik kisebbek/akkorák, mint a Penryn-ek.
Bár lehet, hogy itt nem csak a méret a lényeg, de abból következtetve, hogy a Nehalem semmivel sem egyszerűbb felépítésű, mint a K10... erősen kétlem, hogy olcsóbban tudnák gyártani. És akkor itt megint hozzá kell tennem a nagyobb magméretet.
De javítson ki valaki, ha tévedek.
-
Dr_Syrex
senior tag
a duplamagos Regor is jó alternatíva lehet, pláne ha valami tisztességes tuningra is képes.
persze alapon használva se rossz, valamint biztosan hűvösebb lesz néhány fokkal a jelenlegi X2-eseknél. -
Brae
őstag
válasz
Iron Funeral #91 üzenetére
Ó a szép emlékű 1700+ Tbred-B, mindjárt könny szökik a szememből
Az én kis JIUHB-m simán vitte a 2300mhz-et... Sztem ez volt az AMD legeslegjobbab CPU-ja.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
VaniliásRönk #92 üzenetére
Na jó valami VIA chipsetre gondoltam meg egy SiS Xabre 200 vga-ra, az pont jó lesz nekem
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Iron Funeral #91 üzenetére
nForce & GeForce? Nem arról volt szó, hogy az AMD-t bünteted és nem magad?
-
Iron Funeral
őstag
WOW! 2.8-3.0GHz mint startoló órajel
, nyam nyam, hát még ha gyorsabb is lesz clock to clock mint a jelenlegi K10 akkor már igencsak jó lesz lecserélni az x2-met!
Még a 3 magos variánsok lehetnek érdeksek, kevesebb fogyival+hőtermeléssel lehet, hogy megint lesz új "1700+".Remélem, hogy megelékszenek ezek a processzorok az SB600-as csoda lapokkal, mert ha nem akkor kenheti nálam a hajára a platformját az AMDaztán jöhet megint az nF+GF kombó
-
dezz
nagyúr
Az a max. IPC. Nem ártana, de ez szinte az egész mag átdolgozását igényelné. Viszont nem is ez az igazán fontos, hanem a különféle programoknál valójában elért átlag IPC (pl. a PerfMonitorral mérhető). Ez általában egy 1.0 és 2.0 közötti nem egész szám. 0.1-0.2 többlet máris nagyon sokat számítana, mert most kb. ennyivel teljesít jobban a Core2. Ehhez kisebb finomítások is elégségesek lehetnek.
-
-
Bluegene
addikt
válasz
audi100td #82 üzenetére
és ha AM2+-os lapot vettél volna?
asszem a 45nm-es phenomok belemennek vagy nem?
én meg azért váltottam AMD-ről mert az S939 4200+ X2-esem és a DDR1-es Gigás moduljaim többet értek mint a nagyobb teljesítményű DDR2 és E2160-as, tehát úgy cseréltem jobbra hogy 2500 Ft-os nyereségem lett
-
audi100td
nagyúr
Remélem ez végre egy kis előnyhöz jutattja az AMD-t, régen nagyon szerettem a Barton procimat, de múszáj volt Intelre váltanom.
-
radírfej
senior tag
-
Ste
addikt
a baráti körömben 1 tuningolt gépet tudok, most még a sajátom sem az
a többiek inkább vesznek nagyobb procit, pedig mindenkinek ajánlottam az esetlegesen költségkímélő tuningot.
ettől függetlenül munkával kapcsolatban csak alapon járó procikat látok, s egy nagy hányadában még 1 magosak, amik bőven elcsörögnek még pár évig -
leviske
veterán
Kezdek attól félni, hogy csak fekete fehérben látod a világot. Nem tudom, ki az, aki képes arra HD4800-ast venni, hogy 1280x1024-ben játszon vele. 1680x1050-es felbontásban pedig már sehol nem volt komolyabb különbség a PH teszt szerint.
(#64) gV: Mikor is jön rendes desktop Nehalem? Q2? H2? Ne a Bloomfield-okhoz mérjük már... Azok ellen az FX-ek jönnek...
A sima Denebek/Propusok stb egyelőre a Core2-k ellenfelei lesznek, mert még sokára jönnek a középkategóriás/alsókategóriás Nehalem változatok és ha jól emlékszem, akkor ezt még maga az Intel nyilatkozta (már mint azt, hogy később jönnek).
Bár azt azért megjegyzem, hogy valószinűleg nem lesznek annyira lemaradva a Nehalem-től... A Nehalem olyan téren hoz újításokat, amiket leginkább csak szerver fronton kamatoztathat. Játékokban a Core2 komolyabb ellenfél lesz elvileg (és a legtöbb usernek ez a lényeg)
és itt gyorsulni is fog a Deneb az Agena-hoz képest. (gondolom)
-
leviske
veterán
Erősen kétlem, hogy ezekkel csak megszorongatnák a Q6-osokat... Végül is a Propus a Q8-asok ellenfelének volna szánva, a Deneb pedig a Q9-esek ellenfele volna... A továbbiakban is lesznek programok, amik a Cor2 felépítésénak kedveznek, de azokban a Nehalem sem fog fényeskedni.
(#17) [CS]Blade2: Én azért még kíváncsi leszek, hogy a Nehalem-ek milyen TDP-vel fognak kijönni.
Egyelőre 130W-os, intelféle TDP-ről hallottam.
-
klambi
addikt
nem kevés nekik ez a gyorsítótár...? intelelkben sokkal több van...
-
Hun'reeth
őstag
Az már csak a kérdés, hogy vajon a Deneb tényleg mennyivel lesz jobb a Phenomnál?
Mert ebből: "számos ponton továbbfejlesztette a K10 mikroarchitektúrát" még semmi sem garantálja, hogy igazán jó lesz.
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #32 üzenetére
Nem azért kérdeztem, mert zavarna, de ezt így kijelenteni, kicsit bátor. Kíváncsian várom a fejleményeket.
-
Oliverda
titán
Ejj...muszáj itt is nyomni a bundás féle baromságokat?
Az E1280 vs. 6400+ hasonlat eddig a nap vicce. Gyanítom hogy az E7200 pedig teljesítményben kb. azonos szinten lehet a 6400+al.
A 9850 Black Edition pedig egy árban van a Q6600-al.
Ste:
"...ha valaki nem tuningolja őket, mint a felhasználók tetemes hányada,"
A PH! felhasználoknak valóban a tetemes hányada de ha az össz. otthoni dekstop PC felhasználokat vesszuk alapul akkor ott már csak elenyésző ez a rész. Pl. pont tegnap vett tőlem meg egy procit egy arc innen a PH!-ról. Amikor átadtam neki az volt az első kérdésem hogy lesz-e tuning. Kapásból rávágta hogy ő soha nem szokott tuningolni, csak alapon járatja a cuccot. Mondom oké. Pedig amúgy elég tuning júzer feje volt neki.
-
-
Solten
őstag
Hurráá...
Go AMD!
-
dezz
nagyúr
"A fentebb említett Deneb chipnek természetesen az új foglalattal kompatibilis verziója is megjelenik, továbbra is a csúcskategóriát képviselve."
Az alapján, hogy az AM3 visszafelé kompatibilis mind AM2-vel, mind AM2+-szal [link] (*), nem tudom, mi értelme külön AM2+ és AM3 tokosat kiadni.
2-3 hónapos különbséggel... Ez nem túl jó húzás.
(* Kiv. hogy az AM3-as alaplapok nem kezelik az AM2-féle Parallel VID-et (ez amúgy is felesleges lenne, mert az AM2 procik nem támogatják a DDR3-at) -- viszont maguk az AM3 procik vélhetően támogatják, mert a rajz szerint képesek működni AM2 lapokban is.)
Remélem, ez csak félreértés, és arról van szó, hogy eleve AM3 tokban érkezik, de használható AM2+ lapokban is, és márciusban jön ki az AM3 platform (alaplapok AM3 foglalattal). A különbség lényegében az, hogy AM2+ lap esetén DDR2 játszik, AM3 lapnál meg DDR3.
(Gy.k. tok = tokozás, a proci "háza"; foglalat = ami az alaplapon van.)
-
Bluegene
addikt
válasz
Mercutio_ #44 üzenetére
de nekem 4850-esem van ahhoz kell (nem pedig 3850-es)
egyébként én is remélem hogy a fusion és a 45nm-es AMD-k jók lesznek, inkább veszek AMD-t
1-2 percel előbb legyen vége egy olyan videókonvertálásnak, amihez az ember úgyis bekapcsolva hagyja a gépet és elmegy tv-zni... Pfff... Nem is kell ennél nagyobb tempó, mint amit az AMD csinál... hajrá, akkor vedd meg a lassabb gépet! Ennyi
elhiszem hogy neked "elég", de azért a gyorsabb mégiscsak jobb nem?
-
Bluegene
addikt
... Eldöcögök majd én a legerősebb Phenommal... Kit érdekelnek az Intelesek? Folyton csak Ők támadnak, az AMD-sek meg csak lesajnálják őket, hogy mennyit képesek procira költeni azért hogy 1-2 percel előbb legyen vége egy olyan videókonvertálásnak, amihez az ember úgyis bekapcsolva hagyja a gépet és elmegy tv-zni... Pfff... Nem is kell ennél nagyobb tempó, mint amit az AMD csinál... Azt kéne már mindenkinek az agyába vésni, hogy játékra ár/érték arányban nem olyan mint a VGA... az én wolfim 7500Ft-ba került az E2160-as beszámítással(szal 16500ft), már 45nm-es kevés áramot fogyaszt és nézhetünk 1-2 játéktesztet 3,6ghz-en
nem azért de ez olyan "savanyú a szőllő" hsz volt -
eddie17
addikt
Ilyen waferrekkel dolgozom én is.
-
Mercutio_
félisten
Ha a propus árban is 2/3-a lesz a denebnek lehet érdemes lesz elgondolkodni
-
Oliverda
titán
Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, sőt. Más tészta letiltani egy bizonyos részt illetve más kiiktatni az egészet. Gyanítom hogy a Propus esetében majd pár (apróbb) változtatásokat is kell eszközölni és nem csak "kihagyni a tervrajzról" magát az L3-at. Tehát ha egy Deneb-nél letiltják az L3-at abból még szvsz nem lesz működő Propus.
Egyébként még bő 1 éve volt arról is szó hogy lesz L3 nélküli K10. Aztán mégsem lett. Lehet hogy áttervezni nem érte meg, szimpla letiltással pedig nem működött volna a dolog?
-
radírfej
senior tag
válasz
#65675776 #35 üzenetére
ebben teljesen igazatok van, valószínűleg sokat profitálnak ezekből a közös kutatóműhelyekből a résztvevő cégek, de ebből tömegtermelésre vonatkozó jóslatokba bocsátkozni nem érdemes.
úgy tűnik a gyártástechnológiai előny jelenleg az Intelnél van, és nagy valószínűség szerint ez 32nm-re is igaz lesz. 22nm-ert meg majd meglátjuk.
-
törölt tag
Vagy éppen Venice, ami felezett cache-ű San Diego, vagy NewCastle, ami felezett cache-ű Clawhammer (aka Clawhammer-512)... Ugyanez megvan intelnél is.
radírfej: A zintel még ott sem tart, hogy egy SRAM cellát legyártson 22nm-en. Szóvaé jelenleg előnyben van az IBM/AMD csoportosulás.
-
Oliverda
titán
Azért mert desktop-on nincs akkora szükség az L3 cache-re mint mondjuk server vonalon. Tehát jóval kevesebb előnye van. Viszont ha legyártják L3 nélkül akkor kijön kb. 2/3 anyagból a mag így olcsóbb az előállítás és ezért olcsóbban is tudják piacra dobni őket.
Thrawn: Nem tiltják le hanem ott sem lesz.
-
scoorn
csendes tag
Kösz az infokat ! Egy kérdésem lenne még, hogy miért raktak l3 cache-t a procikba ha most meg kiszedik? Nem jött be nekik ?
-
Oliverda
titán
Hát ha megnézed a hírben is szereplő die shot-ot akkor abból jól látszik hogy a 6MB L3 foglalja el kb. a mag 1/3 részét. Tehát elég sokat meg lehet spórolni azzal ha azt onnan tényleg leradírozzák. Főleg úgy hogy ahova szánják (desktop) ott nem igazán lesz majd észrevehető a hiánya.
-
Oliverda
titán
Pontosabban a Propus az L3 nélkül legyártott Deneb lesz. Mivel nem csak letiltják hanem oda sem rakják a magok mellé ezt a részt így ezzel elég sok anyagot tudnak majd megspórolni.
A Hydra az már D steppinges natív 8 magos CPU lesz magonkánt 1MB L2 és gőzöm sincs hogy mennyi L3 cache-vel.
-
[CS]Blade2
addikt
Egy enyhe +fesz. azt már 150W-nál jár az ember.
-
Oliverda
titán
válasz
Noel Ryyka #12 üzenetére
Ezt honnan álmodtad?
scoorn: [link]
-
scoorn
csendes tag
Valaki el tudná nekem magyarázni nekem, hogy a hydra és a propus név mit takar ?
-
Remélem gyorsan eltelik az a 3 hónap, akkor derül ki minden...
-
Egzee
őstag
Nah megvan előre láthatólag a legutolsó rúgása az AM2+-nak, jövőre CPU csere... Eldöcögök majd én a legerősebb Phenommal... Kit érdekelnek az Intelesek?
Folyton csak Ők támadnak, az AMD-sek meg csak lesajnálják őket, hogy mennyit képesek procira költeni azért hogy 1-2 percel előbb legyen vége egy olyan videókonvertálásnak, amihez az ember úgyis bekapcsolva hagyja a gépet és elmegy tv-zni... Pfff... Nem is kell ennél nagyobb tempó, mint amit az AMD csinál... Azt kéne már mindenkinek az agyába vésni, hogy játékra ár/érték arányban nem olyan mint a VGA...
-
Tomate
veterán
Remélem fog akkorát ütni mint most az ATI
-
CYBERIA
őstag
Egy Regort megnéznék valami jó magas órajelen.
-
Integra
titán
jó lenne már egy tuti amd cpu-deszka-vga triót látni...
csak a cpu hiányzik, reméljük ez már jó lesz! -
pok.tom
aktív tag
fúú de új ez a 45nm es gyártástecnológia.
és ezt még nem is idén?
mod:
mivan az intel nehalem 32nm es technikával? -
Devid_81
félisten
Új tokozás az AMD-től?
Alakulnak már azért, kicsit valóban késve, de ki tudja hátha a 45nm hoz némi tuning lehetőséget az egyszerű júzereknek.Pl nem épp ilyesmire gondolok
-
Ezzel kellett volna kijönni az AMD-nek - 1 évvel ezelőtt. Akkor megszorongatta volna a q6600-at és társait, de így...
-
leviske
veterán
Kíváncsi leszek, hogy a Propus hogy viszonyul majd a mostani Agena-hoz... Ha hozza a szintjét és emellett a L3 hiányának köszönhetően jobban tuningolhatóvá válik, akkor elég erős ellenfele lehet a Q8-asoknak és Q9-eseknek.
(#2) ^Clown: Nem akarok okoskodni, de egy termék még nem csinál nyarat... a gödörből már a elindultak kifelé. (lásd: már 6$ fölött járnak a részvények) Ahhoz, hogy 100%-ig kint legyenek belőle több erős platformot be kell mutatni. A Leo Platform (RV7x0+SB750+Deneb) egy elég erős desktop platform lesz, és a Hydrával szerelt utódja úgyszintén... A Bulldozer architektúráról nem sokat tudok, de ha jól sejtem, akkor az sem lesz kispályás.
-
^Clown
addikt
Várjuk a Denebet, remélem kihúzza az AMD-t a gödörből!
-
dokar
addikt
őrült messze van még sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest