- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
válasz inteltunder #3651 üzenetére
Jé, most így ránézve, az aldis tiszta Philips koppintás.
Menj be egy Mediamarktba, és nézd meg őket. Melyiknek mennyire "szellős" a kosara (a jó légforgás miatt, hogy alá is tudjon fújni), melyik kosár alja tűnik könnyebben tisztíthatónak (kisebb a letapadási felülete), melyik erősebb kialakítású, stb. - aztán döntsd el.
Amúgy ez az airfryer egy rém primitív szerkezet: egy doboz, benne egy kivehető kosár, egy filléres hőfokszabályzóval és egy időzítővel, illetve egy fűtőspirál felül, afelett pedig egy ventilátor, ami lefelé fújja a levegőt... ennyi.
A tapasztalatok szerint a szögletesebb kialakítású kosárba jobban lehet pakolni, mint a kör alapúba.
A Philipsnek pl. van olyan modellje, amelyben a kosár alja egy vékony hálós acél drót rács, amit ki lehet venni és külön elsikálni - mai ésszel számomra már legfontosabb a könnyű tisztíthatóság.
Ami még szempont lehet, és bosszantó, ha téged zavar (és csak otthon derül ki), hogy van olyan szerkezet, aminek a ventilátora/működése hangosabb, és van amelyik jóval halkabb. Nálunk pl. a családban a Blitzhome hangosabb, az aldis pedig tök halk.[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Így néz ki a kosara az aldis Ambiano XXL-nek.
Saját szubjektív értékelésem:
Ami tetszett, hogy nagyon csendes.
A kosár alja talán lehetne kicsit szellősebb.
És idős édesanyámnak a kezelése is egy kicsit feleslegesen elbonyolított.
(Pl. nem elég a hasábburgonya piktogramra kattintani, hanem valami rejtélyes okból előtte meg kell nyomni a Menü gombot is, stb.)
Ami érdekes még, hogy kikapcsoláskor egy darabig járatja a ventilátort.[ Szerkesztve ]
-
-
tlala
addikt
Mindegyiket rázogatni kell, ez nem a Philips jellemzője.
A fizika törvényei szerint még a drága alul-felül fűtéssel rendelkező modelleknél is fent jóval nagyobb forróság van, mint alul.
Ezért is jó, ha a kosár alja olyan, hogy "több lyuk mint vízszintes felület", mert az csökkenti a letapadó felületet, illetve a meleg levegőt is jobban tudja áramoltatni a ventilátor.
Illetve még az előmelegítés segít valamennyit, hogy a kosár alja is forró legyen, és azonnal alulról is sülni kezdjen a cucc. -
tlala
addikt
1 éve vettem, akkor egy akcióban 20e Ft volt (69USD), ennyit nem adnék érte, amennyibe most kerül (igaz, ennyit semelyikért sem).
Ami nagy előnye a könnyű tisztíthatóságon túl, hogy jó magas a beltere, ezért nem fröccsen a fűtőszálra gyakorlatilag semmi. -
tlala
addikt
A mi tapasztalatunk ettől eltér - a családban van mindkét típusból, és a hálós aljút (banggoodos Blitzwolf) sokkal könnyebb takarítani, ráadásul a hálót ki is lehet pattintani, így hozzáférve még könnyebben tisztítható. Gyakorlatilag alig van felület, amire rá tudna tapadni az égett cumó, és egy mosogatókefével megkínálva azonnal lejön róla minden. A lemezes aljút nehezebb tisztára vakarászni.
Azt megerősítem, hogy az áztatás nagyon sokat segít. -
tlala
addikt
Édesanyámnak szeretnék valamilyen kisebb masinát venni a héten.
Van most valami jó Lidl/Aldi vagy hasonló fogható ajánlat? -
-
tlala
addikt
Ilyen lett az újévi malac-szászárunk.
Életem legjobb malacsültje (pedig van mögöttem néhány próbálkozás).
30 perc 95 fokon, majd 40 perc 200 fokon.
(Egy kínai szakács receptje a youtube-on, akit követek.)
Szkeptikus voltam az elején egy kicsit, hogy ennyi idő alatt tényleg megsül-e, de a végeredmény tökéletes lett.
Az elején be kellett dörzsölni az alján keresztbe-kockásra metszett húst (a bőrt nem kellett irdalni) sóval, borssal és egész köménnyel (én csak ennyi fűszert használtam). A bőrt ecettel kellett bekenni - ennyi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Robotporszívók
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest