- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
Téged még soha az életben nem vertek át semmivel? Nem sok intelligencia kell ahhoz sem, hogy oylan dolgot találj ki, amivel tömegeket át lehet verni. Erre egész iparág épül, lásd fogyasztási cikkek, és egyebek. A világhálót meg nem csak a magunkfajta drótszökevények használják, hanem sok olyan ember, aki életében PC_t alig látott, és hát nehéz megoldani, hogy ahányszor gép elé ül, melléüljön egy rendszergazda, aki okítja, hogy mit lehet, mit nem. Ha az ilyennek feljön egy ablak, hogy fertőzött a gép, elhiszi, hogy a gép írta ki. Ennyi. Aztán legjobb belátása szerint cselekszik, ami nem feltétlenül a hülyeség, hanem sokszor józan ész logikája szerint zajlik.
-
didyman
őstag
Ha linuxot használna annyi user1.0, mint windows-t, akkor lenne féreg arra is bőven. De ez a windowszar duma olyan gyerekes dolog, oké, hogy Redmondban is hibáznak, de az XP-t leszarozni legfeljebb hozzá nem értő ember teszi, aki képtelen mögé látni annak, amiről egy ilyen széleskörben használt rendszer szól.Mindig a felhasználó lesz a gyenge pont itten, és hiába ír jót (jót, de nem tökéleteset
lyat nem nagyon lehet) az MS, vagy akármelyik féregirtó cég, ha lesz mindig néhány ügyes és magasan kvalifikált ember, aki megtalálja a kiskapukat rajtuk. Linuxnál is épp elég probléma a törhetőség, a biztonság, legfeljebb asztali vonalon ebből szinte semmit nem veszünk észre. Jól van ez így, de én pl. a netezős vason XP-t használok, nincs online víruskeresőm, router sincs, csak az XP tűzfala. Ha megfertőződöm, az kizárólag magam miatt van (direkt is szoktam, ha kíváncsi vagyok, mit csinál egy-egy féreg), amikor meg ilyen történik, akkor kézzel szedem le a férget. Amikor még 2003-ban volt Kapsersky és bejött mellette két vírus is, amiket még az adatbázis sem ismert fel, csak én szúrtam ki, akkor úgy döntöttem, hogy ilyen védelem csak feleslegesen lassítja a munkám. Aztán én nem vagyok vérprofi (jó, kézzel irtani vírust nem annyira szokványos dolog
), csak megtanultam használni a windows-t és megismerni a működését, és ami a legfontosabb, hogy eljutni arra a szintre, ahol az ember egy hiba, vagy kilátástalannak tűnő helyzet kapcsán nem a telepítőlemezhez nyúl (hacsak nema konzol miatt
), hanem megoldja a gondot. Erre sajnos sok, rendszergazdának nevezett kollégám, ismerősöm nem képes, és nem azért, mert mondjuk egy előrelátóan megcsinált rendszerképpel 10 perc alatt ő is kész, tiszta rendszert húz, hanem mert szakmailag nincs rá igény és mert az MS is elhiteti, hogy a rendszerükhöz elég bizonyos felhasználói hozzáértés. Aztán amihez nem ért az ember, arról véleményt is könnyebben alakít ki-jellemzően nem jót.
A korábban írt bejelentkezési marhaság a Daonol.g volt, na ez kivételesen nekem is fejfájást okozott, mert kérdezni voltam kénytelen.
-
didyman
őstag
válasz
Mr.Csizmás #65 üzenetére
A valódi az kritikus rendszerfolyamat és nem tudod leállítani. Ha az egyiket le lehet feladatkezelővel szedni, akkor az vélhetően féreg, keress rá ezen a néven első körben, aztán lehet, hogy csak ilyen egyszerű, talán az msconfig-ban is megjelenik. Ha bonyásabb, akkor eltérő név alatt fut (ProcessExplorer megmondja), msconfig-ban nem látszik (.../WindowsNT/CurrentVersion/Winlogon kulcsból, meg pár más helyről indulhat pl), stb. Win7 alatt nem tudom, hogy létezhet-e esetleg szolgáltatásként két példányban, azzal keveset foglalkoztam eddig. Ha két fájl is van belőle, akkor a virustotal.com segít megmondani, hogy miféle, aztán aszerint lehet tovább bogozni, keresni a kártéteményeit, bejegyzéseit.
-
didyman
őstag
Lóf.sz. Fél éve irtottam ki ilyet egyik ügyfél gépéről, nevetséges megoldás, csökkentett módban hatástalan, exéjét nem rejti véka alá, így konzolról is hamarabb meg lehet szabadulni tőle, minthogy a panda oldaláról leszedem a kulcsot
. De azért rendes tőlük.
Na most meg valami újabb gyönyör, eljut bejelentkezésig, aztán explorer indítása előtt úgy marad, se jobbra, se ződ. Arra rájöttem, a registry első mentésének visszaállításakor, hogy a Software adatbázisba turkál bele, meg is lesem, hovamit.Áhh, eszembe jutott, Vista-n volt ilyen, de ott a feladatkezelő és a logmein élt, ott megcsináltam ezzel a kettővel távolról úgy, hogy cmd-re, explorer-re újraindult
. Szerencsére a csrss, smss és még valami gyanús volt, aztán kettő lett belőlük, na ott volt az eb elhantolva. Vitro a kis rohadék neve, az lesz ezen is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest