Új hozzászólás Aktív témák
-
TGer
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy miért hiánycikk ez az Asus kártya majdhogynem világszerte? Európában néhány helyen kapni, itthon jelenleg nem találtam. Ahol van is listán, nincs raktáron és nem tudják megmondani mikor érkezik.
-
Maszki
tag
Én most szereztem be egy Asus Gtx 670 dcu2T-t és rengeteget vaciláltam rajta, hogy melyiket vegyem a kettő közül. Amiért ezt választottam az az mert,1 évvel több rá a gari, a hűtése halkabb, talán eredményesebb is. Ja és a palit csak a megemelt óraszám miatt erősebb, az Asus azonos órajelen kb. ugyan ott van és még olcsóbb is egy picit!
A kinézet meg szubjektív. De emberek minek húzni egy ilyen pöpec kártyát, mire nem elég alap órajelen?!
-
TTomax
félisten
válasz
matteo_szg #87 üzenetére
-
TTomax
félisten
Azért engem érdekelt volna,hogy hogyan reagál az Asus a fesz. emelésre,főleg annak tükrében hogy rajta van a feature listán,programot adnak hozzá,garanciavesztéssel sem jár.Érdekelt volna,hogy mit tud úgy tuningban,és a hütés mennyire birkózik meg a feladattal.
Persze tudom ez Oliverda szerint mellékes,de én azért csendben megjegyezném,hogyan sokan azért választják a gtx670-et mert meglehet a 680 teljesítménye (akár a húzotté is) jóval olcsóbban....
Köszönjük a tesztet.... -
cunderfx
csendes tag
Sziasztok !
Szerintetek 1920*1080 ban az ASUS 670 top ot a phenom II 955 3,7 ghz n ki tudná hajtani ?
Válaszaitok előre is köszönöm !
-
Jokes67
tag
Örűltem volna ha régebbi karikat is beleraknak a tesztbe viszonyitásnak...pl nv 480 vagy ati kártyákat...
-
dethroner
veterán
válasz
matteo_szg #78 üzenetére
Erre csak egy Hofi idézettel tudnék válaszolni:
Akinek nem inge, ne vegye magára! De akinek inge, az öltözzön fel,mert már rohadtul unalmas -
matteo_szg
őstag
válasz
dethroner #66 üzenetére
Már pedig ez gyanusítgatás, csak nem a Prohardvert, hanem engem gyanusítasz, mint azt, aki adta tesztre a kártyát.
Ezt gyorsan felejtsd el, hogy az ASUS díjakat, pozitív konklúziót kér a Prohardver szerkesztőségétől. Szó nincs erről, és az egy igen nagy butaság, hogy az ASUS-nak azért jár díj, mert évek óta bizosít tesztkártyákat, a Palit meg nem. Ez még viccnek is rossz.
Inkább örülnél neki, hogy a Palit végre tartja a kapcsolatot a médiával - korábban a magyar disztribútor intézett teszteket, ha épp akart -, illetve, hogy az ASUS-nál kiemelt helyen szerepel a Prohardver, mert pl. sok esetben mi előbb adunk kártyát nekik, mint az AMD vagy az NVIDIA.
Ha nem tetszik az értékelés, elfogadom, de ne ilyen butasággal magyarázd a nemtetszésed.
-
Pista0001
addikt
válasz
LackoMester #75 üzenetére
Na. "Annak idején" az új helyett a válaszra klikkeltem véletlenül. Ezért bocsánatot kérek. Azt viszont továbbra sem értem hogy abból a szövegből hogy sikerült azt leszűrnöd hogy neked szól. Többször láttam különböző fórumokban hasonló szituációt, többnyire leesik az embereknek ha nem nekik szól a hozzászólás. A félreértésért bocsánatot kérek, a hangnem marad.
-
LackoMester
addikt
-
Oliverda
félisten
válasz
ViiiiktorOC #70 üzenetére
Mi baj vele? Meg tudom erősíteni amit ott leírtak, csak ők egy jobb kártyát fogtak ki tuning szempontjából. Azért ez nem gyenge, akárki akármit is mond.
Nekem a
és
arcok használata mindig akkor jut eszembe, amikor valaki teljes meggyőződéssel beszél egy olyan termékről, amit addig csak képen látott.
-
Oliverda
félisten
válasz
dethroner #66 üzenetére
"A gyártó helyében én is elvárnám hogy az értékelés során ez előnyt jelentsen."
Az lehet, hogy te elvárnád, de a gyártó nem várja el, illetve hiába is tenné. Ékes példája ennek, hogy egy éve a HD 6970 DirectCU II csak tetszett plecsnit kapott.
"Míg az Asus kártyája a teszt végéig emelkedő hőmérsékletet mutat, ami elképzelhető hogy még tovább emelkedett volna ha tovább nyúzzátok És ha kicsivel is, de magasabbra ment fel az Asus-é."
Elképzelhető sok minden, de attól még nem biztos, hogy igaz lesz. Itt megtekintheted a TPU mérési eredményeit. Náluk (is) szinte pontosan ugyanannyira melegedett a két kártya terhelés alatt, ergo a teóriád hadilábon áll.
Nálunk ennyit nyom a latba a zajszint. A Palit kifejezetten hangos, míg az ASUS olyan halk, mint talán még semelyik másik csúcskategóriás kártya ami eddig nálunk járt.
A tuningpotenciálnak pedig alig van szerepe az értékelésben, mert semmi sem garantálja, hogy az általad megvásárolt kártya nem csak épp fele akkora emelést fog bírni.
Szerintünk megér ekkora felárat az erős gyári tuning és a kiváló hűtés. Amennyiben neked nem, akkor számodra pont nem ajánljuk különösen ezt a kártyát.
-
DrJános
aktív tag
válasz
dethroner #66 üzenetére
Szerintem az elemzések és tesztek után a konklúzió és a plecsnik is nagyon hasznosak.
Az hogy mi alapján milyen készülék milyen plecsnit kap az nem a mi dolgunk. Mindenki eldönti magában, hogy az ő számára mi a megfelelőbb és azt fogja választani.PL: A társoldalon a mobilarénán az általam most is használt S.E. Live with Walkman-t keményen lehúzták (a benne lévő elég erős hardver ellenére is), de mégis azt vettem meg mert amire én használom arra tökéletes és az ára is megfelelő is volt számomra.
Persze mint tulaj nem esett épp a legjobban, hogy az enyémet lehúzták míg a testvér modelljeit (amik drágábbak voltak nála) azt meg az egekig dicsőítették, de ez már egyéni szoc probléma. Attól még a cucc remekül működik, és örülök, hogy ezt vettem meg.
-
SLYM
veterán
köszi, akkor elég húzós az ára szerintem. nem tudom mi van mostanában a VGA-k piacán, nem nagyon jutunk egyről a kettőre, régebben 1 új szériával kb duplázódott a sebesség, most meg ilyen 20%-okat fejlődgetnek a kártyák egy új szériával
szerk: őőő vagy lehet, hogy ezt benéztem. nem 40%-kkal, hanem 140%-kkal. bocs
-
dethroner
veterán
Nincs semmi gyanúsítgatás. Pont ti írtátok hogy Palit kártyát már ki tudja mióta nem teszteltetek, míg ha visszanézzük a vga teszteket akkor jól látszik hogy Asus szinte mindig szerepel. A gyártó helyében én is elvárnám hogy az értékelés során ez előnyt jelentsen.
Ha jobban megnézzük a hőmérsékleti grafikont, jól látható hogy a Palit kártya viszonylag hamar eléri a max hőmérsékletet és tartja azt. Míg az Asus kártyája a teszt végéig emelkedő hőmérsékletet mutat, ami elképzelhető hogy még tovább emelkedett volna ha tovább nyúzzátok És ha kicsivel is, de magasabbra ment fel az Asus-é.
Az értékelés során egy dolgot róttatok fel a Palit kártyának, azt hogy hangos. De ezt az egy hátrányt sem tudta kiegyenlíteni a nagyobb tuning potenciál és 10%-al kedvezőbb ár, hogy az esetlegesen tovább emelkedő hőmérsékletről már ne is beszéljünk? Ez azért már kicsit részrehajlásnak tűnik.
Ha meg nem szeretnétek hogy valaki ilyesmivel vádoljon titeket, el kéne felejteni az ajánlott plecsniket. Egyszerűen tárgyilagosan leírni a tapaszalt, összehasonlítható, mérhető különbségeket, az értékelést pedig meghagyni az olvasóknak. Mert ami mérhető azt lehet objektíven közöli, de hogy kinek melyik szimpatikus az már nagyon egyéni ízlés, tapasztalat stb.
Egyébként sem asus sem palit kártyám nem volt még, tehát nem düh vagy elfogultság beszél belőlem, csupán nem értek egyet azzal hogy lehet valakit jobban vásárlásra buzdítani azzal, hogy nektek mi hogy tetszett. -
SLYM
veterán
ez a kártya hogy teljesít egy 5850 ellen? elég jónak tűnik nekem így elsőre
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
Pista0001 #57 üzenetére
Az értékelésben nem tértem ki rá újra, de a cikkben benne van, hogy az ASUS egyedi NYÁKot csinált.
Az evidens, hogy a GPU gyorsított alkalmazásoknál is megnő a GPU hőmérséklete és felpörög a ventilátor. Na már most az ASUS-nak még csutka terhelésen sincs hangja, ergo így nem hiszem, hogy alacsonyabb terhelés mellett lenne neki.
rakloo: Az a minimum FPS.
-
rakloo
aktív tag
Elnézést az amatőrségemért, de a teszteknél az 1920 "min" mit jelent?
Sosem értettem, szörnyen röstellem. -
Recon666
Közösségépítő
Köszi a tesztet!
A palit kártyája szerintem igen szépre sikerült.
-
Pista0001
addikt
A jobb tápellátás már jobb indok, de a cikkben ez nem volt a verdikt részben kiemelve (mármint a Palit verdikt részében, ott csak a zajt említitek).
A GPU gyorsított dolgokban is egyetértek, de sajnos ilyen nem volt a cikkben. Számomra nem derült ki hogy például egy full HD videó gyorsításakor is hangosabb-e már mint az Asus, vagy valamelyik Adobe program (ha jól tudom mindegyik támogatja a Cuda-t) futtatásakor mi az eredmény.
Abban is egyet értünk hogy fontos tényező a zaj, csak mint írtam nálam az idle zaj nagyobb súllyal játszik mint a terheléskori zaj.
Végül pedig nem azt akarom kihozni hogy szerintem jobb a Palit. Nem kapok ezért semmi pénzt, és amúgy is fogalmam sincs hogy tényleg jobb-e, csak azt nem értem hogy kb ugyanannyi pro és kontra mellett miért lett az egyik különösen, a másik meg simán ajánlott. Pontosabban értem az érveiteket, csak nem értek egyet velük. Pont.
Drizzt: Én meg vettem egy klassz fejhallgatót arra az esetre ha a szomszéd aludni akar.
-
Logen88
aktív tag
gyönyörű kártyák.
jó kis teszt volt, köszi.
-
fondorlatos
aktív tag
Tetszik, hogy kicsit komolyabb nyákot raktak a top alá asusék, mint a ref. megoldás.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Pista0001 #51 üzenetére
Elfogadom amit mondasz, de nem értek vele egyet. Szerintem az idle és a terhelt zaj egyaránt fontos. Terhelt zaj is simán tud olyan lenni, hogy hiába hallgatsz hangosan zenét, hallod közben a gép hangját is. Kivéve ha annyira hangosan hallgatod a zenét, hogy a szomszéd se tudjon aludni.
Persze ez relatív, de engem egy ideje mindkét zaj zavar nagyon, ha magas. Így lett számomra az egyetlen elfogadható választás a DC2.
-
Pista0001
addikt
Értem én, meg ugye ti hallottátok a kártyákat, nem én, csak furcsa. Nekem is fontos a zajszintje a gépnek, de terhelés nélkül/kis terhelésen legyen halk főleg. Ha terhelve van (játszok) akkor a játék hangjait valószínűleg semmilyen gép nem harsogja túl. Ezért úgy gondolom hogy a terhelt hangerőnek kisebb súllyal kellene beleszámítani az értékelésbe mint a kis terheléskori hangerőnek. Utóbbiban pedig - szerintetek - a Palit a jobb. Emellett kb 11000 Ft-al olcsóbb, ami azért nem kevés pénz abban a kategóriában sem.
Nem ismerem egyik kártyát sem, de a cikk alapján nálam a leírtak miatt inkább a Palit felé billenne a mérleg. (Az már más téma hogy nem vagyok érdekelt egyik kártya beszerzésében sem.
LackoMester: Már bocs, de azt választasz amit akarsz. Nem tudom hogy a hozzászólásomból hogyan szűrted le azt a következtetést hogy meg akarom mondani neked hogy mit válassz, és az igazat megvallva nem is érdekel. Hálás lennék ha megkímélnél a hozzászólásaimra adott reakcióidtól a későbbiekben. Köszönöm.
-
gekkoXT
senior tag
Fura, hogy ilyen luxus kártyákhoz ilyen kevés hozzávalót adnak. Semmi játék, semmi extra.
(ha jól látom) -
H.Ezredes
őstag
DirectCU II TOP-ra szavazok
Lenne itt jó áron egyre be is neveznék. Nekem bejött a DCII
-
XtremLor
őstag
A palit megoldasa nagyon tetszik, meg ha hangosabb is kisebb terheles mellett is.
-
Artyy
csendes tag
Érdekes mert alig kapható 670 TOP-os kártya és ahol kapni is közel 160ezer. :/
-
zazahoho
őstag
Nekem nagyon bejön ez a 670-es széria.Lehet idióta a kérdés,de miért nem árulnak simán kártyát hűtő nélkül?Sokan használják vízzel ill. én mindig lecserélem a gyári hűtőt erre,lényegesen olcsóbban lehetne árulni.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Jó cikk! És külön óriási +pont a hangteszt!
Asus DC II itt végre működik, érdekes. -
Vigneau
félisten
Semmi gond, jobb későn, mint soha.
Épp azt néztem, hogy megegyezik elvileg a furattáv az 570/580/670/680 terén, így még a későbbiekben is jó lehet a "tákolmányom", ha beválik - és persze nem lesz útban semmi a PCB-n. Bár még bütykölgetek egy AC TT Pro-t is, így lesz alternatíva bőven - már ha elbírja.
-
Destructo
senior tag
Up! Nagyon jók a kártyák! Köszi a cikket,teszteket!
-
DrJános
aktív tag
Köszi a tesztet.
Örülök, hogy tuningolt kártyákat is teszteltek mert így a kártyák tudása mellett az egyedi hűtések is előtérbe kerülnek. És így azok is megismerhetik őket akik nem értenek más nyelveken.
Vigneau: - ami meg a hangot illeti, egy aftermarket hűtővel orvosolni lehet.
Sőt mivel a borda sík egyenes így akár ventilátort is lehet cserélni. -
Chp
őstag
A fene megeszi, ellopták az EVGA műanyag fekete hátlapos dizájnját!
-
D-evil
aktív tag
de 140ért tuti
-
jocek91
aktív tag
Pont most vacilálok egy 670-esen eddig ez a kettő a befutó nálam is. Köszi a tesztet!
-
D-evil
aktív tag
válasz
dominating #25 üzenetére
annyiért 680at vettem volna...
-
csaabz
őstag
Ordenáré drágák, de azért jól teljesitenek!
Kéne. -
mepet
addikt
Nagyon dícséretes, hogy a DirectCU II TOP hűtés "csak" 2 slotot foglal el. Elég kevesen vesznek 4 videokarit, hogy emiatt számítson, de azért más kártyáknak is kellhet a hely...
-
dominating
tag
nekem van 670toppom, nagyon megvagyok vele elegedve! 2db 560ti-t valtottam le, es konnyeden veri az sli konfigot! mondjuk az en kartyam 1241mhz-re megy fel az 1137 mhz helyett. lehet toptopot fogtam ki:p amugy 132.000huffert vettem a digitaltrend oldalon szalitassal 1utt! csak ajanlani tudom mindenkinek!
-
Gaga
tag
Remek teszt, ahogy szoktátok. Köszönjük.
Az alcímből a vesszőt tessék száműzni, arra nincs szükség ott! -
Loha
veterán
Elég spórolós nyákja van mindkét kártyának, az ASUS-é is SZVSZ ilyen kamu 6 fázisú tápellátással rendelkezik, ami valójában csak 4 fázis. Ennek tükrében a Gigabyte 670 OC 680-as nyákkal, és ref. 680-hoz képest +1 tápfázissal, nagyon nyerőnek tűnik. Kép a nyákról: [link]
Szerintem teljesen rendben van, hogy a Palit "csak" ajánlott, túlzottan nem erőltették meg magukat. -
Retekegér
MODERÁTOR
Én azt nem értem, hogy miért nem hoznak ki sorra referencia méretű nyákkal, egy ventilátoros egyedi hűtéssel ellátott GTX670-et? Mert félnek, hogy a kisebb méret miatt nem tűnik majd igazi csúcskártyának és nem lehet érte annyit elkérni?
-
MZperX75
addikt
Jó látni hová fejlődik GPU-k tudása,az utolsó VGA amit vettem az egy HD-4870-1G-s volt.
És ez lesz az utolsó is egyben. -
walkmanboy
tag
Nagyon jó teszt, örömmel olvastam vègig!! Köszi!! Amúgy szerintem is zavaró a Palit kártyája "csak" ajánlottat kapott!
-
Drizzt
nagyúr
Nezem a venti eredmenyeket, s meg vagyok lepodve. Vagy az en peldanyommal van baj, vagy a Metro 2033 nem terheli kulonosebben a kartyat, de nalam Crysis 2 DX11 alatt a leggyosabb a venti/legmagasabb a hofok. Ott ventifordulat 52% korul van(ez meg teljesen jo hangra), homerseklet 74 fok. Persze az, hogy hazba vagyok pakolva, valamennyit biztos szamit. 60%-on ugyanakkor mar erosen megjon a hangja, de 53% fele nem megy jaro hazventikkel. Kikapcsoltakkal felmegy 60-65% kornyekere, de ez nem meglepo.
Eddigi tapasztalataim szerint messze a Crysis 2 dx11 + high res texture + ultra izzasztja a kartyat(Furmarktol erosebben).
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem gondoltam volna a Jet Stream hűtése ilyen gagyi.
-
Pista0001
addikt
válasz
LackoMester #8 üzenetére
Nem igazán értem hogy az eredmények alapján az Asus miért különösen, a Palit pedig csak simán ajánlott. A Palit jóval olcsóbb, cserébe elhanyagolható mértékben lassabb és terhelve hangosabb. Amikor terhelve van (játékkal) akkor az erősítő is feljebb van tekerve szerintem, vagy fejhallgató van a játékoson, ergó nincs jelentősége a zajszintnek. Tekintve hogy a tesztben is játékokkal volt terhelve - nem Cuda-t használó egyéb programokkal - valószínűleg a cikk célközönsége is inkább játékra fogja használni. Amikor meg nincs terhelve a VGA és a játék sem bömböl - vagy nincs fejhallgató a felhasználón - akkor meg pont a Palit a halkabb. Szerintem az árkülönbség van akkora pro - ha nem nagyobb - mint amekkora kontra a zajszint, főleg a fentiek fényében.
-
Anfänger
őstag
Köszi a tesztet! Az Asus bejövös! Végre csak 2 slot helyet foglal,és a hütési teljesítménye és a hangja is faja!
Pista001
És ha valakinek a hálószobában van a PC,és épp aludni szeretne a párja,akkor adjunk neki is egy headsetet,vagy( headshot-ot),hogy nyugodtan alhasson?
-
LackoMester
addikt
Köszi a tesztet
, ez a Asus TOP kell nekem.
-
Locutus
veterán
Pozitiv, hogy végre fordítotok figyelmet a zajszintre is
Már csak grafikonba kéne rendezni, és tesztről tesztre bővíteni, hogy legyen összehasonlítási alap.
-
Oliverda
félisten
-
fatallerror
addikt
amikor megláttam a tesztet azt hittem h 4 gb-osat teszteltetek, kár pedig az érdekelt volna bár kb 1%-al lehet gyorsabb jelenleg :]
amennyire szeretem az asus-t alaplapban annyira nem szeretem vga-ban, sose tetszett ez a directcu hűtés sajnos :/
szerk: ops palitból nincs is 4 gb-os csak evga-ból
-
Vigneau
félisten
válasz
Pickle Rick #1 üzenetére
Egy kissé meglepett a mostani generációs DC II csöveinek kialakítása, de biztosan így van jól a mérnökök szerint. Személy szerint nekem a GTX 580 bordájának kialakítása jobbnak tűnik - de ízlések és pofonok.
Az egyik szemem sír, a másik nevet. Az ASUS halk terhelésen is - ami azért nem lepett meg annyira. Viszont a Palit tuningja jobb, érdekes... Tény, azt nem néztem még, hogy emelt GPU feszről beszélünk, avagy nem.
-
Zirowe
nagyúr
Köszi a tesztet.
-
Apone33
őstag
Jó teszt, grat!
Nagyon jó kártya ez az Asus 670.
-
Pickle Rick
senior tag
Köszönjük a tesztet.
Nem gondoltam volna, hogy az Asus hűtése lesz a halkabb. Nekem is hasonló van (csak 1 ventis verzióban) és én pl. nem vagyok vele megelégedve. 45%-on már olyan hangja van mint egy porszívónak. Persze el tudom képzelni, hogy ez két ventilátor esetében már nem így van.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Leteszteltünk két újragondolt és gyárilag túlhajtott GeForce GTX 670-es kártyát.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest