- Táp ventilátor csere
- Akciókamerák
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- XMLTV EPG letöltő progi
- Canon EOS DSLR topic
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
Reggie0
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #63 üzenetére
Tehat amikor konkretan a telefonok ferrarijanak neveztem a gyulladasos cikknel az nem volt eleg szarozas neked?
Nem tudom mire emlekszel, de szerintem rosszul. En mint mondtam meg az akkukapacitas csokkentest is karteritettettem volna.
-
Reggie0
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #61 üzenetére
?? Mondtam en valaha is, hogy azt nem kell a Samsungnak kicserelnie es ez nem alapveto elvaras, sot kotelezettseg?
-
vicze
félisten
Attól függően mi a probléma forrása esetlegesen igen.
Pontosan tudták a butterfly problémáját és kiadták, és kiadják továbbra is változatlanul.
Ahogy tudták pontosan mi fog történni a túl rövid display kábellel.
Illetve még jó pár ilyen PCB tervezési "hiba", ami időzített bombaként ketyeg, mármint elromlás szempontjából mielőtt valaki félreértné, vagy belekötne.Elég egyértelmű hogy a Mac-ek jelenleg leginkább arra vannak tervezve, hogy mutogasd őket nem pedig munkára elsősorban. Akik elsősorban valósan munkára használják elég erőteljes bírálják is a termékeket eléggé joggal.
Azon keveseknek, akik valamiért MacOS-re vannak kényszerűvel, úgysincs más választásuk. -
Reggie0
félisten
Tudtak, hogy benne van a pakliban. Ha biztonsagosra akarnak tervezni, akkor nem terhelik a vegletekig. Ok bevallaltak a kockazatot es az esetleges visszahivast azert, hogy elmondhassak az o gepuk x szazalekkal tovabb birja es mindezert felarat kerjenek. Ez uzleti szempontbol ertheto, bizonsag szempontjabol viszont elfogadhatatlan. A szerencsejatek kimenetelet senki sem tudja elore, de az egy tudatos dontes, hogy beszall-e a jatekba.
-
vicze
félisten
Rengeteg gyártó rengeteg laptopja járt így. Sony, HP, Dell, Lenovo, mind hívott már vissza modelleket elég általános.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #52 üzenetére
Sértődés helyett inkább értékelhetnéd, hogy nevettem a vicceden.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Carlos Padre #51 üzenetére
Még szerencse, hogy a te #23-ad maga a szakmaiság.
Na felejtsük el egymást. -
Carlos Padre
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #50 üzenetére
Semennyire, a #15 már inkább nem is reagáltam, a cikkhez tartozó szakmai része nem volt, a személyes dolgaitokat meg intezzétek el magatok közt
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Carlos Padre #49 üzenetére
És ez mennyiben releváns az én hozzászólásommal kapcsolatban?
Goto #15.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #41 üzenetére
Nézd, figyelemmel követem az Applet már vagy 20 éve, volt is, de az Intelre váltás után maradtam PPC-n míg lehetett, majd elengedtem. Pár hete tértem vissza egy kis fehér Macbookkal, hogy ismerkedjünk, hogy kell e nekem ez megint. Úgyhogy "képben vagyok", láttam sok garanciális javítás és cserét a hírekben, de olyanra nem igazán emlékszem, hogy ezeket nem előzte meg egy egy csoportos per.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
-Skylake- #47 üzenetére
Bár pontos statisztikát nem találtam, de szerintem a 2015-ös 15-ös MacBook Prónak is simán 1 millió felett lehet az eladási száma. Nagyjából 10db Note 7 füstölt el és szerintem biztos nem adtak el belőle 10x többet, tekintve, hogy a Macet 1,5 évig árulták, míg a Note-ot 1 hónapig. Azt is hozzátenném, hogy előbbinél 4 év után jelentkeztek a problémák, az utóbbinál pedig szinte egyből.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
#38075904 #44 üzenetére
Ez egy eset volt. Nem tömegével gyulladtak ki ezek a gépek, és ez bármilyen cuccal megtörténhet, akármennyibe is került, főleg ennyi év elteltével. Nyilván nem kellemes eset, de nem hasonlítható például a note 7-es "tragédiához". Ja és az apple mindegyik modellben cseréli az akkut, nem csak abban az egyben, ráadásul tök ingyen. Azért Ezt a helyedben inkább megbecsülném.
-
törölt tag
Láttad a linkelt pandás videt? Ahol kigyulladt mint a ....?
És ha ez repülőn történik?
Szal veszel egy házat, a 4. évben bennégsz.
És ez amugy teljesen normális, hát már ugysem volt garancia?Van egy kis probléma szerintem a hozzáállással.
Az hogy cserélik, nemis az hogy a minimum, nem is tudom hova tenni.Példás??
D
DDDDDDDDDDDDDD ne viccelj
Példa arra hogy adjunk el valamit mocskos drágán (tudom nem drága) majd ha kigyulladnak akkor cseréljük ki a hibás alkatrészt? Példás végülis,. -
törölt tag
válasz
hszilard666 #29 üzenetére
Ha 30 nap alatt keresett a gép 1 miskát neked, akkor tényleg életed üzlete volt.
-
Néha úgy érzem, hogy az apple haterek hülyébbek mint az apple fanatikusok.
4 éves gépben szó nélkül cserélnek alkatrészt.
Hova ettől jobb terméktámogatást(oké, tényleg belefér az árba), de akkor is példamutató. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Carlos Padre #23 üzenetére
Melyik része nem igaz annak, amit írtam?
Ahelyett, hogy behánysz ide egy rakás szmáljit mint valami 10 éves hülyegyerek, cáfolj meg. -
bayarena
aktív tag
válasz
hszilard666 #31 üzenetére
A vásárlók nagy része azért veszi, mert alapból iPhoneja van, és tök jó hozzá macbookot venni. Az ára abszolút jó, ami kevés az a magyar fizetés.
Az apple meg nem magyarisztánhoz igazítja ezeket. -
-Skylake-
addikt
válasz
hszilard666 #36 üzenetére
Az ecosystem önmagában nem értelmezhető egy mbp-nél , csak akkor értelmezhető ha körbeveszed magad egyéb apple eszközökkel. Innentől ugye ott vagyunk, hogy teljesen mindegy neked milyen igényeid lennének mondjuk egy telefon tekintetében, ha akarod ezt a rendszert egyetlen választásod van. Persze utána közel tökéletesen működik egy rendszerként a több eszköz, csak nem biztos , hogy valóban kényelmes. Másrészt a "felhasználóbarát" kérdésköre megint egyéni nézőpont. Ha valakinek kényelmes, hogy mindent a gép csinál és semmi közöd a működéshez, akkor tényleg az. Én azért nem szeretek osx előtt ülni, mert egyszerűen azt érzem hogy abszolút módon hülyének néz a saját számítógépem.
De egyébként igen , egyetértek, ha valakinek kell egy olyan rendszer amit egy imac+mb/p/a+iphone+ipad+appl tv ad, akkor nemhogy nincs jobb megoldás, konkrétan nincs semmiféle más megoldás. Csak ugye amit feljebb írtam. Egy iphone-t még tudnék használni droid helyett (használtam is original iphonetól 6S-ig i5 kivételével mindet) , de asztali rendszerként OSX-et azt már nem. Nekem az egy játszótér maximum , nem egy munkakörnyezet.
Ahogy a Steve Jobs vs Bill Gates epic rap battle-ben is mondják :
"All the people with the power to create use an Apple ,
and people with job use PC" -
-Skylake-
addikt
válasz
hszilard666 #31 üzenetére
Végülis jogos , termelési eszközt tekinthetünk befektetésnek.
Az OSX egy keretrendszer , amin a szoftver amivel dolgozol fut. Szerintem a leglényegtelenebb rész az OS , hiszen csak egy "base layer" , hogy legyen honnan elindítani egy alkalmazást.
-
-Skylake-
addikt
Nem feltétlen értek veled egyet, megvan az apple termékeinek a helye. Egyet értek azzal az állítással, hogy lehet valakinek nyomós oka iphone/mac vásárlására. Ezzel semmi gond. Ezek mellett egyetértek azzal is, hogy a felhasználók 95% azért vásárolja, amit te is írtál. Ami valóban megkülönbözteti az iOS/OSX rendszert az androidtól és a wintől, arról a vásárlók jelentős részének fogalma sincsen. Nem bántásból, de az instagram kliens és a facebook app pontosan ugyan az minden telefonon, akár ios akár droid. Márpedig szállj fel egy 4-es metróra , nézd meg azt a minden 10 emberből 9-et akinek épp véletlen pont akkor telefon lesz a kezében aztan kezd el számolni mit látsz a kijelzőn. Mert hogy 100ból 99szer vagy instát vagy facebookot vagy ezeket felváltva , abban legyen itt mindenki teljesen biztos.
-
M@cika
őstag
válasz
-Skylake- #30 üzenetére
Leginkább erről van szó. A "megbux" gépekbe is ugyanaz a fostalicska Intel prockó került, mint a winfosos gépekbe, szóval nagy sebességkülönbség aligha lesz köztük. Így a winfosos gép jóval hamarabb visszahozza az árát. Olyan ez, mint a telefon. A sznobok "ippont" vesznek, aki meg az eszét is szokta használni és nem márkabirka az megveszi a Sziamiaút, Hüvelyt, és a többi csúcs kínai dógot töredék áron.
-
-Skylake-
addikt
válasz
hszilard666 #29 üzenetére
Egyreszt ezt munkaeszkoznek nevezzuk, nem bedig befektetesnek, masreszt ezt eddig sosem kifogasoltam. Abban remelem egyetertunk, hogy ha egy feladat 12 perc egy mbp-n es 13perc egy hasonlo win gepen, akkor a fele annyiba kerulo wines konfig lesz az optimalis valasztas.
Igazsag szerint ma 2019-ben szerintem egyetlen egy dolog viszi a mac-et, a Final Cut. Az az a program, amit sokam sokkal jobban szeretnek mint az AE-t. Ha ezt kivesszuk, minden ami marad teljesen hasonloan viselkedik mac es win alatt. Innentol pedig a 3millara kifullozott mbp melett az 1,5re kifullozott XPS es ugyan az a munkaeszkoz, ami visszatermeli ugyan azt az arat, csak masfel millioval kisebb vetelar mellett teszi mindezt.Egyebkent szerintem az apple is pontosan tudja, hogy csak a finalcut miatt letezik meg a mac, lasd uj mac pro. Egyertelmuen latszik, hogy az egesz konstrukcio kizarolag a videozasra van kihegyezve, kulon erre a celra fejlesztett bovitokartyat kap. Ez viszi a szekeret, a final cut. Minden masban az apple siman csak dragabb, nem pedig jobb.
-
hszilard666
veterán
válasz
-Skylake- #28 üzenetére
Értem is meg nem is. Régen én is fújtattam mert drága volt, de ma már nem. Miért? Merrt ezek a gépek nem kiadások hanem befektetések. Avagy a legtöbb usernek visszahozzák az árát. És igen sok 1m ft egy laptopért, de ha 30 nap alatt keres nekem a gép ugyanennyit akkor kiváló üzlet volt!
-
-Skylake-
addikt
válasz
hszilard666 #20 üzenetére
Ehhez mondjuk hozza tennem, hogy ez nem arrol szol, hogy jo arcok. Cserelik teritesmentesen, mert brutalis szinten megfizettetik veled a hardwaret. Nem nehez ingyen cserealkatreszt biztositani egy olyan gephez, amibe +16gb standard sodimm ram 145.000 forintra van arazva, vagy 4tb ssd 1.019.000 forintra...
Hidd el nincs ez ingyen, kifizetted a cserealkatreszek arat vasarlaskor. -
-Skylake-
addikt
válasz
pelgrim_v1 #4 üzenetére
Szerintem de, eddig is terites mentesen csereltek akkut (es egyeb komponenseket is) ilyen esetekben. Ebbe sose lehetett belekotni.
-
Carlos Padre
veterán
Amúgy melyik az a MacBook Pro, ami még a fat dizájn, legalább Sierrára upgradelhető és érdemes megvenni mert nem túl hibás konstrukció?
-
Carlos Padre
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #6 üzenetére
Aha, oké.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #16 üzenetére
Mondjuk a MacBookok billentyűzetét is 2 éven belül kötelezően javították. Mondjuk az emberben negatívan hat, ha 4 éves cuccokra rendelik el ezt, mert úgy eshet, hogy nem akarták, de kikényszerítették, viszont szerintem jó dolog is, mert minden szempontból értéknövelő.
-
vicze
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #15 üzenetére
Én nem megcáfolni óhajtottam a kijelentésed, hanem megerősíteni.
Csak annyit mondtam, hogy már olyan "pro"-aktívak, hogy már az új terméket is rárakják. -
vicze
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #6 üzenetére
Igen meg a frissen megjelent laptopot is egyből rárakják, a csereprogram listára, ahelyett hogy értelmeset terveznének.
Azt az apróságot meg kihagyod, hogy többnyire ezek a programok a userekek által vannak kikényszerítve miután csoportos keresetet adnak be Apple ellen. Apróságok...
-
TunerJoe
senior tag
Amúgy innen indult a dolog
-
Reggie0
félisten
Biztonsagi masolat akkor is kell, ha nincs semmi. Tehat, ha elore tudhato, hogy a semminel tobb fog torteni ismeretlen vegkimenetellel, akkor meg jobban kell.
Amugy egyszeru a gepet szervizbe kell kuldeni es szet kell szedni: barmi baleset tortenhet szereles kozben, tonkremehet utkozben, ellophatjak, akarmi.
-
bodo753
tag
Csak kíváncsiságból: Egy akkumulátor cseréhez miért kell,vagy célszerű biztonsági másolatot készíteni?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
pelgrim_v1 #4 üzenetére
Minek szólsz hozzá olyan témához, amiről láthatólag fingod sincs?
Rendszeresen csinálnak (és csináltak a múltban is) csere- illetve javítási programokat akár évekkel később felbukkanó (vagy tömegessé váló) problémákra.
-
általában negatívan állok az apple cuccokhoz, de azért más cégnél a 4 éves gépekre azt mondják, hogy hajítsd ki, így jártál, nem pedig akksit cserélnek benne, ingyen!
-
pelgrim_v1
tag
A múltkori nagy balhé óta mintha az Apple megemberelte volna a termék támogatását.
eddig nem nagyon csináltak ilyet
-
oriic
HÁZIGAZDA
4 eves gepeknel ez most derul ki? O.o
Mondjuk az ingyen cserevel jol jarnak tulajok, de ez nekem akkor is WTF.
-
Z_A_P
addikt
Aki beleesik az mondhatni makos, ingyen kap egy uj akksit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Apple természetesen téritésmentesen vállalja a problémától érintett gépek javítását.
- Táp ventilátor csere
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Napelem
- Akciókamerák
- Spórolós topik
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- További aktív témák...
- ThinkPad P52 15.6" FHD IPS i7-8850H P1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- L14 Gen2 27% 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5310 2-IN-1 - 13,3 CORE I5 10310U- 16Gb rammal- Érintőképernyős
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest