Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Évekre visszamenőleg valóban nem emlékszem mindenre, pl. a Ferraris hozzászólásod egyáltalán nem rémlik. Egy viszonylag hosszú diskurzus van meg az emlékeimben amit másokkal folytattál ebben a témában valamelyik topikban, csak ez rémlik – a szenilitás jogát fenntartom.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Reggie0
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #63 üzenetére
Tehat amikor konkretan a telefonok ferrarijanak neveztem a gyulladasos cikknel az nem volt eleg szarozas neked?
Nem tudom mire emlekszel, de szerintem rosszul. En mint mondtam meg az akkukapacitas csokkentest is karteritettettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem, nem mondtad (én sem ezt írtam), de emlékeim szerint akkor nem volt sem "szarozás", sem "veszélyestermékezés" (sic), sőt úgy emlékszem, mintha akkoriban az egész helyzet jelentőségét kicsinyítetted, egy csupán pár hónapos terméknél.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Reggie0
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #61 üzenetére
?? Mondtam en valaha is, hogy azt nem kell a Samsungnak kicserelnie es ez nem alapveto elvaras, sot kotelezettseg?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Érdekes, a Samsung "szarjával" (idézet tőled) visszahíváskor sokkal megengedőbb voltál anno.
-
vicze
félisten
Attól függően mi a probléma forrása esetlegesen igen.
Pontosan tudták a butterfly problémáját és kiadták, és kiadják továbbra is változatlanul.
Ahogy tudták pontosan mi fog történni a túl rövid display kábellel.
Illetve még jó pár ilyen PCB tervezési "hiba", ami időzített bombaként ketyeg, mármint elromlás szempontjából mielőtt valaki félreértné, vagy belekötne.Elég egyértelmű hogy a Mac-ek jelenleg leginkább arra vannak tervezve, hogy mutogasd őket nem pedig munkára elsősorban. Akik elsősorban valósan munkára használják elég erőteljes bírálják is a termékeket eléggé joggal.
Azon keveseknek, akik valamiért MacOS-re vannak kényszerűvel, úgysincs más választásuk. -
Reggie0
félisten
Tudtak, hogy benne van a pakliban. Ha biztonsagosra akarnak tervezni, akkor nem terhelik a vegletekig. Ok bevallaltak a kockazatot es az esetleges visszahivast azert, hogy elmondhassak az o gepuk x szazalekkal tovabb birja es mindezert felarat kerjenek. Ez uzleti szempontbol ertheto, bizonsag szempontjabol viszont elfogadhatatlan. A szerencsejatek kimenetelet senki sem tudja elore, de az egy tudatos dontes, hogy beszall-e a jatekba.
-
-
vicze
félisten
Rengeteg gyártó rengeteg laptopja járt így. Sony, HP, Dell, Lenovo, mind hívott már vissza modelleket elég általános.
-
Carlos Padre
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #52 üzenetére
Sértődés helyett inkább értékelhetnéd, hogy nevettem a vicceden.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Carlos Padre #51 üzenetére
Még szerencse, hogy a te #23-ad maga a szakmaiság.
Na felejtsük el egymást."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Carlos Padre
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #50 üzenetére
Semennyire, a #15 már inkább nem is reagáltam, a cikkhez tartozó szakmai része nem volt, a személyes dolgaitokat meg intezzétek el magatok közt
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Carlos Padre #49 üzenetére
És ez mennyiben releváns az én hozzászólásommal kapcsolatban?
Goto #15.
-
Carlos Padre
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #41 üzenetére
Nézd, figyelemmel követem az Applet már vagy 20 éve, volt is, de az Intelre váltás után maradtam PPC-n míg lehetett, majd elengedtem. Pár hete tértem vissza egy kis fehér Macbookkal, hogy ismerkedjünk, hogy kell e nekem ez megint. Úgyhogy "képben vagyok", láttam sok garanciális javítás és cserét a hírekben, de olyanra nem igazán emlékszem, hogy ezeket nem előzte meg egy egy csoportos per.
-
TunerJoe
senior tag
válasz -Skylake- #47 üzenetére
Bár pontos statisztikát nem találtam, de szerintem a 2015-ös 15-ös MacBook Prónak is simán 1 millió felett lehet az eladási száma. Nagyjából 10db Note 7 füstölt el és szerintem biztos nem adtak el belőle 10x többet, tekintve, hogy a Macet 1,5 évig árulták, míg a Note-ot 1 hónapig. Azt is hozzátenném, hogy előbbinél 4 év után jelentkeztek a problémák, az utóbbinál pedig szinte egyből.
instagram.com/albert__gyorgy
-
-Skylake-
addikt
Nem gondolnám, hogy arányaiban több note 7 """"""robbant fel / gyulladt ki""""""" mint ahány MBP. Tekintve, hogy az egyikből milliókat adtak el, a másikból meg hát nagyon nem. Innentől ez pont ugyan az az eset, mint a note 7 volt.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
TunerJoe
senior tag
válasz #38075904 #44 üzenetére
Ez egy eset volt. Nem tömegével gyulladtak ki ezek a gépek, és ez bármilyen cuccal megtörténhet, akármennyibe is került, főleg ennyi év elteltével. Nyilván nem kellemes eset, de nem hasonlítható például a note 7-es "tragédiához". Ja és az apple mindegyik modellben cseréli az akkut, nem csak abban az egyben, ráadásul tök ingyen. Azért Ezt a helyedben inkább megbecsülném.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Láttad a linkelt pandás videt? Ahol kigyulladt mint a ....?
És ha ez repülőn történik?
Szal veszel egy házat, a 4. évben bennégsz.
És ez amugy teljesen normális, hát már ugysem volt garancia? Van egy kis probléma szerintem a hozzáállással.
Az hogy cserélik, nemis az hogy a minimum, nem is tudom hova tenni.Példás?? D DDDDDDDDDDDDDD ne viccelj
Példa arra hogy adjunk el valamit mocskos drágán (tudom nem drága) majd ha kigyulladnak akkor cseréljük ki a hibás alkatrészt? Példás végülis,.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hszilard666 #29 üzenetére
Ha 30 nap alatt keresett a gép 1 miskát neked, akkor tényleg életed üzlete volt.
-
félisten
Néha úgy érzem, hogy az apple haterek hülyébbek mint az apple fanatikusok.
4 éves gépben szó nélkül cserélnek alkatrészt.
Hova ettől jobb terméktámogatást(oké, tényleg belefér az árba), de akkor is példamutató."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Carlos Padre #23 üzenetére
Melyik része nem igaz annak, amit írtam?
Ahelyett, hogy behánysz ide egy rakás szmáljit mint valami 10 éves hülyegyerek, cáfolj meg."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bayarena
aktív tag
válasz hszilard666 #31 üzenetére
A vásárlók nagy része azért veszi, mert alapból iPhoneja van, és tök jó hozzá macbookot venni. Az ára abszolút jó, ami kevés az a magyar fizetés.
Az apple meg nem magyarisztánhoz igazítja ezeket. -
-Skylake-
addikt
válasz hszilard666 #36 üzenetére
Az ecosystem önmagában nem értelmezhető egy mbp-nél , csak akkor értelmezhető ha körbeveszed magad egyéb apple eszközökkel. Innentől ugye ott vagyunk, hogy teljesen mindegy neked milyen igényeid lennének mondjuk egy telefon tekintetében, ha akarod ezt a rendszert egyetlen választásod van. Persze utána közel tökéletesen működik egy rendszerként a több eszköz, csak nem biztos , hogy valóban kényelmes. Másrészt a "felhasználóbarát" kérdésköre megint egyéni nézőpont. Ha valakinek kényelmes, hogy mindent a gép csinál és semmi közöd a működéshez, akkor tényleg az. Én azért nem szeretek osx előtt ülni, mert egyszerűen azt érzem hogy abszolút módon hülyének néz a saját számítógépem.
De egyébként igen , egyetértek, ha valakinek kell egy olyan rendszer amit egy imac+mb/p/a+iphone+ipad+appl tv ad, akkor nemhogy nincs jobb megoldás, konkrétan nincs semmiféle más megoldás. Csak ugye amit feljebb írtam. Egy iphone-t még tudnék használni droid helyett (használtam is original iphonetól 6S-ig i5 kivételével mindet) , de asztali rendszerként OSX-et azt már nem. Nekem az egy játszótér maximum , nem egy munkakörnyezet.
Ahogy a Steve Jobs vs Bill Gates epic rap battle-ben is mondják :
"All the people with the power to create use an Apple ,
and people with job use PC"[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-
-Skylake-
addikt
válasz hszilard666 #31 üzenetére
Végülis jogos , termelési eszközt tekinthetünk befektetésnek.
Az OSX egy keretrendszer , amin a szoftver amivel dolgozol fut. Szerintem a leglényegtelenebb rész az OS , hiszen csak egy "base layer" , hogy legyen honnan elindítani egy alkalmazást.
-
-Skylake-
addikt
Nem feltétlen értek veled egyet, megvan az apple termékeinek a helye. Egyet értek azzal az állítással, hogy lehet valakinek nyomós oka iphone/mac vásárlására. Ezzel semmi gond. Ezek mellett egyetértek azzal is, hogy a felhasználók 95% azért vásárolja, amit te is írtál. Ami valóban megkülönbözteti az iOS/OSX rendszert az androidtól és a wintől, arról a vásárlók jelentős részének fogalma sincsen. Nem bántásból, de az instagram kliens és a facebook app pontosan ugyan az minden telefonon, akár ios akár droid. Márpedig szállj fel egy 4-es metróra , nézd meg azt a minden 10 emberből 9-et akinek épp véletlen pont akkor telefon lesz a kezében aztan kezd el számolni mit látsz a kijelzőn. Mert hogy 100ból 99szer vagy instát vagy facebookot vagy ezeket felváltva , abban legyen itt mindenki teljesen biztos.
[ Szerkesztve ]
-
M@cika
őstag
válasz -Skylake- #30 üzenetére
Leginkább erről van szó. A "megbux" gépekbe is ugyanaz a fostalicska Intel prockó került, mint a winfosos gépekbe, szóval nagy sebességkülönbség aligha lesz köztük. Így a winfosos gép jóval hamarabb visszahozza az árát. Olyan ez, mint a telefon. A sznobok "ippont" vesznek, aki meg az eszét is szokta használni és nem márkabirka az megveszi a Sziamiaút, Hüvelyt, és a többi csúcs kínai dógot töredék áron.
Nasit a kis fehér medvének!
-
-Skylake-
addikt
válasz hszilard666 #29 üzenetére
Egyreszt ezt munkaeszkoznek nevezzuk, nem bedig befektetesnek, masreszt ezt eddig sosem kifogasoltam. Abban remelem egyetertunk, hogy ha egy feladat 12 perc egy mbp-n es 13perc egy hasonlo win gepen, akkor a fele annyiba kerulo wines konfig lesz az optimalis valasztas.
Igazsag szerint ma 2019-ben szerintem egyetlen egy dolog viszi a mac-et, a Final Cut. Az az a program, amit sokam sokkal jobban szeretnek mint az AE-t. Ha ezt kivesszuk, minden ami marad teljesen hasonloan viselkedik mac es win alatt. Innentol pedig a 3millara kifullozott mbp melett az 1,5re kifullozott XPS es ugyan az a munkaeszkoz, ami visszatermeli ugyan azt az arat, csak masfel millioval kisebb vetelar mellett teszi mindezt.Egyebkent szerintem az apple is pontosan tudja, hogy csak a finalcut miatt letezik meg a mac, lasd uj mac pro. Egyertelmuen latszik, hogy az egesz konstrukcio kizarolag a videozasra van kihegyezve, kulon erre a celra fejlesztett bovitokartyat kap. Ez viszi a szekeret, a final cut. Minden masban az apple siman csak dragabb, nem pedig jobb.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz -Skylake- #28 üzenetére
Értem is meg nem is. Régen én is fújtattam mert drága volt, de ma már nem. Miért? Merrt ezek a gépek nem kiadások hanem befektetések. Avagy a legtöbb usernek visszahozzák az árát. És igen sok 1m ft egy laptopért, de ha 30 nap alatt keres nekem a gép ugyanennyit akkor kiváló üzlet volt!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
-Skylake-
addikt
válasz hszilard666 #20 üzenetére
Ehhez mondjuk hozza tennem, hogy ez nem arrol szol, hogy jo arcok. Cserelik teritesmentesen, mert brutalis szinten megfizettetik veled a hardwaret. Nem nehez ingyen cserealkatreszt biztositani egy olyan gephez, amibe +16gb standard sodimm ram 145.000 forintra van arazva, vagy 4tb ssd 1.019.000 forintra...
Hidd el nincs ez ingyen, kifizetted a cserealkatreszek arat vasarlaskor.[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz pelgrim_v1 #4 üzenetére
Szerintem de, eddig is terites mentesen csereltek akkut (es egyeb komponenseket is) ilyen esetekben. Ebbe sose lehetett belekotni.
[ Szerkesztve ]
-
Carlos Padre
veterán
Amúgy melyik az a MacBook Pro, ami még a fat dizájn, legalább Sierrára upgradelhető és érdemes megvenni mert nem túl hibás konstrukció?
-
Carlos Padre
veterán
-
t72killer
titán
+1, Tökéletes időzítés, 3-4év után már bármilyen akksi totál padlón van kb 10 fokon ideális töltöttségi fokon tárolva is, nemhogy egy laptopban ciklusokat verve bele vagy fix 100%-on tartva töltőn, melegítve...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
janeszgol
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #16 üzenetére
Mondjuk a MacBookok billentyűzetét is 2 éven belül kötelezően javították. Mondjuk az emberben negatívan hat, ha 4 éves cuccokra rendelik el ezt, mert úgy eshet, hogy nem akarták, de kikényszerítették, viszont szerintem jó dolog is, mert minden szempontból értéknövelő.
-
vicze
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #15 üzenetére
Én nem megcáfolni óhajtottam a kijelentésed, hanem megerősíteni.
Csak annyit mondtam, hogy már olyan "pro"-aktívak, hogy már az új terméket is rárakják.[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz janeszgol #14 üzenetére
Vagy a Seagate HDD-ivel. Konkrétan volt olyan iMac-em, amiben letérdelt, csereprogramos lett.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Állítás "eddig nem nagyon csináltak ilyet"
Válaszom "de igen, eddig is csináltak ilyet"Keress magadnak mást, akivel a szalmabábjaidról beszélgethetsz, mert engem nem érdekel különösebben, hogy szerinted mit és hogyan írtam vagy nem írtam.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #6 üzenetére
Igen meg a frissen megjelent laptopot is egyből rárakják, a csereprogram listára, ahelyett hogy értelmeset terveznének.
Azt az apróságot meg kihagyod, hogy többnyire ezek a programok a userekek által vannak kikényszerítve miután csoportos keresetet adnak be Apple ellen. Apróságok...
-
TunerJoe
senior tag
Amúgy innen indult a dolog
-
Reggie0
félisten
Biztonsagi masolat akkor is kell, ha nincs semmi. Tehat, ha elore tudhato, hogy a semminel tobb fog torteni ismeretlen vegkimenetellel, akkor meg jobban kell.
Amugy egyszeru a gepet szervizbe kell kuldeni es szet kell szedni: barmi baleset tortenhet szereles kozben, tonkremehet utkozben, ellophatjak, akarmi.
-
bodo753
tag
Csak kíváncsiságból: Egy akkumulátor cseréhez miért kell,vagy célszerű biztonsági másolatot készíteni?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz pelgrim_v1 #4 üzenetére
Minek szólsz hozzá olyan témához, amiről láthatólag fingod sincs?
Rendszeresen csinálnak (és csináltak a múltban is) csere- illetve javítási programokat akár évekkel később felbukkanó (vagy tömegessé váló) problémákra.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
általában negatívan állok az apple cuccokhoz, de azért más cégnél a 4 éves gépekre azt mondják, hogy hajítsd ki, így jártál, nem pedig akksit cserélnek benne, ingyen!
Peace is a lie, there is only passion...
-
pelgrim_v1
tag
A múltkori nagy balhé óta mintha az Apple megemberelte volna a termék támogatását. eddig nem nagyon csináltak ilyet
-
oriic
HÁZIGAZDA
4 eves gepeknel ez most derul ki? O.o
Mondjuk az ingyen cserevel jol jarnak tulajok, de ez nekem akkor is WTF.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Z_A_P
addikt
Aki beleesik az mondhatni makos, ingyen kap egy uj akksit
OK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Ingyen Fox! Alienware 18 (i7/32gb/Radeon/SSD+HDD)
- Full HD Lenovo ThinkPad T580 Quad Core i7-8550u laptop 8 GB RAM 256 GB SSD 2 akkumulátoros
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WINDOWS 11 Pro
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest