- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Powerbank topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HDMI topic
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobMaster
senior tag
Nem is drága, sőt jár mellé borhűtő is
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
p_adam
addikt
Jó kérdés szerintem is logikátlan (és kicsit túl alacsonynak is tűnik a második ára, talán elírás?) de annak ellenére hogy ez egy új gép, a Satellite Pro U400 [link] már gyakorlatilag leváltotta ezt a szériát (azonos áron nyújt többet) a Montevina-s gép pedig pár hónap és leváltja ezt is és az nagyobb ugrás lesz az U400hoz képest. Ennyit az értékveszésről ;) Bár ez a Portege annyira különleges hogy valószínűleg lesz még értéke pár év múlva is de az se kizárt hogy egyáltalán nem
-
bandus
veterán
-
nobela
senior tag
7 kilóért VGA kimenet ?
De most komolyan, ezt azért gondoljátok már végig...AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 109.900.-
-
p_adam
addikt
Erre elég egyszerű válaszolni: szinte semennyire mert ahogy egyre gyorsabb a fejlődés értelemszerűen annál gyorsabb az értékvesztés És eladni is nehéz kivéve ha valami tesztgyősztes gépről van szó vagy valami nagyon extra tulajdonsága van mint ennek a gépnek a pehelykönnyű súlya. Én is pont 13,3 colosban gondolkodok de a régit (4 éves) talán el se adom mert úgyis ezerszer többet ér mint amiért megvenné valaki. Egy használt gépnél gondot jelenthet egy jó akksi beszerzése (már ha egy ilyen gépről beszélünk mert ehhez nagyon drága) meg ugye Murphy törvénye is ott van.
-
bandus
veterán
nekem most 15,4'-es van, de mindenképp szeretnék kisebbet. szeptemerben vettem, szóval 1-2 évig kihúzza, de utána max 13,3-asr aakarok váltani. bár addig ugyis 50000 féle modell jelenik meg, de hátha hozzálehet majd jutni barátibb áron pl egy ilyen csodához mennyire tartják ezek az értéküket?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
p_adam
addikt
Igen természetesen utoljára ilyen gépet nem máshol, mint a legutóbbi Hócipő-ben láttam (felismertem hátulról is ) Ebből lehet következtetni hogy vajon ki használhat ilyet. Aki már mindenképp ilyesmit szeretne, annak egy ASUS U2 sokkal jobban megéri az árát, vagy itt van egy számmal nagyobb Lenovo Thinkpad X300, vagy a Sony Vaio TZ3. Bár szerintem a mini-notebook kategória is elég komoly alternatívát kínál a legtöbb embernek. Úgyse a teljesítmény számít hanem a mobilitás. Bár a megbízhatóság egyelőre nem bizonyított ezt elismerem de az árkülönbség óriási.
-
bandus
veterán
széép, jó látni, hogy a toshiba a picik között is odatette magát. a mostani l40-esemmel teljesen meg vagyok elégedve, ha majd kissebre váltok, így már nem csak a delleket fogom nézegetni
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
lumber_hw
csendes tag
Ennyi pénzért akár két bivalyabb UMPC-t is lehet venni hasonló felszereltséggel (+ kamera!) és külső Blu-Ray íróval - ha már az ultraportable kategóriát nézzük. Persze azért jó kis gép ez, Toshibáék tuti elpasszolnak majd jópárat belőle. Egyedül talán a PC Card slot elhelyezése az, ami nagyon gáz; mint ezt a cikkben is megemlítették.
-
(Kolombusz)
veterán
Na, ezt a notit reméltem, hogy egyszer letesztelitek és végre!
Áhhh, ez egy ipari műremek, gyönyörű, a maga nemében tökéletes. -
dekoninck
aktív tag
Mondom, az origóék is így voltak. Szerintem jobb ez, mint pl. az Mac Air kvázi merev alu képernyője, jobban ellenáll a stressznek egy bizonyos határig természetesen. -
papi77
addikt
Mutattam a főnökömnek. Egyből rámozdult!
Habár ez szvsz még neki is drága!Az első: NOKIA 1611
-
zdanee
őstag
Amikor a csavo a videon elkezdte hajlitgatni a kijelzot, felsikitottam. Ezek utan nincs az a veres-agyvelos-zombis horror, ami meg tudna remiszteni...
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
7
addikt
A fene neki, olyan nyálcsorgató, de olyan drága...
-
benoce
tag
R500 tenyleg nem kellene egy kategoriba sorolni az uj eee es windekkel. Nem egy a celkozonseg. S remelem nem is lesz az.
Zongorazni lehet a kulombseget. Mindenkinek ajanlom eloszor fogja kezebe, es gondolkozon el rajta mi is van benne, szerintem lenyugozo, az MB Air nem fogott meg ennyire.
Egy par eszrevetel hozza, tenyleg kozepen kell kinyitni a kijelzot, mert csavarodik a fedel.
Vicces egy ilyen keszuleknel, de mondom erezni kell, fogni. Utanna jon magatol a birtoklasi vagy. Hibernalas egy alom, kijelzo erdekes, eloszor szokni kellett, de utana mar a "regiekben" is ezt kerestuk, dvd meghajto haaaat, kidobni, es plusz aksit bele.
SIM kartya bele es ment a 3G, szoval korrekt.
Ara, jo elfogadom hogy k........a draga, de ha volt kezedben Portégé valamelyik darabja, ertsd kollegem 8 eves gepet amit meg mindig hasznal, es rohadtul mosolyog a Core akarmiken, win me rajta es net, csak ha akksit vesz akkor megduplaza a gep erteket
Ez a kategoria sosem lesz tomegcikk. Lassan kezdek gyujteni egy R400, addg meg jo a boszme 15,4"
ja igen ha 64 MB SSD lenne az eee-ben ugyan mennyi HuF? -
dekoninck
aktív tag
válasz M@trixfan #20 üzenetére
Hm, az előállítási árról: az anyaországban kb a felébe került egy ilyen kütyü Talán SSD-vel egy kicsit drágább...
Champipi: azé jó az a "hajlékony" képernyő, amiért a fűszál is jobban ellenáll egy nagy viharnak. Magyarázzam még?
Az Origon volt egy Air vs X300 vs R500 csörte, ott azt írták, hogy "olyan gyenge vagy hajlékony a képernyő, hogy alig mertek hozzáérni..." no comment. Origo.[ Szerkesztve ]
-
Champipi
aktív tag
válasz venember83 #34 üzenetére
Mivan venember megpattan egy ér a fejdben? Nyomod a falme-et? Pont az ilyen Párizsi csúcsoknak, jaaa nem is akarom mondani Fatörzseknek csinálják az olyan kategóriákat, mint "a legkisebb, de DVD írót még tartalmazó notebook" kategória.
Öcskös nekem csak egy laptopom van, bár szeretnék játszani, de az öreg D830-on nem igazán megy.
Az, hogy csóka odaveri a portegét az azstalhoz meg hajlik a képernyője, parasztvakítás. Te eddig hányszor verted oda? Mármint a képernyődet?
Milyen haszonnal kecseget ha hajlítgatni tudod? Nem azt! A képernyőt! Hogyan megy a gari? Max 15 fokot hajlíthatod, különben ugrik a gari? Haha, ott fogod hajlítgatni mint egy igazi looser azt egyszer csak elreccsen a moncsi.
MSI Wind for prezident.
-
Foxi
senior tag
Elég szégyen, hogy a chipsetek fogyasztását nem tudják megfékezni, főleg a kis fogyasztású prociknál kínos, hogy ugyanannyit vagy többet esznek lassan mint a proci
A Dell féle tabletben volt talán Ati chipset kár, hogy mostmár nem nagyon lesz Intel alá hasonló megoldás, pedig szvsz elég jó kompromisszumot jelentene.Egyébként jó kis gép lett ez is, habár a hajlékonyságot kicsit szokni kell az elején, a későbbi szívinfarktusok elkerüléséhez
-
dennisjunior
tag
A Toshibadirect.com-on $1700 tól indul az ára. Ez a 700e Ft körüli ár gondolom a legmaxosabb konfigurációra vonatkozik (csak átfutottam a cikket).
-
rudi
nagyúr
Illik nem illik, egy hurcolászós, ölben tartós dolog előbb-utóbb odacspódik, lelötyögtetődik és hasonlók. No, ilyenkor egy strapabíróbb váz jól jöhet. Kérdés, hogy ha mondjuk most vesz valaki 100k körül egy Eee PC szerűséget, amit 100k körül már az egész eladási láncnak hasznot termelő anyagminőséggel állítottak elő, vagy vesz egy ma szintén 100k-s régebbi business class subnotit, amit 5-700k körüli árhoz gyártottak, akkor 1 év múlva melyik fog leharcoltabbnak tűnni.
Szerintem a Portégé sorozat soha nem volt divatnoti, hanem inkább erőfitogtató (sate of the art) noti volt, és éppen ezért kértek/kérnek el érte olyan rettenetes pénzeket. Ugyanez van a ThinkPadekkel is, nem újonnan kell megvenni őket
Az atommal meg az a nagy helyzet, hogy a CPU fogyasztásáról már hallottunk mindenféle szépet, de a chipsetéről mindenki mélyen hallgat, pedig egy HD-képes IGP tud rendesen zabálni.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Geller72
veterán
Nincs igazad. Itt nem számít, hogy egy gyártósor többszáz millió ft. Nézz meg egy gyártósort, amin SE telókat gyártanak, az sem olcsóbb, mégis 10k-tól lehet venni SE telót. Azt is mérnökök tervezik, akik annyit keresnek, mintha notit terveznének, szal ez az állításod itt nem áll meg.
rudi Notit nem koppangatunk asztalokhoz, nem illik. Összevethetjük az Atomot melegedés szempontjából, de főleg fogyasztás függvényében, nem képezi vita tárgyát a végeredmény. Ez a noti "Divat" noti, ezért kerül ennyibe, a fizikai értelemben vett értéke az ár töredéke. Ilyeneken lehet kaszálni, ne menjünk messzire, nézzük meg bármelyik telefongyártó design telóit, ott sem azt fizeted meg, hogy mit tud (nem minden esetben), hanem a külalakot, a nevet. A szememben ez a noti nem ér ennyit, ez tuti.
Geller[ Szerkesztve ]
-
Bibby
addikt
válasz venember83 #36 üzenetére
Nézd, ismerem az árképzést. Nagyjából még fel is fogom hogy miért ennyi. Én csak mint átlagegyszeri magyar ember álltam meg kicsit és méláztam el rajta, hogy jjéjzusúristen de sok pénz.
Ελευθερια η θανατος
-
Bibby
addikt
válasz venember83 #34 üzenetére
Kösza tippet, kukkantok eleget mivel ezt hallgatom.
Ελευθερια η θανατος
-
venember83
nagyúr
MSI és Portege? Gratulálok a hasonlathoz.
A másik hsz-edhez meg inkább nem fűzök semmit, akinek a proci és a memó számít, az ne notebookot vegyen, látszik mennyire látod át mire is való egy noti. Menj vissza játszani.
Bibby: Velkám tu dö ríl vörld! Kukkants bele a közgazdaság tankönyvek egyikébe, már rég nem az előállítási költség a döntő egy termék árának a kialakításakor.
Teszthez: Nagyon szimpatikus a noti, ilyen súly, ilyen vázszerkezet, ekkora akkus üzemidő, csak ámulok s bámulok. Remélem a Toshiba nem fogja ugyanazt elkövetni a Portege szériájával, amit az alsóbb kategóriás notijaikkal tettek.
[ Szerkesztve ]
-
paix
tag
olyan smiley miért nincsen amelyiknek csorog a nyála?
-
rudi
nagyúr
Azért ez a kis 1,3-as Core 2 keresztben és egyszerre nyeli le az 1,6-os C7-M-et meg az 1,6-oa Atomot is, és a 490 perces üzemidőt kb. 2-3 korábban emlegetett minigép tudja csak összehozni együtt, melegedést meg ne is feszegessük. Aztán meg koppants oda az asztalhoz az egyik olyan 100k-s minit vagy ezt az R500-at, és meglátod, hogy miért az árkülönbség. Ha meg kis gép kell és annyira nincs kredit, akkor ott a 80k körül fogható ThinkPad X40-ek meg a még olcsóbb Dell D400-ak, 2-3 év múlva meg jöhet az R500 (vagy X300).
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
einstein
senior tag
Azért nekem is tetszik, amikor az emberek az "előállítási költségen" kb. az anyagköltséget értik. Abba nem gondolnak bele, hogy ezeket olyan amberek tervezik, akik munkabére iszonyatos, olyan technológiákat használnak benne, amik vagy nagyon drágák megvenni a piacon, vagy szintén iszonyat sokat kereső emberek fejlesztik ki nekik.
Ezek mind fix költségek, de ez jelenti az összes ktg nagyobb hányadát.Ezek mellett viszont az árnak köztudottan semmi köze nincs a költségekhez, hanem a piac határozza meg.
-
adalbert1
veterán
Abban egyetértek, hogy rohadt drága egy átlag halandó számára, viszont egy szűk réteg biztos ki fogja érte csengetni az árát...
Többiek : amiket írogattatok önköltségi árakat, azokban benne van a K+F is?
Gondolom ennek a terméknek is úgy áll elő a végfelhasználói ára, hogy : gyártó önköltségi ára + gyártó haszna + nagyker haszna + kisker haszna, esetleg még különböző vámok...Szerk : na meg nem egy tömegtermék, így nyugodtan adhatod magasabb árréssel mint az olcsóbb kategóriás cuccokat...
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Most még nagyon drága az SSD és az ilyen ultrahordozató gépekél nagyon testre kell szabni az alkatrészeket. Ráadásul kis számban adható el. Ettől ilyen magas az ára. Most ez a technológia ennyibe kerül, nem muszály most megvenni. Ez a sok-kevés meg annyira relatív: home user, vállalati vezető, itthoni polgár, külföldi polgár, stb. Nekem is megfizethetetlen egy ilyen tudású notebook, nem is lesz egy darabig. Amellett, hogy számomra pont ilyesmi lenne tökéletes. Ez nem az a kategória ahol ha már nem fut jól a Crysis akkor holnapután cserélem
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
papi77
addikt
Azta mindenit de jó! elfogadnám.naggyon tetszik! csakhát 735ezer
Az első: NOKIA 1611
-
Bibby
addikt
Nekem ne mondja senki hogy ez a reális ár, vagy ahhoz egyáltalán közel van... Nem kértem hogy adják előállítási költségen, de azért na, akárhonnan csűröm csavarom ez HÁROMNEGYED MILLIÓ FT. Az valami irgalmatlanul sok pénz, főleg a számítástechnikában. Mennyiért lehetne ezt eladni 1 év múlva, használtan? Inkább nem találgatok.
Ελευθερια η θανατος
-
Champipi
aktív tag
MSI Wind lealázza árban. És ugyan az a kategória méghozzá a kis notebook kategóriája.
-
M@trixfan
addikt
Azt megtudhatod, de minek? Éhenhalnának a gyártók, ha előállítási áron adnának el. Egy termékben ma már ez a legkevesebb. Kutatás,fejlesztés, mérnökóra, marketing, eladás, stb... Ezek mind benne vannak a termék árában.
A géphez:
Egy-két apró részletet, formát lefinomítanék és VGA helyett inkább DVI-t raktam volna rá. Keyboard formavilága pedig erősen ismerős. Összességében szép és a Toshiba Portégé mindig is egy klasszis volt a notebook-ok között.
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Geller72
veterán
Osztom #15 Xedos véleményét..MSI WIND. Tudom, nem egy súlycsoport..no de abban atom van már és aki próbálta, csak szuperlatívuszokban beszél róla, és ugye elvileg 100k lesz az induló..jó ez a portage, volt is toshibám, szerettem is, de nincs, nem is lesz pénzem, ha lenne sem vennék ennyiért ilyet. Tetszeni tetszik és kb ennyi. ahogy nem szánnék egy autóra 40 milliót, egy notira sem 735-öt...mondom, ha lenne kottám rá, akkor sem..és nem az irigység beszél belőlem..
Geller -
Godefroy
senior tag
Volt szerencsém a géphez 4 napig.
Kellemes aranyos, hd videot is lehet rajta nézni.
Legnagyobb hátránya az egyben elönye is, a súlya: 0,7 kg, így em lehet egy kézzel kinyitni mert elrepül a laptop.Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
edipqe
senior tag
én ezzel tudlak segíteni tudom: magnum jégkrém 10ft, amiből a csomagolás és a pálcika a nagyobbik hányad.
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
xedos
addikt
Jó noti! Kellene is...
Nem akarom mondani, de egy pici-könnyű csúcs subnoti ennyibe kerül...
Valaki sokalta az ASUS EEE PC árát... tudom még méretre sem egy kategória, de ...
Vagy a Macbook Air SSD-vel hasonló árban...
Szóval nagyon jó cucc!!!! Viszont várom az MSI WIND-et... -
pmikloska
aktív tag
Háhááá, de gonosz leszek. Nincs benne webkamera?
Nekem is nagyon tetszik, de ez az ár iszonyatosan nagy. -
durkonorbi
tag
Egy biztos, minőségben és stílusban iszonyatosan ott van egy ilyen kis gép - nekem is volt 2 féle portege-em is ... persze nem újonnan, annyi pénzem nincs ilyesmire, hanem használtan, mikor már "kissé elavult lett" és emberi áron beszerezhetővé vált ... Más mint a többi noti, az tuti, pedig volt a kezemben sokféle, mert javítgatom/javítgattam őket!
A védelmi hiányokat tekintve: vigyázni kell rá, nem pedig ráülni, meg legyet csapni vele!
-
Enton
addikt
Szerintem akkor nevetnél igazán nagyot!
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Bibby
addikt
735ezer...hahaha. Köszönjük szépen. Hármat kérek. Csak egyetlen egyszer az életben tudnám meg pl ennek a valódi előállítási költségét...
Ελευθερια η θανατος
-
kohi
tag
Nem semmi gép. Ennyi pénzért el is várja az ember, hogy gyurmázhasson vele Most így égigolvasva nem is nagyon jut eszembe más innováció amit nélkülöznek benne. Le a kalappal. Esetleg annyi, hogy az a cd drive nem biztos, hogy kéne bele
Némi akku fejlesztés meg napelemes okosságok amikről hallani és voala -
WN31RD
addikt
Mivel már az első oldalon kiderült, hogy nincs rajta pöcökegér, tehát nem alternatíva a hasonló ThinkPad vagy HP gépekkel szemben, nem kellett végigolvasnom a cikket...
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Scalpel
senior tag
Egyetértek, a kijelző védelmének hiánya szerintem is rossz. Főleg, ugye a TP-kben ez default feature...
Az X300-zal kapcsolatban is egyetértek, csak azzal a változtatással, hogy nekem adják inkábbNagyon kellemes gép ez a Toshiba, főleg a borítása tetszik, meg a kijelző ahogy hajlik, de nem törik, bámulatos.
-
Achill3uS
nagyúr
csinálhat a mac air-t, az asus eeepc-t, az msi wind-et, a portégé az portégé marad és megmarad a célközönsége és az árkategórája is... volt 1 évig R100-asom, előtte P2000-res, és ha subnoti kéne ma sem vennék mást, iszonyatos az a precizitás amit a toshiba felvonultat ezekben a gépekben, egyszerüen hibátlanok... de tény, hogy ezek kb 1-2 évvel megjelenés után esnek az elérhető árkategóriába (már akinek persze )... grat a teszthez!
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Enton
addikt
Ütős kis szubnoti!Csak az a fránya valutaérték ne lenne olyan egetrengető!
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Alex91
félisten
Most meg fognak itt kovezni, de ha az Apple-nek lenne egy 12"-os MacBookPro-ja, akkor szepsegben ezt uberelne, de nagyon . De sajna nincs ilyen...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Integra
titán
szép csinos notesz, és a klavin a funkciógombok is úgy ahogy emészthető helyen vannak.
nem tartom szerencsésnek, hogy nem védi semmi a kijelzőt a véletlen becsúszó dolgoktól, de ahogy olvastam ez nem csak nekem tűnt fel azonnal.
de továbbra is ide nekem az x300-zal[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti vita és megbeszélés
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- PlayStation 5
- Interactive Brokers társalgó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile 2
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Lenovo Legion 5 slim (2024) 16" - i7, 1Tb, 32GB, Rtx 4060 8gb, 3 év garancia
- Asus Tuf A15 FX506IU - R7 4800h / Gtx 1660Ti / 16 GB RAM / 1TB SSD
- HP 840
- Dell Precision 5560 patika állapot Core i7 11850H 32GB DDR4 512GB SSD T1200 4GB GDDR6 VGA több db!
- Full HD HP EliteBook 840 G3 i5-6300u laptop világítós billentyű 8 GB RAM SSD jó akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest