Új hozzászólás Aktív témák
-
rosand86
csendes tag
Igen abban igazad van, hogy az üzleti gépekkel szemben elvérzik akkumulátor kapacitás tekintetében (talán még tartósságban is). Mert nem arra vannak. Általános munkahelyi gépnek inkább valami üzleti sorozatbeli gép való ez tény. Bár én is jobban örülnék egy Qosmio céges gépnek akkor lehet meló után még játszani is rajta.
ÉS szerintem LBandi is hasonlóra gondolt. De átlagos üzleti felhasználásra valóban nem való. Főleg ahogy nézem a munkahelyemen a főnököknek van ilyen vállalati gépük, akik Word-öt meg powerpointot használnak rajta. És amennyire értenek hozzá kell is a tartósság és a support
Tényleges fejlesztésre már nem biztos hogy olyan jók, mivel alacsony fogyasztású komponensek vannak bennük, amiknek a teljesítménye is kisebb. Ott már lehet értelme egy Gamer laptopnak is vagy egy teljesítménycentrikus vállalati gépnek, de az már nem fog napi 8 órát akkuról elmenni.
Az én Toshiba laptopjaim (Igaz csak középkategóriás Satellite sorozat) napi 20-22 órát mennek (illetve az előző csak addig amíg én használtam, most ismerősnél biztos kevesebbet). Nappal velem van munkahelyen, és dolgozgatok rajta míg a nagy gép fordít/telepít stb. Éjszaka meg linux kerneleket tölt le/seedel
És bírja, bár 4 év után a winyónak kezd hangja lenni. -
rosand86
csendes tag
Komoly grafikai munkában megnézném az általad említett Dell Precision, HP Elitebook vagy Lenovo Thinkpad hármassal mire mennél. Ezeknek inkább a Toshiba Tecra az "ellenfele".
A Qosmio Gamer/multimédia laptop. Azért ne keverjük az Iveco-t a Ferrari-val. A kettő más-más területen nyújt maximális hatékonyságot.
Játékra/multimédiára vannak az Asus ROG, Alienware (Dell gamer noti brand). Ugyanaz a kategória mint a Qosmio, na azzal lehet összehasonlítani. Nem mondom hogy jobb ezeknél, de szerintem ugyanaz a kategória.Tartósság tekintetében nekem csak jó tapasztalataim vannak a Toshibával:
* Toshiba L40 2006-ban vettem, még működik.
* Toshiba L650 most is arról írok (2010-es). Az akku még mindig megy 2 órát netezéssel. Battlefield 4-et még végigtoltam rajta.
* Meg a családban még van pár c650-es, amikkel szintén nincs gond.Gagyinak biztos nem gagyi. Van garancia kiegészítés, de szerintem ha az első két évben nem jön elő komoly baja, akkor sokáig társad lehet egy Toshiba. Persze itt is előfordulhatnak anyagfáradások.
A szépség meg relatív.
Ezek jó érvek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG STRIX G713RC-HX180
- Acer Predator Helios 300 (felújított)
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Quadro FX 570 eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged