- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- ASUS notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Menthirist #153 üzenetére
Nem is abban kételkedtem, hogy a Vulkan-nal jóval nagyobb piac fedhető le, csak jelezni, akartam, hogy ez a dx12 csak win10-en van, azért nem éppen helytálló kijelentés volt.
Nekem amúgy tök minden mivel fogják a fejlesztők megoldani, a lényeg, hogy jó lenne végre egy szál APU-val is játszható sebességeket elérni. -
martonx
veterán
válasz
Menthirist #145 üzenetére
"dx12 pedig csak win 10-re."
Tegyük hozzá, hogy ez a csak win10 jelenti a komplett XBox One, win10 PC, win10 tablet, win10 mobil ökoszisztémát is. Ami azért szintén nem kicsi.
De nyilván a win10 tablet és win10 mobil az adott piaci szegmensekben elhanyagolható mennyiség. -
martonx
veterán
válasz
Jim Tonic #75 üzenetére
Akkor mégis joggal mondjuk rá, hogy gyakorlatilag egy saját ablakozóval, saját jvm-mel rendelkező linux disztro az andorid?
De ugyanezt elmondhatjuk a komplett OSX, IOS ökoszisztémáról annyi külnbséggel, hogy ott még a jvm se saját, csak az ablakozó rendszer.Azon csodálkozok, hogy az átlag userekben ez mennyire nem tudatosul.
-
martonx
veterán
válasz
GeryFlash #35 üzenetére
"androidos tabok-ipadek" - ezek szerintem csak speciális linux disztro-k, még ha az alma / droid rajongók mindjárt meg is köveznek ezért.
A desktop piacot, ahogy írtam is, nem feltétlenül a klasszikus desktop linux disztrók veszélyeztetik, hanem pont ezek a speciális linux disztrók lásd pl. Chrome book eladás, a kismillió android tv, nvidia shield, ouya stb...
Márpedig a Vulkan erre mindre céloz, ellentétben a DX-el. Mondjuk a multiplatformitással is mindig csak a baj szokott lenni, majd meglátjuk a gyakorlatban, hogy mi sül ki ebből.
-
martonx
veterán
válasz
GeryFlash #28 üzenetére
Előre bocsátom, nem vagyok játékos, windows-on dolgozok, sőt még a mobilom is wp-s.
Viszont bármerre nézek (tablet, mobil) a windows ökoszisztéma sehol nincs, sőt mostanában lássuk be egy szimpla otthoni usernek már vagy PC-je sincs, vagy amire használja megteszi egy linux is.
Konzolok között is, ugyan nem teljesít rosszul az XBox One, de a PS4 elterjedtebb.
Egyedül a játékosok voltak azok, akiknek meg sem kellett fontolniuk, hogy milyen legyen az oprendszerük.Eddig...
Ettől függetlenül várom a windows10-et, aztán majd meglátjuk, hogy végleg a feledés homályába kerül-e a windows éra 25 éve, vagy sikerül villantaniuk valamit, amiben meghatározóan jobbat / többet tudnak mint a konkurencia.
-
martonx
veterán
Egy újabb koporsószög a Windowsoknak. Hiszem, hogy desktop-on az üzleti felhasználás mellett egyedül a játékosok maradtak windows-on (vagy aki X éve letorrentezett egy XP-t és jól el van azzal).
A DirectX12-nek valami brutálisat kellene mutatnia a Vulkan-al szemben, hogy épeszű fejlesztő a windows only DX12-t válassza az abszolút cross-platform Vulkan-al szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest