- Milyen egeret válasszak?
- SONY LCD és LED TV-k
- [Re:] Az Intel feltámasztja a Haswell platformot
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- nVidia GeForce GTX 1080 Ti / Titan X (GP102)
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- ASUS notebook topic
Hozzászólok Aktív témák
-
Tányéros.*
Az Alma, akarom mondani a PC.. na a fenébe, az Erő legyen veled!
-
Televan
veterán
Sokkal kulturáltabb ha az esetleges hibákat,félreütéseket privát üzenetben jelezzük a cikk írójának.Gyorsabban ki is lesz javítva.
???
-
Dr. Akula
nagyúr
"A vállalat összes készülő HDD-je héliumos lesz."
Kár érte, kiváló ügynök volt...
Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite
-
Elnézést, nem kötekedésnek szántam, de bele kalkuláltam a sok üzenetet én is.
-
Jesus_Shaves
tag
A HDD "kihalását" pont a méretlimit fogja okozni. Az SSD még bőven nőhet, mire a 3,5" határait eléri, a merevlemezeknél viszont már most közbeszól a fizika. Előbb-utóbb már csak az egységnyi tárhelyre vetített ár lesz az előnyük, de ha nagy tételben összevetjük a működési költségeiket, lehet, hogy az sem . Mondom ezt úgy, hogy tizenX TB merevlemez van csak a NAS-omban.
-
Az SSD-knél meg az írási limit fogja magát megadni, ha megéri azt a kort.
-
[Newman]
tag
Kivéve hogy többet fog fogyasztani a két HDD, mint egy, talán hűtésben is több kell kettőnek mint egyneki. Adatközpontban ezek pedig fontos tényezők. Ma még sok hibrid tároló van, de az azért már látszik az hogy elsődleges és produktív tárolónak nem HDD-vel szerelt modelleket vásárolnak hanem SSD-t, szóval ahol számítana a kétszer annyi tengely adta sebesség, ott már régen SSD van. Igen sok hibrid tároló vagy tiering-re, de inkább egy szép méretes SSD cache-re hagyatkozik, mikor olvasni/írni kell.
VCIX-DCV, VCIX-NV, vExpert https://newman.cloud
-
lvb
tag
Azzal lehet kalkulálni, csupán árnövelő tényező az adatközpontokban. Szerintem a lényegesen nagyobb fogyasztás az, ami - az ár mellett - lassítja az SSD-k terjedését az adatközpontokban. (Egy gyors SSD 1.5TB 4-10W, az optane, ami még gyorsabb, már 6-18w Idle - MAX fogyasztás, míg egy darab 15TB-s SAS 7200RPM HDD-nél 6-8W ugyanez) A HDD gyártók marketinganyagai is az alacsony fogyasztást hangsúlyozzák.
-
jerry311
veterán
3 evente cserelunk mindent, mert lejar a szerzodes, egy ssd siman bir ennyit meg szerverben is.
https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox
-
OddMan
őstag
Az SMR (shingled magnetic recording) technológia egy hányinger.
Én biztos, hogy soha nem fogok olyan merevlemezt venni, ami ilyen elven működik.
Amúgy én attól félek, hogy eltűnnek a piacról a 2-4TB méretű merevelemezek, ami még otthonra a legtöbb embernek elérhető árban van. Sajnos ezek a 10+TB méretű HDD-k durván drágák és ha többnyire csak ezek fogynak, mert ezeket veszik nagytételben az adatközpontok, akkor valószínűleg a gyártók hamarosan felhagynak a kisebb méretű HDD-k gyártásával. Az ekkora méretű SSD-k pedig szerintem még drágák az otthoni NAS-ba.''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
Hozzászólok Aktív témák
ph A vállalat az EAMR megoldások irányába is elmozdul.
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- [Re:] Mifo O7 HiFi Truly Wireless Bluetooth 5.0 aptX fülhallgató eladó
- Invitel (TV, internet, telefon)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Építő/felújító, szerelő- és szakemberkereső topic
- [Re:] Real Racing 3 - Freemium csoda
- Milyen egeret válasszak?
- SONY LCD és LED TV-k
- [Re:] Az Intel feltámasztja a Haswell platformot
- [Re:] Redmi Note 7 - nota bene
- További aktív témák...
- Full HD 42" (107cm) Panasonic TX-P42U10E plazma televízió
- HP EliteBook 840 G3 - 14" FullHD üzleti notebook - Core i5, 8GB, 256SSD, Win10 Pro, gyártó garancia
- ProDesk 400 G1 // I3 4130 3,40GHz // 4gb ddr3 // 250gb // HD 4400 // Áfa az árban
- Dell Precision T1700 // I3 4150 3,50GHz // 4gb ddr3 // 250gb // HD 4400// Áfa az árban
- Samsung 860 EVO 2.5 250GB SATA3 MZ-76E250B