Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz philoxenia #49 üzenetére
"nem lépve túl a sebességkorlátokat. /a 10x15 -ös papír, illetve a monitorméretet/"
...és a képek közötti 8 mp-es kényszerű várakozást!
mintha a Merciben 5 literes tank lenne...másrészt a kimeneti képméretet nem szerencsés a kamera max. fölbontásával keverni, hiszen pl. egy 6 Mp-es kamerával készített 2.5 Mp-es kép is nyilvánvalóan részletgazdagabb
-
philoxenia
MODERÁTOR
De nem erről volt szó alapból. Arról, hogy az érzés, a fényképezés más egy ilyen géppel. Nem a D1 volt túl jó egyébként, a másik kettő meglepően csúnya. Nekem meg sokszor nem tetszenek a saját képeim ebből a szempontból. Hát azért ....
Az autós példánál maradva. A húsz éves SMerci is ugyanoda visz, mint az új Astra. De ha egy árban kaphatom meg, akkor én az előbbit választanám, mert hiába jobb az Astra, sok szempontból, ha a Merciben ülni annyira más.
Persze én alkalmi autós vagyok a fotózás világában, mások a szempontjaim. Ha mindennap vezetnem kellene a kocsit, akkor nem tehetném meg, hogy áldozzak az érzéseimnek. Nektek mások a szempontjaitok, vezettétek már annak idején újkorában is a Mercit, most pedig naponta vezettek és sokat. Vasárnapi kocafotósként azonban, nem lépve túl a sebességkorlátokat. /a 10x15 -ös papír, illetve a monitorméretet/ alapból elég a D1 képmérete általában....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Dtomi
őstag
Alig vártad, hogy akármiben is ellentmodhass LOL??? De mit is keresünk megint 1 topicban?? Mert a 4/3-ot direkt meg se közelítem Egyiket se választottam volna mindkettő ratyi volt a maga idejében a canonok mellett Mindennapokban nem használok fényképezőt, abból már kinőttem.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
KTTech
veterán
válasz philoxenia #46 üzenetére
Méretezd le az összest a D1 felbontására (rendes algoritmussal, utóélesítve, hogy kiküszöböld a leméretezés életlenítő hatását).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Dare2Live
félisten
lényeg a lényeg vannak pozitív hozadékai is ennek a digitális hülyeségnek. És senki ne fogja a szar képeit a budget vázára....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ijk
nagyúr
Persze, más volt régen a képfeldolgozó, fejletlenebb, akár az érzékelő. Ugyanúgy jobb volt a d40 érzékelője a D1-nél, mint mondjuk most a d5000-nek a d2-nél. Ezek digitális gépek, itt nem úgy megy hogy befűzöd a filmet a régi profi vázba, meg az újabb alsókategóriásba és persze a régi váz földbe döngöli a kis műanyagot.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HÁZIGAZDA
jellemző, az agyatlan elitizmus...
a d1 korszakalkotó volt, ma meg egy d40 képminőségben (és majd minden másban is) agyonveri, és nem egy istenverte szopás használni a mindennapokban ezen felül. de persze a d100 és a d70 közül is a d100-at választottad volna, "mert az profi".
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Degeczi
nagyúr
"1/16000 (...) 10-évvel ezelőtt"
valójában egyszerű elektronikus zárról van szó, nem mechanikai bravúrról...
(éppúgy, mint a 6 Mp-es érzékelővel szerelt modelleknél, így a D40-nél is)"Akkor el lehet gondolkodni, hogy melyiket érdemesebb megvenni nem 7végi kocafotózásra"
korántsem ilyen egyértelmű!
a D1 még nem használt puffert a normál képekhez (csak sorozatban), így a korabeli tesztek szerint RAW-ban 8 mp-et kell várni két kép között!!
a D40-nél nincs ilyen gond, lehet folyamatosan lőni az önálló képeket RAW-ban is -
Ijk
nagyúr
Jó hát nem kell 100db kérdőjellel értetlenkedni. Ha neked lenne 100k-d akkor a D1-et vennéd meg, én meg a d40-et. 1/16000... szerintem még 1/4000-et sem használtam sohasem. 4.5fps, soha nem lőttem még sorozatot. Nekem nem kellenek ezek a funkciók, viszont, hogy legyen minél kisebb, könnyebb az annál inkább.
Egyébként olvass vissza mire válaszoltam, szerintem itt nagyon elbeszélünk egymás mellett. Eddig végig kizárólag az érzékelőt tartottam szem előtt, amiben még a d40 is sokkal jobb.
Vagy esküszöm nem értem miről beszélsz. Ha szerinted a dslr evolúció első foka ennyivel jobb a mai "játékgépeknél" akkor úgy gondolod mindenki hülye aki nem D1-et vesz egy alsókategóriás váz helyett? Vagy fejtsd ki légyszíves pontosan mire gondolsz./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dtomi
őstag
D40?????????? Mármint a nikon játékgépe??? Meg ez a D1??? Nem igazán értem miért a hasonlítás a legelső pro DSLR és a legszutyokabb mostani között. Főleg ha megnézed, hogy 1/16000, 4,5 FPS 5 fókuszpont 10-évvel ezelőtt.... ehhez képest a D40 2,5 fps 3 fókuszpont 1/4000 Akkor el lehet gondolkodni, hogy melyiket érdemesebb megvenni nem 7végi kocafotózásra.... A 10D-m se mai darab bármikor odateszem a vele készült képet akármelyik mostani mellé.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Ijk
nagyúr
válasz philoxenia #33 üzenetére
Nem tartom abszolút lehetetlennek. Viszont nagyon sok a kérdőjel ilyen távlatban.
Vajon megmaradnak a kis érzékelőknél, vagy az EP-1-el megkezdődik a nagy érzékelők térhódítása? Esetleg egy teljesen új érzékelőt fejlesztenek ki, és kukázzák a mostani bayereseket. Így viszont lenne jövőjük a kis méretű érzékelőknek.
Egy dolog van amit én biztosra veszek hogy nem változik, az objektívek. Lehet akármilyen érzékelőket fejleszteni, de üveg kell hogy kiszolgálja, minél nagyobb annál jobb (leegyszerűsítve). Ezért úgy gondolom mégis lesznek kis érzékelők, mivel az emberek elkényelmesedtek, viszont nagy átfogású obi kis méretben csak kis érzékelőt szolgál ki.A D3-ra visszatérve, szerintem lehetséges egy sokkal fejlettebb pl. 1/1,6"-os érzékelővel. Viszont mindenképp kell hozzá egy nagy fényerejű (f1.2), jól megtervezett objektív.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ROBOTER
addikt
válasz philoxenia #33 üzenetére
A régi gépekkel közel sem feszegették a fizika határait, nagyon rossz volt a fényhasznosítás. Most azért a Bayer CFA elven működő szenzornál eléggé a határnál tartunk.
Ha sikerülne valami Foveon elvű, de jó fényhasznosítású szenzort fejleszteni, akkor talán sokkal kisebb érzékelővel is el lehet majd érni azt a minőséget.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem mondtam, hogy vennék.....
Csak, nálunk drágább, mert nagyon kevés volt belőle.
A D3 -nál is lesz 8 év múlva jobb kompakt?Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Ijk
nagyúr
válasz philoxenia #30 üzenetére
Hát ennyiért akkor már inkább d40 kitet venném mint ezt az őskövületet. Ez a gép tényleg a vitrinbe való.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ROBOTER
addikt
válasz philoxenia #30 üzenetére
És majd ha meg kell javíttatnod a zárat vagy tükröt egy 5 éves gépnél, mert a vétel után 2 hónappal elromlik, lehet kifizeted még 2x a gép árát.
Vitrinbe kiváló.
(azért azon el kellene gondolkodni, hogy a Sony CMOS szenzor alkalmazása előtti években miért veszítette el a Nikon majdnem a teljes professzionális tábort)
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Értelmetlen az összehasonlítás sok szempontból, viszont az ár egy elég objektív összehasonlítási alap. Magyarországon jelenleg mennyi egy D1? Féléves hirdetést találtam hirtelen. Természetesen bizonyos felbontás fölött nyilván már nem javul sokat a részletesség. A D1-nél még kevés volt a felbontás, de mi a vélemény a D1x-ről? Az már frissebb . [link]
Minden használati tárgy két életet él. Először még a használati értéke az ára, azután a gyűjtőké a pálya, ahol bármennyi lehet le is fel is az ármozgás.
Használati értéke lehet egy profi váznak is több szempontból az amatőrnek nagyobb, ha régi is, mint egy mai /csúcs/kompaktnak, hiába a tizenmegapixel.
Többek között az se mindegy esetleg, mennyire nézik meg a kezében a gépet....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Ijk
nagyúr
Akinek nagyon szimpatikus a D1 és preferálja a képminőségét a mostani belépő tükrösökhöz viszonyítva, az ebay-en akár 100$-ért megkapja!
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ROBOTER
addikt
Ennek még mindig nem sok köze van ahhoz, hogy még csak megfogalmazni sem lehet (szakmailag helyesen), mit hasonlítasz egy 2.5 megapixeles és egy 15 megapixeles képen egymáshoz.
Mind a kettő színes? Mind a kettőn felismerem az íróasztalt?
Újabb érvelési hiba. Mindjárt regisztrálok egy GipszJakab nicknevet, és beírom ugyanezt. Neki is ezt fogod válaszolni szakmailag megalapozottan?
-
Dare2Live
félisten
válasz philoxenia #14 üzenetére
aki mutogatni akarja annak az egyik. Aki használni akarja annak a másik.
Reggel már bejöttem ide de aztán hagytam a fenébe. Erre Roboter jól megmondja.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ROBOTER
addikt
válasz Szten Márs #22 üzenetére
Ok Csak már nincs olyan nap a többi fotós fórumon sem, hogy valaki el ne kezdené dícsérni a Canon D30 képét, hogy az még milyen éles volt, a mostaniak meg milyen szarok. Szerintem ez mindent elmond az illetőről, mire is használja a fényképezőgépet.
Végülis nem a papír a lényeg, hanem az azonos hordozó. Hogy az egy papír, vagy egy nagy felbontású vetítő, mindegy. A fényképpel valamit kezdeni akarunk, ezért fényképezünk. A fényképezés célja nem az értelmetlen összehasonlítás.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
De szerintem erős túlzás, hogy jobb képeket csinál mint egy mostani felsőkategóriás kompakt, vagy egy belépő dslr.
Erről van szó! Te megértetted, de úgy látom páran képtelenek.
2.5 megapixelen az LX3 megeszi reggelire.
A belépő dSLR-eknek pedig azonos képméretnél van 1-2EV előnyük zajban. Arról nem is beszélve, hogy az élek mennyivel szebbek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Én már leírtam az elején, hogy kár egy 10 éves 2MP-es gép képességeit a maiakéhoz viszonyítani. De szerintem erős túlzás, hogy jobb képeket csinál mint egy mostani felsőkategóriás kompakt, vagy egy belépő dslr.
Az pedig valóban igaz, hogy pl. én nem dolgoztatom ki a képeimet. Magamnak fotózom, és nekem elég az 1600*1200-as monitorom a képeim nézegetésére. Azért nem fogom kidolgoztatni, hogy egy albumban legyenek a szekrényben, vagy esetleg kiszögeljek a falra. Persze a családi képek az más tészta, de azt nem sorolnám a hobbifotózásomhoz./人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
ROBOTER
addikt
Azért jó végigolvasni egy ilyen topic-ot, mert kristálytisztává válik, hogy az emberek nem használják a fényképeiket semmire.
SEMMIRE!
Aki valaha is bármire felhasználta a képeit fórumokba való 640x480-as beszúráson kívül, képtelen elválasztani a felbontást és a képminőséget, hiszen megérti, hogy elválaszthatatlanok.
Erre csak olyan ember képes, aki kizárólag beszél és vitatkozik a fényképezésről, de nem dolgoztat ki soha képet. Másképpen képtelenség lenne ennyi hülyeséget leírni. (2.5 megapixeles képek hasonlítása mai 10-15 megás gépek képeihez azonos méretre hozás nélkül, minőségítélet 0.5 megapixeles képből)
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz philoxenia #14 üzenetére
Az "1"-es jól mutat egy kiállításon, otthon külön garázsban tartanák, esetleg némelyik napos vasárnap kigurulnának vele. A "2"-es példányt pedig használnák a hétköznapokban, nyaralásokon, kirándulásokon. Ha muszáj választanom, akkor az 1-es, és vennék az árából egy 2-est, meg egy D3x-et egy egész obiparkkal
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
johnjohn
addikt
Nem írtam típust, és azt sem, hogy mindegyik belépő DSLR-t lemossa, hanem arra céloztam, hogy még mindig remek gép. A Dprew-tesztképek nagy része gyengébb obival, és rossz fényviszonyok között készült. Ezek jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Persze, az nyilvánvaló, hogy a kompaktok elmaradnak érzékenységben, ugyebár a kis érzékelő miatt az ellenkezője fizikai képtelenség. Elsősorban a képek részletgazdagságára gondoltam megfelelő fényviszonyok között. Az R1 az más tészta, én nem tartom kompaktnak a mérete miatt, viszont szerintem ezt nagyjából hozza, persze tekintettel arra, hogy 4x akkora a felbontása. Összességében képminőségben pedig ég és föld.
johnjohn: Gondolom ezt az "elbújhat"-ot a váz minőségére értetted. Viszont képminőséget tekintve ha végignézed pl. a dpreview mintaképeit, akkor te sem gondolod komolyan az állításod. Mert nemhogy az új belépő dslr-ek, de még a d50-em is símán lemossa.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dtomi
őstag
Csak egy kompaktot mutass ami ezt tudja Mondhatod az R-1 et is
-
Ijk
nagyúr
válasz gamerkiller #6 üzenetére
Pedig ennek a képminőségét egy jobb mai kompakt lazán hozza. Egy mostani belépő DSLR pedig csuklóból veri. Persze nem is kell összehasonlítani őket, olyan, mintha az egyik első 35mm-es filmes tükröst hasonlítanánk az akkori filmekkel egy nikon F6-hoz mostani filmekkel.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
johnjohn
addikt
válasz Mr.Csizmás #2 üzenetére
-
nkmedve
őstag
válasz Mr.Csizmás #7 üzenetére
Azt azért ne felejtsük el, hogy bármilyen régi is, a D1 egy profi dSLR, az S8000 pedig egy bridge.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz gamerkiller #6 üzenetére
ja, pofám leszakad. S8000fd-vel elbújhatok.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Degeczi
nagyúr
válasz gamerkiller #1 üzenetére
nem, 10 éve ez még 2.5 Mp-es volt
(az 5 Mp-es D1x kb. 8 éves modell) -
shadeofme
tag
válasz Mr.Csizmás #2 üzenetére
Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
Mr.Csizmás
titán
Vele készült képek nincsenek esetleg illusztrációnak?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
gamerkiller
senior tag
1,2kg! Nem semmi Ahhoz képest hogy voltak már 10 éve 5.3Mpx-es gépek, én le vagyok maradva az én 4Mpx-esemmel?
Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest