- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
jellemző, az agyatlan elitizmus...
a d1 korszakalkotó volt, ma meg egy d40 képminőségben (és majd minden másban is) agyonveri, és nem egy istenverte szopás használni a mindennapokban ezen felül. de persze a d100 és a d70 közül is a d100-at választottad volna, "mert az profi".
-
Degeczi
nagyúr
"1/16000 (...) 10-évvel ezelőtt"
valójában egyszerű elektronikus zárról van szó, nem mechanikai bravúrról...
(éppúgy, mint a 6 Mp-es érzékelővel szerelt modelleknél, így a D40-nél is)"Akkor el lehet gondolkodni, hogy melyiket érdemesebb megvenni nem 7végi kocafotózásra"
korántsem ilyen egyértelmű!
a D1 még nem használt puffert a normál képekhez (csak sorozatban), így a korabeli tesztek szerint RAW-ban 8 mp-et kell várni két kép között!!
a D40-nél nincs ilyen gond, lehet folyamatosan lőni az önálló képeket RAW-ban is -
Ijk
nagyúr
Jó hát nem kell 100db kérdőjellel értetlenkedni. Ha neked lenne 100k-d akkor a D1-et vennéd meg, én meg a d40-et. 1/16000... szerintem még 1/4000-et sem használtam sohasem. 4.5fps, soha nem lőttem még sorozatot. Nekem nem kellenek ezek a funkciók, viszont, hogy legyen minél kisebb, könnyebb az annál inkább.
Egyébként olvass vissza mire válaszoltam, szerintem itt nagyon elbeszélünk egymás mellett. Eddig végig kizárólag az érzékelőt tartottam szem előtt, amiben még a d40 is sokkal jobb.
Vagy esküszöm nem értem miről beszélsz. Ha szerinted a dslr evolúció első foka ennyivel jobb a mai "játékgépeknél" akkor úgy gondolod mindenki hülye aki nem D1-et vesz egy alsókategóriás váz helyett? Vagy fejtsd ki légyszíves pontosan mire gondolsz. -
Ijk
nagyúr
Persze, az nyilvánvaló, hogy a kompaktok elmaradnak érzékenységben, ugyebár a kis érzékelő miatt az ellenkezője fizikai képtelenség. Elsősorban a képek részletgazdagságára gondoltam megfelelő fényviszonyok között. Az R1 az más tészta, én nem tartom kompaktnak a mérete miatt, viszont szerintem ezt nagyjából hozza, persze tekintettel arra, hogy 4x akkora a felbontása. Összességében képminőségben pedig ég és föld.
johnjohn: Gondolom ezt az "elbújhat"-ot a váz minőségére értetted. Viszont képminőséget tekintve ha végignézed pl. a dpreview mintaképeit, akkor te sem gondolod komolyan az állításod. Mert nemhogy az új belépő dslr-ek, de még a d50-em is símán lemossa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Nikon '99-ben adta ki első profi digitális fényképezőgépét.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest