Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Befutott a foltozásra fókuszáló GeForce driver gyorsjavítása
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
Nekem kb semmi problémám nincs a játék sebességével.
Itt egy gyors benchmark: [link]
Amúgy elég egysíkúra sikerült, még mindig a Deadly Shadowst szeretem jobban!

Szerk.: a benchmark kedvéért ugyan maxra toltam, de nagyon hálás lennék ha valaki tudna tippet adni hogy lehet véglegesen kiirtani a DoF-ot a játékból!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi
üzenetére
PHasza.... akkor még sehol semmi

-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Van, csak még egyelőre a beta változat alfa verziója.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
- = Zk = -
félisten
sziasztok
van már CF path?!...(arra várok egyelőre, szóval..
) -
Edorn
senior tag
Megoldódott. Másik fórumon javasolták ezt:
----------------------------------------------------------------------------
Using the 32bit version of Thief can help eliminate stuttering and other performance-related issues:1. Go to: SteamLibrarySteamAppscommonThiefBinaries
2. RENAME the "Win64" folder to whatever you want e.g. "Win64Backup"
3. COPY the "Win32" folder, so it should be "Win32 - Copy"
4. RENAME the "Win32 - Copy" folder to "Win64"
----------------------------------------------------------------------------Meg persze SSAA kikapcs.
Remélem következő patch után már 64bit-el indíthatom és nem kell itt trükközni.
Így már akadás mentesen (jó, nagy ritkán zökken egyet - nálam is főleg gyors forduláskor) megy legmagasabb beállításokkal! (persze jobb géppel gondolom még szebb lenne)
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=234374788
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=234374701
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=234374623
Fenti beállításokkal is szinte akadásmentesen megy... persze még nem volt idő agyontesztelni, de nagyon biztatónak tűnik...
-
Edorn
senior tag
Most raktam fel a játékot és sajnos játszhatatlanul akad még low beállításokon is... :-(
Gépem: AMD Athlon II X2 255 3.10GHz AM3, ASUS ENGTS450 DirectCU/DI/1GD5, Samsung EX2220 (1920x1080), Samsung HD103UJ 1TB, Kingston 1*4GB 1333MHz DDR3, MSI 870A-G54, FSP500-60GHN
Viszont közepes, vagy jobb beállításokon is szépen megjeleníti a játékot, csak amikor mozgok, akkor 1-2 lépés után akad egyet. És hiába veszem le low-ra a beállításokat, ugyanolyan mértékben akad.
Nem lehet, hogy csak valami beállításbeli probléma? (minden egyéb futó alkalmazást természetesen leállítottam indítás előtt)Nincs valami tippetek? Vagy esélytelen és várjak még fél évet, míg összejön egy új gépre és akkor próbálkozzak vele megint?
-
siriq
őstag
Az amd cpu-nak a mantle olyan mint sivatagban viz nelkul. Ha nincs akkor vege van.

[link] -
joysefke
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
A never settle reloaded van még?
Gondolkodom rajta, hogy fél év Xboxozás után megint kéne venni diszkrét VGA-t (Xbox 360 árban

És annyira drágák a használt cuccok HW aprón, hogy komolyan gondolkodom rajta, hogy újonnan vegyek VGA-t. Ha lenne 2-3 AAA játék, amit megkapnék a VGA mellé...GXT 660 OC - HD 7870 GHZ, 270X vannak a listámon nomeg a még nem kapható 280
J.
-
antikomcsi
veterán
válasz
joysefke
üzenetére
AMD és partnerei, promóciós játékok. Vagy választani lehet,vagy egy konkrét játékhoz kapsz egy kódot, amit felhasználva a Never Settle oldalon tudsz a kapott játékhoz kulcsot szerezni.
Csak alapjáték jár. DLC-k nem. Pedig a szintén az AMD-től kapott BF4-hez inkább választottam volna DLC-t.
Szerk.
Én sem hittem benne, egészen addig, míg az első levél meg nem jött az AMD marketinges munkatársától, amiben volt egy kód, aztán játszottam több ilyenen is, és pár bejött.
-
joysefke
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Ez milyen kód?
-
bzoley
veterán
Nem vagyok nagy szakértője a játéknak, de lehetséges, hogy nincs lehetőség semmilyen közelharcra? Vagy csak én nem látom, hogyan lehet?
-
joysefke
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
nekem valszeg be fog jönni:
szeretem a viszonylag realisztikus középkori, dark fantasy világokat, ráadásul a hangulat meg a sztori nálam az első. Dishonored is nagyon tetszett.J.
-
ignorant
senior tag
Nagyon vartam mar.
Kar hogy nincs idom jatszani mostanaban, de par percet toltam vele. Az elso benyomasaim pozitivak, bar azt sejtettem hogy a (szamomra) mesteri thief I-II kozelebe nem fog erni.
Mindenesetre szep lett a vilag, nagyon jo a hangulata.
Legnagyobb banatom, hogy megjelentek az agyhalott, konzolos "nyomogass egy billentyut sokszor hogy tortenjen valami" mechanizmusok. Sajnos majdnem minden jatekban van ilyen mar.
-
siriq
őstag
Beszeljunk a jatek kapcsan egy erdekes dologrol. Itt vannak az uj nextgen konzolok. A Thief(mas jatek eseten is) jatek esetebben meg kell emliteni par dolgot. Egyszer, a konzolon sokkal jobb eroforras kihasznalas all fent(elmeletileg). Erdekes modon a Thief jatek a konzolokon (ps4 xbone) 30fps es xbone eseten meg fhd felbontas sincs. Viszont a jatekot egy harom eves pc konfig bosegesen elviszi(60 fps es fhd felbontas). (lattam a ps4 vicc kategoriat surolo haj es egyeb megeleniteset). Kerdem en, akkor hogy is van ez? Itt van az uj APU a konzoloknal es nem tudnak fix 60fps-t?(Titanfall) Nem tudnak fix fhd-t(Thief). Hiszen meg csak a kezdeti nagy cimeknel tartunk. Mi van a 4k felbontassal. PC-n mar javaban megvalosithato. Hol van a konzol? Egy egyszeru 1920x1080-s felbontassal 60 fps fix nincs meg. Megjelelnitesben sem a Thief sem a Titanfall nem mulja felul pc-hez viszonyitva, sot. Rosszabb a megjelenitese nehany effectnek.
Sweetfx-el fogom majd vegig jatszni live stream-ben, jobb lesz a kepi megjelenitese szinek teren mint az eredeti.[link]
-
siriq
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Latvanyra nem olyan rosz. Viszont ha azt veszed, hogy a nextgen xbone es ps4 30fps futatja a jatekot. Mahogyan nem tudjak megoldani egyelore. Pc-n meg a regi gepek siman elbirnak a jatekkal. Hiaba a nextgen console, a titanfall is limitacival indul. Ez van.
Ha mar vegig nyomtad az osszes chapter-t akkor szabadon koborolhatsz. A dlc meg majd, jon.
Regen egy ideig csak ilyen logikai jaekokkal nyomtam. Persze volt mas is elotte illetve utanna. -
antikomcsi
veterán
válasz
djculture
üzenetére
Meleg vizes radiátor a középkorban?
Tudtak élni!

Nem is feltétlen az a baj, hogy nem kell mindenkit ledarálni
, inkább az, hogy nagyon elkapattak a szabad világgal a FC3-ban, az AC4-ben, itt ez azért annyira nincs meg.Trancsírozásra ott az új Rambo, na az is szép játék!

-
válasz
antikomcsi
üzenetére
Középkori tolvaj szimulátor.. Ez el is mond róla mindent. Én utálom az ilyen bújkálósdit azt hittem eddig de ez a kütyümentes középkori tolvajos móka meg bejön rájöttem. Az biztos hogy nem egy manapság divatos trancsirozzuk ki az összes embert a pályán aki elénk áll játék.
-
antikomcsi
veterán
válasz
joysefke
üzenetére
Igazából ajándék lónak ne nézzem a fogát, ugyanis én nem vettem meg, hanem kaptam kódot. Idén ez már a harmadik az AMD-től. A látottak alapján nem vettem volna meg. És jól tettem volna.
Nem a játékkal van a baj, csupán nem nekem készült. Nekem nagyon unalmas 2-3 órát tudtam játszani vele, de szerintem ennyi is. Lehet később, még előveszem.
Menni kell, elvenni, kinyitni és elvenni és ez ismétlődik. Amiből pedig tisztán látszik, hogy nem nekem készült, az az, hogy az őrök 80%-a nyíllal a fejében végezte, pedig ez nem erről szólna.
Akik nem játszottak az előző részekkel, mint én sem, és nem biztosak a dolgukban, azoknak azt tanácsolnám, hogy mindenképpen próbálják ki előbb valahol a játékot.
Viszont ismerek olyat is akinek nagyon tetszik, és jól el van vele.
-
válasz
joysefke
üzenetére
Nekem tetszik, főleg most hogy kijött egy patch és megszünt a néha néha beakadás amit a memória használat elszabadulása okozott. Elég nehéz bár én a challenge dlc-t nyomom most ott berak a várba és az a cél hogy minden tárgyat elkell lopni amirét pontot ad. Ha észre vesz egy őr kicsit gondolkozik addig ellehet bújni, ha nagyon muszáj akkor lelehet ütni vagy ha felveszel nyilat akkor lenyilazni de azért pontlevonás jár. A misszióba még csak belekóstoltam eddig bejön. Bár annak is igaza van aki azt mondja a missziórész eléggé bevan korlátozva.
-
joysefke
veterán
Berakott kalickás kép nagyon tettszik.
A két eéőttem hozzászóló ember legyenszíves leírni, hogy a grafikától eltekintve tettszik-e a játék? Ha már így a legelejére megvették...
J.
-
válasz
antikomcsi
üzenetére
Hát ja a szokásos, bizonyos dolgokat agyonig kidolgoznak másokat meg félkészen beraknak.

-
válasz
antikomcsi
üzenetére
-
antikomcsi
veterán
Én is megnéztem, és nagyon nem értem, hogy mi a fenéért eszik ez ennyi vramot.
A látvány az én ízlésvilágom szerint egyáltalán nem indokolja, hogy 2500 Mega vramot "evett" a játék.
Szerintem vicc, hogy mondjuk egy 85-95 ezer forintos 2 Gigás kártya nem elég hozzá.
Persze szubjektív a dolog, mert biztos van akinek tetszik, de szerintem nagyobb volt a felhajtás megjelenés előtt, mint ami indokolt lett volna.
-
siriq
őstag
Megneztem mit tud very high-n, hogy meg a vramba berejek. SSAA kikapcsolva ansio x8(talan x16 is belefer) minden bekapcsolva vagy maxra rakva ezen felul. 1680x1050-ben mint a vaj streameles kozben. A ps4 meg az xbox one szenved a jatekkal. Lenne 2 giga vram meg 1920x1080-ban is tokeletes lenne. Had szenvedjenek a nextgen konzolok a jatekkal.
-
Nordic
Közösségépítő
Ha valaki végigtolta, majd mesélje már el privibe mi lett a vége, mert enyhén stresszes vagyok jelenleg...a 3. chaptertől a 7.ig végig vittem egyhuzamba, aztán egyszer véletlen rossz mentést töltöttem vissza(csak autosave-eltem), és sikerült újra betöltenem a 3. chaptert, ami rá is mentett az autosave-re
. Kb. a kedvem elment hogy újra nekiessek annak a 4 chapternek amin végigmentem a mai nap, annyira azért nem vagyon mazochista, de a sztori vége érdekelne. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
trufa12
addikt
válasz
scampolo84
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá hogy nem 1 nyílt világú rpg v akármiről beszélünk

Szerintem Thief az Thief címe mindent elmond.
Ez a játék erről szól ... tolvaj nem kalandor a karakter. Most minek menjen át budára ha pesten tökéletesen szétlopja a várost mert megtalál minden szépet és jót . -
scampolo84
aktív tag
-
Edorn
senior tag
válasz
scampolo84
üzenetére
"ez a WASD + E non stop elég langyos így"
Mármint hogy ennyi billentyű elég a játékhoz? Másra nincs nagyon szükség? -
scampolo84
aktív tag
Igaz, hogy nem játszottam az előző részekkel, de ez a WASD + E non stop elég langyos így. Grafikára nem lehet panasz, bár láttam már szebbet, SSAA off simán hozható a 60+ FPS egy viszonylag normális konfigon fHD high preseten. Fél óra játék után ennyi, a többit majd meglátjuk. Azért kap egy esélyt, hátha.

-
Corleone33
senior tag
Most nyugodtan kövezzetek meg engem, de nekem személy szerint a régi stílusú Thief játékok (a Thief Gold-tól a Deadly Shadows-ig bezárólag) ezerszer izgalmasabbnak tűnnek
-
-
Spet
addikt
Nekem meg mondja már meg valaki, hogy van az, hogy itt is többen játszanak a játékkal, illetve a Steam-en belül az ajánlásoknál is látszik, hogy többen már 10 órát beletoltak nálam meg még mindig nyamvadt preloadot ír, ki úgy, hogy már az egészet letöltötte...

-
almos94
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ez a legmegfelelőbb topik, de nem találtam másikat.
Szóval megtudná valaki mondani, hogy a játék hova menti el az aktuális állást? Dokumentumok mappában ilyen nincs. -
f_you
tag
válasz
GypsFulvus2
üzenetére

Az options-ben még külön vannak HUD beállítások is, milyen ikonokat jelenítsen meg a játék, vagy kikapcsolhatod/időre eltüntethetővé teheted health bar-t stb-t. Tényleg marha jól megcsinálták.
Annak ellenére, hogy el se menne a gépemen elgondolkodtam a megvételén, csak hogy támogassam a fejlesztőket és több ilyen jól megírt játékot kaphassunk a jövőben
-
GypsFulvus2
őstag
Nem azért mondom, de ilyen részletes játékmenet beállítási lehetőségeket én még egyetlen játékban sem láttam eddig. Ez a video meghozta hozzá a kedvem; eléggé hasonlít a régi szériához, és kihívás is van bőven, ha megfelelően állítod be. Úgy tűnik, tényleg a CoD és hasonló mániás "trendi" fiúk húzták le.
-
Nordic
Közösségépítő
Én is kipróbáltam a játékot, hát röviden a véleményem az, hogy k*rva jó!
Valószínű a sok külföldi lehúzás azért született meg, mert nem tejeltek az extra jó kritikákért pluszba. Ez a nincs újdonság meg negatívumként külön vicc...nekem az előző részek kimaradtak de ez rohadtul bejön. Egyedül a őrök AI-ja kicsit suta, de ezen kívül nincs bajom a játékkal.A lockpick annyiban nehezedik később hogy lesznek 4-5 "karikás" zárak is, ahol már elég érzékeny a felvillanás(értsd szinte milliméterre pontosan kell az egérrel belőni).
-
-
-
AxBattler
félisten
Egyébként egyik korábbi részben sem lehetett bemászni mindenhova, nem tudom miért kell ezt számon kérni?
-
trufa12
addikt
Hát kérlek :
Amit játszottam az elején .
A futkosós részek biztos pörgősek lesznek, mert itt volt már az elején hogy követni kellett a csajszit ott pörgött nagyon, szépen simán megy röccenés nélkül, nem győzi az ember kapkodni a fejétmásik a tolvajlás szerintem jó, lopakodni el kapja az őr derekáról a tatyót , akkor mindent el tudsz lopni
számít az is hogy mennyire halkan mész szóval ha kevésbé nyomod a gombot szépen sunnyog ha már jobban sétál észrevesznekGrafikailag jó ,jók a textúrák. Nekem hangulatilag is bejön a sötét kissé ködös város képe
A lock pick szerintem (legalábbis itt az elején nagyon könnyű)
Bár hozzá teszem hogy én normál fokozaton fogtam bele szóval nem ilyen irdatlan nehezen.Az is tetszik hogy szépen ki lehet hajolni a falak mögül ,benézni a kulcslyukakon. Bár azt én sem értem miért nem lehet mindenhová bemenni ...
Hangok jók
Kb 20 percet játszottam vele szóval sok mindent úgy nem tudok mondani róla
Szerintem az animációkkal nincs gond.És igen lehetne optimalizáltabb azért a cucc . De majd jön patch ami legalább majd biztos 1-2 hibát kijavít mint mindig bár szerintem nem fogják át optimalizálgatni ezt már patchen keresztül mert játszható ...
Egyéb hibát én mondjuk még nem fedeztem fel de mint mondtam 20 perc alatt szerintem nem is igen lehet... -
Annak aki szereti ezt a stílust úgyis az év játéka lesz hiába optimalizáltság nulla .. Meg a mentési rendszer botrányos, Automatán ment amikor ugy gondolja mellett van manuális de az csak akkor marad meg ha semmi szükség rá mert nem a sztorit nyomod.. Mivel ebböl a stílusból nincs sok a piacon pláne új akinek bejön az a hbákkal együtt is szeretni fogja. Mindenki más csak a hibákat nézi meg agyon unja magát rajta.
-
haddent
addikt
Valaki aki játszott a régi Thief-ekkel (nagy véletlenségből Dishonored-del is) nem akarna egy értelmes mondatokból álló (rövid) véleményt alkotni róla? Persze kizárólag akkor, ha ezzel is játszott már.
-
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Köszi, megnézem este.

-
AxBattler
félisten
-
WongFeiHong
senior tag
-
beef
őstag
válasz
WongFeiHong
üzenetére
NOLF2-nek pont nemrég találtam meg az audio cd-jét, gyorsan meg is hallgattam, hogy nosztalgiázzak kicsit

-
trufa12
addikt
Nem rossz kis játék ez, aki szereti a középkori v milyen hangulatot
mert elég érdekes képi világa van.. meg lopakodni imád annak tökéletes -
GTX770-el nagyjából jó, bár kicsit ugrál az FPS. Az irányítás érdekes, nem sok fizika van abban, ahogy mozog a karakter.
Amúgy tetszik. -
AxBattler
félisten
Naná, a COD: Ghosts meg simán csak GREAT!

Asszem' mégis előrendelem, kell az a steelbook...

-
siriq
őstag
Ha valakinek van kedve nezni live stream-t(sajat), akkor : [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekikezdhetsz, de nagyon lowon kezd el, mert kevéske a géped hozzá. A kétmagos procikkal annyira nincs kibékülve. Technikailag fut, de lesznek benne forró pillanatok, amikor kevéske lesz a két mag.
(#93) Lacccca87: Erről pofázok. Ahhoz, hogy ezeket a szinteket megugorjuk új API kell. Azért azt ne várd el a fejlesztőktől, hogy engine stress mellett instabil grafikát kreáljanak neked. Ők nem modderek, akikre maximum csak csúnyán nézel, ha valami gond van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lacccca87
üzenetére
Láttam már mindkettőt. Semmi gond nincs velük. Csak ennél többre van szükség, hogy továbblépj. Az említett modok 2kx2k-s, és helyenként 4kx4k-s textúrákat használnak. Azóta a hardverek támogatnak 16kx16k-s textúrákat is. Csúnyán jó minőség lehetne, csak hát a korlátok. Ezeket mindenképp le kell győzni, hogy továbblépjünk. A mai hardverek tutira nagyon jók, csak nem tudjuk használni őket a sokéves alapokra épülő szoftveres rétegek miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lacccca87
üzenetére
Az egy külön fejezet, hogy a textúrák részletessége miért ilyen. Nem vicc, de elsődlegesen az API miatt. Hiszed vagy sem ma már sokkal jobb streaming algoritmusokra vagyunk képesek, mint régebben. Ami miatt ezeket nem alkalmazzuk az az, hogy a GPU memóriát nem a program motorja, hanem a WDDM kezeli. Konzolon viszont nagyon működnek, hiszen ilyen szintű grafikát (textúra szintjén) bezsúfolnak ~60 MB-os memóriahasználatba. Ilyen hatékony streamingeket PC-re nem lehet írni, mert nincs direkt kontrollod a GPU memóriája fölött. Eleve már a memória felszabadítása WDDM mellett annyira drága, hogy inkább nem nyúlnak hozzá a fejlesztők.
A next-genben ráadásul van tile-pool és más nyalánkság a megatextúrázáshoz. PC-n DX alatt ezek megint nincsenek. -
Lacccca87
addikt
Az a gáz hogy nem Multiplatformokról beszélek. A multiknak hála lett visszafogva a PC grafika is.
Ne próbáld már megmagyarázni hogy az alacsony minőségű texturák is a PC-s api korlátoltsága miatt vannak, mert már itt nagyon sokat lehetne ugrani, főleg most amikor már használható streaming is létezik a betöltésekre. Effektek meg nem igazán voltak különbek a konfolokon sem még az exklúzíokhoz viszonyítva sem. -
Edorn
senior tag
Említettétek, hogy márciusban jön az első nagy patch. Van már nagyjáboli időpont is?
Csak azért, mert megrendelném hétvégére a játékot, de ha 1-2 héten belül jön olyan patch, aminek értelme is van, akkor türtőztetem magam és nem játszom addig vele... De ha csak egy hónap múlva lesz valami, akkor lehet belevágok...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lacccca87
üzenetére
Mert multiplatformot hasonlítasz össze. Ott úgy alakul ki a játék, hogy a megcélzott platformok leggyengébb elemeit rakják össze. Aztán az exkluzív címekben meg megy a WOW hatás. Ha meg kellene fogalmazni, hogy mi hiányzik a PC-ből, akkor azt mondanám, hogy mindaz, amit a PS3 exkluzívokban látok. És ennek egy része technikai korlátra visszavezethető dolog.
Játszhatjuk még évekig, hogy minden fasza, vagy felfogjuk, hogy a mai VGA-knak nem sok köze van a TnT-hez és a Voodoo-hoz ... illetve, hogy a mai procik többmagosok. Ez az első lépés, és akkor lesz egy új API a modern hardverekre.
-
Lacccca87
addikt
Ahhoz képest hogy a rajzolási parancsokkal már az előző generáció is bucira veri a PC-t a grafika nem épp erről áruékodott. Egy rendesen megírt PC motor fényévekkel szebb volt a konzolhoz képest, nem beszélve a textura és egyéb szűrési minőségekről.
Meddő vita, te mint szaki gondolkodsz ez egészről én meg mint felhasználó aki eddig hasznot nem látott belőle meg kegyetlen sok bénázást és csúszást. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lacccca87
üzenetére
Az a nagyon jó, amikor egy fejlesztőt megkérdezel, hogy mi fogja vissza a grafikát. Mert én sokat megkérdeztem, és nem a konzol miatt butítják a multiplatform címet.
Nagyon fontos megérteni, hogy konzolon van a hardver és kész. Az elérhető. PC-n van a hardver, és van előtte a szoftver, amin keresztül elérhető a hardver. A PC-n a teljesítmény attól függ, hogy a hardver előtti szoftver mit enged meg és nem attól, hogy mit tud a hardver. Nagyon kritikus az, hogy egy frame-en belül mennyi rajzolási parancsra van lehetőséged, és pont ez az amiben már az előző generációs konzolok is bucira verik a PC-t. Amikor multiplatform címeket készítenek, akkor nem a konzolok miatt fogják 2000/frame-re a jellemző limitet. Az egyes effekteket hozzáadni az nem nagy kunszt, az főleg a GPU-n belül zajlik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lacccca87
üzenetére
Nagyon foglalkoznak vele. Csak ezt nem fogjátok látni, mert a Mantle driver annyi, hogy futtasd a shadert a hardveren. Sose fog jönni hozzá profil, se új rutin, se semmi. Egyszerű vékony menedzsmentréteg az egész. Ezeket lehet frissíteni, de amit most elkészítenek a Q1-Q2-ben az marad évekig.
Egy ember a jó a Mantle-re, mert az egészet át kell látnia, hiszen le kell validálnia egy kódot stabilra. Ha az egész kódot egymaga írta be, akkor ez a folyamat jóval gyorsabb lesz, mert tudja, hogy mit írt be és miért. Egyébként a kód kész van. Már január elején kész volt. A CES-en Mantle-lel futott a Thief.
DX alatt van WDDM. Mantle alatt ez nem kapcsolódhat a hardverekhez. Kell tehát egy olyan réteg, amivel elérhető a TrueAudio hardver. Az egyik a HSA az APU-ra, míg a másik amin épp dolgoznak.
-
Lacccca87
addikt
Azért ez is ferdítés. Bőven van lehetőség a PC -ben és amint láthattuk a mantle szinte semmit nem számít High end PC-ken ott ugyanugy fut a DX kód mint a Mantle. Arról meg hogy mit érhetnék el a PC-s számítássi kapacitással inkább ne vitázzunk mert ha a mostani konzolok nem fogják vissza a grafot a dx9-es szinten akkor is bőven előrébb lennénk.
De igen ez nem magyarázkodás ami megy. Akkor mi? Amióta elérhető a Mantle mást se hallunk csak magyarázkodást hogy miért teljesít így-úgy miért nem lehet megoldani ezt-azt stb.. Ahhoz képest hogy olyan egyszerűre leírod a fejlesztést rá nem éppen tűnik annak. -
Juliuska
senior tag
Értékelés ide, értékelés oda, mindettől függetlenül kíváncsian várom, milyen lesz...

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem a magyarázkodásról szól, hanem egy alapvető technikáról, amit igazából bevállalt az AMD a fejlesztők igényei miatt. Ez az egyetlen lehetőség, hogy a PC a jövőben releváns maradjon a grafikai színvonal tekintetében a konzolokkal. Évekig lehet még írogatni, hogy ez bullshit, de a helyzet az, hogy az alig 2 TFLOPS-os PS4-re jön ez a grafika és nem az akár 10+ TFLOPS-os csúcs PC-kre. És ennek oka van. Végre megpróbáljuk megkerülni a szoftveres korlátokat, amelyek drasztikusan visszafogják a grafika fejlődését. Hidd el, sok fejlesztőnek egyszerűbb lenne azt mondani, hogy ennyi volt a PC, és ott a konzol, de még nem teszik meg.
-
Lacccca87
addikt
Kutyát nem érdekli ki akarta vagy ki nyomatja. Jelenleg se aki elkészítette (AMD) nem foglalkozik érdemben vel, illetve se akik igényleték kérték (játékfejlezstők) a helyzet alapján.
Ha ennyire kicsi fejlezstőcsapat kell hozzá meg ennyire rövid idő akkor mond már meg nekem hogy a projekt menedzser miért nem ültetett oda még 2-3 al több embert hogy rakják össze időre, mert ugye a DX kódot sem az utolsó pillanatban fejezik be (megjelenés előtt 2-3 héttel már GOLD-nak kell lennie a kódnak), így bőven felszabadulna erőforrás rá arra a rövid időre.
A TrueAudióval kapcsolatba meg jól mellébeszélsz és tök jó hogy leírod de ez nem válasz. DX alatt miért működik? Mantle-nel mi az akadálya?
Eléggé gáz ez is hogy 2 saját fejlesztésű technológia nem működik együtt csak speciális esetben de még ott sem értem miért kellene hozzá APU hogy működjön.A játékot ezekkel a "feature"-ökkel harangozták, be. Ezzel marketingelték hogy része. Ha megveszem nem azt akarom hogy majd egyszer megkapjam mert valszeg azokért a funkciókért is veszem meg a játékot. Pénzt azt szeretik elkérni előre a félkész semmikért, de persze én ne warezoljam le mert az bűn amikor egy szerencsétlen demot nem bocsájtanak rendelkezésre.
Majd én is akkor fizetek érte ha minden benne van addig meg coki.. -
válasz
Lacccca87
üzenetére
Nekem a legnagyobb bajom ezzel az egésszel az hogy ahogy jönnek ki az ingame videók egyre jobban csúnyul le a játék, végén meg bejelentik ez is kimaradt meg az is... Vásárlók etetése folyik. Legjobban mondjuk az Aliens: Colonial Marines játéknál lehetett tapasztalni mekkora különbség volt a valós játék meg a bemutatott videók között
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lacccca87
üzenetére
Még egyszer kihangsúlyozom. A Mantle egy fejlesztők által igényelt technológia! Nem az AMD akarta, a fejlesztők kérték.
A kicsi fejlesztői erőforrás pedig logikus. A Mantle eléggé immúnis a programozói úgymond tehetségre. Két-három hónap alatt egy ember meg tudja csinálni. A DX-nek azért kell 5-6 ember meg egy komplett artist csapat, illetve egy-másfél év, mert ott nagyon sokat kell dolgozni azon, hogy végül jól fusson. A Mantle-re beírsz egy alap kódot, optimalizálás nélkül és máris gyorsabb az agyonoptimalizált DX kódnál. Ezért kérték lényegében.
A TrueAudio nem a Windows audio stack-et használja, hanem a HSA-t vagy a WDDM-et. Grafikus műveletnek látszik a rendszer felé, hogy elkerülje azokat a korlátokat amik az OS-ben megakadályozzák a normális hangzás kialakítását.
-
-
Lacccca87
addikt
Egyetértek.
Ha jól emlékszem arról volt szó hogy megjelenéstől fogja támogatni. Még BF4 nél elnézhető volt mert az votl a pilot projekt.Vicc meg az hogy ha lenne is Mantle támogatás megjelenéstől kezdve akkor se lehetne használni mert egy bugos f0sh@lmaz a Mantle driver, és azóta nem erőltették meg magukat hogy akár egy hotfix vagy ujabb beta-t kiadjanak.
Megmondom őszintén eddig cska röhögtem azokon akik az AMD driver problémákat emlegették de sajnos eljött az az idő amikor valóság lett. És persze hogy msot van az hogy akár fél évig nem adnak ki drivert mert nincs még kész ez meg az a funkció. Régi megjelenési mód sokkal értelmesebb volt több megjelenés kisebb javításokkal, ha valamit elb@sztak akkro volt miből válogatni msot meg vagy használod a legfrisebbet vagy használod a fél évvel ezelőttit.
-
Lacccca87
addikt
Ne haragudj de a mantles hsz-ed id meg magyarázkodásaid kb a bulshitgenerátor szintjén vannak már lassan.
Akkor ezek szerinte mégsem kellett annyira fejlesztőknek csak kellet valamit mondani a kiállításokon a tömegeknek a játékfejlesztők részéről hogy igen támogatjuk, de ugy mellesleg le van sz@rva.
Mi köze van egyébként a grafikai API-nak a hanghoz?
Lassan már a csillagok állását is figyelni kell mert csak teliholdkor amikor a jupiter pont takarja az X.-ik galaxist ,működik megfelelően a Mantle.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De ki magyarázza meg a 260/290-et vásárló embereknek, hogy a hardverben található TrueAudio azért nem működik, mert nem vettél mellé Kaveri APU-t? Ebbe nem kell belemenni. Össze kell hangolni a működést és akkor kell kiadni. Sajnos VGA-ban nem lehet elérni a TrueAudio hardvert a HSA-n keresztül, míg APU-ban igen. Kell a VGA-ra is egy olyan elérés, ami a Mantle mellett működik. A WDDM elérés ezzel az API-val nem jó. Senki sem akar olyanról olvasni, hogy ilyen meg olyan limitációkkal működnek ezek együtt, amikor csak szoftver kérdése az egész.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lacccca87
üzenetére
Csak neked. Illetve nem erre fejlesztették. Csak egy ember dolgozott a Mantle támogatáson teljes a csapatból az elmúlt két hónapban.
Egyébként már mondtam mi az oka. Ma Mantle mellett csak Kaveri APU+Radeon dGPU-val működik a TrueAudio. Ez nem tetszene a világnak, szóval akkor adják ki, ha működik minden mindennel egyszerre.Az elérhetőség meg márciusban lesz. Az első nagy patch-ben jön.
-
Lacccca87
addikt
Csak nekem tűník gáznak hogy ez is egy beharangozott Mantle cím aminél csak a megjelenés után érhető el (azt is ki tudja mikor) a "csoda" API? Pedig elviekben ezt ugye kezdetektől erre fejlesztették...
Végülis ha az a cél hogy senki ne hazsnálja úgy nem jön ki hogy alig van különbség és DX el is meg lehet odlani ugyanazt akkor elérétk a céljukat mert mire ennél elérhető lezs már mindenki végigtolta.
-
Xerxész
őstag
Aki már játszik vele... Tényleg teljesen ki lehet kapcsolni a segítségeket benne? Hogy azért néha legalább egy picit tűnjön nehéznek, gondolkodtatónak?
-
prolad
addikt
Érdekes,jobb értékelésekre számítottam,azért kap egy esélyt,bár nem az én stílusom.
-
thomeef
őstag
Szerintem nincs gond az engine-el, i3-4130+r9 270-el fhd, minden maxon, kivéve élsimítás+árnyékok, ezeket egyel visszább vettem, stabil 60+ fps. Jah és én csak trailert néztem, nem érdekel engem hogy milyen pontozást kapott, marhára szubjektív a dolog. Szerintem egy végigjátszást mindenképp megér
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Megnyugtatok mindenkit, hogy PC-n jól fut. DX11-ben 270X-en SSAA-val 1080p-ben maxon 45 fps átlag. Az SSAA kikapcsolásával lehet nyerni egy 10-15 fps-t.
-
Sonja
nagyúr
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Xbox One-on, és PS4-en is bezuhan 20fps-re.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Nem az Engine-t cseszték el, hanem elkészítették az eddigi legkomplexebb árnyékrendszert, és igen ennek leképzése erőforrást igényel. Mondtam, hogy az UE3-ból alig maradt érintetlen sor. Egyszerűen újra kellett írni szinte mindent benne, hogy megfeleljen a koncepciónak.
De a PS4-hez majd lesz egy patch. -
WongFeiHong
senior tag
Olyan optimalizálatlan a cucc, hogy az nem igaz. PS4-en is durva

Kiváncsi leszek mit dob ezen a Mantle, de azért vicc, hogy a benchmarkban van kb 40 fps-em. El lehet cs*szni egy jó engine-t is keményen...
-
Televan74
nagyúr
A várakozások mindig felül múlják a valósan nyújtott értékeket. Mindig alá szaladunk a készítőknek, hogy milyen szuper korszakalkotó játék lesz. Én könnyen beszélek,mivel nekem,ingyen van a játék.Egy nyert ezüst kuponnal váltottam meg. Én telepítem, ha tetszik játszom vele, ha nem akkor soha többé nem töltöm le a steamről.
-
Lomha 8V
addikt
Nofene. Remélem csak hülyék a pontozók és valójában kiemelkedően jó játék.

-
Petyyyyy
addikt
Hát nem ájultak el tőle úgy látom.
-
Steve1207
veterán
#40 Hú az is de jó volt!

-
törölt tag
Grafika egy dolog. A Dishonored sem éppen egy látványorgia, sőt, egyes részei kifejezetten botrányosan igénytelenül vannak megvalósítva. Ettől függetlenül az utóbbi évek egyik legjobb játéka.
-
mentoloshypo
senior tag
Az eddigi gameplay-ek engem nagyon megfogtak, bár tartok attól, hogy a játék vége felé mér unalmas lesz. Ezt sajnos a tesztek is kiemelik, én azért bizakodok.
-
siriq
őstag
Mar aktivaltam a jatekot, majd holnap ha lesz idom nyomok par tesztet. Ahogy olvastam nem kell neki eromu.
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Én sem értem, hogy a jól bevált dolgokon miért kell minden áron változtatni. Ha az új rész tök ugyanazt tudja mint az előzőek, csak szebb grafikával és jobb hangokkal, akkor azzal már az én tetszésemet elnyerték.
Pár hónapja feltettem az utolsó részt, de a normális 16:10-es támogatás mellett a grafikai is eléggé csúnyácska volt mai szemmel nézve. Nem jött meg a kedvem hozz, pedig anno sokáig elvittem.
-
DMG
senior tag
Én szeretek mindent kipróbálni, nem adok a kritikákra.

De az a csaj csak nekem tűnik úgy, mint ha valami lowpoly játékbol emelték volna át, a többi karakter valamivel jobban fest.
-
WongFeiHong
senior tag
Saját vélemény a lényeg, fõleg egy ilyen rétegjáték esetében. Megosztja rendesen a népet

-
alevan
őstag
Ahogy átolvastam a teszteket, nem rossz játék, csak oltári buggos. Valszeg emiatt csúszott a mantle is. De sebaj, amint vége ennek az Early Acces-nek, még én is megveszem.

-
Carvus
senior tag
válasz
Penndragon
üzenetére
ez mennyire tuti, h holnap nálunk már lehet játszani vele? Steam 28.-át ír...

-
haddent
addikt
válasz
üzenetére
Én igazából nem lepődtem meg az értékeléseken. Az összes oldal és sajnos köztük azt kell mondjam a gamepod is a kommersz, szar, pénzéhes frenchise-okat (értsd: kb. Call Of Duty) magasztalja az egekbe. Ha egy játék épp nem jön be a mélyentisztelt újságíró úrnak, akkor az már szar, mert nem észnélküli lövöldözés az egész. Ugyanez volt a Killzone kapcsán is.
El szoktam olvasni mások véleményét, hozzáállását, értékelését, de hogy emiatt vegyek/ ne vegyek meg valamit, élvezzek/ne élvezzek egy játékot, az hülyeség.SQX_Barto ahogy mondod. Ha valaki itt a fórumon sajátkezű tesztelés után véleményt mond, nekem többet számít, mint a nagy neves újságok
A fórumozókat még talán kevéséb lehet megkenni... -
anorche1
őstag
A játéknak van/lesz topicja valahol?
-
Sonja
nagyúr
Az első jó értékelés.
Igaz, Xbox One. -
SQX_Barto
addikt
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Szerintem nem az újságírók értékelése számít....
Vannak szar játékok, amiket istenítenek és fordítva is.
Próbáld ki (van "demó"
)
És ha Neked tetszik, akkor vedd meg
Nekem szimpatikusnak hangzik, de csak ha magam játszottam vele, akkor tudom eldönteni, hogy érdemes-e megvennem (meg hogy megy-e elfogadhatóan a gépemen) -
[Prolixus]
addikt
Sokkal jobb értékelésekre számítottam. Kár érte.
-
törölt tag
A cikkben linkelt tesztre: nincs új játékmechanizmus. És? Az miért fontos? Sok játékot pont a hatalmas nagy újításokkal tettek tönkre, lásd pl C&C4.
-
Phobion
addikt
Eléggé nagy pangás van, komolyabb címig lehet játszható lesz.

-
vhunor
őstag
Kotaku, Edge, RPS, Polygon, Eurogamer mind nagyon közepes vagy "no" értékelést adott rá, nekem ez elég, hogy megvárjam, amíg 5 dolcsi lesz, ha már demója nincs.
-
Penndragon
tag
Talán évek óta ezt a játékot várom a legjobban, kicsit elszomorít a pontozás. Remélem holnap pozitívan fogok csalódni!

-
trufa12
addikt
Ahogy elnézem a 6 os reális érték lehet, ráadás a grafika... hát mind1 azért jó lesz ez 1 játéknak megteszi .Ha legalább van valami story.
-
xenom0rph
őstag
Hát... Jobb számokat vártam...
-
kisfer
aktív tag
Kíváncsian várom

-
gianni85
veterán
azért az előrendelésemet nem mondom vissza... Egy gyors végigjátszás után el is adtam volna... max ha nagyon nem jön be, már végig sem játszom
-
Nekem eléggé gyere be

-
XuChi
addikt
Háát kiváncsian várom. Szerintem bukta lesz

-
tDr1v3r
veterán
Akkor ezt se váltom ki AMD-éktől..
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Befutott a foltozásra fókuszáló GeForce driver gyorsjavítása
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Kb. a kedvem elment hogy újra nekiessek annak a 4 chapternek amin végigmentem a mai nap, annyira azért nem vagyon mazochista, de a sztori vége érdekelne.

blivion.