Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz -szp- #4 üzenetére

"amiben kisebb-nagyobb tömegek komfortnövelő tényezőt látnak"

Azért szerintem inkább kisebb. Ezek java része szerintem kb. a 3d-s tévé sorsára fognak jutni, vagy el sem jutnak addig.

Többnyire közös jellemzöjük ezeknek az "okos" megoldásoknak, hogy a pr videókban baromi jól hangzanak meg látványosak, de ha bárki jobban belegondol a napi felhasználásukba akkor könnyen rájöhet hogy mennyire kényelmetlen is.
    Pl. telefonról vezérelhető világitás, tök jól hangzik, amig egy este ki nem szaladsz a konyhába egy csokiért majd rájösz hogy úh vazze a telefon meg a szobában maradt, nincs világítás, na vissza a szobába a telefonért... És egészen biztosra veszem hogy naponta tucatszor szembesülnél azzal hogy letetted a telefont valahová most meg nem tudod felkapcsolni a világítást, meg kell keresni a telefont... Meg amúgy is, valószinüleg 10x gyorsabb felkattintani a világítást a kézzel (egy mozdulat), mint telefonnal bóhockódni, wifi-vel, bluetooth-al párosítani, elinditani az appot, valószinüleg már végeztél is a szobában mire a telefonnal eljutsz oda hogy egyáltalán felkapcsold a villanyt...

Az okoshütő is ilyen, egyfelől az emberek tipikusan nem azt szokták elfelejteni hogy mi van a hütőben, hisz azt naponta nyitogatják ráadásul az ott lévő dolgok tipikusan pár nap alatt romlandó cuccok tehát biztosan nem rég kerültek oda, hanem hogy van-e otthon étolaj vagy zsemlemorzsa.
    Legalábbis az én feleségem nem azon szokott tünödni hogy van-e otthon vaj meg tej, hisz ezekből reggel evett, ivott, sokkal inkább hogy főzne valamit amit utoljára 3 hete csinált és hogy vajon maradt-e otthon hozzávaló (ami nem a hütőben van).

De hogy egy konkrét elterjedtebb példát mondjak, okostévé... Na azoknak is mekkora marketing háttérszele volt, aztán mára kiderült hogy az egész elképzelés egy bullshit, használhatatlan vacak.

Új hozzászólás Aktív témák