- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyáliSanyi
őstag
Megtettem, a legújjab van rajta!
De így se ír 8x jobban.
Mindegy, hogy milyen dvd-t és, hogy milyen programmal írok, akkor ís 8x-os írás közben kidobja a lemezt a hibaüzenettel.
Minegy majd egysszer ki lesz cserélve.
CD-t jól ír.
DVD-t megy csak 4x-esen írok és kész. Ennél a sebességnél szépen dolgozik. -
codec
senior tag
válasz
gyáliSanyi #35 üzenetére
firmware-t kell frissítened rajta.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Van egy lg DVD íróm!
Típusa: LG GSA-4167B
cd-dvd-t olvasni és cd-t ís jól ír.
Az a bajom vele, hogy a DVD írás közbe néha valami hibát ír ki és ugrott egy DVD.
Ha nagyon lassan írok vele max. 4x akkor megírja (pedig 16x-tud).
Mindegy, hogy milyen dvd és, hhogy mit, miolyen programmal írom de akkor is rossz.
Szerintetek mi lehet a baj? -
PPeter
addikt
válasz
kopaszkukac #33 üzenetére
Mert az olvasás egy általános stratégiával történik, az írás viszont az egyes lemezekre (a lemezeket a MID, gyártókód álta azonosítva) külön-külön optimalizált.
-
kopaszkukac
tag
én is mindent 8x-osan írok, nec-vel.
amúgy miért van az, hogy gyorsabban meg lehet írni egy lemezt, mint ahogy visszaolvasom?? -
Ami miatt érdekes lehet, az a SecurDisk technológia
Rövidebb egy ''e'' betűvel. -
Vistaboy
veterán
Én mindent 6x-osan írok a Plextor-ral, és még egyik lemezzel sem volt gond, főleg 16x-os TDK-ra szoktam írni. Még haverom LG-je is megbirkózik velük. Egyszer írtam ki véletlenül egy program telepítőlemezét 16x-osan, mert elfelejtettem átállítani. Mondjuk, jó még az is, semmi baja, de Én valahogy nem szeretem, ha olyan hangot ad ki a gépben, mint aki helyből fel akar szállni.
-
Vistaboy
veterán
Egyáltalán, Ki ír itt akár 16x-osan meg egy lemezt? Nálam a maximum a 8x-os.
-
zotyesz66
őstag
Nálam már jópár hónapja itt vannak a 20x Lite-On írók. (ilyet tudtam itthon szerezni) Egy ujjamon meg tudom számolni, milyen lemezt írnak meg 20x-osan, amúgy mennek szépen.
-
Vistaboy
veterán
Nekem bevált a Plextor PX-760A. Igaz ugyan, hogy SATA-sat akartam (760SA), de akkor perpill. nem tudtak hozni. Majd a köv. ODD már SATA lesz. Mondjuk, Nekem az LG-vel sok rossz tapasztalatom volt. Egy dologban tetszett, amikor megvettem: A DVD-RAM, amit hozzáadtak, k***a jó cucc, tetszett, pláne az írható felülete, ahogy fel volt osztva szektorokra. Ezt az egyet hiányoltam a Plextor-ból vásárláskor, de a filléres lemezek korában már inkább azokra archiválok.
-
Core2duo6600
veterán
elég jó ellenörzési megoldás, már csak az, hogy egy másik drive al olvasni vissza, még akkor is ha az egy másik lg akár.
Mert jártam úgy, igaz még a CD és korszakban, hogy az író visszaolvasta, de más viszont semmi sem
Oliverda
Ez bizony így van, nekem volt Hp combo, Plextor combó,
És ezek közül a plextor jelentette a legnagyobb csalódást
HP 1,5 évig birta
ahelyett kaptam a plextort
az meg ahogyan jöttek ki az ujabb és ujabb firmwarek lett egyre szarabb
a gyári cdket szart beolvasni, sajatjat sem
Fujifil v fuji, má nem tom, tőkéletesen megírta, de vissza nem olvasta a lemezt sem látta meg
És hát az egyik leghíresebb gyártó talán
na ekkor megfogadtam, hogy plextor többet soha sem...
[Szerkesztve] -
AtG
aktív tag
Hogy nem szoknak le erről a gagyi dizájnról, nem értem. Volt egy LG íróm nekem is, és ez a led majdnem kikészített. Tisztára mintha diszkófény lett volna. Iszonyat!!!
-
rudi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #8 üzenetére
Igen, tudok a GSA-H30N-ről, de az csak 16-szorosan ír. A 18-20-szorosan író LG-k között nincs SATA-s.
-
szab.tam
nagyúr
-
TeeJay
félisten
hát engem nem győzött meg egyáltalán
ennyivel nem gyorsabb hogy megérje kockáztatni szerintem
idén vettem eddig már vagy 4darab Pioneer 111D meg vagy 3darab Pioneer 112D írókat (ha jóltudom most újonan is 7ezer alatt van az áruk)
és nagyon szépen megy mindegyik egyikkel se volt soha elrontva egy írás sem.
ja mondjuk én 6x sebességtől gyorsabban ritkán írok
visszaolvasásban meg szerintem a Pioneer leveri ezt az LG-t de majd PPeter megmondja a tutit -
szab.tam
nagyúr
nekem van egy hosszú évek alatt kialakult, bevált stratégiám. pioneer-ral megírom a ritek g05-öt, és lg-vel visszaolvasom. A pio szereti írni a riteket, és ha mégis valami hiba csúszott be, az lg-vel való visszaolvasásnál rögtön kiderül...
biztos sok lg fannak ez nem tetszik, de azokkal, amit így készítettem, még nem volt probléma. lg-kkel írt tdk-kal, philipsekkel viszont akadt bőven....
Több ezer, saját médiánkat tartalmazó cd és dvd van több száz felhasználónál, tehát elég reprezentatív a tapasztalat.
Úgyhogy jó az lg, ram-ra, ellenőrzésre, meg természetesen sok lemez fajtára is, amit szeret, de a ritekre biztos még mindíg rossz választás. és a ritek még mindíg a legolcsóbbak közüli választás. van pár olcsóbb totál noname, azokról nem tudok véleményt mondani.
[Szerkesztve] -
Core2duo6600
veterán
Nem tudom, hogy eljutt e a cikk írójához, de kapható már itthon is a sata csatolós Lg droive, igaz, nem az említett típus, de lehet kapni, vagyis benne van az árlistában, és nyilván van nekik, vagy be tudják szerezni
-
Balage76
senior tag
Még szerencse hogy Samsungból már több hete itt a 20x SATA...
-
lorcsi
veterán
Kár hogy a méltán híres TY mid lemez nincs a tesztben
-
.:T.H:.
aktív tag
Én örülök az ide csatolásnak, sata csak 2 van a lapomon és abba a 2be vinyó kell.
-
Kriza
őstag
Kár, hogy a SecurDisket nem sikerült kipróbálni.
IDE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Eladó GARANCIÁLIS KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2
- (új, bontatlan) 250GB WD Blue SA510 (Foxpost:+1400Ft)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest