- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Teasüti #5263 üzenetére
Nem, csak monitor kalibrálás volt. Persze, túl sok hitem nincsen abban, hogy végletekig pontos; pl. a leírás alapján csak egy eszközt használnak, gondolom nincs fél órás bemelegedési idő, stb. Ennek ellenére sokkal semlegesebb, teltebb eredményt ad a monitor az ő általuk adott beállítással + profillal és nagy mértékben színhelyes is valószínűleg.
Nekem inkább az a bajom, hogy nem igazán bízok az eszközben. Korábban, még 2014 környékén volt nálam egy hasonló X-Rite. Akkor is az első példány, amit kaptam, ugyanígy elhúzott a meleg színek felé. Visszavittem, cserélve lett, a második már rendben volt. Most szintén az első, amit kaptam, iszonyat pirosba vitt mindent. A gyártó elismerte, hogy hibás, küldték a következőt. Ez már jobb eredményt ad (nincs elszíneződés), de érzésre mintha melegebbre kalibrálna, mint a beállított érték. De nem tudom, hogy van-e értelme még egy körnek? Ugye kaphatok még rosszabbat is, de lehet, hogy ennek az elmászása már tűréshatáron belül van és nem is cserélik.
Gond az, hogy nincs igazán viszonyítási alapom (nincs referencia eszköz). Valakinek esetleg nem lenne kedve, ideje egy közös kalibráláshoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- PHILIPS 279M1RV/00 - 4K, USB-C, 144Hz
- LG UltraWide UltraGear 38GN950P-B Monitor! 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung 213T 4:3 1600x1200 VA monitor eladó
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest