Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BigBlackDog

veterán

válasz Teasüti #5263 üzenetére

Nem, csak monitor kalibrálás volt. Persze, túl sok hitem nincsen abban, hogy végletekig pontos; pl. a leírás alapján csak egy eszközt használnak, gondolom nincs fél órás bemelegedési idő, stb. Ennek ellenére sokkal semlegesebb, teltebb eredményt ad a monitor az ő általuk adott beállítással + profillal és nagy mértékben színhelyes is valószínűleg.

Nekem inkább az a bajom, hogy nem igazán bízok az eszközben. Korábban, még 2014 környékén volt nálam egy hasonló X-Rite. Akkor is az első példány, amit kaptam, ugyanígy elhúzott a meleg színek felé. Visszavittem, cserélve lett, a második már rendben volt. Most szintén az első, amit kaptam, iszonyat pirosba vitt mindent. A gyártó elismerte, hogy hibás, küldték a következőt. Ez már jobb eredményt ad (nincs elszíneződés), de érzésre mintha melegebbre kalibrálna, mint a beállított érték. De nem tudom, hogy van-e értelme még egy körnek? Ugye kaphatok még rosszabbat is, de lehet, hogy ennek az elmászása már tűréshatáron belül van és nem is cserélik.

Gond az, hogy nincs igazán viszonyítási alapom (nincs referencia eszköz). Valakinek esetleg nem lenne kedve, ideje egy közös kalibráláshoz? :D

Új hozzászólás Aktív témák