- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: AI a grillsütőben
Új hozzászólás Aktív témák
-
afterburner_
őstag
judgement day
fLeSs : én tavaly valtottam Amd-re nyaron, hát nagyon nem volt meggyőző, ha én hülye intelre valtok akkor egy lapcsere meg egy procicserevel megúsztam volna, de persze ez a bővítés kérdése. de a 3500-as htt-s p4-em nemigazán volt lassabb a 3500@4000+-ra húzott 500 mhz-es ramokkal hajtott rendszernel.
nem kell ide integralt memovezerlo, Amd az utóbbi időben 3szor cserelt egymas utan foglalatot, és én mar előre félek hogy a AM2 sem lesz hosszúéletű. persze mostmar a 775-nek is vége lassan.
[Szerkesztve]>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
próbakocka
senior tag
tudna valaki mondani pár VRM 11-et támogató lapot ?
[Szerkesztve]/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
lúzer
veterán
Affenébe.
Edddig amd fan voltam, de ez meggyőző.
Pont most tanultuk a prociarchitektúrát, így értem is a cikket!
pölö n-utas asszociatív cache.
[Szerkesztve]MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
fLeSs
nagyúr
nemtom kinek hova húz a szíve, nekem már elég régen intel procim van (kb. 1,5 éve), de nem is ez a lényeg, hanem elárulhatnád, hogy mi köze van a hypertransportnak a memóriához?
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
amikor az órajel 1200 mhz, akkor nem érzel lomhaságot ahhoz képest, mint amikor teljes órajelén megy a proci?
akkor egyszerűbb lenne, ha vennél egy duron 1200-at, nem? minek neked a64?"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
robyeger
addikt
Tetszik a cikk Elég részletesen is taglalja a technikai jellemzőket, kivéve a rendszerbusz összehasonlításában az AMD és Intel között. AMD-nél a 14,4GB/s úgy épül fel, hogy 6,4GB/s memória és 8GB/s Hypertranszport. és AMD 200Mhz alapórajele megy a Conore 266Mhz-vel szemben. Tudom, hogy inkább az AMD felé húzna a szívetek, de ezt a dolgot jobban meg kellett volna világítani a cikkben
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Rover623
félisten
válasz parandroid #22 üzenetére
Én azért csak elolvastam még munkába indulás előtt egy KV társaságában...most indulok...
És gőzerővel keresek vmi partnercéget akinél már van proci...
P.S.:
A tesztet nem dícsérem...a szokásos (magas) PH!-s színvonal...alapos...primus inter pares
-
anjani182
őstag
-
kovi
senior tag
A büntetés napja...
GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
-
Tithian
őstag
Van esély rá, hogy a közeljövőben megjelennek mérsékelteb árú (30K körüli) Conroe-ready alaplapok?
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."
-
anjani182
őstag
Nagyon jó lett a cikk, nagyon meggyőző, kíváncsi vagyok az árakra
Forever and ever, let's make this last forever.
-
fLeSs
nagyúr
válasz BobChemistry #33 üzenetére
ezen csodálkoznék, de még mindig az a helyzet, hogy egy X2-es proci az = két sima 64-gyel, a Conroe viszont önmagában ''egy egységnyi'' (nemtom jobban kifejezni reggel ) proci, nem két akárminek az összeadása, szóval teljesen más a szitu.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
Megnéztem a Techreport és a Hothardware fogyasztásmérését (én csak az X6800 és az 5000+-t hasonlítottam össze), és amit látni, hogy terhelve kevesebbet fogyaszt az X6800, üresjáratban pedig az EIST (a Techreport szerint) mindössze 5 wattot jelentett, szóval amit mi mértünk az vehető bármelyiknek.
Úgy tűnik, hogy az A64-ek CnQ-val kevesebbet fogyasztanak, mint a Core 2, mivel 1200 MHz-re veszik vissza az órajelet asszem 1,1 V mellett.
De akkor hozzátenném, hogy én sosem szerettem a CnQ-t pont emiatt, mert ha bekapcsolom, akkor nagyon érződik, hogy lomhább lesz tőle a rendszer. A Core 2-nél nem érzel semmit."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Loretto
veterán
NAgyon szépen össze lett foglalva, hogy mik is az ujítások. Sajnos mint említetted Fless egy Allendale magos proci, teljes(ebb) képet adott volna, de azt hiszem így sincs panasz.
Mod: korán keltél 6:01Soirée...
-
kovi
senior tag
Ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Óriási pofont kapott az AMD.
De ekkora különbségre sztem sem ők, sem mi nem gondoltunk. Játékokban egyszerűen hihetetlen, de az összes többi alkalmazásban is. Ez nem 1-5 % gyorsulás, ez durván odacsap, de nagyon durván...
Úgynézki vissza kell térni Intel rendszerre...GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
-
DeepDish
őstag
Szerintetek ez mikor kezdi meg lefele nyomni jelentosen pl X2 arat?
-
AMD Power
titán
Most jött el az a pillanat mikor fel kell kötnünk a gatyánkat!
Gratula az Intelnek...!
(Igényes PH-s cikk volt, köszönjük!) -
fLeSs
nagyúr
válasz BobChemistry #20 üzenetére
ha eleve kétmagosra terveznek egy procit, akkor abban hogyan tiltod le az egyik magot? nemtom, hogy megoldható-e.
-
Sianis
addikt
Vélemény:
- Komoly cikk nagyon!
- Összeszedte magát az Intel, remélem, hogy AMD is előhúz majd valamit a kalapból hamarosan és akkor megint kb fej-fej mellett lesznek.
Kérdés:
- Ez most alaplap vagy egyéb hiba lehetett, hogy az ominózus nagyon alacsony fogyasztás nem volt látható? Mert ha alaplap nem tudja rendesen kezelni akkor ok, de, hogy egy alacsony fogyasztásúnak kikiáltott proci ne verje el az ellenfeleit az bizony gond lenne. Remélem, hogy ez is rendbe jön. Mondjuk az eddigi Intel fogyasztáshoz képest tényleg látványos a javulás.
ui: Várom, hogy mikor kerülnek ki a komoly alaplapok, amik minden tudását szépen adni fogják és persze az árakra is kíváncsi leszek.
Sianis -
BobChemistry
őstag
válasz parandroid #22 üzenetére
ha gondolod felhívlak, és összefoglalom dióhéjban
[link]
[Szerkesztve]Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
parandroid
félisten
Mekkora szemétség már reggel hatkor kirakni ezt a cikket, amire hetek óta várunk. Munkába menetel előtt nincs időm elolvasni, ha meg beérek, egy csomó dolgom lesz, jó ha tízre neki tudok állni. Addig meg ehet a vörösfene. Szemetek.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Nem akadékoskodni akarok, de az IPC nem az Inter-process Communication, tehát a folyamatok egymás közötti kommunikációját jelenti, rövidíti?
MOD: Vagy akkor a cikkben az IPC-t egyben lehet venni IIPC-nek is?
Sianis
[Szerkesztve] -
Renwick
őstag
válasz BobChemistry #9 üzenetére
Egymagos ha minden igaz csak jövőre lesz belőlük (Conroe L)...
üdv
R.I see you blaming each other -- And I love you still
-
virkir
veterán
200 dollár alá esik az összes 950-esnél lassabb Pentium D, illetve a Core 2 Duo E6300
Hát ezek szerint azért annyira nem drága induláskor az ára, 3 éve kb ennyiért vettem a 2,4-es P4-et és akkor többet ért az a pénz, bár ismerve az itthoni kereskedői szemléletet,"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
fLeSs
nagyúr
válasz CriticalHit #13 üzenetére
aminek köze sincs a core 2-höz.
-
CsendesMark
aktív tag
válasz CriticalHit #6 üzenetére
ahogy a tesztet néztem, egyenlőre nem éri megvenni a 800as DDR2 (dága és kevés helyen látni)
a 666os memók könnyen beszerezhetőek, és nem is vágják haza az embert
(az alaplap és a proci viszont igen )Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
CriticalHit
őstag
válasz BobChemistry #9 üzenetére
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
-
donw3ga
őstag
Vajon azért került fel ma a teszt, mert ma van a hivatalos megjelenés?
-
BobChemistry
őstag
kiütötték az AMD-t...legalábbis ideiglenesen
ősszel A64-et akarok venni, de ennek fényében lehet hogy nem
a legkisebb modellre azért kíváncsi lennék, mit produkál
egymagos nincs is belőle, ugye?
[Szerkesztve]Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
Adrián29
aktív tag
válasz CriticalHit #6 üzenetére
Hát erre én is nagyon kiváncsi leszek!
De szerintem nem fog sokat ülni az AMD a babérjain.. -
CriticalHit
őstag
A kétkedők most nagyot nézhetnek. Ennyire elverni az X2 5000+ ot. Várjuk az AMD válaszlépését. Bár itt már egy 50% -os árcsökkentés sem segit.
Itthon azonban a Conroe + alaplap + DDR 800 húzós árban lesz.
[Szerkesztve]"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
PowerBuldog
veterán
tényleg elég brutálisra sikeredett a cucc, de én egyelőre maradok a jelenlegi K8-amnál, veszek bele egy X2-t, aztán egy jódarabig nem lesz gondom semmire, nincs kedvem/pénzem teljes platform váltásra
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Gorneck
legenda
A cikk sztem is nagyon jó lett...jó lenne végre elérhetővé válna az országba is, ahogy a hozzájuk tartozó lapok is...
Gorneck#1239
-
Adrián29
aktív tag
Sziasztok!
Nem komoly hanem brutál!
Gratulálok a teszthez!
Üdv:Adrián -
gorlin
őstag
Ezt már nagyon vártuk!!Nagyon komoly kis jószágok lettek ezek a processzorok.
100% hogy nem lesz idén nyáron uborkaszezon...
Gratulálok a cikkhez!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vissza a PC Masterrace-re
- EAFC 25
- PlayStation 3
- További aktív témák...