- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pubwart
aktív tag
válasz
Dare2Live #47 üzenetére
Ah, ez elég jó gép, valamit hasonlót keresek, bár az ideálom mégicsak ilyesmi lenne, csak Core 2 Douval meg valami alap nVidia videóval.
A márka talán mindegy, de az asus, toshiba a preferációm.
Eddig még nem volt szerencsém ilyen gépet találni sulinetben. Te láttál már? -
Dare2Live
félisten
Úgyérzem találtam egy nagyon best buy gyanus notebookot SEXben:
213.000Ft Fujistu-Simens. X2-TL50, 1024ram, 120gb hdd (WD), x1100vga, 1280*800vga, dvd író (optiarc), ésatöbbi...
dupla mag, ''sok ram'', egyik legnagyobb hdd és 213-60K azaz 153Kért nagyon bestbuynak tűnik.
Vki tud ennél jobb ár/arányút? Csakmert vásárolnom muszály egy notit. -
Mackósajt
senior tag
Lehet, hogy automatikusan kiszűri a látóközpontom a saját képem. (Nem élcelődésből mondom, ez simán olyasmi, amihez hozzászokhat az ember, mint valami háttérzajhoz.)
Szal szerintem nem zavaró mértékű a képernyő tükröződése, nem tűnik fel a mindennapi munka során. Különösen nem, ha alkalmazások is futnak, és nem csak az asztalt bámulja az ember.
Napfény: nekem is ez a tippem. De van olyan notebook, aminek közvetlen nyári napsütésben is jól látszik a képe?
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Shadowfax #38 üzenetére
A mondat, amit beidéztél, arra vonatkozott, hogy 256 MB-tal nem érdemes indulni, mert az már tényleg kevés, szinte biztos, hogy bővíteni kell majd. 512 MB elég a mezei júzernek (nagyon valószínű, hogy Vista alatt is elég lesz), éppen ezért ajánlottam az 512 MB-os konfigokat.
Akinek több memória kell, az meg általában dolgozásra használja a gépet és ért hozzá annyit, hogy rákérdezzen a memóriás részre - meg nekik 1 GB-os konfigokat ajánlottam.
Most akkor mi is a gondod (és vajon a többieknek mi lehet a gondja) a memóriás résszel? -
Mackósajt
senior tag
Tűző napsütésben még nem próbáltam a munkahelyi Inspiront, de beltéri megvilágások mellett még nem láttam benne magam.
Pedig ahol általában használom a lámpa mögöttem van, vagyis épp belevilágít a noti képernyőjébe. + A fényerőt is lecsavartam erősen, mert vakítónak találtam. Tehát nem mind ennyire rossz.
-
yankee
tag
Sajna igen gyengére sikeredett a cikk.
Én is hiányolom a Toshibát. Jelenleg is külhonban melózok, olyan helyen ahol a noti létkérdés. 10 emberből 4-nek Toshiba, 4-nek HP/Compaq,a többi FuSi, Dell stb. van. Szerintem ez nem lehet véletlen. Lehet, hogy az otthoni viszonyok és árak másak de azért egy cikk írása előtt kicsit tájékozódni kellene.
Vagy nem -
Shadowfax
addikt
ráadásul alapból fölösleges 512 MB alatt venni, mert úgyis bővíteni kell majd, miért ne lehetne egyből megvenni,
Ez igaz, csak sajna a legtöbb márka ezt az 512MB-ot úgy adja oda, hogy a két slotba bepakol 1-1 db a 256MB-os RAM-ot, a akkor ott vagy, ahol a part szakad, mert az egyiket minimum el kell adnod ahhoz, hogy bővíthess (bár inkább mindkettőt).
Kiegészítésképp említeném, hogy a sunyinet meg hiába ragaszt le egy IBM/Lenovo gép memória fedelet, nyugodtan lehet memóriát bővíteni, mivel az IBM-nél ez (is) CRU, azaz vevő által cserélhető egység, nem ugrik a garancia.
Amúgy jó kis cikk. -
poci76
aktív tag
Én 204 eFt-ért vettem DELL Imspiron 1300-at Pentium M 735-tel, 512 MB RAM-mal, 80 GB HDD-vel, WinXP Home-mal. A kegvonzóbb tulajdonsága, hogy alapból jár hozzá a 3 év gari. Rgy hátránya, hogy csak 2000 mAh-s aksi van hozzá. Volt nagyobb is, de elkapkodták. Ha az öcsém nem ad kölcsön, ilyen sem marad. Viszont Celeronnal most is lehet kapni.
-
Palika71
őstag
Szerintem, a notik népszerűségére való tekintettel, talán megérett az idő egy kiadós csoport tesztre. Legalábbis én szívesen olvasnék már egy ilyet.
Mindenki a sajáttjára esküszik, és igazából nagy köd övezi azt, hogy a különböző árkategóriáknak melyik gép az ásza. -
parandroid
félisten
A nem mindegy az az, hogy sikerül szerezned 10e-ért +512MB RAM-ot bármikor később, vagy eleve ráfizetsz +20e-t a gépre, amikor veszed. Sajnos épp az általad is A osztályba sorolt gyártók mérik a legdrágábban a különböző bővítési lehetőségek árát.
Bár ha az IBM nem is olyan régi akciójára gondolok, ahol alapból minden 512MB-os gépet dupla adag RAM-mal adtak, talán annyira már nem vészes a helyzet, mint akár egy évvel ezelőtt (azóta nemigen figyeltem az opciók árait).
A sulinetes gépek RAM-slotjait leragasztani meg tipikus magyar kereskedői köcsögség.
A cikk egyébként szerintem teljesen jó, megint van mit linkelgetni a 'milyennotit' topikban...
p -
rudi
nagyúr
Három dolgot érzek a hozzászólásodban:
1. tájékozatlanság - a hazai pálya elsősorban a piaci újdonságokról szól, csak másodsorban egy kiemelt témáról mint most a notebookos.
2. fika - supportban hol van az Asus, MSI, Fujitsu Siemes a Lenovohoz és HP-hez képest? Az extraultra DFI alaplapokat is a tömeggyártó ECS csinálja (csak ugye a minőségi feltételek...), badarság ez a gyártóról hadoválás.Itt a Dell géped [link] (egyet frissíteni kell), bár a cikkben nem is szerepelt, mert nem ismert a pontos konfig. Mi a hímnemű ló párzószerv drága neked a 170 000 Ft körüli gépeken?
3. hazabeszélés - (FSC-s vagy-e?) Melyikek azok a sokkal jobb Amilok a Sulinetben? Belinkeled nekem őket? -
Cloud_s
aktív tag
Használd mindekét kategóriát, és rájössz, hogy mi a különbség. Olyanok, amikre sima PC-s fejjel nem is gondolnál. Az, hogy az Amilo-k piacvezetők otthon nagyon jól tudjuk, hogy mindek köszönhető.
Az említett gyárak pedig rendeléstől függően tudnak az igen jótól a szánalmasan gagyiig mindent gyártani.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Amire figyelni kell, az memória mérete. Tanácsos legalább 512 MB RAM-ot választani, ugyanis az olcsóbb gépeknél a grafikus rendszer is ebből gazdálkodik.
Pont hogy a memória a legutolsó szempont, az a legolcsóbb alkatrész, ráadásul mindegyikben bővíthető.
Egy laptopnál a minőség gyakran fontosabb a teljesítménynél.
Sőt, mindig. Aki egyszer szívott egy több 100k-s géppel gariztatásnál, annak ez nem is kérdéses. Itt nem úgy megy hogyha egyik boltban nincs alkatrész, majd veszek a másikban. Egyrészt mert nincs minden sarkon hozzá alkatrész, másrészt szinte minden az alaplapra integrált, egyben kell cserélni, ami sok pénz (sőt, egy használt noti esetében a kijelző van hogy többe kerül mint venni egy másikat). Sőt, a legjobb amikor nem akarják elismerni a hibát, na akkor kenheted a hajadra az egészet, mehetsz pereskedni (x évig), buktál több 100k-t. A minőség és a szervízháttér az asztali cuccal ellentétben itt a legfontosabb. Inkább legyen lassabb pár MHz-el, de ne kelljen állandóan a szervízbe hurcolni, -
jamez
senior tag
A következő választáson én a Logitech-re szavazok majd.
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
Jó a sebváltónál a fűtés kapcsoló
-
fsc
tag
http://www.ado.sulinet.hu/
Ez a kiindulópont. De:
Itt a maximált árak vannak, amik a piaci, főleg akciós ár felett vannak. Ok: ha egy kereskedő partner drágábban is el tudja adni, miért ne tegye.
1 biztos. Jelenleg minden FSC Amilo notebook, amely Metroban, az Electroworldben, a Media Marktban, a Saturnban kapható, Sulinetes.
A notebook.hu és laptop.hu kínálatában is jelölve vannak, eredendően a rétegmodellek nem Sulinetesek.
Érdemes még körülnézni az Auchanban, a Coraban, az Euronics-ben, a Photo Hallban és az Ofice Depotban is, itt disztriken keresztül vagyunk. -
fsc
tag
Azt hiszem, a prohardver történetének egyik leggyengébb cikkjét sikerült megírni itt valakinek.
Hogy jön a Logitech kormány a Sulinethez?
A és B kategória? Rossz vicc. Mindenki ugyanattól a 6-8 tajvani gyártótól veszi, az,pedig, hogy Lenovo ''nem Thinkpad'' gépe jobb, mint a Fusi, vagy az Asus, MSI, hát szakmai tévedés. Dell Sulinetben? Melyik disztrijének van nyertes SEx pályázata?
Fusi: A cég az egyetlen, akinek saját SEx pályázata van, a többiek disztriken keresztül nyomulnak. Nem az Amilo Pro-k adják a Sulinetes termékek túlnyomó többségét, hanem igenis a mezei Amilo-k, amikből a csak a legdrágábbat sikerült a cikk szerzőjének felfedeznie. Van még persze 17 másik is, sokkal jobb ár-érték arányokkal, de ez valahogy nem jött szembe.
Csak halkan súgom, az ún. otthoni kategóriában az Amilo-k a piacvezetők, nem is kicsit.
Amúgy sajnos az a helyzet, hogy dec. 20 környékén már alig lesz SEx-es notebook ( jó ár/érték arányú) a boltokban, aki ilyet szerene, most vegye meg. -
atuci
őstag
A legdrágább és legerősebb notebook csak az ára hiányzik.
-
anjani182
őstag
Persze a Toshiba megint szóba se jött
-
pubwart
aktív tag
Hi,
Ezt az A, B kategóriás dolgot nem értem, bár lehet van a baj. Az MSI és az ASUS elég jó minőséget produkál, lehet jobbat mint a HP. De ez most nem vitatéma.
Ez a 200k asus book annyira csodaszép. Kell nekem olyan csak Core Douval. tud valaki ilyenről sulinetben? -
EG0
aktív tag
Na ja, oldalszámozás nem jó..
Más: Toshiba Satellite notebookok milyenek? Azok is vannak Sulinetben. ''A'' kategória? -
bumper
senior tag
Gyerekek! Az ezen a címen a link a köv oldalra rossz
http://prohardver.hu/cikkek/2006-12-02/notebookok_sulinet/oldal_2.html
A link ez lenne:
http://prohardver.hu/cikkek/2006-12-02/notebookok_sulinet/oldal_3.html
kérem javítani -
LSL1337
őstag
nálam mind jó voltt
G15öns e volt husszú DEL csak 'slim-enter', de én pár nap alatt megszoktam, faxa kis beill ez, egyetlen hibája az angol felirat, de nem nehéz megszokni az ékezetes dolgok helyét
amúgy most 20k a G15? én tavaly asszem 18+posta-ért vettem, ráadásul a HPC trade-be ami meg nem vmi olcsó hely, de hát akkor még csak ott volt :S
[Szerkesztve] -
DopeBob
addikt
minden dell notinek ilyen sz@r kijelzője van? :S [link]
normális fényviszonok kozott gyakorlatilag használhatatlan... magamat látom benne csak -
Brae
őstag
63 rongy a G25
Inkább Trabantot veszek...
-
Shim
őstag
Nálam nem jön be se a harmadik, se a negyedik oldal, linkről és legördülő menüből se – IE6 and FX2.0, all the same.
G11-nél jól látom, hogy elhagyták a hosszú DEL-t? -
Raymond
titán
Nalam csak az elso oldal jon be. A link es a legorsulo menu is visszadob a fooldalra.
-
orbano
félisten
legördülő menüből működik a navigáció, csak a köv.gomb. nem megy...
-
Franklin
addikt
A cikk 4. oldalára kattintva visszadob a főoldalra... csak nálam, vagy másnak is?
-
Basszus, hát nem hiszem el hogy ennyi ideig tartott végre behozni a G11et.
-
Foxi
senior tag
A gáz és fék között kuplungot üdvözölhetünk.
Most ez a mondat vagy a szükségesnél többféleképpen értelmezhető, vagy a Logitechnek nem szóltak a pedálok elhelyezkedéséről.
Egyébként szép összefoglaló cikk -
cannibal
senior tag
Mintha kicsit szűk lenne a felhozatal... Meg mintha az Acer-ek is hiányoznának pedig a fusi mellé bőven beférne pár Acer lapos is főleg ha már az olcsóságnál tartunk ami gondolom több vásárlónál is meghatározó szempont lehet a laptop vásárlásnál.
(ezt nem azért irom mert nekem is Acer-em vanbár én egy elégedett Acer tulajdonos vagyok)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Heti piaci bemutatónkban az év végén befejeződő Sulinet Expressz keretein belük kapható hordozható számítógépekkel foglalkozunk.
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EAFC 25
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest