Hirdetés

A notebookok és a SEx

Újdonságok
Lassan véget ér az év, vele együtt a sok vitát kavart Sulinet Expressz kedvezményprogram is. A sokszor átvariált rendszer jelenleg úgy működik, hogy bárki igénybe veheti az adóalapját legfeljebb 60 000 forinttal csökkentő kedvezményt. A levonás a megvásárolt eszköz árának fele, tehát a teljes, 60 000 forintos összeghez legalább 120 000 forintért kell vásárolni. Ez a jelenlegi kínálatban nagyon egyszerű, hiszen csak teljes konfigurációk szerepelnek benne. Mielőtt nekilátnánk a lehetőségek elemzésének, néhány újdonságról is szólni kell. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 20% áfa hozzászámításával.

Hirdetés

Az autós játékok kedvelői a tavaszi Electronic Entertainment Expo (E3) óta várják már a pillanatot, ami most végre eljött. Megérkezett a Logitech G25 kormány. A csodavolán 28 cm átmérőjű, ütközéstől ütközésig 2,5-öt, vagyis 900 fokot fordul, koszorúját igazi bőrrel vonták be, középső része pedig acélból készült. A hatgangos váltót is bőr és acél fedi. Nemcsak a megszokott, szekvenciális formában, hanem klasszikus H-sémában is mozgatható. A G25 harmadik extrája a harmadik pedál. A gáz és fék mellett kuplungot üdvözölhetünk. Természetesen a volánt két motor tépi, csavarja ki a kezünkből. A Logitech G25 nem olcsó mulatság, ára 63 000 forint környékén van.

Szintén az E3-on debütált és most érkezett meg hozzánk a G15 játékos billentyűzet egyszerűsített, így olcsóbb változata, a G11 is. Az elődtől csak annyiban különbözik, hogy lehagyták róla a kis monitort. Így a 20 000 forintos árból 14 700 forint lett. A kimondottan játékhoz készített G11 bal oldalán 18 extra billentyű található, melyekre három váltóval akár 54 kombináció is felprogramozható. További extra a gombok három fokozatban állítható háttérvilágítása, de van rajta médiavezérlő és két USB csatlakozó is.

Karácsonyi akcióba indulnak a Vosonic 2,5 colos merevlemezzel szerelhető fényképtárolói, melyek közül több fajtát is teszteltünk már. A legegyszerűbb és egyben legolcsóbb az X's-Drive II+, amely korábban merevlemez nélkül 25 500 forintba került, de ma már 18 000 forintért megkapható. A tároló boldogul a népszerű memóriakártyákkal, csak az xD formátumot nem ismeri. Mindösszesen két gombja van, az egyikkel bekapcsolni lehet, a másik a kártya tartalmának lementésére szolgál. A folyamatot kis kijelzőn követhetjük nyomon, de ezen nem tudjuk megnézni a képeket. Az összes X's-Drive beépített akkumulátorról működik. Az X's Drive VP3320-nek már kéken világít a kijelzője, melyen továbbra sem tud képeket mutatni, de legalább az MP3 és WMA formátumú zenét lejátssza. Éppen ezért van hangkimenete és több vezérlőgombja. Az extra funkció felára 12 000 forint, tehát nagyjából egy sima zenegép ára. Persze az X's Drive-val akár 80–100 GB zenéhez is hozzáférhetünk, merevlemez kérdése az egész.

A legolcsóbb, képet is kezelő X's-Drive a Pro VP6210. A kéthüvelykes kijelzőn vagy az NTSC/PAL formátumú kimeneten keresztül MPEG-1 és MOV formátumú videókat vagy legfeljebb 16 megapixeles JPEG képeket nézegethetünk. Továbbra is megmaradt a zenelejátszó képesség, és jár hozzá egy pici, infrás távirányító is. Az X's-Drive Pro VP6210 vételára 46 500 Ft. X's-Drive Pro VP6230 már lejátssza az MPEG-4 és XviD tömörítésű videókat is, formáját pedig modernizálták, így ára 53 500 forint lett.

A hazai termékpaletta csúcsán a 3,6 hüvelykes, 320x240 pixel felbontású, OLED technológiás kistévével megspékelt X's-Drive Pro VP8360 áll, amely a VP6230-hoz hasonlóan a komolyabb fényképezőgépek RAW formátumait is olvassa. A nagyobb kijelzőhöz nagyobb, 2300 mAh-s akkumulátor, de sajnos magasabb, 81 500 forintos ár is tartozik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Utolsó eresztés karácsony előtt

    Ezen a héten érdekes alaplapokkal, iPod-os monitorral, tévétunerekkel, bomba árú házakkal és notebookos kiegészítőkkel foglalkozunk.

Előzmények

Hirdetés