Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #79335424 #52 üzenetére

a logikai bukfencet nem értem bocsi.

"Ugyanakkor a férfi hordja a nadrágot, a kimondott szónak súlya van, a Facebook alantas, a telefonom pedig soha nincs kikapcsolva, mert ha abból a pár számból csörög valamelyik, akkor csak egy kérdésem lehet: hova? És természetesen erre én is viszont számíthatok, ha szükségem lenne segítségre."

ez maximálisan rendben van, hasonló értékek mentén élek, de ehhez mégis mi köze annak hogy sértettként ha lehúznak a saját kapzsiságok és korlátoltságod miatt, akkor bosszúból 30 évig dolgoztatnál valakit? ez pont nem olyan pozitív érték mint amiket felsoroltál...

"De elfogadom, mert tudom, hogy annak a közegnek amiben én élek, teljesen más az értékrendje, mint ami ma általános"

volt az is általános, amikor még az általad említett fogat fogért elv ment. csak aztán sok családnak teljes protkót kellett csináltatni, mert megölték a fiát erre megölte a fiát, erre megölték a hugát erre megölte az annyát, erre megölték a .... tudod a vért csak vérrel lehet lemosni, viszont annak akkor soha nincs vége, mert mindig lesznek vélt és valós sérelmek amikért megtorlást lehet kiosztani minden oldalról...

az meg hogy a társaságod mit tenne ha lehúznál valakit az megint más kérdés nem is kéne idekeverni. szerintem ha lehúznád őket téged csicskáztatnának 30 évig? vagy bárkit? frankón? az nagyon szomorú lenne... kétlem. bár lehet hogy csak naív vagyok persze.

te csak azt szajkózod hogy mennyire kemény vagy és mennyire nagyon de nagyon jó spanjaid vannak, aminek alapvetően semmi köze nincs hogy ha téged lehúznak akkor vígan végignéznéd és aláznád a másikat aránytalanul, gátlástalanul és élvezve a helyzetet ahogy ezt eddig is kifejtetted. ez két külön dolog, utóbbi csak arra enged következtetni hogy viszonylag rövidtávra látsz, és nem tudsz belegondolni egy ilyen rendszernek a hátulütőibe, buktatóiba. az önbíráskodás mindig is korlátlan és kontrollálhatatlan erőszakot szült egy bizonyos szint után. azt pedig nem kéne átlépni... legalábbis szerintem...

aztán persze az is elképzelhető hogy a tehetetlen düh itthon is elvezet egy olyan rendszerbe valamikor majd ahol hasonló értékeket valló emberek kerülnek hatalomra, én abban a pillanatban lépek is ahogy megjönnek a választások eredményei, szeretnék még a lezáródó határátkelő előtt átérni oda, ahol a szomszéd nem késsel kopogtat a hátamban mert éjszakás volt és szerinte túl hangosan hallgattam a zenét, vagy nem visz el a tmobil a szallag mellé szerelni fél évre ha elutaztam egy hétre és késve fizettem be a csekket ezzel lehúzva őket.

Új hozzászólás Aktív témák