- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SONY LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaca69
csendes tag
kösz.annyira nem nyugtattál meg....
-
Geller72
veterán
Nekem FSP -400.- 60 HLN van, quad proccal, 2 db sata hdd, 1 db sata optikai dvd-rw, 8800 GT+ 2 db 12 cm front szívó CM, + 1 db 14 cm back kifúj, Chieftech dragon house, p35c deszka, és lazán...a quad ráadásnak q6600..
...ez akkor is ok, ha a kvad 3.2-n, netán 3.4-en megy, pedig ugye a quad nemigazán szereti 1 railen a kevés naftát...ugyi gyárilag a 400-on egy 6 pin van, esetleg molex beugrik, elosztóban...szal necces a 9600 miatt, bár a 8200 közel nem vesz fel annyit alapon, mint a kvad..:-)..lévén 45nm..szal sztem ok..de van a neten egy page, ami összeadja az össz terhelést..de most nem jut eszembe 6 portoricoi után....ja..hejnekken...uennyi..két éve nemittam..heheh..de az adatok valósaklvazzeg!..
.
Byez:
Geller
..szal, sztem elvileg ok..határeset..de sztem az fsp tud ennyit.. -
dlaca69
csendes tag
Szevasztok.
Uj gép kb 1 honaposFsp 400w táp
Giga p35ds3
Intel 8200
Giga 9600 vga
dvd iró
+3 wincsi.
+2db 12cm ház venti
a probléma ott kezdődik hogy a vga-nak kell 2táp,a sata visz 1 wincsit+dvd
maradt 2 táp vezeték amin kéne menni a 3 wincsinek +2 ventinekBirja igy a táp ?
Vagy máshogy kellene elosztani ?? Ha igen akkor hogy,a vga tápot nem mertem terhelni mással.
Illetve ez a konf kb mit fogyaszthat ??
Köszi
Laca -
klambi
addikt
-
Geller72
veterán
Vajon jelölik e a 900W-os tápnál, hogy melyik rail a 25-ös?
-
Cs_Laci
senior tag
Az hagyján, hogy drága.. De azt ne felejtsd el, hogy ez DC 12-25V-ról csinál DC12 ill DC5V-ot. Jó, hogy 94-96% hatásgokkal, de akkor kell egy laptop táp, ami AC230-ról csinál DC 12-25öt. Annak meg megintcsak nem annyira kiváló a hatásfoka..
Egy Noti táp hatásfoka max 90%, akkor meg megint csak ott vagy, hogy max 85% hatásfok és jó drágán. -
fastleslie
senior tag
és abba belegondolt már valaki, mi pénzbe kerül üzemeltetni egy olyan tuninggépet, amibe 1100W-os táp kell? pörgeti a villanyórát rendesen...
-
kariad
senior tag
Ez egy szörnyeteg....
-
szélerőmű
tag
Már megint ez az idióta marketinges hype. 700 Wattos a legkisebb modell
Írni kellene nekik egy levelet, hogy köszi a fejlesztő mérnökök munkáját, de a következő 45 Wattos AMD proci + full integrált deszka + 2 HDD és 1 optika konfigot vígan elviszi a 350 Wattos FSP táp -
Cs_Laci
senior tag
válasz
Dare2Live #51 üzenetére
Csak most vettem észre, hogy elírtam a számot, 255W-os, de mindenesetre érdemes megnézni..
Csak sajnos nem ATX.
Egyébként 12 napja tesztelték.. Szóval lesznek itt végre finomságok. -
Cs_Laci
senior tag
-
Dare2Live
félisten
eddig hatásfok miatt panaszkodtál és nem ár miatt, így ne csodálkozz ha rossz tanácsot kapsz....
VX450ben meg nem csak a hatásfok ami miatt jó, ott a venti szabályozása és a jópár dolog amit fel és nemsoroltam fel.
80pluson érdemes körbenézni rakat 300Ws 5000+Fts táp tud 30%on ahol kell neked 80%+t ha meg hangtlanra akarod cseréld le bennük a ventit egy minimumot forgo noctuára. Bár 20Wot ha nagy bordások még talán venti nélkül is el tudnak diszipálni.
de érdemes 80pluson nézegetni pl ez a táp 275Wos ultrahalk és olyan hatásfokkal bír ami[link]
mondjuk Philips feliratú szóval...szerk: ja tényleg FSPnél rendszeres a nyikorgás ami k*ra zavaró sokkal jobban mint akár egy rendesen forgó venti, igazi idegbaj.
-
Ste
addikt
válasz
venember83 #48 üzenetére
zen-en kívül melyiknek van még ilyen tünete?
-
shtml
őstag
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
Dare2Live #13 üzenetére
Ismerem ezt a tápot, eléggé pontosan átnéztem annó a tesztjőt, sőt ajánlottam is másnak.
De akkor is feleslegesnek érzem, hogy valaki megvegyen egy 450W-os tápot tizenezrekért egy olyan konfigba, ami max 80W-ot igényel és amúgy összesen került 60K-ba..
Tudom, hogy a táp is csak annyit vesz fel, de akkor is, erre a feladatra egy sokkal kisebb, tényleg passzív cucc is bőven elég lenne, de ilyen nincs a piacon. Mindenki csak a brutál dögöket nyomatja....
Szerk:
MEGVAN, erre gondoltam: FSP 120-50GNF
120W, zajtalan, 82% hatásfok... Mondjuk miven újdonság, az ára nem annyira kedvező...
-
Ste
addikt
válasz
venember83 #42 üzenetére
vagy az aggregátorral
-
v.tom
őstag
válasz
venember83 #42 üzenetére
Remélem nem. Eddig még semmilyen probléma nem jelentkezett. Majd kicsit utánanézek.
-
törölt tag
(Konkurens forumon csodalkozott valaki a napokban, hogy az A osztalyu sztereo erositoje akkor is 300W-ot vesz ki a konnektorbol, ha a bemeneten eppen semmi jel sincs. )
A minőségért fizetni kell. :-)
ON:
Vajon ezért a pár wattnyi megtakarításért mekkora felárat kell fizetni?
Gondolom ez a hatásfok dolog inkább a fanatikusoknak szól... -
nyunyu
félisten
akkor nem lehet valami nagy teljesítményű házimozi erősítő, ha a gépnek monitornak is be kell szállnia a 350W-hoz
Papiron 5x75W-ot tud 6 ohmon az Onkyo TX-DS474, de atlagosan hasznalt -45dB-s hangeronel vesz ki 45-50W-ot a konnektorbol zenehallgatas kozben.
100W folotti erteket csak komoly basszussal megaldott szam kozben sikerult kicsiholnom a muszerbol, de akkor mar menekulnom kellett a szobabol a -15dB-re tekert hangerotol.(Konkurens forumon csodalkozott valaki a napokban, hogy az A osztalyu sztereo erositoje akkor is 300W-ot vesz ki a konnektorbol, ha a bemeneten eppen semmi jel sincs.
)
-
nyunyu
félisten
Mégis, amikor bekapcsolja valaki az 1000W-os hajszárítóját a fürdőben nem üvölti ezzel egy időben, hogy "Paksot ide ba*meg gyorsan Paksot, ezer, érted EZER watt van a kezemben, ba*meg paks kell ide ba*meg azonnal ba*meg, éééérted????"
Na igen, csak annyi a bokkeno, hogy a hajszaritot nem szoktad turaztatni napi sok oran keresztul, mig a gepet igen.
En sem aggodok a grillezos mikrom 1800W-os fogyasztasa miatt, mivel napi max negyed orat megy, amig osszeutok valami ebednek latszo targyat, esetleg felteszek vizet teahoz.
Havi villanyszamlara vetitve ez meg mindig nem eri el a minimal fokozaton jaro 15+ eves Zanussi hutot, nem hogy a gep+monitor+erosito TIZEDET.
Talan nem kene napi 12-14-16 orat ulnom elotte(Mielott megkerditek: gep+21" CRT+hazimozierosito osszesen 350W.)
-
Tomate
veterán
Paksozásra:
"Ez a paksozás is milyen szánalmas már...??
Baszki, egy 1000W-os szgéptáp azért már elég combos, ellenben egy 1000W-os hajszárító legfeljebb csak belépőszint (1999 Ft, teszkóveljú). Mégis, amikor bekapcsolja valaki az 1000W-os hajszárítóját a fürdőben nem üvölti ezzel egy időben, hogy "Paksot ide ba*meg gyorsan Paksot, ezer, érted EZER watt van a kezemben, ba*meg paks kell ide ba*meg azonnal ba*meg, éééérted????", mintahogy ezzel egyidőben nem halványodnak el a lámpák az egész kerületben és nem kezdenek lassabban forogni a mosógépek a városban, köszönöm csakennyitakartammondani."I-ponról egy srác...
-
Ste
addikt
azt valaki árulja el, hogy otthon ponthegesztőn kívül mivel lehet egy ilyen tápot 100%-ra leterhelni? (1100W-is elég, nem kell megoldás az 1320W-os csúcsra)
talán intel V8 meg quad CF, de ennél életképesebb otthoni megoldás? -
TeeJay
félisten
úgylátom a listán FSP-nek van a legtöbb 80plus-os tápegysége
nekem egy 400wattos 85%-os tökéletesen elég lenne mondjuk 14centis ventivel -
Pubszon
veterán
Elfogadnák egy ilyen 700W-osat.
Mennyibe kerül? -
Integra
titán
válasz
venember83 #27 üzenetére
valve az, jól emlékszel, a steam-en rendszeresen kapom az ilyen kérdőíveket
-
ész ventura
aktív tag
A lista alapján a Dell sem gyárt rossz tápokat, csak nálunk nem nagyon forgalmazzák.
-
Füge007
senior tag
Komolyan az az érzésem, az enyém még nagyobb effektust használják ki a marketingesek. Nagyobbnál nagyobb tápok, hol a plafon
-
venember83
nagyúr
Lényeg, hogy ebben a szegmensben jóval nagyobb haszonkulccsal kelnek el a tápok, szvsz ez viszi előre az ilyen teljesítményű tápokat, nem az eladott példányok száma. De én is nagyon kiváncsi lennék egy ilyen összesítésre.
Anno a HL csapatnak (valve, ha nem csal az emlékezetem) volt egy felmérése a userek konfigjának az ügyében, abban nem szerepelt a táp, hogy kinek milyen van a gépében? Nem reprezentatív, de azért kiindulási pontnak nem rossz. Azt hiszem szerepelt...
-
shtml
őstag
Egész eddig azt hittem, hog a 400 wattos FSP Bluestorm II tápom (400-60GLN) jó hatásfokú, aztán most kiderül, hogy nincs is a listán.
-
Sacc/kb a két quad procival és 2db GX2-vel szerelt, húzott skulltrail platformot is elvinné a 700W-os. SzVSz kW feletti igénye csak sokprocis szervereknek/munkaállomásoknak van.
Esetleg, ha peltier elem+folyadékhűtéses rendszernél a peltier-eket (4xGPU, 2xCPU) és a szivattyút is a központi tápról tápláljuk, és ezalatt a fentebbi skulltrailt húzzuk szénné...
Szerk: #23: jogos, mindig elszámolom, hogy a névleges teljesítmény itt=leadott teljesítmény, és nem pedig a felvett
(=a gépnek adott mennyiség fix, csak az áramszámla nem, ha jobb a hatásfok
, hibás rész törölve
)
-
-
törölt tag
-
bteebi
veterán
válasz
Szten Márs #4 üzenetére
Erről van szó!
Lehetnének (elvi szinten...) jók ezek a tápok, mert a hatásfokuk nagyon jó, de mivel nagyon nagy teljesítményűek, így szerintem akár 30-50000 Ft-ba is kerülhetnek, szóval amit spórolhatnál az áramszámlán, azt duplán megfizeted erőfitogtatás, markating és hype címen
. De 50 év alatt tutira behozza az árát
.
300-450, max. 500 W-osak kellenének, a 300-as akár passzív is lehetne.
-
Integra
titán
vajon hány %-át teszi ki a teljes értékesítésüknek az ekkora teljesítményű tápok, hogy ontják magukból kifelé ezek a cégek??
-
sNORh
addikt
Hát teljesen felesleges....
-
edipqe
senior tag
Jó tudni arról a listáról! Mostmár tudom, hol van a tápom. Eddig csak sejtettem.
-
Dare2Live
félisten
"Melyik táp képes 100W teljesítményt 80%-os hatásfokon leadni???"
ajánlom pl a corsair VX450wt.
105Wnál 86.9%os hatékonysággal dolgozik, 99.9% 100Wnál is jóval 80% fölött van.
itt egy nagyon korrekt teszt róla.
[link]ezen felül még az Enermaxtól a Modu széria az ami ilyen durván jó hatásfokkal bír, csak az már VX450Whez képest is aranyárban van. (mondjuk a VX450W is 14K, de ilyen hatásfokért, zajtalanságért, 5év garanciáért, 5/12V...os ágon a minimális ingadozásért(noise) ért szerintem/nekem megérte/megéri.)
-
ész ventura
aktív tag
-
Cs_Laci
senior tag
Én is ezen bosszankodok.
Ősöknek rakok össze gépet... 45W-os AMD procc, alá egy 780g-s chipset, 1 vinyó, 1 optika, 1db 2GB-s RAM modul és KÉSZ, a többi integrált.Ez fogyaszt vagy 70W-ot teljes terhelésnél.. És most jön a buktató:
Melyik táp képes 100W teljesítményt 80%-os hatásfokon leadni???
Kinn az USA-ban lehet kapni FSP-től olyat, ami 82%, passzív és 120W-ot bír max leadni, de persze az EU-ban nem forgalmazzák, 120v-os cuccal meg nem akarok szórakozni, mert az átalakításon elbukom, amit amúgy megnyerek.
Ez a szegmens miért nem érdeke egyik gyártónak sem, miért csak a gigawattos csodák mennek...
-
Ezek már nagyon jó hatásfok eredmények. Ahogy nézem a Coolermaster tápokat 115V-os rendszerben tesztelték, tehát itt Európában még +2-3%-ot hozzáadhatunk az eredményekhez.
-
simonzé
addikt
700W, 900W, 1100W
A porszívóm fogyaszt ennyit. Most nem az a trend, hogy 100W alatt tartjuk a gépet minden tartozékával együtt?
Ja, most gondoltam végig, hogy egy a több VGA-s rendszerekhez való táp. Akkor viszont fáin.Csak nem én vagyok a célközönség.
-
venember83
nagyúr
Gyenge kategórián aluli táp.
Ezeket sem fogják kihasználni, aki már ki tudná annál fel fog lépni az egyik 12 voltos ág limitje s a táp lekpacsol. Védelmi szempontból jó, de így totál értelmetlen az egész, max akkor nem, ha a proci és a videokártyák két-két ágról kapják a naftát, így már bőven elég lehet szinte bármilyen tuninghoz ez a táp.
Különben meg egyre kevesebbet zabálnak a procik és vidkarik, hülyeség, mint a többi fél kilowattnál erősebb táp.
-
gfefe
őstag
nem tudom ti hogy vagytok vele de én az lc power tápomat sem tudom kihasználni rendesen pedig az csak egy gyenge közép kategóriás táp.....
-
Szten Márs
nagyúr
Miért, a táp magában nem fogyasztó, csak annyit szolgáltat a gép felé, amit az kér, ha 200W-ot, ami kb reális, akkor 200W-ot x 1/hatásfok ami megy a levesbe hulladékként. Szóval ettől nem fogunk ennyit kajálni, szép is lenne.
Mindazonáltal ezen tápegységek hasznossága ömm... hogy fogalmazzak... megkérdőjelezhető -
klambi
addikt
nah ha sokmindenki akar ilyeneket beépíteni akkor paksra spórolhatunk még 1 blokk-ért!!
-
Kriza
őstag
6 felé bontott 12V ág a legnagyobbnál.
A belsejét vajon ki gyártja? -
tgabi333
aktív tag
nah, ebből kellene egy 450wattos is.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Stellar Blade
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest