- Apple asztali gépek
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós kamerák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
válasz janos666 #113 üzenetére
Értem, köszi.
Nagyon remélem, hogy az Ampere-re már végre 2.1-es HDMI kerül, hogy mehessen a 2160p 60+ Hz gond nélkül. Akik régebbi játékokkal játszanak, azoknak nagyon jól jönne. Én például elsősorban szimulátorozok és eddig is meg volt a teljesítmény, de mégsem tudtam kihasználni. Na majd 2020-ban talán végre minden adott lesz.
-
válasz janos666 #110 üzenetére
Na, egy "pixel clock patcher", és megy a passzív adapteren át a 2160p60 és 1440p120 is. Bezs@r@s, kiderül, hogy teljesen feleslegesen cseréltem le a GTX1070-et RTX2060, pár hetet hetet kellett volna csak várnom erre a driver-re, hogy működjön HDMI helyett DP portról a HDMI VRR az 1$-os adapterrel.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz janos666 #109 üzenetére
Erről most eszembe jutott, és puszta érdekességből kipróbáltam újra, hogy vajon működik-e már a legújabb beta driver-el (450.12) a G-Sync, ha egy passzív DisplayPort -> HDMI adaptert használok a VGA és a TV közt (~1$ kínai kacat). Régebben ilyenkor teljesen eltűnt a G-Sync tab az NVCP-ből, de most elérhető maradt és tényleg működik is!
Most már csak egy olyan passzív adapter kéne, ami elbírja a DP port maximális sávszélességét, és akkor elvileg akár mehetne is a 2160p120 RGB.
(Kár, hogy tudtomal nem létezik ilyen, ami adapterként is árulnak, még HDMI 2.0 sávszélhez sem, nem hogy a fölé, 2.0-hoz is csak alaplapra integráltról tudok...)Nem tudom, hogy ez vajon annak az előszele-e, hogy az Ampere-n nem lesz natív HDMI 2.1, hanem kap egy PCB-re integrált passzív DP->HDMI konvertert, hogy legyen DP 1.4 sávszél a HDMI 2.0 porton "tuning" jelleggel.
De ami most jobban érdekelne ezzel kapcsolatban, hogy a Pascal kártyákon mi történik ilyenkor (mert azzal érvelt az nVidia, hogy a Pascal HDMI része nem elég jó a HDMI 2.1 VRR-hoz, nem csak anyagi/marketing okokból korlátozza ez Turing-ra, de ez az érv teljesen elvész, ha DisplayPort-ot használunk).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Puma K
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS STRIX GAMING OC EDITION / GTX 1080 TI 11G
- Gainward RTX 4070 Ghost 12 GB szinte új videókártya - 34 hónap Alza garancia
- NVidia Quadro 600-1GB DDR3 128bit PCI.E videokártya
- Csere-Beszámítás! Zotac Trinity 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit