- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyzuzo
addikt
válasz
-=RelakS=- #47 üzenetére
Igen, ha pedig minden rendben volt, ott volt az a megnyugtató kellemes darálás, mikor még az volt a gép leghangosabb eleme... Sokszor onnan tudtam hogy nem fagyott még ki a gép, hanem tölt valamit.
-
Agyzuzo
addikt
Dokumentumok - pl. egyetemi évek alatt felgyűlt anyagok, kutatómunkák, előző munkahelyes doksik - durván sok anyag ám az... Van persze köztük olyan is, ami más témájú, pl. képregények.
Manapság ha rendes - sima FullHD, nem 4k! - sorozatot töltesz lazán 3-5 giga egy epizód. Elég szépen elszaladtak a méretek. 30-130 giga között van 1 évad (nagyon változó). A 4k-t nem is mondom, itt már 200-250. Mellesleg ha már egyszer UHD monitorom van, miért is ne akarnám kihasználni a tudását?
-
Agyzuzo
addikt
2-4 TB? Kapásból a személyes dokumentumok mappám ekkora és akkor még hozzá se vettem a családi fotókat, videókat. És mondjuk nem mindenki látja úgy hogy ezt a felhőben kéne tárolni biztonsági mentésként.
Steam-en meg manapság egy játék ott indul hogy 40 giga, felteszel 20 játékot és már nem olyan komfortos az a 2 terás vinyó.
Ha meg mondjuk hobbid is van, zenét írsz, videót vágsz, vagy bármit csinálsz ami túlmutat a böngészésen, netalántán sorozatozol és nem a legretkebb verziót szeretnéd nézni, hanem ami ki is néz valahogy, akkor meg semmire nem elég a 4 TB.
Úgyhogy én nagyon örülök ennek, már csak egy dolgon kéne javítani - az árán, mert az évek óta nem normalizálódik a HDD piacon. Jó lenne már ha a 8 terás vinyók benéznének 60 ezer alá legalább.
-
Agyzuzo
addikt
Dobálóznak itt páran hogy "retró" a vinyó, meg otthonra minek ennyi adat...
Gyerekek, akkor világosítsatok már fel, hogy mégis hol az istenben tároljátok ti az adataitokat? Mert én 16 TB-tt artok a gépemben + van egy NAS-om médiaszervernek, de így is el tudnék képzelni többet. Kapásból a Steam acc-om egy dedikált 6 terás vinyón csücsül és akkor még nem is említettem a családi fotókat, videókat, a biztonsági mentéseket, egyéb tartalmakat... Aki egy SSD-vel beéri az gyakorlatilag semmi mást nem fogyaszt, csak online tartalmat. De onnantól kezdve, hogy valami - nem munkához kapcsolódó - produktív munkát, játékot, filmet szeretne otthon élvezni, már bukó a dolog és nem lehet megkerülni a merevlemezeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A HelioSeal technológiát használó megoldás a lemezek számában iparági elsőséggel büszkélkedhet.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Háztartási gépek
- Bestbuy játékok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest