- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
e00dgy
aktív tag
Még 5-6 éve amikor vettem a XAI egeret, rátettem a lézeres optikával szerelt egerekhez tervezett szövet egérpadra és magától mászott az egér kurzor úgy, hogy az egeret meg se mozdítottam. Mellesleg a gyorsabb rántást amit a CS-ben akkor alkalmaztam a leírt specifikációk alapján tudnia kellett volna, de nem. Így maradtam a Razer Deathadder-nél. Pedig a két egér egy árban volt és elvileg ugyan azt tudták.
A egérpad ami minden más lézeresnek jó volt, egy RAZER Goliatus Alpha Control pad. Csak a XAI egér volt hulladék. -
Piftuka
veterán
Nagyjából 20.000-30.000 forintba kerül egy "alsó kategóriába" szánt billentyűzet? Hová jutott a világ?
(Mondjuk én már a 80.000-100.000 forint körüli "Gamer headset"-ek, egerek és billentyűzetek árát is megdöbbentően soknak tartom...)
-
carr
őstag
A 463 x 156 x 42 milliméteres méretekkel rendelkező, és 1065 grammos SteelSeries Apex 150 már megrendelhető az említett 70 eurós
70 eurós mi? -
icp1970
senior tag
De kár hogy nincs belőle magyar.Vevő lennék rá.Tetszik.
-
e00dgy
aktív tag
SteelSeries-t soha többet. Egyszer egérből vásároltam be. Hulladék. Annyiért meg Razer inkább.
10 éve Razert használok, közben volt egy rövid XAI, de más nem is lesz. -
nyunyu
félisten
Tényleg, rosszul emlékeztem a CDMX-re, azt hittem, hogy abban kékfogú MX900 volt, de nem, az csak a másfél-két évvel későbbi ráncfelvarráshoz járt.
2002-ben MX700 mellé vett Cordless Comfortom sajnos nem érte meg a 3 éves kort.
Persze az MX700 sem. -
Egon
nagyúr
Lehet, nem tudom pontosan mikor vettem. Azt tudom, hogy a kiskerára 35K volt (ahogy írod, Cordless Desktop MX néven futott, MX700-as egérrel), nagykeráron féláfával valami 28K környékén jutottam hozzá. Bár akkoriban ez volt a 3. legdrágább szett a piacon (a kékfogú verzió és a diNovo volt csak drágább nála - akkor még nem volt sem karácsonyfa-utánzat gémer f*s, se csattogós mecha a piacon...), életem egyik legjobb számtech befektetése volt: ugyan az egérrel sokat szívtam (a töltő sajna hamar megadta magát), mondjuk még az is műkszik, de már egy MX1000-ret használok helyette a cégnél.
A kombó vagy 8-9 évig volt elsődleges beviteli eszköz nálam: sok játékot megért. A cégnél is masszívan használom. Abszolút újszerű állapotban van: nem koptak le a feliratok, csak hangosabb/csattogósabb lett egy picit mint újkorában. -
ez a logitech mond valamit. anno én is asszem tanakodtam rajta.
asszonytól kaptam valami 140 €-s corsair-t. még csak nem is rgb, csak piros a világitása. nem rossz, nem rossz meg az a redes billentyűzet-mikrokapcsolók vannak benne, de ennyit én biztos nem adtam volna érte. -
nyunyu
félisten
A cégnél egy ilyet használok (pontosabban ennek wireless verzióját, ami már 10+ éves):
Cordless Desktop MX nem 2003 környékén került a piacra?
De mintha hasonló billzete lett volna az eggyel azelőtti Cordless Desktop Opticalnak is.Egyébként eddig 3 wireless billzetem volt (CDC, HP Bumblebee, K750) , egyikben sem kellett elemet cserélni, mert hamarabb tönkrementek, mintsem kifogyott belőlük a tartóselem.
Na jó, a napelemes ajtótámasznak pont a gyárilag belerakott gombakku a gyenge pontja, átlagos felhasználással 3 hónap alatt kinyírod.
Másik két, tizenévvel ezelőtti termék másfél-két évig húzta. -
fornettisuti
veterán
Drága kenyér
-
RexpecT
addikt
Ár-értékben még mindig az egyik legjobb a Fnatic Gear Rush G1 ~25 ezer ingyenes szállítással.
-
Soybex
őstag
Karácsonyra 5db ilyen a fára, meg is van a dekor
-
komi77
senior tag
Miért lenne olyan furcsa ha valaki ezt nem tudja, mivel nem volt rákényszerülve. Szerintem nálunk az irodában kb két ember tud erről. Én is haszáltam már ékezez nélküli sőt német karakteres bill-t. Viszont ezeket mind matricáztam, az meg elég gagyi dolog. Nekem nem jön be ez a dolog. Persze ha másnak okés akkor megveszi, semmi gond ezzel.
-
hemaka
nagyúr
Komoly darab
-
.mf
veterán
"Meg mondjuk azt gondolom, hogy egyfajta igényesség is, hogy az ékes magyar anyanyelvemnek megfelelő kiosztást használok (mint pl. az is, hogy nem írunk ékezettelenül magyarul)."
Remélem az megvan, hogy UK, DE és valszeg még pár másik billentyűzeten megvan a gombszám az összes ékezetes betűhöz, csak a US kiosztáson kell kombózni az í/Í-hez (a többi ott is megvan). A spec karakterekhez pedig lehet akár matricázni is...
3 év?... Nálam páralkalmas gyorstalpaló volt...
Komi77: ........ A kiosztást OS-ben is választhatod, akkor bármely, megfelelő billentyű-számú, de eredetileg más nyelvű billentyűzeten (még az agyfasz francia azerty-n is) ott lesznek a betűk, mint a magyaron.........
Komolyan vannak emberek, akik ezt még nem tudták?---
A termék maga vicc, inkább mechanikus lenne mint rgb...
-
saen
veterán
Nagyon egyszerű, az angol billentyűzet kompromisszumos. Igaz, hogy tudok gépelni, de az összes speciális karaktert nem tudom fejből és ha már lerakok egy komoly összeget egy billentyűzetért, akkor szeretném, hogy ne legyen ilyen kompromisszum. Tudom, hogy működik a világ és kicsi ország vagyunk, de akkor sem szeretnék olyanra pénzt adni ami nem tetszik, ennyi.
-
komi77
senior tag
Én is vakon gépelek és pont ez miatt ragaszkodok a magyar billentyűhöz. Ugyanis a magyar ékezetes betűkiosztást ismerem vakon, az ékezet nélkülit nem. A két billentyűzet között nem csak az y és a z fordított állása a különbség, hanem ahol az ékezetes karakterek vannak a magyaron ott más karakterek vannak a másikon. Szóval ha magyar bill-en tanultál akkor azt tudod használni. Igaz idővel mindent meg lehet tanulni, de el kell dönteni, hogy érdemes-e vesződni vele.
-
Hát nem tudom... lassan bill+egér csere érik, de nekem 8k-ért egy DELL KB-522 az, ami kb. bejön, levehető csuklótámasszal, USB2 hubbal, multimédia gombokkal.
-
fattyu
veterán
nekem CM pro L van. ez csak fehér led de arra lőttem be hogy megnyomok egy gombot akkor a fényeffekt kihullámzik a fenébe végig az egészen. Már bánom nem RGB-set kértem
Olyan bazári hogy már vicces. Most meg már hiányozna ha nem
( 35 felnőtt vezető beosztású nem gémer vérpistikeként
)
-
leviske
veterán
Pár éve a 6Gv2 még €100-ért kínált Cherry kapcsolókat, most meg €70-ért csak membránost kínál ugyanaz a cég?
Sőt, most látom, hogy a SS oldalán még van 6Gv2 €59-ért.
-
Egon
nagyúr
Csak azt nem értem, ki a fene vevő erre a karácsonyfa-effektre...
Oké, hogy legyen háttérvilágítása a klaviatúrának: ezt kedvelem a legjobban a K8100-amban. De a francnak sem kellene egyszerre többféle színben. Ennyi pénzért lehetne kevésbé minimalista kivitel is, mondjuk csuklótámasszal.
A cégnél egy ilyet használok (pontosabban ennek wireless verzióját, ami már 10+ éves):Még mindig ez a kedvencem...
-
Egon
nagyúr
Mondjuk egyrészt írok olyan szövegeket is, amelybe speciális jelek kellenek ('"+!%/= és társai, no meg a jó öreg § jel), és semmi kedvem memorizálni, hogy melyik hol található.
Meg mondjuk azt gondolom, hogy egyfajta igényesség is, hogy az ékes magyar anyanyelvemnek megfelelő kiosztást használok (mint pl. az is, hogy nem írunk ékezettelenül magyarul).
Nem utolsósorban ha már itt árulják a sz*rjukat, azt tegyék honosítva is - ha nem vennétek meg idegen kiosztással, nagyobb eséllyel lenne belőle honosított... -
saen
veterán
Nekem a legnagyobb bajom továbbra is az, hogy magyar kiosztást nagyon nehéz találni. Továbbra is a létező legolcsóbb, legalapabb membrános logitech-et használom ami van már vagy 10 éves. Egyszerűen amit szivesen kipróbálnék azokból nincs magyar plusz még iszonyat ára is van. Majd talán egyszer egy kínaira benevezek
-
nyunyu
félisten
Az a baj, hogy egyre többen merítenek ihletet a Razer illetve Apple * marketing húzásaiból, így búcsút mondhatunk a jó ár/érték aránnyal bíró minőségi termékektől.
De azért nem kell ennyire csüggedni, kínaiak lassan úgyis átveszik a stafétát mecha billzet fronton, így lesz termék értelmes áron is.
Max borzalmas dizájnnal és/vagy Outemu Blueval.*: Kell numpad a billzetedre? Idén már olyat is árulunk, igaz az eddigi 30 helyett 50-be kerül.
-
5150
aktív tag
Jóókis membrános húszezerért de fincsi! A hülyének is megéri
-
saen
veterán
Nincs belőle magyar, és ahhoz képest, hogy membrános, elég barátságtalan az árcédula. Itthon nem lesz nagy siker.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Apex 100 után itt a kicsit nagyobb tudású Apex 150.
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest