Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
Csak nehogy a sorozat a NOFAN sorsara jusson, nem nagyon latom az eletkepesseget es hogy mivel tudna tobbet egy ma kaphato top huton levo 300-as fordulatu venti-kombonal. A masik meg hogy a hazbol is valami modon ki kene mennie a felmelegitett levegonek : )
-
ralfee106
tag
egy kèp vagy egy ábra sincs róla? megnèztem volna...
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
patakiller
csendes tag
válasz flashpointer #1 üzenetére
Úgy érzem nem érted mi az a passzív hűtő. Ezt arra fejlesztették, hogy ventilátor nélkül le tudjon adni a minél több hőt. Ha valaki ventit akar rá aggatni, hogy jobban hűtsön az hülye, mert ventis hűtőből azért van "néhány" a piacon.
[ Szerkesztve ]
Pataki Máté
-
tupacamaru
veterán
Teljesen életképtelen megoldás, nincs RGB....
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
myckey
veterán
válasz tupacamaru #5 üzenetére
Majd leszedik a karácsonyfáról
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Csupingo
veterán
Mint egy 250-es etz henger. Hány kila (1,5?)? Arról már van infó?
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Ott a cikkben a link hozzá: https://prohardver.hu/hir/computex_2019_szinkavalkad_noctua.html
-
törölt tag
Érdekes koncepció. Ez annyiban másabb az ismert Scythe Ninja és egyéb hasonló passzívaknál, hogy jóval nagyobb légteret hagytak a lamellák között és azok jóval vastagabbak. Tehát a hőleadó felület egyértelműen kevesebb, a hőcső ugyanannyi, a levegő átáramlása viszont jobb.
Hááát. Én a Ninja 2-vel az alapfeszes 3.6-ra húzott E8400-at épp meg tudtam hűteni, mennyi az 80W?... Az alaplap nem bírta inkább és itt is ezzel lesz a probléma, az alaplapok nem passzív házra lettek kialakítva.
-
Csupingo
veterán
Azon a képen, ahol a házba be van építve, ott a bordák iránya miatt egy első, hátsó ventilátoros ház nem tudná átfúni rajt a levegőt. Inkább a tápventivel, vagy egy felső ventivel lehetne rajt könnyíteni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Chaser
legenda
válasz #89309696 #10 üzenetére
ninja 5-tel zen 2700-et hűtöttem fél-passzívan, 3,6g all core-ral
a hátsó venti helyére befelé fújó módban volt a venti, 400rpm-en
ház teteje full perforált volt, aerodinamika a többit megoldotta
az egy picit többet megeszik mint 80w
régi ninjákat nem ismerem, az ötös az brutál
zen 3600-ot 3,6ghz-en smt nélkül teljesen passzívan elvitte game alatt - ott rengeteget nem evett a cpu, de a 7nm kis hőátadó felülete miatt azért jobb hűtőknek is feladja a leckét -
most zen 3100-at hűtök vele, small fft-vel 4g-n max 70 fok 400-as ventivelez a hűtő viszont passzívan sehogy nem fog működni az biztos, nem véletlen hagytak fel a passzív vga-k gyártásával is, döglöttek mint aqrva élet
ma a palit mer még 75w-ig passzív vga-t gyártani, vajh' mért? ( :az meg már nagyon nem passzív, mikor olyan légáramot kell csinálni hogy felszáll a gép, max közvetlen a hűtőn nincs venti
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
genlog
aktív tag
Én csak azt nem értem, ezen minek kell éveket fejleszteni, meg külön bemutatni a Computexen, hogy egyszer majd talán lehet vásárolni is, mintha valami új processzor lenne.
-
törölt tag
A következő 30 évben nem tervezek aktív hűtőt processzorra tenni. Szerintem nem kell ennyire kidogozottnak lennie, hogy helyt álljon, egy a rendelkezésre álló helyre passzoló hagyományos toronyhűtő is megteszi.
Persze kíváncsi leszek mekkora lesz ez élőben, és a fura formája miatt hova lehet ezt beépíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz tupacamaru #5 üzenetére
Kibek kell az rgb? Plusz egy meghibásodási lehetőség + súly és költség ezen felül a gépet 99%ban szemböl nézed ott meg a ház front rgb látod. Ha valaki megis oldalról bámulja akkor az egyik vegén a kábelek nagyon jól nézhetbek ki :D
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
E770
aktív tag
régen szerettem a passzív procihűtőket, több scythe hűtő ma is megvan valahol a garázsban
(lassan tíz éves kép)
szerintem a félpasszív az igazi, ha nem dolgozik a gép, felesleges a levegőt szelelni
ha meg van terhelés, akkor 1-2 nagyobb venti iszonyú hőt tud kivinni belőle, nem is hangosanmióta meguntam a házakat, azóta a kvázi nyitott gépnél pláne tökéletes a félpasszív megoldás
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz ralfee106 #23 üzenetére
Szintén zenész
Bár én inkább nem lustaságból nem néztem (elsőre) utána hanem mert azzal számoltam hogy minden adott lesz.
Meg én meg úgy gondolom hogy egy cikkben szemléltetni kellene hogy miről is van szó. De ha ott van a link akkó' jóvanazúgy....
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Frozen
addikt
Egy jó rézhűtő sztem mindent visz akár paszív akár aktív. És ezeknek súlya is van.
A drp4 is nagyon jo de az sem teljesen réz és kozel 1 kg ha rez lenne vagy 2 kilot is nyomna ha bem tobbet. Szoval ez a 1.5kg baratiHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
A hővezető képesége az alunak fele annyi mint a réznek lehet bevállt konyebb , de az arat ugyan ugy elkerik a kevesebb koltseggyartas ellenere is
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
andy19770128
aktív tag
Nekem ez jut róla eszembe. Schyte Orochi 10 éves. És a fiamnak egy fx9590 lehűt. Házventik mellett
https://images.app.goo.gl/6XAfTAYv2HJktx2o7
[ Szerkesztve ]
-
E770
aktív tag
válasz andy19770128 #30 üzenetére
igen, szerintem ezért is alkalmazzák jellemzően a lamellákra az alu-t és a hőcsövekre a rezet
-
genlog
aktív tag
válasz andy19770128 #30 üzenetére
Az meg hogy lehet? A hővezetésnek egy fajlagos száma van, nem kettő.
-
E770
aktív tag
igen, a hővezetési tényező egy konstans, de az anyagony belüli hővezetést mutatja,
a hőátadás (a lamellákról a levegőnek) már kemény dió, picit bonyolult történet
úgy emlékszem, hogy célszerűbb végül alu lamella mint a réz// a réz kb. dulpa olyan jól vezeti a hőt mint az alu, de háromszor sűrűbb is, így ez is az alu lamellák mellett szól
-
PROTRON
addikt
Alapból rossz a feltételezés, mert csak hiányos a szöveg, nem hibás.
Alapvetően ahogy fentebb írta a kollega, a hőátadási tényezőt ugyan a táblázatok az egyszerűség kedvéért adott anyagnál csak 1 féleképpen szerepeltetik, de a táblázatok leírásában szerepel hogy az pontosan milyen adott körülmények és ami a legfontosabb milyen érintkező anyagok között áll fenn.
A műszaki hőtan nagyon komoly tudomány, ezért anélkül hogy utána számolnék, mint műszaki gondolkodású ember elfogadom hogy a kupakról, a fém anyagok közötti hőátadásban jeleskedő anyag nem ugyanúgy adja át a hőt amikor a levegővel történő érintkezés a téma.
Aki kötözködni akar, mostanra eléggé könnyedén elérhetőek a megfelelő anyagok az interneten, lehet hozni a konkrét, a pontos számokkal behelyettesített levezetést.Azt azért ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a lamellák egy része a talpazathoz is le van húzva, ahol a kupakról is vonnak el hőt...közvetetten ugyan a talpazaton keresztül, de ez is sokat lendíthet az összképen.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
E770
aktív tag
válasz fatpingvin #36 üzenetére
ha nem lenne káosz, én is rácsodálkoznék
-
Frozen
addikt
-
E770
aktív tag
egy hasábra vonatkoztatva igazad van, de egy léghűtő esetén nem csak a fém hővezetése az egyetlen szempont - hanem sok más tényező befolyásolja még a teljes hűtő hatékonyságát és ezeket együtt nézve az alu hűtőborda/lamella célszerűbb megoldás (tömegtermékre vonatkoztatva)
-
genlog
aktív tag
Akkor jó lenne, ha elárulnád azt a nagy csodát (a többi fontos tényezőt), mert eddig még nem derült ki.
Gyanítom azért alu, mert az olcsóbb. A hatékonyságban meg az ezüst lenne verhetetlen, legalábbis addig, amíg spéci ötvözeteket nem számítunk.A lamelláknál elég az aluminíum, de a kritikus helyen, a procikupak felületén már szükséges a réz. Egy magasabb szint lenne szerintem a réz lamellák ezüst hőcsövekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Tom868
újonc
Kérlek engedjétek meg, hogy egy picit belevau-zak.
Van még egy tényező ami miatt nem lehet a teljes hűtő rézből. Van egy eu-s szabály ami kimondja, hogy a termék nem tartalmazhat 3%-nál több ólmot.
A 3%-ot kérlek csak nagyságrendileg vegyétek alapul. Ez az érték már lehet, hogy bőven kevesebb. Már nagyon régen volt, hogy ezen a területen dolgoztam.
Nos az ólom itt azért fontos, mert a tiszta réz, szerszámipari szempontból nem megmunkálható, ezért ólmot használnak, hogy megmunkálható legyen.
Nos, ha az egész hűtő rézből lenne, akkor nem lehetne piacra dobni. Vannak területek és szakágak ahol nem kell ezt figyelembe venni, illetve nem kell alkalmazni ezeket a szigorításokat akkor ha nem akarja a gyártó, de a polgári életben használt eszközöknél biztos, hogy megmaradt a szabály.
Ezt vegyétek figyelembe mielőtt azt kérítek a gyártótól, hogy full rézből készüljön a hűtő.[ Szerkesztve ]
-
ralfee106
tag
sajnos úgy néz ki átcsúszik 2021 Q2-re a megjelenés....
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
waverider
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest