- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #29239 üzenetére
Az tény, hogy a Kitkat alatt nem voltak ezek a megmagyarázhatatlan melegedések. Az 5-ös Android felrakása után látványosan tüzesebb lett a készülék, sima böngészéskor is forró volt a kijelző. Ezzel együtt jobban is merült, hiszen a hőhöz energia kell.
Ezt utána egy patch-csel orvosolták úgy, ahogy.
És az is tény, hogy a Z sokkal jobban melegszik, mint pl a Z5, amit a melegedéséről hírhedt Snapdragon 810-zel szereltek. -
törölt tag
válasz
Jumapili #29228 üzenetére
Mondjuk a 80 fokot elképzelni sem tudom, én egyszer néztem meg a telefon hőmérsékletét, amikor éreztem hogy már készülhetne rajta a tükörtojás: 44 fokot mutatott, és kb tartani nem bírtam. Ezek alapján én a 80 fokot furcsának találom. Természetesen hiszek a kérdezőnek, csak irreálisan magasnak tartom.
Habár, ebben az időjárásban...mindenesetre a fent említettek mindegyikét érdemes megfogadni, én is katonás rendet tartok a telefonomon, így tényleg csak az megy, ami szükséges, akksi is hálás érte, és a hőfok is " használható " szinten marad.
-
bsanzika
tag
válasz
Jumapili #28417 üzenetére
Örülj neki hogy így merül... Nekem mióta fent van az 5.1.1, azóta a kis fekete robot kinyírja az üzemidőt. Készenlétben, mobilnet megy stb stb, előző lollihoz képest olyan szinten merül a telefonom, mintha kihúznám egy kádból a dugót... Várok még vele 1-2 hetet hátha beáll, de ez valami köpedelem. 4.4.4 alatt egész nap max 10-12%-ot merült, most ugyan annyi felhasználás mellett majd 30%-ot...
-
-
Giorgio7105
tag
-
nexion218
tag
válasz
Jumapili #28174 üzenetére
Akkor most döntsd már el, hogy fölösleges vagy meg kell csinálni háromszor... kB.az android tulajok 90%-a folyamatosan panaszkodik. Ezek egy része jogos ( hardveres hiba és/vagy szoftveres baki) nagy részük pedig felhasználói dilettancia (tudom, ez nem népszerű vélemény, de magamat is ide sorolom: nem reális elvárások illetve nem megfelelő felhasználói tudás a gyökere rengeteg problémának). Csak gondolj bele: hogy könnyebb átrendezni egy könyvespolcot? Rajta hagyod az összes régi könyvet és amikor az újat pakolod fel arrébreszed a régit vagy letúrod a picsába az egészet és szépen felpakolod az új könyveket a maguk rendszerében? Sztem utóbbi... És senki nem állította, hogy a nem tiszta install p=1 valószínűséggel okoz hibás működést, hanem azt mondtuk csak, hogy nem tiszta install esetén a hibás működés valószínűsége szignifikánsan nagyobb lesz, mint p=0,5 (ha már annyira matekozunk).
Ja és azt is döntsd már el, hogy tényleg érsekelnek-e a tapadztalataim vagy csak azért vagy rá kíváncsi, hogy legyen mire azt mondani, hogy faszság, csak a Te matekod meg a szakmai fórumaid a tutik...
-
nexion218
tag
válasz
Jumapili #28155 üzenetére
Már írtam egy nagyon konkrét dolgot korábban... Nem tetszett anno a KK. Ota frissítés volt. Gondoltam 4.3 flashtool-lal vissza, de nem csináltam resetet, csak simán ráflasheltem. Flash lefut, első indítás bootloop... Megint ráflasheltem, itt már elindult, de az óra widgetre amikor rányomtam, nem lépett be az ébresztő és egyéb óra beállításokra, hanem minden egyes alkalommal kiírta, hogy a program összeomlott... Gyári reset, telepítés csupi telefonra és csodák csodája, minden pöccre működött.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27999 üzenetére
Huh! Nehéz veled. Te csak egy körülményt nem veszel figyelembe. Azt amit leírtunk többen is.
Leírom utoljára, lassan, hogy te is megértsd:
A telefon ugyanolyan körülmények között és ugyanolyan használati szokásokkal nem melegedett annyira Kitkat alatt, mint a Lollipop alatt. Csak a Kitkat változott Lollipopra, semmi más.Na most ebből vedd figyelembe azt körülményt amit jónak látsz! A következtetést rád bízom.
Minden jót! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27995 üzenetére
A kamera tud jobb képet rögzíteni a szoftver miatt. Való igaz, hogy az érzékelő, vagy az optika fizikai paraméterei nem lesznek jobbak.
De az érzékelő vezérélése, a fókusz szabályzása, az automatikusan kiszámolt képkészítési paraméterek (zársebesség, blende, stb), az érzékelő által rögzített nyers (RAW) kép feldolgozása, a JPEG tömörítés mind, mind szoftveresen megoldott. Ennek jóságán meg igenis tud javítani a jobban megírt szoftver.A hangszóró hangereje is függ a szoftvertől. Való igaz, hogy attól nem lesz nagyobb teljesítményű, de mi van ha magában az oprendszerben eleve halkabbra veszik (mint pl.: a Windowsban is van egy "master" hangerő). Ez történt a Kitkat, Lillipop váltásnál is. Egyszerűen a Lollipoban le lett véve a hangerő, ezáltal minden halkabban szól rajta, mint ahogy szólt a Kitkat alatt.
A processzor órajelét is lehet szoftveresen visszafogni így evidens, hogy a szoftver változtatásával fel lehet szabadítani ezt a féket (de pl. pc-s alaplapok esetén szoftver szabályozza az órajelet ezért szoftveresen a biosból van lehetőség túlhúzni, kvázi erősebbé tenni a processzort)
A meleggel kapcsolatos tanácsodat pedig már ignorálom.
-
nexion218
tag
válasz
Jumapili #27995 üzenetére
Na de mint szoftveres, azt is elismered, hogy az a szoftveren múlik, hogy az optika fizikai tulajdonságaiból mit hoz ki a kütyü, nem?
Mert abban igazad van, hogy a kép felbontását a numerikus apertúra meg a hullámhossz határozza meg, de hogy abból tömörítés után milyen digitális végeredmény születik, az a szoftveren múlik. A proci órajele nyilván fix. De itt nem a hardverre panaszkodnak a srácok, hanem arra, hogy ugyanabból a vasból másik szoftver rosszabb teljesítményt hoz ki.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27991 üzenetére
Azt sem kétlem, hogy a tied nem melegszik . Mások is vannak ugyanígy itt.
De vagyunk többen, kik egymástól függetlenül azonnal érezték, hogy sokkal jobban melegszik (és ebből adódóan jobban merül) a Lolli.(De mindezt már hetekkel ezelőtt kitárgyaltuk: van akinek igen, van akinek nem. Akinek igen, annál egyértelmű, hogy a Lolli telepítéséhez és nem a kánikulához kötethő.
Ezért nem kell újra bizonygatni ezen tények ellenkezőjét!) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27895 üzenetére
Ne sértődjél! Senki sem kritizálta az eredeti kérdésre adott helyes választ. Vagy igen?
De van egy olyan szólás, hogy szó, szót követ. Egyik témából jön a másik. Ez egy ilyen fórumon pont elvárt. Ez egy közösség, egy téma köré gyűlve, ahol sokszor előjönnek más témák, amik viszont valahol mégis kapcsolódnak a fő témához.A technikai tényekkel meg kár vitatkozni. A Bluetoothnak, a flac-nak, az mp3-nak és a telefonnak is megvannak a jellemzői és tulajdonságai.
Amúgy, én azt az időt sirnám vissza (ha lett volna), amikor nem sértődött meg mindenki mindenen, különösen nem a vélt dolgokon. 😉
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Jumapili #27889 üzenetére
Bluetooth-on?
Na azzal máris adott egy maflást a flac előnyenek számított veszteségmentes tömörítésnek. A Bt zenetovábbításra használt A2DP profil veszteségesen tömöríti a küldendő adatot. Úgyis mondhatnánk "mp3-at készít" belőle. (Kivétel talán az aptX formátumot, de azt a Z nem ismeri. Más se nagyon) -
-
nud
tag
válasz
Jumapili #26844 üzenetére
Aham,de attól még mutatja....A fő problémám h nem tudom h mit állítottam be v nem..
Szerviz előtt sose csinált ilyet h a retek matricákat megjelenítette..Egyesével beállíthatnám h ne jelenítse meg,de ez nem állapot,pláne ha új alkalmazást raknék fel,és azoknak a képeit is mutatná..... :@ -
Smiro
senior tag
válasz
Jumapili #26735 üzenetére
De hogy neked is leírjam; ha csak a HDR funkciót nézem, máris jobb a gyártóénál. SCN funkció felső sávon, pillanatok alatt eléred a sorozatot, éjszakait, időzítőt, panorámát, stb. Szintén alap kijelzőről ISO, fehéregyensúly, hogy a lényegesebbet említsem. Menüből sepia, fekete-fehér, egyebek. Mátrix,-spot,stb fénymérés. Ennyi hirtelen, mert mostanában már a QX100-at használom. A képek kifejezetten jobbak, főleg extrém fényviszonyok között. A beállítások lehetősége a tükrös gépek beállításával szinte azonos. A felvétel nyilván nem, ahhoz az említett objektív kell. Sajnos ahhoz sem adott a sony ilyen progit, amire hivatkoztam. De ki kell próbálni, mert én csak a 2. user vagyok, akinek bevált. Aki nekem is ajánlotta,ő az első :-)
-
törölt tag
válasz
Jumapili #26678 üzenetére
Alapból nem lehet nálam a tabon, valami spéci megoldás van rá, ki kell jelölni a totál kommanderben a kártyát vagy valami ilyesmi, utána elvileg működik.
Amúgy a telefonon nem hiányzik, a gyári fájlkezelő tud rá írni, a torrent kliens meg a saját könyvtárába ír a kártyán. -
nexion218
tag
válasz
Jumapili #26653 üzenetére
Kb annyi, hogy Superuser meg root meg minden nélkül, korlátozott felhasználóként is megteheted azt, hogy amikor először elindítod a programot, akkor kijelölheted, hogy mely könyvtárakhoz legyen hozzáférése. Nyilván file manager-nél ez a teljes kártya, de mondjuk egy zenelejátszónál bőven elég, ha a zenéidet tartalmazó mappához van csak hozzáférése. Ennek így még van is értelme... Ez a KitKat-os SD kártya lock nagyon nagy melléfogás volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest