Hirdetés
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lebowski
tag
Tegnap hozta vissza a Sony Care-en regisztrált telót a futár. Digitizer hibával (felső állapotsáv nehezen húzható le) küldtem el a Z3C-t gari lejárta előtti napokban másfél hete. A kibontás után egy új X Compact került elő a csomagolásból + 1 hónap gari hosszabbítás. Az eredeti garijegyre ráírva az új imei. Ez a fiam telója, májusban már javították jack hiba miatt. Júliusban az én Z3C-t volt szintén digitizer hiba miatt a Cordonba, azt javították: új kijelző és keret. Csak a mostani javítás volt a Sony Care-en regisztrálva, a korábbiakat én intéztem. Szóval én az elégedettek táborát gyarapítom... (Mindkét telót használtan vettük kb. másfél éve.)
-
Lebowski
tag
válasz
lecsokolbi #19609 üzenetére
Ebből Cordonból lesz, szinte ugyanilyen volt az enyém is, kijelző csere után kiérnek a vonalak a széléig minden oldalon. Hibaleírásba is tedd be a tesztképet.
-
Lebowski
tag
válasz
lecsokolbi #19606 üzenetére
tárcsázóba írd be: *#*#7378423#*#* service test > touch screen. Húzogass vonalakat középről a szélek felé. Mindenhol ki kell érnie a széléig. Nekem egy hete hozta vissza futár a Cordonból, ugyanilyen hibám volt. Kijelző (digitizer) csere. Cserélték a keretet is, + kaptam két fóliát is. Idén ez már a második Z3C, amit javíttatok (a másikon a fülhallgató csati ment tönkre). Mindegyiket postán küldtem, és futárral kértem vissza (volt tracking nr. is). Számla nem kellett, elég volt a garijegy. Eddig ***** a minősítés részemről.
-
Lebowski
tag
válasz
kárátékutyá #18729 üzenetére
így sem megy a recoverybe lépés: #18685 ?
-
Lebowski
tag
válasz
Fehercsoki #18504 üzenetére
A régi szállítmányból maradt példányokon nem, a friss szállítmányon lehet, hogy már a 6-os van. És frissíthető, minden szolgáltatónál elérhető, ahogy nemsokkal korábban írták...
-
Lebowski
tag
válasz
rebell367 #18424 üzenetére
Tettem egy próbát a szabadban. Minden adatkapcsolat letiltás + repülős mód, csak gps engedélyezése a pozíció meghatározásához, a-gps adatok törölve. 34 mp alatt pozícionált.
Majd minden hálózat engedélyezve, a-gps adatok frissítve, ekkor 3-4 mp alatt talált pozíciót. A gps holdak jelszintje 25-50% közötti volt. Az a-gps adatok függetlenek a Google-től, mivel a GSM szolgáltató/torony és/vagy WiFi forrásból egyből a jelenlegi lokációjának megfelelő a-gps adatokat kapja meg a készülék. Az már más kérdés, hogy esetleg az android mégsem hiszi el, hogy nem az USA-ban vagy :-) -
Lebowski
tag
válasz
szabacsik #18425 üzenetére
Az arm változatokból válogass.
xposed*.zip from http://dl-xda.xposed.info/framework/: Must be flashed with a custom recovery (e.g. TWRP) to install the framework.
SDK21 is Android 5.0 (Lollipop), SDK22 is Android 5.1 (also Lollipop) and SDK23 is Android 6.0 (Marshmallow).
I only support the latest Xposed version! -
Lebowski
tag
válasz
rebell367 #18421 üzenetére
Az hogy melyik műhold melyik földrész fölött van éppen, az persze letölthető előre helyspecifikus szerverekről, de ehhez adatforgalom kell. A sima gps holdakra csatlakozva is meg kell tudnia állapítani a pozíciót. A kérdésben az volt, hogy van gps térerő a telón, de nem képes csatlakozni a műholdakra és nem áll rendelkezésre adatforgalom. A linkelt szöveg az a-gps beállításait módosítja, de a cikkben is le van írva, hogy enélkül is csatlakozik, csak lassan. Akinek D5833-a van leírhatná, hogy van-e gps pozícionálási sebesség problémája.
-
Lebowski
tag
Ok, de korábban azt írtad, hogy csak a GPS-t szeretnéd használni, mindenféle egyéb hálózattól függetlenül.
Rosszul fogalmaztam: a szervíz a legújabb eredeti szoftvert teszi vissza, akármi is volt rajta, azért, hogy kizárja a telepített és/vagy már eltávolított progik általi esetleges hibákat. Próbálj meg egy gyári visszaállítást a telón és utána próbáld ki először a szabadban. Ha így sem megy, akkor vidd vissza. -
Lebowski
tag
Meglepne hogy a sima mezei GPS máshogy működne a világ másik felén, hisz ugyanazok a műholdak keringenek a föld körül, ráadásul a sony még a glonass holdakat is látja...
Szerintem a szerviz nem ok nélkül szoftver frissítéssel kezdi mindig, nehogy valami fals frissítést/program félrevigye a hibakeresést. Én legalábbis így tennék.
Mágneses kábel: másfél éve egy 600 Ft-ost használok, még a gyorstöltés is megy vele. -
Lebowski
tag
válasz
Lacka89 #18372 üzenetére
Jelenleg nem, de kb. egy órája még elérhető volt. Várj egy kicsit, volt már ilyen.
Elég régóta a SLIM/SLIMM ROM-okat használom, de GPS problémával nem találkoztam. Beltérben is gyorsan talál holdakat, GLONASS-t is. Bár lehet ez azzal is összefügg, hogy a ROM cserék miatt gyakran újra van indítva. 2 db korábbi Xperia P-ben évek alatt folyamatosan gyengült a GPS vétel, egyre tovább tartott a pozíció találás.
Szervíz: 2 db használtan vett Z3C van a családban, csak gari papír volt hozzájuk, számla nem. Cordonhoz postán küldtem, futár hozta vissza (jack csatlakozó hiba miatt), két hét alatt megvolt az egész cécó. ROM csere, root nem jár gari vesztéssel. -
Lebowski
tag
Én először a SLIM 4.x csomagot tettem fel, majd mindig csak az OTA package-t úgy, hogy volt Xposed is a rendszeren, nem kapcsoltam ki semmit sem a frissítés idejére. A frissítések után nem kértem semmilyen wipe-ot, reset-et. Csak az xposed keretrendszert kellett újra felrakni TWRP-ből és működött minden modul újra.
A SLIMM 1.0 ... 1.3: először a full csomag kell, közben elég az OTA (1.1; 1.2). Az 1.3 az újra fullos csomag, lévén új ROM az alapja. Minden verziónál Wajk leírja, hogy mikor mit lehet ill. kell a telepítésnél elvégezni.
A frissítéseket majd ott találod, ahonnan a SLIMM-et is leszedted. A telefonon az eredeti nem root-olt frissítéseket tudnád csak letölteni, de azzal el is veszne a root, ezért nem támogatott. Root-nál neked kell a frissítéseket kezelni. -
Lebowski
tag
Nos én a Slim 5.0-ról szerettem volna feltenni a Slim 1.0-t, de előtte az itt leírt 3.0.2. TWRP recoveryt próbáltam frissíteni, de ez teljesen hazavágta a recovery-t, nem segített semmi, még az újratelepítés sem. Mivel nem volt recovery, így a mentést sem tudtam visszatenni. Úgyhogy hosszas hibakeresés helyett kezdtem elölről az összefoglaló szerinti root-ot KK-ról. Arra felment a recovery, majd egyből a Slim 5.0 mentés és TWRP recovery, frissítés nélkül egyből a Slim 1.0, majd tegnap az 1.1 is. Minden elsőre hibátlanul úgy, hogy még működő xposed is volt LP alatt. Persze ezt frissíteni kellett MM alatt. MM alatt a recoverybe az NDR utils-sal nem lehet belépni, kizárólag bootolás alatt a hangerő le gomb megnyomásával, de ez nem gond.
-
Lebowski
tag
válasz
Quasi_modo #15617 üzenetére
Elhiszem.
-
Lebowski
tag
válasz
rikxjeee #15612 üzenetére
Ne haragudj, de azt írtam, amit tapasztaltam két egymás mellé tett készülékkel.Valószínűleg a nem rootolt-on lassul be valami miatt, általában az is hasít rendesen, de gyakran meg nem. Valószínűleg egy gyári visszaállítás rendbe tenné, de ez jelenleg nem megoldható (mentés korlátozottsága).
-
Lebowski
tag
válasz
Quasi_modo #15608 üzenetére
egymás mellé téve a két telót, a rootolt gyorsabb. nyilván almát hasonlítok a körtével, mert a nem rootolt-on jóval több apk van telepítve, de akkor is érezhetően döcögősebb a használat. lassabb, na.
-
Lebowski
tag
válasz
Hunter966 #15604 üzenetére
Tényleg használat és ROM függő az üzemidő. A családban két Z3C van, az egyik rootolt , Slim 4.7 ROM-mal, a másikon normál rom van. A mi átlagos használatunkkal 2 - 4 nap alatt merül le. Nyilván komoly játék esetén 1 nap alá is esik az üzemidő, de ez ritka. Nem ugyanazok a programok futnak a két készüléken (eltérő felhasználói igények), de a nem rootolt készüléken egy picit döcögősebb a felhasználói élmény. Pár oldallal visszább linkeltek 5 nap készenléti időt 8 óra képernyőidővel.
LG "okos" tv-vel remekül működik a miracast (képernyőtükrözés), normál tv-hez pedig mirror2tv donglet használok ezcast programmal. Ez multiplatformos, minden rendszeren működik. -
Lebowski
tag
válasz
rootmin #14323 üzenetére
Olyat használtam, amiben elfért a nagyérzékelős kompakt obija is. Minőségre ez is elkent volt a tenger alatt, sokkal jobb volt kora reggel, amíg a kisgyerekes családok nem voltak lenn és nem kavarták fel a partmenti vizet.
Vízalatti minőségi sorrend: leggyengébb a mobil (Z3C), majd a nagyérzékelős kompakt, a DSLR pedig a legjobb. Minél nagyobb érzékelő és normális kepfeldolgozás kell. Ez van. -
Lebowski
tag
válasz
rootmin #14306 üzenetére
A kamera üveg párásodását a belül lévő melegebb levegő nedvességtartalmának lecsapódása okozza a hidegebb vízbe merítés miatt. Mint télen az ablaküveg, vagy autó szélvédő.
Nyomásteszt. Nyitott a teló a jack aljzatnál, mikrofon, hangszóró lyukaknál. Illetve ezek gore-tex szerű anyaggal vannak "szigetelve". Pára és levegő számára átjárót, vízmolekula csak nehezen (nyomás hatására) jut át. Így a "kijelző nyomásteszt" is csalóka tud lenni, mivel a levegő nyomás elöbb-utóbb kiegyenlítődik a páraáteresztő esőkabát anyag miatt :-) -
Lebowski
tag
válasz
Bogya75 #12025 üzenetére
Igen, használunk 64GB-osat. Először sikerült egy olcsó, hamis kínait venni (valójában 8GB-os...), aztán most jött egy angliából, az tudja, amit kell (Class 10 UHS-I). SD Card Class/speed
-
Lebowski
tag
válasz
zümzümm #11658 üzenetére
A Z5C-ben teljesen más elvű az élességállítás. Itt az érzékelőre van integrálva fázid (detector) érzékelősor. Ez és ez ugyan tükörreflexes fényképezőgépekre vonatkozik, de támpontot adhat.
Ipari méréstechnikában a kontraszt alapú ill. egyedi megoldást preferálják, lévén pontosabb.
Nyilván mindkét megoldást ill. az említett érzékelőre integrált törőékes hibrid megoldás (ahol a képfeldolgozó egység dönti el, hogy kontrasztalapú vagy fázisdetektálós élességállítást használ) folyamatosan fejlődik, mind egyre gyorsabb lesz. pl. a kétéves kontrasztalapú kompaktom van olyan gyors élességállítású, mint az 5 éves dslr. Ennyivel gyorsabb a képfeldolgozó processzor és algoritmus.
Kontrasztalapú AF azért terjedt el, mert olcsóbb, nem igényel külön eszközt, magát az érzékelőt, vagyis a rajta keletkező képet használja. -
Lebowski
tag
válasz
szabacsik #11565 üzenetére
Vettem egyet én is, de nem használtam. Eredeti állapotában fel sem tudtam rakni a telóra (elöl üveg, hátul fólia), ahogy próbáltam rögzíteni, elkezdett recsegni a végdő üveg elöl, eléri rendesen a keret sarka, úgyhogy egy mini gravírozóval elkezdtem a keret sarkainak belső élet csiszolni. Végül sikerült feltenni, de szerintem esés ellen semmit sem véd, nem is hagytam fenn. Nem ajánlom.
-
Lebowski
tag
válasz
lumesz #11532 üzenetére
válassz egy másik alapértelmezett csengőhangot, vagy azt hogy nincs. indítsd újra, majd próbáld meg újból. ha így sem megy, akkor marad a gyári állapotba visszaállítás, vagy pcc-ből a javítás, teljes gyalu és a legfrisebb rom telepítése.
tapasztalatom szerint akkor van mindenféle probléma rom frissítéskor, ha a felhasználó által telepített appok nem kompatibilisek az új rendszerrel. igaz ez a csengőhangra is, mert követhetetlen, hogy melyik alkalmazás mihez is kér engedélyt, aztán a valóságban mit csinál a háttérben. lehet, hogy valakinél jól működik az x tárcsászó, de másnál van telepítve egy doromboló macska app, ami még csak (stilszerűen) a kit-kat-et támogatja, lehet LP frissítés után összekuszálja a hangokat. én már sok frissítés végeztem, romokat próbálgattam, de még nem jelentkeztek ilyen problémák. igaz én inkább tiltok/eltávolítok gyári appokat, semmint belakott rendszerre frissítsek. szinkronizáláshoz ott a Google fiók, vagy my phone explorer. -
Lebowski
tag
válasz
Williamgrant #11463 üzenetére
A linkeltekkel ellentétben csökkentett módot írt ki a teló, ezért írtam.
-
Lebowski
tag
válasz
Williamgrant #11459 üzenetére
-
Lebowski
tag
válasz
Lebowski #11427 üzenetére
Slim 3.1
Na megoldódott a MyPhoneExplorer csatlakozási hiba, én voltam a láma: frissíteni kellett a telefonon a klienst a play-ről és jó lett
A másik meg, hogy első indításnál állandóan lefagyott, valószínű, valamelyik app nem tetszett neki, de csökkentett módban indítás után már helyreállt minden. -
Lebowski
tag
válasz
brazor #11434 üzenetére
Azért a kamera érdekes, érzékelőre integrált fázis detektorsor a gyorsabb élességállításért (ultra fast AF 0,03s). Eddig ilyen csak tradicionális "fotós" cégek kínálatában volt.FujiCanonNikon Ez egyben egyedi camera alkalamazást is jelent, mivel alapjaiban más a szenzor.
Remélem nem rontják le optimalizálatlan szoftverrel.
Más kérdés, hogy ilyen gombostűfejnyi szenzoron milyen minőséget ér el (főleg dinamikaátfogásban, aminél csak a fizikai pixelméret számít). -
Lebowski
tag
Köszönöm én is a segítséget
Az USB pakkot megtaláltam közben XDA-n, így visszajött az USB mód választás, de valamiért csak nem akarja a My Phone Explorer a csatlakozást. Visszaraktam TWRP-ből egy 580 build mentést, azzal simán csatlakozik. Mindkét ROM-ban feljön az engedélykérő ablak a telón, engedélyezem, a SLIM-mel mégsem csatlakozik, holott a driverek rendben vannak a pc-n. Vagy a módosított ROM-hoz valami más is kell?
Persze egyéb módon (kábel/wifi) simán látható a belső/külső tárhely is, csak korábban azért használtam a MPE-t mert ezzel mindig korrekten lehett másolni ide-oda fájlokat, míg a win intézője néha okozott meglepetést. -
-
Lebowski
tag
válasz
TODI1111 #11274 üzenetére
Kipróbáltam, nekem is leáll a képernyő tükrözés Wajk 3.0-án, de a DLNA működik, a tv-n lejátszhatók a képek, zenék, videók. Nekem nem hiányzik a tükrözés, nem használom. Próbáld meg a kiszedett appokat egyesével installálni (valamilyen semc v. sony alkalmazás kellhet), aztán kiderül melyik is kell még ehhez a szolgáltatáshoz.
-
Lebowski
tag
válasz
torzonkoc #9374 üzenetére
Csak a szerződő félnek adnak ki infót, azonosításhoz kevés a név: személyes adatok is (születési hely, idő, anyja neve), vagy jelszó kell, az meg ugye ritkán kerül átadásra a használt telóval. Lehet, hogy most minden rendben van, de ha pl. fél év múlva nem fizeti a részletet az eladó, ugyanúgy tilthatják. Szóval rizikós, de a kockázattűréstől függ, hogy vállalod-e. (Családban kettő 6-9 hónapos szolgáltatós használt mobil is van, ennyit a kockázattűrésünkről
)
-
Lebowski
tag
válasz
888Zoli #5846 üzenetére
Szerintem ezt keresed: [Date Stamp Camera]
Viszont, ha egyszer "ráégetted" a jpg képre az infót, azt már nem tudod módosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest