- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fredy02
tag
Van valakinek ilyen?Lenne egy kérdésem?
-
ben5001
tag
Pontosan az a lényeg, amit írtál: mindkét kezed szabad, nem "bénázol", ha "kényesebb" forgalmi szituációban kell reagálni valamire.
Amúgy tény, hogy az ideális az lenne, ha az ember vezetés közben mással nem foglalkozna. De ez persze kivitelezhetetlen, pláne akkor, amikor elég sokan a fél (vagy egész) munkaidejüket autóban töltik.
(Képzeljük el, mi lenne, ha az esztergályos vagy a nehézgépkezelő telefonálna munka közben...)
-
K0vasz
aktív tag
egyrészt: ha az ember telefonnal a kezében vezet, az pont ugyanannyira vonja el a figyelmét a vezetéstől és szűkíti be a perifériás látását, mintha kihangosítóval beszélne. az egyetlen különbség, hogy kihangosítóval tudsz egyszerre kormányozni+indexelni vagy kormányozni+váltani.
másrészt: 30 körül már lehet kapni komplett kihangosítós fejegységet, amin van BT, USB, AUX, van hozzá mikrofon, kiírja a hívó fél nevét/számát, lehet a fejegységről is vezérelni a telefont... nem azt mondom, hogy nincs olyan élethelyzet, amikor ez az öszvér kiegészítő nem lehet alternatíva, de én nem nagyon látom értelmét
-
ben5001
tag
-
Crafter32
őstag
Biztonság, veszélyeztetés ? Hmm.
Amikor esznek isznak az emberek az autóban, próbálják lecsavarni Coláról a kupakot majd iszik és nézi a plafont.... Vagy a rengeteg cigarettás (gyújt, keresi a hamut), ráadásul még ki is dobja az útra a cigicsikket és ha nem állítanak meg engem az autópályán teljesen leégett volna kocsi a felkapott csikk miatt.
Vagy a full érintőkijelzős kocsiban próbálják beállítani legalább a klímát, de ahhoz képest Einstein relativitás elméletét előbb megtanulnák vezetés közben. És még sorolhatnám.
Képmutatás az egész biztonság szó. Ettől függetlenül tényleg nem biztonságos, de semmivel sem rosszabb, mint amit itt hirtelen felsoroltam és tuti mindenki csinálja ezeket akik mobil ellen van.(#10) FireFox1996: Elhiszem, ha lesz lehetőségem kipróbálom.
(#6) richte : Volt Nokia hangosítom. Nagyon berágtam rá. Új autó, új profi beszerelés, de mégis néha kiabálni kellett vele. Ez valószínű más és az is lehet én szívok mindig ezekkel.
-
FireFox1996
őstag
Parrot CK3100 van nekem, és tökéletesen működik, a hang is tiszta
-
ben5001
tag
Ezt elfogadom, de amennyiben meg így van, és az illető "életvitel szerűen autózás közben" telefonál, akkor be kell szerezni egy "fülbedugós" bluetooth egységet.
De az biztos, hogy a mai lehetőségek mellett nincs elfogadható indok a "vezetés közben kézből telefonálás" mellett.Az pedig szánalmas érvelés, hogy nincs köze az utasnak a beszélgetéshez. Ugyanis az én mondandómat mindenképpen hallja, akár kihangosítóval, akár anélkül folyik a beszélgetés. Sőt, sokszor simán a telefonon keresztül is hallani
-
ben5001
tag
Ez elég szomorú.
Tehát - ha jól értem - annak ellenére, hogy esetleg van beépített kihangosító az autódban, te mégis a füledhez tartott telefonnal telefonálsz. Magyarán szarsz saját magad és a többiek biztonságára is.
Hát tudod, én azokat, akiknek az autójában van kihangosító, de ennek ellenére "telefonnal a kézben" telefonálnak vezetés közben, ötszörös szorzóval büntetném. Pláne, hogy tízből kilenc egyedül ül a pártízmilliós autójában, amiben biztos van kihangosító.Amúgy meg, miért is nem lehet azt mondani a másik félnek, hogy "Bocs, most nem alkalmas, visszahívlak" (amikor már egyedül leszek az autóban, és a rettenetesen titkos és bizalmas megbeszélnivalót senki más nem hallja...
)
Már nagyon sokszor beszélgettem a gyári kihangosítóval, de még soha senki nem panaszkodott, hogy nem hall jól, és én is mindenkit tökéletesen hallottam. (Mazda, iPhone-nal és Sony-Androiddal egyaránt.)
-
Crafter32
őstag
Nem láttam még olyan kihangosítót amit használva másik oldalon nem romlik a hallhatóság. Lehet nem vettem elég drága cuccot vagy nem tudom... Ráadásul semmi köze nincs a mellettem lévőknek mit beszélgetünk. Ha van gyári lehetőség is az autóban kizárólag telefonon beszélek autóban.
-
guriga1234
addikt
Egy Jabra Drive fele ennyibe sem kerül, nem kell madzagokkal bajlódni és minden autóban egyszerűen elhelyezhető.
-
Pityu89
senior tag
Dension tartómat nem übereli. Árban pedig hasonló.
-
hallerlaller
addikt
Ha már sony, ilyenről lesz majd teszt? [link]
-
Kasya
nagyúr
Szokas szerint vastagon fogott az arcedulas toll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Politika
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest