- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zso2
őstag
A KINECT erje
helikopter -
dezz
nagyúr
Folytatva a PlayStation Eye-es részt:
"Like its predecessor, the EyeToy, the PlayStation Eye enables natural user interface and mixed reality video game applications through the use of computer vision (CV) and gesture recognition technologies implemented in the software. Though initial PlayStation Eye software has mostly been based on the same general techniques as the EyeToy (e.g. simple edge detection and color tracking, Digimask face mapping), since the announcement of the forthcoming camera-based PlayStation Move and Kinect (then known as "Project Natal") control systems at the 2009 Electronic Entertainment Expo, Sony has been promoting a number of other technologies available for the PlayStation Eye. Among these are the Vision Library, which can perform advanced facial recognition/analysis and CV-based head tracking, and PSVR (PlayStation Voice Recognition), a speech recognition library intended to support about 20 different languages. According to Sony; the facial technology can identify features such as eyes, mouth, eyebrows, nose, and eyeglasses; read the shape of the mouth and detect a smile; determine the position and orientation of the subject's head; and estimate the age and gender of the face."
-
dezz
nagyúr
"A Kinect komplett célszámítógép."
...volt eredetileg. Aztán jött a MS költséglefaragása...
Okoskodás előtt inkább olvassatok: Kinect
"Although the sensor unit was originally planned to contain a microprocessor that would perform operations such as the system's skeletal mapping, it was revealed in January 2010 that the sensor would no longer feature a dedicated processor. Instead processing would be handled by one of the processor cores of the Xbox 360's Xenon CPU."
"A number of observers commented that the computational load required for Kinect makes the addition of Kinect functionality to pre-existing games through software updates even less likely, with Kinect-specific concepts instead likely to be the focus for developers using the platform."
A MS reagálása az open-source driverre: "The first thing to talk about is, Kinect was not actually hacked. Hacking would mean that someone got to our algorithms that sit inside of the Xbox and was able to actually use them, which hasn't happened. Or, it means that you put a device between the sensor and the Xbox for means of cheating, which also has not happened. That's what we call hacking, and that's what we have put a ton of work and effort to make sure doesn't actually occur. What has happened is someone wrote an open-source driver for PCs that essentially opens the USB connection, which we didn't protect, by design, and reads the inputs from the sensor. The sensor, again, as I talked earlier, has eyes and ears, and that's a whole bunch of noise that someone needs to take and turn into signal."
"Through reverse engineering efforts, it has been determined that the Kinect sensor outputs video at a frame rate of 30 Hz, with the RGB video stream at 8-bit VGA resolution (640 × 480 pixels) with a Bayer color filter, and the monochrome video stream used for depth sensing at 11-bit VGA resolution (640 × 480 pixels with 2,048 levels of sensitivity).", "The microphone array features four microphone capsules,[32] and operates with each channel processing 16-bit audio at a sampling rate of 16 kHz."
"Described by Microsoft personnel as the primary innovation of Kinect, the software technology enables advanced gesture recognition, facial recognition, and voice recognition."
Akkor most néhány szó a PlayStation Eye-ról (ami a Move csomag része):
Camera: "The PlayStation Eye is capable of capturing standard video with frame rates of 60 hertz at a 640×480 pixel resolution, and 120 hertz at 320×240 pixels" [...]Microphone: "The PlayStation Eye features a built-in four-capsule microphone array, with which the PlayStation 3 can employ technologies for multi-directional voice location tracking, echo cancellation, and background noise suppression. This allows the peripheral to be used for speech recognition and audio chat in noisy environments without the use of a headset. The PlayStation Eye microphone array operates with each channel processing 16-bit samples at a sampling rate of 48 kilohertz, and a signal-to-noise ratio of 90 decibels."
Más szóval, az utóbbiból az infrasugár-projektor hiányzik, ami megkönnyíti a 3D alakfelismerést (ez akár utólag is pótolható), de alapszintű alakfelismerésre, továbbá arcfelismerésre így is használható. Hangban meg kb. ugyanazt tudja, csak még jobb minőségben.
-
MaUser
addikt
A WII-nél az a lényeg, hogy egy szobában baromkodnak az emberek nem pedig hálón keresztül. Jóval rosszabb a grafika wii-n (igaz a többinek is egy pc-hez képest az elavult grafikus alrendszerek miatt), de észre sem szabadna ezt venned, mert akkora móka egy izgalmas bokszmeccs a haverokkal.
A PS3 és az Xbox360 inkább kockulós gépek voltak eddig, a WII pedig a régi társasjátékok újraértelmezése. Most ehhez csatlakozott mindkét nagy és az előny immár náluk a grafika miatt, kérdés mit fognak belőle kihozni, hogy megússzák még egy pár évig az elkerülhetetlen grafikai frissítést.
-
spacer
aktív tag
Nekem mindkét konzolom van, és karácsonyra szeretnék beruházni vagy az egyikre, vagy a másikra. Eddig a move-ot favorizáltam, de egy kollégám kölcsönadta a Kinectjét, és teljesen elbizonytalanodtam.
Nem tudom melyiket vegyem... Legszívesebben mindkettőt megvenném.
-
Zso2
őstag
nem tudom miről beszélsz, de játszottam wii gamékkal, majd egytől egyik gyerekes érzésem volt.. Nem játékélmény miatt jók, szerintem csak az olcsóbb hardver miatt..
Én mindenestre , úgy vagyok vele hogy szívesebben lenyomok egy mortalt, egy Fifat , vagy egy Forzát haverokkal , vagy akár Call of duty multit Xbox-on mint a Wii-vel.
Ez az eladási arány az "olcsóbb" dologból érződik szerintem. -
talpalavalo
aktív tag
Szerintem meg nem ez fog dönteni.. :Meg alapból én nem is szívesen hasonlítom össze a kettőt, a Kinect az sokkal több mint a move, a move csak egy wii koppintás és kész :S A Kinect meg tudjuk hogy nem sőt!
Okés nekem Xbox-om van lehet azért is mondom hogy csak a kinect, de ha továbbfejlődés szempontjából nézitek az előny és a jövő az X és a Kinect kezében van... ÉS hidd el lesz aki ezért vesz boxot PS mellé vagy ezért cserél... Nincs olyan túl sok PS exkluzív gamma hogy megérje maradni, blueray-hez meg csak idő kell és a box is vinni fogja, csak várd ki ) -
ddekany
veterán
Én mind a kettőt kb csak youtube-on láttam, de még úgy is üvöltött mind a kettőnél a durva késleltetés. (Move esetén nem tudom mi az oka, mi ennyire számítás igényes ott, de több játékot láttam, és mindnél ez volt.) Szóval hogy lesz a Move jó hardcore játékosoknak? (Amúgy ehhez képest az OnLive és hasonlók a hálózati késleltetése elenyésző kell legyen...)
-
dezz
nagyúr
Ezt nem lehet csak úgy feltörni. A hw eszköz csak a kamerák és a mikrofon jelét szolgáltatja USB-n, a többi szoftveres, mégpedig PowerPC alapú, nem x86. Magyarán újra kellene írni hozzá a szoftvert, de az nem egy hétvégés projekt, az eredeti fejlesztőknek is ez tartott évekig.
(#2) Balika911: Akkor azt is tegyük hozzá, hogy a 4,1 millió azokra a csomagokra vonatkozik, amikben együtt van a kontroller és kamera is -- a külön forgalmazott Move kontrollerre vagy kamerára nem! [link] (A kamera nem csak erre jó; akinek meg már van, annak elég csak a kontrollert megvenni, viszont az utóbbiból a külön forgalmazottak egy részét 2. vagy 3. kontrollernek veszik. Bár megtehették volna, hogy simán a leszállított kontrollerek számát mondják be.)
-
-
Zso2
őstag
-
Zso2
őstag
Az nem érdekes ,mert wii pl. nekem sohasem kellene, már a gyerekes megjelenítése miatt sem.
Ott nem játszol frankó fifat vagy Pes-t, vagy esetleg ha kedved van beleülni a Forza3 szintű autók kormánya mögé. De pl egy call of duty black ops grafikája se lenne az igazi.
A játékmegvalósítás biztos jó egyes játékainál, de nekem nem szempont a hadonászós joy.Ezértnálam sokáig a belépő szintű konzol marad= olcsóbb , hamarabb megvásárólják az emberek, ezért is több az eladása.
Ellenben még a másik 2 nagy konzolnál biztos fognak még mindig finomítani a fejlesztők grafikában is( mert van hardver alattuk) Ugyanúgy, mint a ps2-nél pl egyre jobb grafikájuk volt a később megjelenő játékoknak, még évek után is. -
bigga
aktív tag
Nekem inkább a Kinect kellene, de az ünnepek után úgyis előállnak a cégek a pontos eladási adatokkal, csak türelem.
-
Adjanak egy move szerű controllert a PS4-hez és boldogan megyek FPS-t játszani konzolon.
-
dilipok
veterán
nekem van boxom es psem is, de nem tudom eldonteni melyiket kellene venni. A kinect az jelen pillanatban jobban tetszik, bar szertintem hagyok meg 1 kis idot nekik h tobb jatek jelenjen meg, es akkor majd dontok. (a kinectet mondjuk meg nem probaltam, a move viszont tenyleg eleg preciznek tunt)
-
lorenzen
aktív tag
A Kinect jó eséllyel PC-s kiegészítő is lehet idővel. Kezdetleges törésekről van már bőven információ.
-
Angel1981
veterán
Vajon utol fogják érni valaha a Wii-t eladásokban?
-
Igazából,hogy melyik megoldás a jobb azt csak az általános próba mondaná meg.Viszont a felhasználó szemponjából meg majdnem mindegy ha más van X-Boxa vagy PS3 otthon,mert akkor eldölt a kérdés,ha meg nincsen még akkor sem a kinect vagy a move fog dönteni,hanem inkább ki melyik márka felé hajlik.Nekem egyébként az X-Box a szimpatikusabb,hátha még lenne benne Blue Ray akkor biztos befutó lenne és nem csak nálam hanem sok millió felhasználónál is
-
törölt tag
"A Sony elmondása alapján eddig 4,1 millió vezérlő talált gazdára."
vs.
"Természetesen ezt a Sony sem hagyhatta annyiban és előállt a 4.1 milliós adattal. Amit ezúttal is félreértett néhány szakújságíró és a felhasználóknál lévő eladott mennyiségnek titulálta."
-
pschio
őstag
én ps3-at vennék kinect-el. az lenne a legjobb kombináció szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A két erősebb konzol esetében is kezd beindulni a mozgásérzékelős móka.
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest