Hirdetés

Sikeres a Move és a Kinect

A Microsoft és a Sony ádáz harcot vív a konzolpiac második helyéért, miközben a forradalmi ötletekre építkező Nintendo Wii a hétköznapi játékosokat megcélozva könnyedén ül a trón tetején. Semmi meglepő nincs tehát abban, hogy az előbbi két vállalat is be szeretne törni a mozgásérzékelés világába. A PlayStation 3-hoz a Move, míg az Xbox 360-hoz a Kinect érkezett. A termékek már a piacon vannak egy ideje, de a pontos eladási adatokat egyelőre nem lehetett tudni. A cégek ezt a csendet törték meg, így kiderült, hogy melyik termék teljesít jobban a kasszáknál.

A PlayStation Move lassan két és fél hónapja elérhető, így sejthető volt, hogy több terméket adtak el belőle, mint a konkurens megoldásból. A Sony elmondása alapján eddig 4,1 millió vezérlő került a boltokba. Mivel a rendszer több kiszerelésben is elérhető, így nehezebb a tényleges eladások számlálása, ám az információk szerint eddig szinte mindenki csomagban vette a terméket. Ez nyilván nem meglepő, mivel a kamera az érzékeléshez mindenképpen kell. A Microsoft Kinect nagyjából egy hónapja érhető el, és a Sony rendszerével ellentétben csak egyetlen elemből áll. Ez a későbbiekben könnyebbé teszi a tényleges felhasználóbázis felmérését is. A redmondi óriáscég 2,5 millió terméket adott el, így az összesítés esetében hátrányban vannak, de a napokra lebontott értékesítésben egyelőre a Kinect áll jobban. Emellett azt is érdemes megjegyezni, hogy nem tudni, hogy a Sony által bejelentett adatból hány termék van ténylegesen a felhasználóknál.

Bár mindkét rendszer a mozgásérzékelős mókáról szól, nem szabad elfelejteni, hogy a játékélmény szempontjából különbségek is vannak. A PlayStation Move rendkívül precíz eszköz, így az úgynevezett hardcore közösség vélhetőleg a Sony mellett dönt, míg a hétköznapi játékosok számára a kontroller nem biztos, hogy kedvező, így az utóbbi réteg a Kinect felé mozdulhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés