Új hozzászólás Aktív témák
-
FlashPlayer
tag
válasz
#56573440 #47 üzenetére
Az a baj, hogy az emberek nem tudják elkülöníteni azt a 4-5 piaci szegmenst amit kéne. Nem fogják fel, hogy nem csak ők vannak. Minden szegmensben más hw-re és más sw-re van kereslet.
Teszem azt,
Átlag user, netezik, skype, ( msn egyre kevésbé) és még van egy office a gépén, de abból is a 93-as, mert nem tudja, hogy van 2012-es... Ezeknek még egy p3-as gép is jólenne, max nem menne 720p-ben a Bieber a youtubeon..
Informatikus, programozó, honlapszerkesztő..
Ők azért eltudják dönteni, hogy mi kell nekik, velük nem sokat kell törődni, kell a hw, és az sw-is. De ez a réteg megoldja magának, hiszen ez a munkája.
Videóvágó, fényképész, hasonlók..
Ide azért már kell hw rendesen, sw-ből is van miből válogatni de egy adobe csomag elég nekik, az meg átportolható arm-re is.
Üzletember, újgazdagok
Na ők azok az emberek akik az "átlag user" körbe tartoznak csak van pénzük, így mindeig up to date a legtrendibb telefon, tablett, de ez kell is. Presztizs kérdés.
Gamer
Nah ez az a réteg, akiknek kell a brutál gép, az sw ugye az adott játék. Itt nem igazán lehet átnyomni arm-re de ez függ a játék típusától, soh anem fognak igazi fps játékot arm-re csinálni...
Egyébként szerintem arra itt van az xbox, és a ps...Ebből az 5 rétegből, 3 réteg el lenne ARM-en, lennének rá sw-ek is tehát megéri nekik nyomatni. de a másik 2nek nincs értelme ARM-re költözni..
Sokan azt várják, hogy most az ARM letarol mindent és az lesz... nem csak megosztja majd a piacot. Szerintem..
-
törölt tag
válasz
lumpen_stex #43 üzenetére
nem vette volna át a linux a helyét mert az oktatásban nem terjedt még el, és egy átlag egységsugarú user nem tud egy skypot se telepíteni rá mert nem tudja hogyan kell. ha a ált iskolában vagy gimiben lenne normális képzés akkor le lehetne szállni a winről.
a helyzet viszont a következő. asztali fronton ha tetszik ha nem a win visz szinte mindent. a fejlesztők tudják hogy jön két változat az újból, és csak át kell forgatni kb a meglévő programokat, így azokat esetleg újra el lehet adni... meg fogják csinálni, úgyhogy nem hiszem hogy a szoftveres oldallal gondok lehetnének, tekintetbe véve persze hogy egy egységsugarú user alig használ valamit. böngésző, msn, skype, max valami tömörítő progi, office, ennyi. erre mind lesz alternatíva, más kérdés hogy még egy darabig nem várható szerintem hogy teljesen kiváltsák az asztali vasakat és olyan mennyiségű és minőségű alkalmazásokat kapj mint most x86-on. de ehhez is pár év kellett, arm-re meg újrafordítani már annyira nem vészes...
-
vanhalen
senior tag
válasz
lumpen_stex #45 üzenetére
Na nemondd, igazán? Te nagyon tudsz mester
Mist így hirtelen azt sem tudom, hova legyek
-
lumpen_stex
aktív tag
na akkor megpróbálom hogy te is megértsd:
arm egy core család amit egy kis angliai cég fejleszt, és nem gyártanak hanem csak licenszelik a magot. a magok kompatibilisek egymással de különböző teljesítményűek lehetnek. a régi egymagos arm cpu-k pl cortex a8, azonos órajelen egy p3 teljesitményet tudja pár mW fogyasztással és ezekkel szerelt kártyák ezek hozzák egy 4..5 éves pc teljesítményet.
az újabb processzorok pl tegra amiből nincs még ilyen lap, több magosak, és egy mai pc teljesitménytét hoznák.
ha ezek után se érted amit írtam szimplán hülye vagy és részemről ennyi.
-
vanhalen
senior tag
válasz
lumpen_stex #42 üzenetére
Jaja "csak gondolkozni kéne". Még a saját mondataidat sem tudod értelmezni, ha nagybetűvel kiemelik is az ellentmondást, amikor egymást követő mondataidban egyik állításoddal agyonvered a másikat, de legalább válaszolni sem válaszoltál, oda se neki, ne törődj semmivel
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
#56573440 #40 üzenetére
lehet, hogy próbálnak arm felé menni, de az eddigi x86-os programok nem fognak futni, mivel native mind. a windows-t viszont csak a sok millió x86-os windows alkamazás tartja életben, egyébként a linux már régen átvette volna a helyét. szóval arm fronton annyi esélyük van, mint sánta kecsének az epsoni derbin.
-
vanhalen
senior tag
válasz
lumpen_stex #38 üzenetére
"..gyak ma egy 50 dolláros hitelkártya méretű arm-os cucc két ceruzaelemről tudja azt, amit 4..5 éve a pc tudott 80..200W-os procival. a tegra és az újabb arm-os cuccok pedig a mai pc-k teljesítményét hozzák"
Nakéremszépen: akkor most "..hitelkártya méretű arm-os cucc..4-5 ÉVE tudott" VAGY "a tegra és az újabb arm-os cuccok pedig a MAI pc-k teljesítményét hozzák" ?
Összezavarsz -
törölt tag
válasz
lumpen_stex #38 üzenetére
" a pc-k fejlődésének legnagyobb hátráltatója az x86 és a windows."
valszeg ők is rájöttek hogy az arm fele kéne mozogni, azért is érkezik a win 8 arm változata is, én már csak azt remélem hogy nem kell arm-en megragadni csak a metro-s felületen, azaz ha a tabletet dokkolom akkor lesz normál win felületem is. a progikat meg portolni fogják ezerrel valszeg arm-re is, de pl nekem már elég ha van office, böngésző, youtube, otthon ez megy meg a filmek, zenék
-
lumpen_stex
aktív tag
ez miből látod? mert ez szép szép, de a win7 nem erre van kitalálva. kb olyan ez, mint a gőzautó meg a benzines esete, gyártottak gőzautót is de az már látszott, hogy a benzinesé a jövő.
és itt nem is csak a windows-ról van szó, hanem az x86-ról, ami már desktop-on is egy elavult processzorcsalád. gyak ma egy 50 dolláros hitelkártya méretű arm-os cucc két ceruzaelemről tudja azt, amit 4..5 éve a pc tudott 80..200W-os procival. a tegra és az újabb arm-os cuccok pedig a mai pc-k teljesítményét hozzák.
ha a gugli elindul desktop fronton is, ahogy azt az okostelefon és a tablet terén tette akkor a windows-nak harangoztak. és ideje is lenne már... a pc-k fejlődésének legnagyobb hátráltatója az x86 és a windows.
-
törölt tag
u2300 as intel procimat downclockolom mert az alap feladatokra nem kell nekem itthon még ennyi teljesítmény sem... egyébként meg mégegyszer kérdezem hogy vont már a kezedben vagy csak a levegőbe beszélsz? végleges win 8 verzióról beszélünk nem a mostani prealfa fejlesztői izéket.
egyébként meg kbszottul idegesítő ez a stílusod ahogy nem megy rajta a win 8, meg nincs multitask, aki ilyen baromságokat leír az kb ki is fejezte hogy mennyi köze van a történethez. neked nem sok már bocsi.
-
waithEard
őstag
Én meg azt a 15mp-es bootidőt nézném meg.....
-
Gadgetfun
tag
Pont valami ilyesmire várok már egyideje. Kb. jövő ilyenkor Win8-al és fele ennyiért, meg is fogom venni
-
Kormi76
aktív tag
Úgy látom szépen kezd visszaszivárogni a tabletvilág az eredeti Windowsos megoldásra. Az első tableteken is Windows futott, utána jött az Apple, meg a Google saját kis OS-ekkel, elindult a divatolás, de a végén csak Windows lesz megint. Bár kíváncsi lennék, egy (valós) akku üzemidőre ettől a masinától, mert egyébként nagyon csábító.
-
wdtv
tag
válasz
#56573440 #26 üzenetére
armon egy windows explorer ablak 5 masodperc alatt nyilik meg, x86-on meg azonnal, csupan ennyi a kulonbseg,
az arm nemismeri azt a szot hogy multitaszking, 1 programmal elkoszorul mondjuk egy bongeszovel, de mellette semmit nem fogsz tudni csinalni
tudjak ezt ok is, be is vannak szarva foleg az nvidia , hatalmasat zakozhatnak -
törölt tag
tényleg? netán tesztelted is? tudod mi van? amíg képes arra hogy böngészés/minimál iroda/videózás szentháromságban egy win felületen elfutkorásszon minden, addig nagyon nem érdekel hogy mi van alatta. x86 vagy arm teljesen mindegy. otthon szigorúan egységsugarú user üzemmódban megyek. ha azt ki tudja elégíteni akkor nekem, és az emberek jelentős részének tökéletesen megfelel az arm is.
egyébként én meg nem értem akkor a konstrukciódat eldönthetnéd már hogy merre a hányóra. szal egyszer arra hajazol hogy streemeld a cuccot szerverről. arra elég az arm nem kell egy zabagép x86 os proci... de vegyél x86 ot mert az armre szar lesz a win8. tudathasadásom van meg nekem is tipikus esete? egyszer nem megy aztán meg ne vedd mert nem jó.
te jövendőmondó vagy, szofver fejlesztő vagy megmondóember? mert kezdem elveszíteni a fonalat hogy te hova is szeretnél eljutni
-
törölt tag
ezt ők is tudják? mert szerintem szólhatnál nekik mielőtt kiadják és mégse megy...
-
lujó55
addikt
Attyám, ez tényleg ennyibe kerül? Nem elírtátok? Részemről max 500 dodó.
-
banhammer
veterán
Horror ára van.
-
törölt tag
az alapötlet nem rossz, sőt otthonra egész elképzelhető lenne egy win alapú pl teamviewer vagy hasonló vnc-s távasztalos játszadozás, de hogy ettől a notik ideje eljárt és ilyen isteni kinyilatkoztatásokat tenni... kissé hogyismondjam...
főleg mert pl bent a cégnél én már játszottam olyat hogy távasztallal akár csak egy videót elindítani, és tádám nem muzsikált a 320p youtube sem. pedig wifi közelében sem voltam.
-
wdtv
tag
facebokozni a tabla is eleg, tavolrolfel-le kapcsolhatod a szervert, persze egy 4 videokartyas rendszer megehet 1 kilowattot, de gyors is lesz
mindenki a pentarcaja nagysaga szerint vasarolhat, de totalisan elmebeteg gondolat eros tablat venni , mert ugyis lassu lesz es 6 ora utan toltheted -
wdtv
tag
mi kell az atlagos usernek?: power, hordozhatosag ,hosszu uzemido, es olcso hardver
namost eddig ilyen gep nem letezett, de a server+tabla kombo minden elonyt feltud mutatni, ha akarsz 4 video kartyat is beletehetsz a hazi szerveredbe, a tablad hordozhato, es sokaig birja akkumulatorol mert a sajat hardveret nem hasznalja magas orajelen, a hardver olcso, mert az asztali konfig mindig a legolcsobb foleg egy macbookhoz kepest, a tabla is relative olcso mert nem kell bele durva hardver, nincs szukseg 4 processzor magra sem brutal grafikus chipre
ez annyira megreformalja a piacot hogy a draga notebookoknak mint a macbook, vaio , bevegeztetett
-
PPatrik
aktív tag
Androidon eddig nem valami jók a remote desktop progik, legalábbis még csak ubuntuval próbáltam, mindjárt megpróbálom windows-al.
Ja és a realtime remote megy 300 megabites wifivel is csak le kell venni a felbontást.
Eddig androidon a teamviewer az ami valamilyen sziten működik az ubuntuval, de nem az igazi. -
wdtv
tag
a notebokoknak is lejart az ideje, az ember vesz egy olcso desktop gepet monitor nelkul , kinevezi hazi szervernek, es a tablageprol remoteaccessel dolgozik, ha nem kell a power eleg a tablaban levo ero is
csak arra figyeljetek hogy a jovore megjeleno 1 Gbites wifivel vegyetek csak tablat, mert csak az birja el a realtime remote -t -
vanhalen
senior tag
Erről ug@ttam valamelyik nap, csak ARM-os kivitelben. Ki is röhögtek alaposan, hát most itt van (csak egyelőre x86_64)
-
PPatrik
aktív tag
Ez szerintem jobb mint az ultrabookok. Könnyebb, vékonyabb és még érintőképernyős is.
Igazából gondolkodtam egy 2 hónapja, hogy nem kellett-e volna ultrabookot vennem a rendes laptop helyett. Most meg azon gondolkozom, hogy ha lenne egy ilyenem nem kéne se laptop, se androidos tábla.
De ez még egy picit drága, majd talán ha megjön a windows 8 és az ilyenekből is több lesz, reméljük picit lejjebb megy az áruk, akkor lehet leváltom a laptop+tábla párost egy ilyenre. -
janos1988
addikt
Na megnézem én azt, ahogy a 00:26-nál tartja hány mp alatt görcsöl be az ujja...
Tulajdonképp akkor ez most egy szétoperált notebook, csak nem a billentyűzetnél hanem a monitor mögött van a cucc. És ha már szóba jött a billentyűzet, illett volna rá tenni tapipadod vagy vmi pöcköt ami pótolja az egeret.
Hordozhatósága gondolom nem épp praktikus, egy majd 12"-es méretnél. Nekem egy 10"-es Archos van, de már pár nap után megbántam, hogy nem egy 7"-es vettem. Túl nagy, túl nehéz és kényelmetlen használni az esetek/poziciók 90%-ban.
-
Khaal
őstag
Vicces hogy újraéled az annak idején csúnyát bukott windowsos tablet pc szegmens. Én mondjuk jó ideig elégedetten használtam a HP TC1100 tabletemet, most is csak azért cserélem le, mert kicsi a 10".
-
szirtesp
tag
azért ez az 1500 euró szerintem kicsit vicces
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Erős processzor, jó üzemidő, könnyű hordozhatóság és széleskörű funkcionalitás a főbb ismérvei.
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest