Samsung Slate PC – tablet és Windows PC egyben

A Windows 8 debütálása után várhatóan tömegesen megindulnak azok a tabletek, amik útközben kézben, és egy dokkolóban otthon asztali számítógépként is megállják a helyüket, de a Samsung nem tudott várni, inkább kiad gyorsan egy 11,6”-es Windows 7-es variánst Slate PC néven, ami már ismerős lehet az idei IFA kiállításról. Az operációs rendszer jelen esetben ugye alapjaiban behatárolja a hardvert, a jelenlegi Windows-ok még nem barátkoznak ARM-es platformokkal, így kizárásos alapon valamilyen x86-os rendszerben kellett gondolkozniuk.


[+]

Tablethez képest egy erős központi egységre, név szerint az Intel Core i5-2467M processzorra esett a választás, mellette 4 GB DDR3 memória (1333 MHz) és egy 64 vagy 128 GB-os SSD teljesít szolgálatot. A 12,85 mm vastag tábla tömege 860 gramm, kijelzőjét pedig Gorilla Glass védi, vagyis elvileg semmi akadálya a kültéri használatnak sem. Ezt segíti, hogy az 1366x768 pixel felbontású panel típusa PLS (Plane to Line Switching), ami kiváló színeket és nagy betekintési szögeket eredményez, ráadásul komoly fényerő tartalékokkal rendelkezik (400 nit). A gyártó 7 órás üzemidőt jósol, kérdés, hogy átlagos használat mellett ez mennyi lesz a valóságban, de ennyivel már gond nélkül együtt lehetne élni.


[+]

A Slate PC egy dokkolóval és egy Bluetooth billentyűzet kíséretében érkezik, ezek a kiegészítők hivatottak megteremteni az asztali számítógép érzetet. A dokkoló hátulján USB port, 3,5 mm-es jack audio kimenet, HDMI, Ethernet és tápcsatlakozó található, tehát minden helyhez kötött periféria a bölcsőbe van dugva, a táblagépet csak beleállítjuk, és kezdődhet (vagy folytatódhat) a munka. Magán a Slate PC-n microSD kártyarés, teljes méretű USB 2.0 port, kombinált audio ki/bemenet, tápcsatlakozó és micro HDMI sorakozik, opcionálisan pedig SIM kártya fogadására is felkészítik. A széleskörű használhatóságot tovább fokozza, hogy a csomagban egy stylus is lapul, így ábrák, kézzel írt jegyzetek készítése is kényelmesen megoldható.

A Samsung Slate PC forgalmazása 2012 januárjában kezdődik 1500 euró körüli vételáron, nem csoda, hogy a gyártó elsősorban az üzleti szegmensbe szánja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés