- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz waterman_ #60 üzenetére
Csúnyának nem csúnya. Egyszerű, szögletes, nincs ezzel semmi baj. Úgysem azt bámulja az ember. Ennek ellenére igazat is adok, hiszen az árához képest igazán belefért volna a keretbe egy normális designer, meg némi minőségi anyag (értsd, fémek). De ez igaz majdnem minden mai termékre, szoftverre-játékra.
-
waterman_
aktív tag
brutális ára van és ennek ellenére csúnya. egy monstrum. biztos nagyon jó munkára, de olyan kis csúnyaság szegény, hogy a külseje miatt gondolkodnék rajta, hogy tényleg kell-e, ha egyszer megtehetném, hogy megvegyem.. miért nem tudnak már samsungéknál egy szép állványt csinálni a monitoraiknak. a régi 713n-es samunak is ugyanilyen csúnyácska kör alakú talapzata volt. tessék dizájnereket is alkalmazni.
[ Szerkesztve ]
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
Daveedka
tag
szép darab, Samsung megéri az árát, meg vagyok elégedve az én 19"-esemmel
-
dezz
nagyúr
Elég hosszú az élettartamuk, és általában nem mennek tönkre csak úgy, hanem a CCFL-hez hasonlóan fokozatosan veszítenek a fényességükből. Hogy melyik milyen gyorsan, nem tudom. Szinte biztos, hogy cserélhetőre van kiképezve. (Bizonyára egyedi tokozású LED-ek vannak ráforrasztva egy panelre.)
-
LonGleY
veterán
Hát igen, inkább Eizo.
-
dezz
nagyúr
A LED-es háttérvilágítás miatt ilyen vastag. Várhatóan ez lesz most a menő egy ideig (amíg be nem jön az OLED)... Pedig nem feltétlenül jobb, mint a spéci, wide color gamutos CCFL-lel szerelt profi monitorok.
Szerintem a LED-es háttérvilágítás akkor válik érdekessé, amikor nem csak úgy világít ott 20-30 LED, hanem sorokba vannak rendezve (legalább 10 sorban), amik külön kapcsolhatóak, és a CRT-s letapogatást utánozzák velük. Ez élesebbé és természetesebbé teszi a mozgásokat. Viszont ilyet eddig csak tévében láttam.
-
Flitter
tag
400.000ft? Hol ér ez ennyit? Mégha aranyból lenne. De csúnya,randa,buta monitor.
Előbb EIZO t vennék ennyi pénzért
Állampolgári jogom hülyének lenni! By:Flitter
-
MaSzKa
senior tag
Nagyon jó kis teszt,grat fLeSs.
Samsung Power
-
őstag
Nagyon jó kis teszt,grat fLeSs.
tetszik nagyon,de az ára,most neekm eléggé magasÜdv!
-
i are robot
senior tag
Egy ilyen, a tesztben említett i1D2-be fogok hamarosan beruházni, csak még van pár technikai akadálya. Egész pontosan még nincs kész a dombornyomott kártyám. A környezetemben van több ember is – természetesen velem egyetemben – akinek szüksége lenne egy ilyenre, nekem meg megéri középtávú befektetésnek. Ha pedig nagyon megérte, akkor ápgrédelek egy Pro-ra, azt viszont csak csomagban lehet kapni. Na az a nem olcsó.
-
anjani182
őstag
válasz old_artist #25 üzenetére
Nem hinném, hogy itt van kívánságműsor
Forever and ever, let's make this last forever.
-
Horbal
őstag
válasz Johnny Cage #37 üzenetére
Mi az az overdrive. Egy másik topikban is kérdezted, hogy nem zavar-e és akkor sem tudtam, hogy minek kéne zavarnia (971 P). Leírod pár sorban ha megkérlek
Ehem megtaláltam Google a barátom, értem most már.
[ Szerkesztve ]
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Komplikato
veterán
A hasonlat erősen sántít, mert P4-hez fejlesztett csúcs hűtések, pl. Zalman 7000/7700 széria, labdába se rúgnak egy olcsó, de értelmesebb hőcsöves hűtés mellett, amik még most is csak felébe se kerülnek. Pedig ezeket már a C2D "érában" fejlesztették. ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Racecam
nagyúr
válasz i are robot #44 üzenetére
Ááá..., teljesen igazad van, tényleg kár felhúzni magamat ilyesmin, ráadásul már meg is szokhattam volna ennyi idő alatt. Emlékszem, valamikor réges-régen, amikor még én is foglalkoztam monitorok tesztelésével, akkor is ugyanez volt. Millió semmitmondó "szakértő" és jórészt fikázó hozzászólás és csak néhány olyan, amely leírásának értelme is volt.
Egyébként, hogy ne legyek teljesen OFF, Neked mid van? LaCie BlueEye?[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
i are robot
senior tag
Szerintem nem kell elkeseredni, mert magamon kívül jópár emberről tudok még, akik értékelik a munkát, meg hasznosak is nekik ezek a tesztek, legfeljebb nem jönnek ide nyálat verni. Szóval jók ezek a tesztek, még ha nem is azok tépik szét a fórumot, akiket érint. Én sem látom értelmét a "Merthülyeazértnemvagyok" áruház polcain lévő monitorokat sorra végigtesztelni. Akit érdekel, odamegy és megnézi, aki meg komolyabb monitorra vágyik, az meg kivárja a szakszerű teszteket. Mellesleg aki sokall 100e HUFot (mondjuk érthető okokból) egy monitorra, az keressen két mérettel lejjebb, elégedjen meg egy teljesen fasza 20-22"-ossal, és ne akarjon már mindenképpen überfasza 28"-os képernyőt 49.999-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Én meg azon csodálkozom, hogy fLeSs még ír egyáltalán monitor tesztet Nektek.
Szerintem ettől csak azért nem megy el a kedve, mert nem olvassa ezeket a fórumokat. A legtöbb ember, tisztelet a kivételnek, arra sem veszi a fáradságot, hogy a cikket végigolvassa. Fogalma sincs, hogy mire való egy ilyen monitor (bár ez is le van írva), csak jönnek megint a fikázások csőstül, hogy milyen utánhúzása van már, meg input lag, meg hűha.
Meg, hogy miért nem tesztelnek TN+Film paneles monitorokat. Mit teszteljenek rajta? Tetszik a kávája, akkor vedd meg. Gyakorlatilag ennyi. Nagy különbség nincs köztük.
Élvezet volt megint egy ilyen topicban járni...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
skylaner
senior tag
válasz i are robot #40 üzenetére
??? Már túl késő van nekem...mire is gondolsz? Kitől,mit,merre,hogyan ?
[ Szerkesztve ]
-
skylaner
senior tag
Esetleg érdeklődj old_artist-nál ,neki van ilyen kalibrátora. Ő mondta még pár hónapja h ha valaki igényli és ő arra jár/ott lakik akkor szívesen el megy házhoz és kedvező áron bekalibrálja a monitorodat. Szerintem kérdezz rá, h él-e még ez a lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
árulja már el valaki miből készül az a kalibrátor hogy 120ezerbe kerül???
nekem is TN paneles Samsung 2032BW moncsim van de így szerintem sose lesz közel színhelyesre kalibrálva mert ennyi lóvéért senki se veszi meg ezt a kütyütMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Johnny Cage
addikt
Szerintem általánosságban beszélt. Az olcsóbb PVA paneles Samsung-okat (pl. a 971P) egyértelműen általános felhasználásra szánták (előbbi modell már 70e Ft környékén megkaparintható), de azoknál is ugyanolyan tré az overdrive. Körül lehet nézni webshop-okban, hogy milyen tapasztalatokat írnak róla a júzerek (volt, aki 1 hét után túl adott rajta, annyira zavarta a ghosting).
Dell-ről ugyanezt mesélik, egyedül az Eizo tud érzékelhető ghosting nélkül overdrive-os monitorokat csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz old_artist #23 üzenetére
Grafikus munkánál kit érdekel az overdrive? Le van írva a cikkben, hogy milyen célra fejlesztették ezt a monitort, és az is, hogy a versenytársak (köztük az EIZO) mit ajánl abban a kategóriában, ill. mennyire versenyképes. Általánosabb célra vannak olcsóbb Samsungok is, nyilván 123 %-os NTSC színtér nélkül.
A legjobb aláírás a héten
-
old_artist
addikt
Egyetértek - a legmesszebbmenőkig!!!
Sőt, kifejezetten örülne mindenki, ha az olykor/gyakran feltett kérdésekre, ami a kalibrációkra vonatkotznak (mivel a gyártók nem színhelyesen küldik a kereskedőkhöz monitorjaikat), támpontot, útbaigazítást nyújtanának a tulajoknak, hogy a gagyi gyári beállításokat, hogyan hozhatnák élvezhetőbbé, a láthatatlant láthatóvá téve!
koxx: amit belinkeltél, azok elég régi tesztek (nem azt mondom ezzel, hogy nem jók a tesztek), de azóta sok gyártó, több típusa is napvilágot látott!
Ez nem azt jelenti, hogy a TN-esek annyira fejlettek/fejlődtek volna/lennének, hanem az új és gyakran vásárolt vagy inkább az új modellekről, a leendő vásároltakról kapjanak értékelhető támpontot, különösképp a kalibrációkat előtérbe helyezve, mert ezekkel van (ha már a tulajunk/megvásároltuk) az "egyik" legnagyobb gond! -
skylaner
senior tag
Képzeld el,gyakran szoktam nézni külföldi teszteket, mielőtt megvettem volna a monitoromat kb 15 külföldi tesztet olvastam róla + forumokat is.
De tudod a PH elég jó teszteket szokott csinálni, bekalibrálja a monitorokat,és közzé is teszi az icc profilokat RGB,kontraszt,fényerő értékekkel.
Valamit anyanyelven sem rossz olvasni a teszteket. -
Rover623
félisten
és akkor még nem beszéltünk a különböző analóg videobemenetekről.
Van rajta RGB bemenet...mi kellene még...
SCART? Vagy a nyomi kompozit?
Komponens meg azért nincs rajta, amiért HDMI sem...primus inter pares
-
senior tag
válasz old_artist #25 üzenetére
én támogatnám az ötletet! a sok okoskodásommal biztos sokra mennétek!!!
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
old_artist
addikt
Hát bizony fukarkodnak a PH-sok a tesztekben, nem tudom elképzelni, hogy miért?
Talán túl meleg van hozzá, vagy féltik a szemüket?Választ ide is várunk: .............................................................................
szvsz egy olcsó kategóriás 22"-os TN-es (40-65e-ig) és egy felsőbb kategóriás 22"-os *VA (100-300e-ig) monitorok között már igen kijárna/megérdemelné a PH-s tagoknak egy-egy teszt, monjuk 5-5 "versenyzővel"!
Jó lene nyitni egy olyan topikot, ahol összegyűjtenénk a kívánságokat, hogy miket teszteljenek a PH-sok, s mindenki leadná a szavazatát, és a legtöbb 5 szavazatot kapott hardvert letesztelnék (persze minden hardver kategóriában), mondjuk havonta, az még nem is olyan "megeröltető"! Mindenki csemegézhetne a tesztekből kénye kedve szerint!
Mit szólnátok hozzá? - ötletek?[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Igen, de mennyire igaz!
Az EIZO SX szériájától szvsz a samu versenyképtelen, sőt mint írtad az árával viszont mindenképpen (már kapható ~br.250e alatt is)!Mint Johnny Cage is írta, a samukkal mindíg is az elektronikával, vagyis a panel vezérlésével volt a legnagyobb gond. A vezérlőpanel és az ovrdrive technológia, amit az EIZO nyújt, még ha megfeszülnek is a többi gyártók összevéve, akkor se tudnak majd megfelelően megközelítőt se elkészíteni. Ez egyedi és utólérhetetlen. Nemhiába, ezzel tud piacot is szerezni és a vásárlóknak valóságos/egyedi élményeket nyújtani!
... és most mondja valaki, hogy drága az EIZO !?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
azért én beérném egy frankó 22" os wide-al is!
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
Vistaboy
veterán
Csatlakoznék én is pár előttem szólóhoz: Azért lassan a 20-22"-os moncsik helyett az ember egy fokkal feljebb akar váltani, de nincs 300-400K-ja monitorra.
Lehetne egy összefoglaló teszt a nagyobb (27-30"), de megfizethetőbb kategóriájú monitorokkal.
Persze azt is tudom, hogy ebben a méretben már ritka a 100K alatti vételár.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Johnny Cage
addikt
A Samsung-nál mindig az elektronika a problémás. Eizo ugyanazzal a panellal nagyságrendekkel jobb monitort csinál, mint maga a panel gyártója. Arról nem beszélve, hogy az overdrive-ot egyik gyártó se tudja megcsinálni rendesen, az Eizo-t kivéve (nem véletlen, hogy ők fejlesztették ki).
-
GuMipOkE
senior tag
Szerintem ez a Samsung monitor kicsit drága, különösen ha az EIZO SX szériájának áraira gondolok. Nagyobb panellel szerelt változatok is megkaphatók olcsóbban, mint ez, miközben hasonlóan nagy színtérrel, és valamivel jobb elektronikával kaphatók.
-
Jhonny06
veterán
Azért ez messze nem ér ennyit, ráadásul milyen vastag, ocsmány!
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Inv1sus
addikt
Általába mindig ien drága monitorokat tesztelgettek, csinálhatnák egyszer egyet az olcsó kategóriába. Olcsó alatt nem a 150k-t értem
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Nyugdíjas
nagyúr
ritkaság számban megy ha proof-ot fogadnak el és nem egy pdf-et, amit a saját kis laptopján vagy asztali olcsó lcd-jén fog megnézni a kedves ügyfél, aminek a szinhüségt ugye ismerjük...
Hjah, ezt elég hamar megtanulja az ember, hogy kár erre rágörcsölni,mert ugyis egy notin fogják "bevizsgálni" a kis munkáját, úgy hogy 6-an állják körbe, és a legjobb, hogy megfelel nekik általában"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
t72killer
titán
Tesztelhetnétek a 27.5"-os Viewsonic és Hanns.G monitorokat is, valószínű, h egy-két kategóriával lentebb lesznek, de kíváncsi vok, van-e tapasztalata velük valakinek. Épp most vacillálok, hogy 24"-os samu, vagy 27.5"-os viewsonic legyen a gyerek neve
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
gliskard
senior tag
munka közben (pl. dtp) nem igazán mozgatod "b*szogatod" a monitort, tehát a illesztések pontatlanságából eredö gondokkal nem szembesüls. (max. éves nagytakaritásnál van arrébb rakva...)
A csatlakozók munka esetében szintén nem problémásak akár macintosh akár pc vonalon nézed, mivel a legtöbb komoly cégnél a vidó nézést nem szeretik munka idöben, pláne nem egy ilyen cuccon. Aki otthonra veszi dolgozni az szintén nem ezen fog filmet nézni. (talán azért sem mert már van némi tökéje, nem a szüleivel lakik otthon, és van tv-je a másik szobában...) Tehát a "hagyományos" csatlakozokal szvsz nincs gond, analog portról nem hajtasz ilyen monitort, hdmi pedig csak egy opció és nem követelmény ebben a vonatkozásban.
A háttérvilágitás ilyen szintü homogenitása sem napi szintü probléma, én egy Eizo CG221 dolgoztam aminek szvsz ennél kicsivel rosszabb a homogenitása és nem volt zavaró. Igazán csak az olyan képek esetében jelentett problémát ahol nagykiterjedésü sötét részek vannak, de gazdag tartalommal.
Azok pedig a hazai nyomdai termékekkel szmben támasztott igényeket figyelembe véve ugy is eltünnek nyomás közben, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb helyen (multiknál is!) ritkaság számban megy ha proof-ot fogadnak el és nem egy pdf-et, amit a saját kis laptopján vagy asztali olcsó lcd-jén fog megnézni a kedves ügyfél, aminek a szinhüségt ugye ismerjük...Öszintén szolva nekem ez az ár és tudás már azon a határon van amire érdemes beruházni a kompromisszumok tudatában.
-
Nem rossz, de sok a bosszantó hiba és figyelmetlenség: illesztések, nem teljesen homogén háttérvilágítás, és a csatlakozók miatt hamar elavult lesz. 400K-ért ezek megbocsájthatatlan hibák. Van a kategóriában ennél jobb is. Nem értem az ajánlott címkét...
-
i are robot
senior tag
Az X-Rite nem egy átmatricázott GretagMacbeth, hanem egy és ugyanaz, már egy ideje (ha jól tudom 2006 óta). Nem kellett volna sokat kutakodni.
-
Hun'reeth
őstag
Érdekes, hogy mindíg becsúszik valami baki a Samunál mostanság. Nem sikerül egy mindenben jó monitort kihozniuk. Mintha direkt nem csinálnák tökéletesre. Érthetetlen.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
sNORh
addikt
nemrossz.. elég gamer
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Chrys_
addikt
A sok nyálcsorgató önjelölt grafikus...^^
-
v.tom
őstag
Ohhh, ha megtehetném... De addig csak marad az álmodozás.
-
Gordiann
őstag
Ez lesz a következő monitorom.....
szerk: Na jó, nem
(bocsi, tudom, nem vagyok célközönség jelen esetben) -
Gonosz15
aktív tag
Nekem csak az ára kéne
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest