Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gery0505

aktív tag

válasz WinstonWolf #10298 üzenetére

Igen, az igaz, hogyha a törzsfőnök lányának a valamijét ellopják, akkor a tolvajt előkerítik és felkoncolják. De ez az "álfeljelentés" azért macerás dolog, mert nem csak egy emberke megy be az utcáról, hogy jaj-jaj ellopták a telefonomat, hanem a biztosító is érintett, hiszen van biztosítása a készülékre. A telefon értéke miatt pedig ha elkapják a tolvajt, az nem pénzbírságot kap, vagy egy kis ejnye-bejnyét, hanem megy szépen ülni a hűvösre jónéhány évre. Nem tudom néztétek-e a tolvajkergetők c. sorozatot a Youtube-n? Ott az volt, hogy amíg a csalibringa értéke nem haladta meg a 200eFt-ot, addig nem vették őket komolyan, nem nyomoztak az ügyükben, mert azalatt csak szabálysértés volt, de 200eFt felett már bűncselekmény, ha jól emlékszem. A biztosító meg véghez fogja vitetni a nyomozást, hiszen nem áll szándékában csak úgy kifizetni 2,5 kilót. És ha kiderül, hogy a telefont mégsem lopták el, hanem csak egy kis tengervíz került bele, ami fizetős javítás lenne és ezt a kedves tulaj nem akarta kifizetni, akkor az már biztosítási csalás kategória, és a kedves tulaj megy a hűvösre, nem a feltételezett tolvaj. Úgyhogy én ezt senkinek nem javasolnám.
    Egyébként pontosan ezért vannak a telefonban mindenféle biztonsági protokollok, ami alapján meg lehet találni a telefont, még akkor is, ha a SIM kártyát kivették, és csináltak rajta egy ROM-olást. Az IMEI számot pl. nem lehet megváltoztatni.

• RaveForce

veterán

válasz WinstonWolf #10298 üzenetére

pedig tényleg van, azt hiszem 50ezer ft felett, bár sok eredményt nem szabad tőle várni, nekem az egyik omnia7esemet lopták el, az nem lett meg, de csodákcsodája az LG Arenamat megtalálták :))

Új hozzászólás Aktív témák