- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oroszkrisz
tag
válasz
Stellaway #7075 üzenetére
"Ha arra gondolsz, hogy a média hangerejét lenne jó vele hangolni, nyomd meg az egyik hangerő állító gombot, és azt a popupot nyisd le és ott tudod állítani, hogy elsődlegesen mire használja a gombokat"
Nem nem arra gondolok. Akkor neki futok még egyszer mert valószínűleg nem voltam elég világos.
Huaweinél Oreon a "Csengőhang" állításával a csörgés, sms, jelzések, chat, alkalmazások hangjai stb.. hangerejét egyszerre változtat.A "Riasztások" csak a naptárjelzések hangerejét. A5-nél Android 7.0.en, a "Csengőhang" hangereje a csengés(telefonhívások jelzésének) hangerejét változtatja, a "Riasztások" állítása az üzenet, sms, naptár hangerejének változására van hatással és nem vagyok biztos, hogy Oreo sajátság-e a hangerő szabályzásának egyesítése (esetleg csak Huawei marhaság, mintha valahol olvastam volna, hogy Oreoval a Samsung is így működik már)A másik, még mindig kérdés, hogy a ne zavarjanak funkciót, aki használ talált-e változást frissítés(7-ről 8-ra) után? Köszi!
Sajnos a kijelzőüveg, tok és színválasztáshoz nem tudok hozzászólni, mert szerintem szubjektív és nem a szakmai fórumba tartozik, viszont sajnálattal látom, hogy az utóbbi időkben nagyjából ez meríti ki a csevegéseket, ellenben egyszerű segítségkérésre nem igazán figyel oda senki. Azért hátha egyszer valaki mégis. Köszi! "písz"
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
Stellaway #6845 üzenetére
Ez miért nekiugrás? Csak feltettem a kérdést és várom a választ. Pont azért, mert ha meggyőz, akkor én is kikapcsolgatom. Én nem írtam semmi bántót vagy sértőt. Nem írtam, hogy "Márpedig tüstént úgy kell használnod ahogy én, különben egy hülye vagy". Egy egyszerű kérdés volt. Az, hogy te vagy bárki egy szimpla kérdést bántásnak vesz, azon azért el kell gondolkozni. Mert számomra egyet jelent ez a dolog.
Arra vagyok kíváncsi, hogy mit lehet nyerni a wifi kikapcsolással. Energiamegtakarítás? Ha igen, akkor megéri az, hogy megtakarít 1,34%-ot az akkuból, viszont cserébe pöcsölni kell? Már csak azért sem értem, mert a Samsungoknál még az sincs, hogy járkálsz a városban és idegesítően felugrál 2 percenként egy ablak, hogy "wifi hálózat elérhető, bejelentkezés szükséges".
Nekem nem játékra kell a telefon és érdekelne, hogy más hogy oldja meg azt, hogy mondjuk hazamegy hulla fáradtan egy 12 órás elhúzódó meló után, magyaráz az asszony, üvölt a gyerek. Kattint egy play frissítésre 4 appal vagy egy video stream-re és miután megvacsorázott és elégedetten hátradől, akkor döbben rá, hogy elfelejtette bekapcsolni a vifit és ezért az igen szűkös mobil adatkeretből mindjárt lecsippent egy 400 mega és még csak harmadika van mondjuk. Mert én jártam így a kikapcsolgatós időszakomban, ez a frankó ötlet nekem is eszembe jutott ám. Csak időközben rájöttem, hogy többet bukok, mint amit nyerek vele.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
Stellaway #6340 üzenetére
Igen, ott van valami gond, de másik fórumba olvastam, több embernek az S7-ét vágták haza frissítéssel és ugyanígy az üzemidőre panaszkodtak, meg wifi eldobásra, stb. Lehet, hogy segítene neki egy naked rom. És egy kis türelem.
Sajnos én nem nyúlhatok ilyen custom rom megoldásokhoz, mert a bank azonnal letiltja az alkalmazását. Nekem meg szükségem van rá. De különben már én is rootoltam volna és letakarítottam volna a sok szart a telefonról.
Viszont a helyébe nem szórakoznék, bevinném egy GSM boltba, ott egy pillanat alatt ráhúznak olyan romot, amilyet akar. Egy nap alatt megcsinálják. -
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Stellaway #5804 üzenetére
Azt tudom, hogy alapból a WiFi-t használja, ha van jel...
De gondolom nem kapcsolja le a mobilnetet, ez nem mutatkozik meg az akkuidőben?
+ ha a GPS is be van kapcsolva, úgy sem észrevehető, hogy gyorsabban merül?Én igazából mindig úgy használtam a telefonjaimat, hogy ha elmentem itthonról, lekapcsoltam a WiFi-t, be a mobilnet... Autóban, ha kell a GPS, bekapcs, ha már nem használom, akkor kikapcs (bluetooth is szinte csak autóban megy)...
Mondjuk ezek NFC matricával meg vannak oldva, nem kézzel kell kapcsolgatni, egyedül a mobilnetet nem tudom kikapcsolni így, mert ahhoz root szükséges.Sosem gondolkodtam ezen, hogy mennyivel lehet rövidebb az üzemidő, ha nem így használom, mindig be van kapcsolva WiFi, mobilnet, GPS...
-
saelin
veterán
válasz
Stellaway #5618 üzenetére
Beraktam "kivételek" közé az opera minit, de ugyan úgy újratöltögeti a lapokat. A Chrome viszont jó, csak annak annyira nem esik kézre a használata mint a mininek.
Lehet a böngésző ilyen. A felső URL sávja minden készülékemen bugos, nem lepődnék meg ha ez is egy új feature lenne.
-
válasz
Stellaway #5166 üzenetére
Azt már sajnos korábban bekapcsoltam, de az nem ér semmit
Próbáljátok ki nyugodtan, hiába állítjátok be ezt a "maradjon kikapcsolva a kijelző sötét helyen" opciót (és takarjátok le a telefon fényérzékelőjét, hogy az hihesse, hogy sötét helyen van), beérkező híváskor, vagy SMS-kor feléled a kijelző és az érintő
-
gerner1
nagyúr
válasz
Stellaway #4773 üzenetére
Szerintem el lehet indulni...
Pl. A Telekom, és a Telenor átcsoportosított frekvenciát a 4G -hez, a megnövekedett 4G-s adatforgalmi igény miatt (is). Ezért nincs (vagy csak kevés helyen) a sűrűn lakott területeken B20.
A korábbi B3 (1800Mhz) frekvencia helyett, tavaly október-november óta a B7 (2600MHz) -en történik egyre több helyen a szolgáltatás (folyamatos a csere, és a fejlesztés). Ezenkívül, spektrum csere is történt (ez utóbbi, a vodánál is volt novemberben...). A magasabb frekvencia viszont eltérő minőségben terjed, mint egy alacsonyabb. Aztán ott vannak még az aktuális környezeti viszonyok (megváltozzott évszak, stb). Ez magyarázza azt, hogy az adott adótorny, és az "én távolságom" ugyan nem változott, az adótorony teljesítménye sem, de mégis rosszabbak a vételi körülmények, ugyanabból a távolságból (is). Budapest belváros egy jó példa erre... - Ezt, újabb, nagyobb számú tornyok üzembehelyezésével, és/vagy a meglévők teljesítményének az emelésével lehet(ne) kompenzálni (tegye fel a kezét, aki észre vett ilyet...). Ezért van az -amit több helyen, és más topikokban is olvasni- hogy főleg a nagyobb városokban, és környékükön észrevehetően alacsonyabb lett a térerő. Alacsonyabb térerőn azonban sokkal jöbban erőlködik az összes készülék (nem csak az A5 -2017- ...), ami többletfogyasztást generál, cella készenlétben is, ahogy Mcrazy is jelezte...Ehhez jön még az, hogy híváskor mindenki (aki nem tud VoLTE -t használni... -de ha tud, akkor -azt- a legtöbb helyen, megintcsak nem fullos térerőn tudja használni...) készüléke visszavált 4G -ről ⇒3G -re, vagy 2G -re (fallback), amelyeken (néhány kivételes helytől eltekintve..) szintén gyengébb lett a térerő. Így a hívások is olyan rendszer(ek)en bonyolódnak, amely a korábbiakhoz képest többlet teljesítményt igényel. Amikor pedig x-számú panasz érkezik, vagy a saját tesztelésük azt mutatja, esetleg a megnövekedett pillanatnyi hívásforgalom, vagy az adott környéken valamilyen ok miatt ⇒át terelik másik tornyokra a forgalmat, akkor emelik 1-1 környéken a tornyok teljesítményét, és -ez- szintén magyarázatod ad arra, hogy "látszólag nem csináltam semmit a készülékkel" (felhasználói szokások is ~azonosak) mégis ""jobbnak tűnik""...
Mivel, eltérőek a vételi viszonyaink (is) magyarázza, hogy ugyan azzal a CSC -re kiadott frissítéssel, a userek egyik fele nem tapsztal nagyobb merülést, míg mások igen.
Továbbá azt is, hogy akik OFF készüléket használnak, és az adott készülékre az elmúlt bő ~2-3 hónapban nem érkezett frissítés, de mégis van, akik szintén panaszkodnak, a megszokotthoz képest nagyobb mértékű merülésre.
Vodások köréből érdekes módon kevesbb a panasz. De nem csak azért, mert pl a Telekom -hoz képest kevesebb az ügyfél... - hanem azért is, mert a vodás 4G hálózat továbbra is csak átlagos, a 3G -s lefedettségük (általános téreőben is..) viszont jobb, mint a konkurenseké.
Szóval, jóval képlékenyebb ez a probléma, és nagyságrendekkel összetettebb annál, mintsem hogy önmagában, az update -ben lássuk a probléma forrását .
-
Vitaqo
senior tag
válasz
Stellaway #4618 üzenetére
Több bluetooth-os eszközöm van, és van egy tippem. Használok több eszközt, szifonnal és az A5-el is. Ha váltok telefont, akkor nem látja az eszközt. Újra párosítani kell, és "pairing" üzemmódba kell kapcsolni a bluetooth eszközt. Szerintem a TV-t próbáld meg ellenőrizni, hogy sikerült-e kapcsolódni. Ha igen, akkor próbáld újra. Nekem headsetem is van, meg kihangosítóm. egyiket se látom, ha telefont váltok.
-
válasz
Stellaway #3227 üzenetére
Szerintem azt, hogy gyorstölt, vagy nem, azt csakis egy töltési feszültséget és áramot mérő kütyüvel, egy ún. USB Doctorral lehet pontosan megállapítani.
USB Doctorral mérve ha be van kapcsolva a menüben a telefonon a gyorstöltés ÉS olyan töltőbe van dugva, ami ismeri a Fast Charge vagy a QC2.0 töltési metódust, akkor gyorstölt a telefon, ami azt jelenti, a töltő feszültsége megemelkedik 9 Voltra és kb. 1,6 - 1,7 amper áramot vesz fel (nem aktív kijelző mellett, mert aktív kijelző mellett csak 5 Volt a feszültség és kb. 1 - 1,1 amper áramot vesz fel.
Ha nincs bekapcsolva a gyorstöltés a menüben és/vagy nem FastCharge/QC2.0 kompatibilis a töltő, akkor nincs gyorstöltés, ebben az esetben (nem aktív kijelző mellett) 5 Volt a feszültség és kb. 1,7 - 1,8 ampert vesz fel a telefon (aktív kijelző mellett ebben az esetben is csak 5 Volt a feszültség és kb. 1 - 1,1 amper áramot vesz fel a telcsi).
Tehát igazából 3 töltési állapot van:
- aktív kijelzőnél 5 V és ~1 amper,
- nem aktív kijelzőnél és letiltott gyorstöltésnél 5 V és ~1,7 amper
- nem aktív kijelzőnél és engedélyezett gyorstöltésnél 9 V és ~1,6 amper.Nekem be van kapcsolva a gyorstöltés, de két töltőt használok. Ha gyorstölteni akarok, akkor egy Qc2.0 kompatibilis töltőbe dugom, ami 9 Volttal tölti. Ha nem akarom gyorstölteni, akkor egy régebbi töltőbe dugom, ami csak 5 Volttal tud tölteni.
Kikapcsolt állapotban még nem próbáltam a töltési lehetőségeket, meg a nyilacskát se láttam, de este kipróbálom.
-
Shad0w
senior tag
válasz
Stellaway #2466 üzenetére
Ha sync alatt a lehúzható menüben a sync gombot érted, akkor az be van kapcsolva. Akkumulátornál az "App power monitor" teljesen ki van kapcsolva mert a gmail nincs a hozzáadható appok között és mert a Samsung Music playert mindenképp kilőtte akármit állítottam (azért kellemetlen, mert ha bekapcsolom a bluetooth fülest akkor nem indítja el a zenét ha a bluetooth fülesen nyomom a play gombot, teljesen kikapcsolt App power monitorral legalább ez működik).
Egyébként köszönöm mindenkinek az ötleteket.
Az már látszódik, hogy az én telefonom kivételes, lehethogy egy factory resetbe belevágok (csak ne kéne újra belakni...).
-
gerner1
nagyúr
válasz
Stellaway #2242 üzenetére
A #2221 -es posztban leírtam, hogy S7 -esen mit kell beállítani, hogy a csomagtelepítő ne adja azt a hibaüzenetet, amikor az S8 appok valamelyikét telepíteni akarom a belső tárolóról, vagy microSD -ről. A posztban azért a feltételes mód, mert nem tudom, hogy SM-A520F -en pontosan mi lesz az, ami működik/vagy sem ...
-
válasz
Stellaway #2185 üzenetére
Nem azon akadtam ki durván, hogy nem működött megfelelően az ujjlenyomat olvasó (mert tényleg lehet bármi technikai baj vele), hanem azon, hogy a telefon nem engedte használni a PIN kódos feloldást helyette.
Ez így egy orosz rulett, bármikor kizárhat a technika a saját telefonodból
-
Angel2014
addikt
válasz
Stellaway #2169 üzenetére
Létezhet az hogy a nagy gép vagy laptop átszinkronizál valamit ami a google play alkalmazás leállását okozza?
Megmondom miért....eszembe jutott valami,hogy kipróbálom...
Net teljes leállítása a telefonon ....alkalmazásokból a google play és társai teljes leállítása adatok törlése , gyorsítótár törlése , és minden google alkalmazás frissítés eltávolítása ...utána fiók kezelés és a google fiók eltávolítása ...éa kijelentkeztem a laptopokon is.
Telefont újraindítottam netet bekapcsoltam ...és beléptem anyú google fiókjával ...teljesen felfrissítette a play és hibátlan a google play nem omlik össze...a 8.0.73 verzióval sem...
Most már biztos hogy a fiókommal van a baj vagy a nagy gép vagy a laptop szinkronizál át valamit ami az összeomlást okozza.
-
Syl
nagyúr
válasz
Stellaway #2072 üzenetére
>Nem tudom, honnan jön az a nagy rajongás a J5 körül üzemidő szinten.
Nincs itt semmiféle rajongás. Egyszerűen a J5 2015 volt az előző okostelefonom (az előtt pedig i5, és Z2), ahhoz tudom hasonlítani a mostanit. Az hogy a különféle weboldalak mit írnak az üzemidőről, az engem hidegen hagy, elvégre mindenkinél más.
Én évek óta ugyanúgy, ugyanarra használom az okostelefonjaimat és az A5 sajnos nekem csalódás akku ügyben. Ennyi. -
Bly
tag
válasz
Stellaway #1963 üzenetére
Próbáld meg leszedi egy pc-re a nem látott kepeket, majd helyezd nyugodtan vissza a telefonra ... vagy ha nincs pc ... akkor csinálj egy mappát a storage gyökerében ... lehet képek vagy ami tetszik és telefon total commanderével helyezd át azokat a képeket ... utánna látni fogja a galéria ...
-
rgranc
aktív tag
válasz
Stellaway #1958 üzenetére
Stellaway: beállítási lehetőséggel sajnos nem tudok segíteni, viszont total commanderben nézd meg van-e .nomedia fájl abban a könyvtárban ahova a netről mentett képeket töltögeted. Ha van, akkor töröld ki. Vigyázz hogy a total commanderben be legyen kapcsolva a rejtett fájlok megjelenítése!!!
Ha egy könyvtárban van egy .nomedia (rejtett) fájl, akkor az abban levő képeket a galéria nem fogja megjeleníteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- iPhone X 64GB Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4244
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest