- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3227 üzenetére
Elhiszem, hogy a kis önérzeted beleállt a témába
Megtaláltam az ábráidat is - 2011-ből
[link] Szerinted 2022 középkategóriás AMOLED-jei ugyanolyan minőségűek, mint az akkori AMOLED pentile-t szidók képernyői? Kicsit elavult már ez a lemez...
IPS: 2021-22-ben van 25 találat 300 EUR felett. A kínálat krémje... no comment [link]
Szomorú? Nem olvastam végig az elejétől a topikot, de túl sokan nem panaszkodtak (konkrétan nekem ebben a témában te vagy az első), a tesztekben kiemelkedőnek nevezték az A52s paneljét. Téged illetően pedig lefikázhattad a középkategória egyik legjobb ajánlatát, de van számos egyéb telefon, amely megfelelhet szofisztikált igényeidnek, lehet lapozni, semmi ok a szomorúságra -
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3219 üzenetére
Azért nem fog feltűnni, mert sikerült megint egy álproblémát találni. Amikor így bedobod a témát és mindenki mikroszkóppal vizslat aggodalmaskodva persze, hogy elkezd mindent belelátni az amúgy teljesen korrekt, a célnak tökéletesen megfelelő alkatrészbe
Köszi a kis általános prezentációt, de a kérdésre nem sikerült válaszolni: honnan veszed, hogy az A52s pentile AMOLED? Jó pár éve olvastam ilyen érvelést, mintha egy régi sláger lenne, biztos hogy ez igaz, és így most is?
Számomra telefonban egy bármilyen kategóriás AMOLED is jobb, mint egy legjobb IPS. Mindenem dark témájú, nem bírom a mosott szürkét. Nem véletlen, hogy a magasabb kategóriában AMOLED minden telefon és ahogy tartunk lefelé egyre több az olcsó, alapvetően gagyibb IPS. -
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3200 üzenetére
Zavarna, ha tompák lennének és homályosak, de nem azok. Nován vagyok, de visszaváltva One-ra is rendben van. Talán picit jobb, mint a korábbi Mi 9 SE-m szintén AMOLED. IPS-t már bottal se piszkálnék (a TV-t is lecserélném, ha nem lenne még túl friss, kihagyhatatlan jó akció volt).
A pentile szösszenetet mire alapozod? -
sxxorp
őstag
válasz
Dr Bubo #3191 üzenetére
Az A53-at hagyjuk, esetleg Xiaomi 12 Lite (de frissítések...), vagy Google Pixel 6a (ha jó lesz...) - a gazdasági trendek miatt inkább feladtam a kompaktságra várakozást, és a Samsung-hoz képest meglepően jó ár, és a frissítések miatt léptem.
Mindent tudsz, nekem és a páromnak azon kívül, hogy kissé nehéz (neked kb. ugyanaz, mint volt) nincs gondunk a telóval. Olvastál másokat, egyik sem kardinális probléma, ha mégis belefutnál, elállsz a vásárlástól. Már csak ezért sem érdemes húzni az időt, ha esetleg ilyen plusz kört kell futnod. -
sxxorp
őstag
válasz
Dr Bubo #3188 üzenetére
Keret: Igen, a keret lötyögésnek (angolul inkább flexing, bending jött fel) nyomoztam utána, mennyire lehet gyakori probléma. Aki ilyesmit felvetett nem volt olyan topik (reddit, samsung.com), ahol 10-nél több volt az össz-hozzászólásszám. Döntsd el, hogy ez így mennyire szériahiba, ahogy itt nevezik páran... Talán a legtöbbet itt beszéltek róla netszerte, de itt sem sokan. Csapd hozzá még az esetenként laza, akár kieső gombot - de ennél sem álltak sorban a szervizeknél, nem történt visszahívás.
Beszédhangszóró: erre sem én vagyok a legjobb példa, most hallgattam meg kihangosítva max hangerőn. Persze, hogy picit torzított, de semmi 'susogás' a csendes részeken, kivéve FŐTÁV ügyfélszolgálat, mikor kapcsoltak, de inkább a felvétel volt botrányos. Ja, egyelőre ügyfélszolgálatokat tudtam hívni, így még nem zártam le a vizsgálatot; a Yettel, Telekom teljesen jó volt.
5G: főleg Bp-en, néhány vidéki belvárosban van, de egyelőre inkább jövőállóság miatt érdemes 5G-képes telót választani, ha nem <1évre tervezel.
Botorság lenne, ha ezek miatt állnál el a vásárlástól. Egyszerű: ha neten rendeled 14 napod van megvizsgálni, hogy érint-e egyáltalán bármi, vagy mi a valós helyzet. Ahogy a forint és az infláció alakul nem biztos, hogy ilyen képességű telefont tudsz majd venni később.
A mi 2db A52s-ünk problémamentes (kopp-kopp). -
sxxorp
őstag
válasz
Angelina87 #3182 üzenetére
Normális helyről 130k-tól indul (ha esetleg a Telekom még előás pár példányt: 120), ha van kedved kockáztatni, akkor nézd a hasonlókat, mint amit találtál.
DrBubo77: konkrétan mi bizonytalanított el? több téma sokkal jobban fel van fújva, mint az a valós életben probléma. -
sxxorp
őstag
Azért nem hiszem, hogy azért cserélt gazdát, mert minden szép harmonikusan történt a Yettelnél. Szerintem nem minden szükséges beruházás, fejlesztés történt meg a motorháztető alatt...
Egyébként "zaj alatt mit értesz: milyen? a beszédhang "zajos", vagy van egy alapzaj a vonalban ha szünet van, vagy mi? Megpróbálom holnap maxon meghallgatni...
4G-dobálás: szinte biztosnak tűnt, mikor mondtad, hogy ilyesmi lesz.
Yettel: szintén előnyös munkahelyi flotta... -
sxxorp
őstag
válasz
Sajti84 #3155 üzenetére
Hello, azt hiszem méretváltásban autentikus vagyok számodra, szinte ugyanonnan váltottunk: [link]
Hááát, szokni kell... A méret sem piskóta, de nekem a súlya ütős.
Én hetek után ma véglegesítettem a SIM-kártyát, mert megérkezett az övtok, amit rendeltem, élhetően hordhatónak tűnik, így kiderült, hogy hordozható ez méret is
Van néhány nem szerencsés fórumtárs, nekem atomstabil a keret, és a műanyag hátlap is. Bevallom én örülök, hogy nem üveg, de ez amúgy is az első tokig fog érdekelni -
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #3154 üzenetére
Ahogy mondod. Bevallom őszintén a natív MIUI hívásrögzítőt is néhanapján használtam. Szökőévben jutott eszembe (ott híváskor egy rendes menüpont volt, de manuálisan kellett aktiválni). Annyian felvetették, hogy gondoltam felteszek egyet, de az biztos, hogy a hardcore-abb újra belakásos ROM-cserét nekem nem éri meg
A53? Még egy hátrány többeknek? Nem lehet rárakni már az indonéz ROM-ot sem?
-
sxxorp
őstag
Upsz: Google to kill call-recording apps on Play Store on May 11 [link]
Mondjuk a Galaxy Store-on is találhatóak ilyen app-ok, ott vajon továbbra is támogatják ezeket? -
sxxorp
őstag
-
sxxorp
őstag
Persze, már írtam is valamikor, bocs, logikus lett volna ide is beírni: [link]
Szerk.: most látom fórumtárs már idézett. Megjegyzés: ez az elektroelektro javarészt csak valami gyűjtőoldal, nem tűnt túl bizalomgerjesztőnek.
Egyébként elég nehéz volt a
- megbízható webshop
- jó ár
- minél kedvezőbb szállítási ktg
faktorok mentén ilyen jellegű tokok körében mozogni... -
sxxorp
őstag
válasz
N€T0X|N #3091 üzenetére
Na, megjött a tok, és egyelőre jobbnak tűnik, mint gondoltam
A méretet (165mm) tökéletesen eltaláltam szilikon tokkal és képernyőfóliával együtt; a 160mm-es szerintem kicsi, a 170mm biztosan nagy lett volna.
1. Már a jóval kisebb, könnyebb Mi 9 SE SEtén (bocs), is határeset volt ez a típusú tok, de most kiderült: a vízszintes pozíció a relatíve tarthatatlan, ahogy előre-hátra nyújtózik, függőlegesen még ez a súly, és méret is lehet élhető, kényelmes! Lehet, hogy futni is ezt viszem, nem az exet (Mint a piros kis tartónál látható, 1mp volt kerülni a csukló-hurkot; a teló a tokban:)
2. De ha olyan eset van, akkor állítható a hordási szög:
Ami ezt lehetővé teszi, az a nagyon jó szerkezetű az övtartó, egy forgatható övcsipesz, nem a szokásos feszülős, rácsúsztatós:
Remélem tartós is lesz, ha nem variálok vele sokat. Az elvileg bankkártya-tartók egyáltalán nem zavaróak, rájöttem, hogy a Google Pay mellett felesleges, de esetenként személyihez, készpénzhez jól jöhet. Még csak annyira drága sem volt, a webshopban, és a GLS-ben sem csalódtam.Így hordozhatóvá, élhetővé vált a teló, mostantól elsődleges
-
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #3133 üzenetére
Én is a hálózatban rejlő estleges teljesítmény, és minőség fluktuációjának vélem ezt a problémát, és azt sem általánosan, hanem egyedi helyszíneken, a különböző technológiák aktuális elérhetőségének függvényében.
Az a legjobb, ha azért ilyen relatíve bolhákból (zörgő gomb, bizonyos feltételeknél zabáló AOD, késlekedő Telekomos frissítés, stb.) csinálunk elefántot, és nem valódi szériahibáktól izzadunkMondjuk talán ezt azért lenne jó tisztázni, hogy a 'viszem vissza'-stratégia megold-e bármit is.
-
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #3130 üzenetére
Én a leggyanúsabb párosítást élem Yettel-es A52s teló - Yettel-es A52s kontakttal (a páromé), de mindkét oldalon le vagyunk nyűgözve a hangminőségtől. Jobban halljuk egymást és jobban hallatszunk, mint korábban (Xiaomi Mi 9 SE (Yettel) - A40 (Yettel); mondjuk előbbinél hiába buheráltam a VoLTE-t, ügyfélszolgálati problémázás utáni külön engedéllyel sem lett igazán működő a telefonomon).
Azt továbbra is nehezen nevezem szériahibának, ahol ugyan előfordul néhány hibás példány hangos tulajdonossal, de az ebben a témában indított topikok hozzászólás-száma kifejezetten gyér, nem tömeges a jelenség. Ha ilyet olvasok legfeljebb vételkor ellenőrzöm, hogy esetleg nem fordul-e elő, de nemhogy szériahiba, hanem ilyen volumenben enyhébb kategória, mint pl. a kijelző-lottó. Ráadásul míg a gomboknál azért egyértelmű a hardver-hiba azokban a ritka esetekben, mikor van, a hívás hangminősége többfaktoros játék, nemcsak a készülék lehet a ludas. -
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #3128 üzenetére
És ebből milyen következtetést vontál le? (Kit hívogattál ennyi módon?
)
- A típus nem tűnik hibásnak. Egyedi példányokkal lehet gond.
- A Yettel, mint indító platform így kimaradt, ez is jelenthet különbséget.
Ayres: Á zenész? Akkor ezért ment a hiszti, mikor én húztam el a nótádat -
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #3118 üzenetére
Volt egy dr. House rész, amiben egy futár elég rosszul nézett ki, majd olyan rosszul lett, hogy bevitték. Kiderült, hogy nukleáris területen volt magas szintű, brilliáns kutató, de titokban valami hosszabb távon károssal butította, tompította magát (ezért lett idővel futár), mert azt látta, hogy a sokkal butább barátnője jóval boldogabb, nem akad fenn, depressziózik mindenen, mint ő.
Ki a szerencsésebb?
Én annyit tudok, hogy mellbe vágott mennyivel tisztább a hang, mint a Xiaomi Mi 9 SE-é volt, ami több területen szépen tartja a frontot, itt nagy a különbség. Céges flotta miatt szintén Yettel. És inkább örülök, mint bánom, hogy ebben a témában nem kell valakivel vállvetve panaszkodnomJim74: Nincs mit
Azért van olyan UI, ahol egy fokkal felhasználó barátabb helyen látható ez az adat
-
sxxorp
őstag
I. ADB-s tisztogatás: na, végre akadt egy kis időm.
- Az (ha jól emlékszem gerner1 fórumtárs által javasolt) ADBAppControl [link] Windows-program segítségét vettem igénybe.
- Nem a tárhely-növekmény érdekelt, hanem legyen kevesebb esetleg a háttérben feleslegesen futkorászó app -> így semmit nem töröltem, csak inaktiváltam (Disabled).
- Sorvezetőként ezt a cikket használtam: [link] Ez elég általánosan Samsung-bloatware, így végigmentem az egészen, hogy az A52s-en van-e az adott app. Elképzelhető, hogy valakinek segítség, ezért exportáltam a konkrétan az A52s-en inaktivált app-ok listáját: [link]
(A művelet most történt, így még nem teszteltem, hogy a módosítások okoztak-e bármi zökkenőt a működésben. A cikk által felsoroltaknál jóval kevesebbet inaktiváltam, pl. a Bixby is maradt a Routines miatt, ezért remélhetőleg ennek kicsi esélye van.)II. Mivel épp aktív ADB kapcsolatban voltam így gyorsan megadtam azt a kis engedélyt, ami a GSam Battery [link] munkáját segíti, hogy részletesebb adatokat láthasson. A teljes folyamat itt olvasható, nekem a meglévő adb kapcsolat miatt már csak a 2. fele kellett: [link].
-
-
sxxorp
őstag
válasz
N€T0X|N #2906 üzenetére
Köszi az indító ötletet, egy kicsit kevésbé sportos övtok-verziót rendeltem, remélem használható lesz: [link]
Ron Swanson: Á köszi, akkor innen fúj a szél, ezért volt ilyen kelletlen! Kértem, hogy mivel több fórum, a saját honlapjuk, és telefonos ügyfélszolgálatuk mond ellent az álláspontjának, hívja ide a főnökét (aki mentve a saját szempontjából jogosan kelletlen beosztottját úgy tett, mintha ez egy rejtett, az eladó által nem ismert funkció lenne, és 'végigvezette', hogy is kell ilyen nagyon bonyolult tranzakciót kivitelezni)
-
sxxorp
őstag
Semmi gond, csak nem tudtam milyen szinten vagy, hidd el van, akinek ennél kevesebb is problémát okoz
Nem te vagy a tudatlan, ahogy írtam is bár pont engem nem érint, szerintem rengeteg ilyen felhasználó van, egyértelműbb megoldást is implementálhattak volna. Enélkül az volt a logikus következő lépés, hogy van-e bármilyen egyéb kicsit kerülőutas triggerként használható, a Bixby Routines által is kezelt esemény, de az autós fórumtársak beelőztek
Majd írd meg, hogy működik-e így rendesen!
-
sxxorp
őstag
A notebook.hu a samsung.hu-n feltüntetett eladó, kicsit olcsóbb, készleten van mindenütt: [link]
Szerk.: ahogy azt Ron Swanson is megtaláltaTelekom: Telefonon beszéltél velük? Ott mondanak valami konkrétumot: nekem volt egy fals info (van a Shopmark-ban;nem volt), és egy korrekt (van a Corvin Plaza-ban - ott csak az eladó volt hülye, ha harmatosabb vagyok elküld, hogy csak szolgáltatással együtt ad el bármit is).
-
sxxorp
őstag
válasz
Balázs Z. #3074 üzenetére
Az Alzás A52s-nél 1db vélemény van, nem feltétlenül ezt szeretnéd olvasni: [link]
Nem tudom lesz-e még a samsung.com-on, a "Hamarosan" elvileg megengedné, de hogy tényleg lesz-e... Ugyanitt, ha egyéb forrásokra kérdezel 'Hol vásárolhatom meg?' az Alza nincs feltüntetve, nem tudom mennyire teljes körű a felsorolás. -
sxxorp
őstag
Bocs, elolvastam a kérdésed, de abból egyáltalán nem egyértelmű, hogy nem szimplán az app elindulásával aktiválandó rutin megoldási módja a kérdés (+ mivel nem használok autót, az Android Auto nálam Disabled, nem csoda, hogy nem bukkan fel
)
Utánanéztem, mivel teljesen indokolt a kérdésed. Mióta integrálódott az Android Auto a Beállításokba a Bixby Routine-nal való közvetlen működésre bírása több éve megválaszolatlan problémafelvetéseket eredményezett a neten. Kizárólag a kollégák által javasolt BT-autós médiaeszköz triggert javasolják kerülő megoldásként, amit a többiek is leírtak. Ennek lehetne elegánsabb megoldása is... (lehetne ilyen feltétel, vagy ha szeretném lehessen külön app-ként is felhozni az Android Auto-t, ahogy több ilyen app is van (pl. maga a Bixby routines)).
Itt van még pár ötlet vezetésnél mire lehet még jó a Bixby routines: [link] -
sxxorp
őstag
válasz
Csillary #3039 üzenetére
Se mobilnet, se wifi?! Mikor párom először utazott a telefonnal elment a mobilnet, és Samsung-laikusként én is a Hálózati beállítások visszaállításával tudtam távgyógyítani. De 1) kétlem, hogy az ügyfélszolgálat ezt nem mondta, és 2) valószínűsítem, hogy nálunk nem egyszerre lett kakukk mindkettő... Ha mégis kimaradt, hajrá.
-
sxxorp
őstag
Majdnem követtelek, ne ostorozd magad
Pont ezen múlott, hogy ha valami félremegy, ne hajnalban jelen hegeszteni. Egy kicsit örültem, hogy Húsvét ide vagy oda, nem ezzel kell foglalkozni. Mivel a hívásrögzítés nem létszükséglet, ha ilyen van a kényelmesebb XEH-es utat fogom választani.
-
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #3015 üzenetére
Köszönöm a tisztázást! Az Odin-os XEH-út azért annyira nem teljesen "mintha OTA-n érkezett volna", mert ez is újra belakással jár, mint az ILO, stb., ugye? Az igazi vesződséget az adja, sokkal kényelmesebb volt most anélkül. Túl szép lenne, hogy mégis van lehetőség, ahol egy kis extra telepítgetéssel megúszhatjuk
-
sxxorp
őstag
Én bekapcsoltam egyelőre. Nagyon hamar hozzá lehet szokni, az 5 éves akkucsere nélküli Redmi 4X-em világ életében 90%-ig töltött, valami root-os trükkel, és nem jelentett problémát, eszembe sem jutott, megszoktam, cserébe most is jó.
Itt meg jóval kényelmesebb üzemidő mellett eredeti gyári megoldás van rá!
A 100% marad egyedileg szűkös, töltőhiányos körülményekre, olyan napok elé, amikor tuti masszív lesz a terhelés, stb. -
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #2957 üzenetére
Tehát az sem megy, hogy mint a bonyolultabb indonéz folyamat, csak XEH-re...
köszi!
Na, erre viszont nem számítottam, hogy ünnepre hozzák ki, ha eddig vakarták a ...
"Megjegyezném, hogyha odinnal felrakjuk a XEH romot Home CSC-vel akkor gyakorlatilag kapunk egy frissebb TMH-t, mert ugyan úgy rámegy, és beáll a Telekom CSC."
Ezzel akkor, ha minden kötél szakad, becsődöl a Telekom, összevesznek a Samsungggal stb. ki lehet kényszeríteni a legfrissebb verziót, ugye? Macera, de így nem teljes a függés a Telekom szeszélyeitől. -
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #2954 üzenetére
Köszönöm az alapos választ! Nagyon jónak tűnik a leírás!
Hm, valószínűleg a frissítések a prioritás és nem feltétlenül a hívásrögzítés - ezek szerint XEH-et is rakhatok fel így, hogy telekomtalanítsam a telefonom.
...
Gyorsan meg is néztem, a linkelt előtt ott a XEH-folyamat is, eldöntöm melyik legyen, köszönöm! -
sxxorp
őstag
-
sxxorp
őstag
válasz
szabeska #2915 üzenetére
Hm, az nem olyan orbitálisan rossz vétel: 55k-18k=37k -> /2k -> ~3 év alatt fizetnéd ki 1db ilyen kár különbözetét biztosítási díjban. Ez elég hosszú idő, nem az van, hogy relatíve rövid idő alatt kifizettetik veled, és akkor már kvázi felesleges volt. Kérdés, hogy már védelemmel mekkora esélye van, hogy így töröd össze. Természetesen az ingyen hónap nem kérdés, így meg főnyereménnyé vált
Térerő: Szintén Yettel, de csak pár órás tapasztalatkám van, amikor minden rendben volt Bp. IX. kerületében, stabil 4G. Többet akkor tudok mondani, ha lesz pl. rendes hordozó tok (a telefonon már van, üvegfólia is), és át tudok költözni.
Van erre valami sávdetektáló app, amivel nem nekünk kell 2-3-4-5G váltogatását figyelni? Feltehetnénk páran, és össze lehetne vetni. -
sxxorp
őstag
válasz
N€T0X|N #2906 üzenetére
Á, hogy ez függőleges... Köszi gondolatébresztőnek tökéletes
Hm, nem tudom hogy sikerült mérni, de nem igazán tudom elhinni, hogy bármely mobil akkuja 5 év után 100%-os... (bárki bármilyen fonalat kapott is el
)
Debloat: nem hiszem, hogy valaki is tárhelyért csinálja. Ha valakinek teszt kell ahhoz hogy elhiggye minél kevesebb applikáció fut a háttérben, minél kevesebb|m ébresztgeti a telefont, annál jobb lehet az üzemidő, akkor hajrá, csinálja meg. Főleg ha az orbitális bemondásai után, pl. "bármily hihetetlen a lassú töltés is károsítja az akkut" ő maga nemhogy mellékelt volna ilyet, de kérésre sem pótolta
Pont a debloat cikkekben inkább célzott gyári, saját applikációkra nem igaz, hogy hatékonyan korlátozható a többségük szimplán menüből. Itt még nem néztem meg, de eddig mindenütt ez volt: szint soha nem uninstallálhatóak, és elég ritkán kapcsolhatóak ki.szabeska: mennyi a biztosítás ára?
-
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #2878 üzenetére
Köszi, holnap meglesem! Sajnos az XDA jelenléte a telefonnak elég kritikán aluli, ott szoktam ilyeneket találni; semmi.
NETOXIN: Köszi! Gyalog el tudom képzelni, de bringán... Szerinted van olyan övtok, ami ezt elbírja és nem néz ki egy tepsiben az oldaladon?
t72killer: akksiidőt akkor érdemes mérni, mikor már rendesen használom, pl. telefonálásra is
Többnyire beltéri használatra lesz adaptív fényerővel. 5G off.
Nem rakod fel mégis a Gsam-et adb-vel megadva egy nyomi kis engedélyt? Te tényleg ki tudnád használni a plusz infót, amit ad. Látod más simán debloatolgat így, ami azért nem kicsit intenzívebb belenyúlás a telóba(Típushiba: volt a nyígás a röccenő gombokkal, hogy mekkora mákja van, aki egyáltalán jót kapott... Aztán mikor utánanéztem, hogy alig van nyoma az egész neten, lett is kuss. Most próbálta amolyan közmédiás hitelességgel felkérődzni az esetet
)
Jim74: én bekapcsoltam. A kettővel ezelőtti telefonomon részben ezért rootoltam, máig 90%-ig tölt, és 5 évesen eredet akkuval teljesen élhető. A Xiaomi-t nem akartam már buherálni, és az üzemideje kevés volt, hogy lemondhassak akár ennyiről is -> 3 év után 72%-os kapacitás, akkucsere... Ennek a telónak van olyan jó az üzemideje, hogy simán belefér a csak 85%, és biztos, hogy jót tesz az akkunak. Főleg, ha éjjel töltöd. Ha olyan helyzet jön, amikor intenzívebben használod, vagy ritkán tudod tölteni, akkor esetleg visszaállítod.
Itt többen hosszú távra terveznek a telefonnal, nem a kényeskedő "megunás"a döntések alapja, nekik mindenképpen érdemes.
-
sxxorp
őstag
válasz
t72killer #2866 üzenetére
Még én sem költöztem át teljesen... Nem tudom hogy fogok hordozni egy ekkora batár telefont... Itthon tök jó.
Ti hogy hordjátok? Van pl. bárkinek övtartója?Ezért nem méregetek annyira akku-időt, és írom nektek, még nem reprezentatív. Azt tudom, hogy utoljára 85%-ról (a beállított felső korlát) 20%-ra 6 óra lett a SOT - de alig volt benne SIM, viszont ebből közel 2,5 óra játék volt
Nem azt állította gyengén értő fórumtárs
, azt állította, hogy nem tömeges a jelenség, nincs semmi nyoma pár esetnél többnek a neten pedig 'valaki' kivágta a típushibás hisztit
-
sxxorp
őstag
válasz
KillBorn #2868 üzenetére
Tudom, hogy nem kapható, már akkor sem volt, mikor ezt vetted, pár darab kerülhetett csak fel. De akkor legalább fekete nem volt, így nem annyira bánom a Telekomos beszerzést 120k-ért. Csak lehetne CSC-t cserélni, hogy ne kelljen tőlük frissítésileg sem függeni...
Nálunk is: jó kamera, csak a Samsung (kigyógyult Apple-ös), nem kellett a jóval könnyebb 11 Lite 5G NE, vagy Realme GT Master... Aztán látva az idiotizmus fokát, a kínaiak is kavarhatnak valamit pl. Tajvannal, akár szankció alá is eshetnek majd valamikor, rájöttem, hogy velük nem szeretnék előre tervezni, nekem is ez lett.
Xiaomi-n volt egy fasza segédlet ADBTools, vagy mi, itt is jó lenneKis pipálgatás, 1 gombnyomás, voilà.
mghltm: ez egy ráncfelvarrott A52s, a SIM-tálcát rejti a gomb
Viccet félretéve, sajnálom, azonnali elállás!
-
sxxorp
őstag
válasz
KillBorn #2856 üzenetére
Csak kíváncsi voltam mire tudtál lecsapni, mert csak kíváncsiságból párszor felnéztem az oldalra, de újabban soha nem lehetett kapni. Fekete remélem nem is volt, mert egy fokkal jobban örültem volna a Samsungtól vett telónak a Telekomos helyett (még mindig sehol a 4.1-es frissítés...
), de utóbbi már megvan. Egyébként az a szín annyira nem rossz, főleg hölgynek, bár a páromat hiába győzködtem, hogy vegyen mentát, vagy lilát (fehéret azért ne
), neki fekete kellett.
ADB: hogy állsz neki, idáig még nem jutottam el, itt is van valami segédprogram, mint Xiaomi-n, vagy csak úgy nekiugrasz pl .egy ilyennel [link]? Van megbízható listád a biztonsággal eltávolítható app-okról?
-
sxxorp
őstag
Ennyi, inkább vallásos érzületen alapuló maszlagot már régen láttam
"azzal lett a gyárban tesztelve, annak a paramétereihez van igazítva a telefon belső töltési rendszere"
Persze, mindenhova gyári alkatrészt, saját kiegészítőt, akár többszörös áron, előfordul, hogy gyengébb minőségben - egy jól nyírható példány"lehet gyorsan tölteni, de nem érdemes, mert csökkenti az élettartamukat"
vs
"És - bármilyen hihetetlen - a túl lassú töltés is árthat az akkumulátornak, ha annak a kémiai szerkezete gyorsabb töltésre lett tervezve."
Az elég gáz lenne, ha a kíméletes, kisebb hőmérséklet terheléssel járó, az akku élettartamának legkedvezőbb töltést nem tudná tökéletesen kezelni
Elhangoztak dörgedelmes állítások - különösen az utóbbira lenne jó valami értékelhető teszten alapuló, tényekre legalább távolról hasonlító irományBemondások helyett ilyenekkel akár meggyőzhető vagyok.
Mondom ezt úgy, hogy látva az izgága, 'mindent azonnal' egoista fogyasztói mentalitás kielégítésére való libatömős törekvést a telefonjaimat 2db 'patinás' 800mAh-s töltővel töltöm, nem is tudom mióta, és egyre indokoltabbnak látom (a Samsung legalább visszafogja magát). A gyorstöltés marad vészhelyzetekre, olyan körülményekre, ahol szükséges (pl. kemping). Ily módon a több, mint 5 éves telefonom is máig értelmezhető üzemidejű tartalékként maradt meg. -
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2799 üzenetére
Igen! Értem, de ez nagyjából kikerüli, az amúgy sem végzetes, inkább szokást igénylő problémát. Szerintem a tüzetes vizslatás időszaka után már nem fogsz ilyeneket nagyító alatt (ééérted
) nézni, az esetek 95%-ára ez jó lesz. Aminél nem, akkor vagy görgetés nélkül lokális nagyítás lesz vagy bumm, meglódul a képernyő, és egy kicsit visszafogod az ujjad, ennyi
Esetleg jelentheted a fejlesztőnek, elég közvetlennek tűnt, még finomhangolhatja is.
-
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2792 üzenetére
A nagyítás teljesen jó, de nem skálázza hozzá a görgetés érzékenységét (mintha nem nagyítás függő lenne, csak 1 mérték után mintha váltana erre a túlérzékenyre). Nem nagyítok, ezért sem láttam, neked mennyire fontos?
Ha igen, találtam egy megoldás-félét: Kiwi Settings/Accessibility/Text Scaling (1. opció). Ha itt nagyítod a szöveget bármekkorára a görgetés marad tökéletesen sima! Ha egyedi, vagy nem szöveges nagyítás, akkor meg belezoomolsz és vissza -
sxxorp
őstag
válasz
Batistuta7 #2790 üzenetére
Szia?
Nem! Természetesen akkor, mikor évtizedes ódzkodásomat legyőzve szolgáltatótól vettem telefont... Független, a szolgáltatás nem kell, mi baj történhet?
Van egy hatékony felület (értsd: fel is fogják, esetleg még ösztönözve is vannak a nyilvánosság miatt, hogy lépjenek), ahol ez jelezhető? Nincs 1 éves a telefon: mi lesz évek múlva, mégha a Samsung teszi is a dolgát, de a nyomorult T keresztbe tesz? -
sxxorp
őstag
Nálunk azért van Samsung-szál, a páromnak már ez a 3. (még a családi Iphone-falkájukból mentettem ki
). Már eléggé döcögött a 3 éves A40-e, megkért, hogy keresünk újat, és mérlegelés után kiderült, hogy ez a legjobb vétel. A biztonsági frissítésektől eltekintve én még tudtam volna húzni, de úgy érzem csak rosszabb vásárt csináltam volna később.
Ha bármi van, szólj, valahogy megoldjuk. -
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2784 üzenetére
Köszi, én is így láttam. Nem zárnám ki, bár első körben nem erre gyanakodnék, hanem valami nem feltétlenül közvetlen beállításra.
Van fóliám végre, de nem ilyen fancy: 3db-ot vettem összesen 3k-ért innen a hardverapróról. Nem volt problémám a reszponzivitással, így nem is volt fókuszban ez a beállítás, de tesztelem, hátha pl. játéknál jól jön -
sxxorp
őstag
-
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2774 üzenetére
Várj ezt egy kicsit benéztem, túl korán ébredtem
Azt hittem a Kiwi IS ugrál neked, nagyon nem nézett ki jól, a videót is erre csináltam, de látom, hogy még mindig a Samsung az (eléggé idegesítő...).
De nálam a görgetés továbbra is OK... Valamennyire látszik a videón, bár ott direkt rángattam, hogy reprodukáljam az ugrálást. Az érintésérzékenység kikapcsolt volt, de bekapcsolva is csak egy kicsit agilisabb. -
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2774 üzenetére
Örülök!
Ha csak egy gondod van, az nem sokBizony hasznos ez a Screen recorder, mert így bemutathatom, hogy mivel nálam ez nincs, nem biztos, hogy a Kiwi-nél van a probléma
[link]
A görgetés is teljesen jó, ha belepörgetek begyorsul, de ha normális sebességgel 'lapozok' még inkább kicsit 'ragadós', nem hogy túlteljesít... -
sxxorp
őstag
Azért írtam azt, mert arról van tapasztalatom, és tudom, hogy az akkori Samsung kategória-üdvöske ebben sokkal sz*rabb volt.
Hidd el az előző telón, az Mi 9 SE-n én is arra mentem rá, hogy csak a jobb hüvelykem kétszer is rögzítettem - jó, de ott több, 5 lehetőség is volt! Itt meg a kis indiai csávó kétmarokra fogta az A52(s)-t és váltva masszírozta a szenzort
Most oldogattam párszor:
- icipicit lehetne gyorsabb, és
- kicsit túl lent van a legergonomikusabb érzéshez képest a szenzor, de
- 20-ból 1-szer ha tévesztett a 2 ujjlenyomatként rögzített 4 különböző ujjra (ott is lehet, hogy picit én nyúltam mellé.
Teljesen élhető. -
sxxorp
őstag
A xiaomi Mi 9 SE elég korai képviselője volt a képernyő alatti ujjlnenyomatolvasóknak. Egész jól sikerült a mai napig jól funkcionál, és az A52s-sé is van legalább olyan jó, teljesen élhető.
Linkeltek itt egy video-t az ujjlenyomatolvasó 'gyorsításáról', és a pár trükk után még paszentosabb lett.
- Ami pl. nem tetszett, hogy 3 ujj rögzíthető, én sokszor hüvelykkel, vagy ha le van téve mutató ujjal oldom fel a képernyőt- bármelyik kézzel. Na, baromira jól működik az a trükk, hogy fogja az ember az első lehetőséget - és mindkét hüvelykujját rögzíti felváltva tapicskolva az ujjbegy minél változatosabb felületeit, majd ugyanez a 2. opciónál a mutatóujjra! Így a szűkös 3-ból még meg is maradt egy opció, és elvileg hamarabb megtalálja a megfelelőtDe ha atombiztos akarsz lenni egy ujjat többször is rögzíthetsz.
- Érdemes kikapcsolni az ujjlenyomat animációját.
- Az ikonját is csak akkor kérem, ha felébresztem az AOD-ot, de maga az ujjlenyomat-szenzor mindig aktív.
Más nem ugrik be. -
sxxorp
őstag
Ja, el is felejtettem mondani, hogy Xiaomi Mi 9 SE-ről jövök
Itt problémásnak tűnik a hívásrögzítés, de még nem mentem bele.
kutga: Nova back-up, fájl ShareMe-n (tényleg biztos itt is van hasonló) átküld, A52s beolvas, voila, javarészt kész is volt a launcher rendezgetés. -
sxxorp
őstag
válasz
Csillary #2743 üzenetére
Na, jó ebből elég, átlátok rajtad: Jim74 napi trófeáját akarod elvenni a Legmeghökkentőbb Kezdő Kérdés témakörben
Ez most komoly? Mármint velem is előfordult, hogy Windows-on töröltem a Lomtár ikonját, de hogy egy neves gyártó - alapból törölhetetlen, nem inaktiválható - Beállítások app-ját nem találja... itt még nyellek egyet OK - de hogy ezt egy letöltött 3rd party app-pal kívánja pótolni?!
Nincs valamelyik mappában? Nem emlékszem, az első pár perc óta Nova Prime launcher-en vagyok, mindent átszerveztem. Meg ott a fenti kis ikon a gyorspanelen. -
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2703 üzenetére
Na, én azt írtam volna korábbi tapasztalataim alapján: többször próbálkoztam Gcam-mel, pár esetben talán valamivel szebb volt a kép, főleg éjszaka, mikor alig fotózok, sokszor nem, viszont soha nem működött rendesen minden funkció, és igazán nem érte meg a vesződséget, kikopott a használatból pár hét után.
De becsülettel nekifogtam a topiknak. Majd itt nevettem fel, miután gondosan végigolvastam az egész, valahol lenyűgözően aprólékos, valahol marginális előnyökért orbitálisan feleslegesen időt pazarló kommenthalmazt: "Yes, the differences are very small", amit te is említettél
Az derült ki, hogy az A52s-en a Gcam-et működésre bírni nehezebb eddigi telefonjaimnál, miközben az elérhető előnyök marginálisabbak (pár speciális esetre korlátozódnak), mert alapból jobban fotóz azoknál
Hab a tortára: az egész szál egy korábbi Gcam-verzió hosszas elemezgetése, az is több konfiggal, majd a végén felbukkan valaki egy alig említett verzióval asztrofotózáshoz, ami a topikban legalább felkeltette az érdeklődésem, erre egy friss hozzászólás jön egy harmadikról, ami mindent felülír: akárcsak a régi szép ROM-olós időkben -
sxxorp
őstag
válasz
Trooper82 #2697 üzenetére
Alapból az A52s telefonos üzemideje aránylag nagyon jó. Viszont az FB lassan évtizede vezeti az akkugyilkos app-okról szóló cikkeket -> Friendly, vagy Slimsocial. AOD: főleg AMOLED-en megéri? Nem elég érintésre?
Na, látom a költöztetés téma lezárult... Xiaomi-ról jöttem első Samsung telóm, szépen szájbarágósan vezetett a telefon mit hova egyikén másikon, kb. 15 perc alatt végzett is vezeték nélkül.
-
sxxorp
őstag
Tok, fólia a dobozban, mi? Téged is elkapattak a kínaiak?
Innen a hardverapro-ról vettem a legolcsóbb üvegfóliából 3db-t (Igorij) postával volt 3200Ft, egész korrekt, csúszik rendesen az íráshozAz eladó most lassan reagált, ne hagyd békén, de utána rendben volt
Tok: boltban bárhol néztem alig volt választék, és drága->online. Nekem szempont volt a súly (így is nehéz a telefon), és hogy védje a kamerát (csak a lencsék látsszanak ki), de ahonnan rendeltem (Gegestore), mintha kifogytak volna a nem idióta tokok...Crow: Bestbuy topikban megosztották a Glamour-kuponokat
-
sxxorp
őstag
Persze, köszi, csak még relatíve új a teló, ilyenkor hatványozottan a figyelem központjában van
Ha tényleg 100% megkapja, az a lényeg. Csak teljesen értelmetlen ez a megkülönböztetés, főleg, hogy független a telefon... Ráadásul én szoktam valamennyit várni, hogy a kísérleti egerek tesztelgessék, aztán telepítek
-
sxxorp
őstag
Na, jellemző, hogy ahol felbukkanok szappanbuborékként durrannak ki a illúziók... Fáztam a szolgáltatós szarakodástól, oly rég volt már rabláncos telefonom (ráadásul, itt az elfogadható áron túl nem kapok semmit cserébe) túl szép volt a 'max. 1 hét' ígéret... Ha most ezt csinálják, mi lesz később? Ennek fényében jobb vétel volt a párom patika újracsomagolt feketéje az EMAG-ról szintén 120k-ért...
-
sxxorp
őstag
válasz
bazsy01 #2577 üzenetére
Szívesen!
Nagyon korán Chrome-ot használtam desktop-on, így nekem nem az az érzetem, hogy a nagy domináns böngészőre kellett áttérnem :)
Picit fáj, hogy amatőrnek néztél reklámszűrés témában...De legalább így mutathatom, hogy a Kiwi alapból gyomlálja a reklámokat, képes kezelni kiegészítőket (a Chrome-ét, csak itt a sötét mód natív, arra nem kell add-on), így még egy eszköz van ugyanerre a biztonság kedvéért, és milyen praktikus jobb lent a menü:
-
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2569 üzenetére
Huh, de másképp használjuk a böngészőt, telefont... Pl. miért ilyen világos a fórum egy AMOLED-en? Én a lenti virtuális gomboknak sem adok ennyi értékes területet. A böngésző címsor telefonon sokkal jobb érzetű, egykezesebb lent, a menü gombokkal együtt. Nekem semmi gondom a Prohardverrel, akárhová görgetek, ugyanaz, ez látszik, nem ugrik, csak a címsor jön elő lefelé:
Kiwi-t használok, mióta pár éve leváltottam az UC-t. Hozza a Chrome előnyeit, de nem akkora dög -
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2564 üzenetére
Hosszabb frissítési ciklus & frissebb modell is. A tesztből valamennyivel jobban tetszett a telefon szélének kialakítása (de ha nem mondja a srác, lehet, hogy észre sem veszem).
Kisebb, minden irányban 0,3mm-relBluetooth 5.1 az 5.0 helyett. (Üzemidő kérdéses, de valószínű, hogy az Exynos gyenge hatékonyságát csak ellensúlyozni tudja a CPU gyengesége, és a nagyobb akku, de pont ennek az egzaktabb tesztjére várunk.)
Ennyit tudtam összekaparni -
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2561 üzenetére
A GSMArena adatlapja szerint, és mintha a video-ban is azt hallottam volna, hogy 4K30fps a max, de fogalmam sincs mi az igazság.
Ayres: nem először vehető észre, hogy neked sűrűn valahogy más tapasztalataid vannak, mint az eléggé megalapozott közmegegyezés, mintha csak extra figyelemre áhítoználA többség Exynos esetén azonnal nagyobb fogyasztásra, melegedésre, kisebb fenntartható teljesítményre asszociál, és szeretné elkerülni, hogy 2 külön processzorral épített ugyanazon modellből ide az Exynos-os jusson... Párom A40-e Exynos-szal elment hideg vízzel, nem melegedett, mert gyenge volt, így üzemideje is elviselhető volt, de a teljesítményéhez képest átlagosnál gyengébb. A felsőbb kategóriákban mérhetően szarabb volt az Exynos, arról nincs tapasztalatom (szerencsére).
-
sxxorp
őstag
válasz
t72killer #2557 üzenetére
Easy van, csak jeleztem, hogy ilyen értéktelen forrással felesleges köröket futunk. Részemről az 5G jó ideig tárgytalan, ahogy a topik nagy része is nyilatkozott; majd, ha releváns lesz itthon, esetleg. A SoC-os cikk már érdekesebb, hiszen a Samsung-alapú 780 is hatékonyabbnak tűnik, miközben a kihagyott 778 a jobbnak mondott TMSC-alapú... ezt lehet elcsalni azzal, hogy jóval gyengébb: fajlagosan sokat fogyaszt, de kisebb teljesítménynél ráadásul nagyobb akkuból ez látszólag jó üzemidőt is hozhat.
-
sxxorp
őstag
válasz
t72killer #2555 üzenetére
Szép hosszan idéztél egy felületes szöveget egy olyan ausztrál tesztelő A53-üzemidejéről, összevetve magaddal, a a te A52s használatoddal. A video-ban viszont ugyanaz a srác beszélt a két telefon használatáról. Nem érdemes gyengébb minőségű érveket felhozni, ha cáfolni szeretnél valamit. A GSMArena relatíve széles körben elismert a tesztje, különösen az uniformizált, jól hasonlítható akku-tesztje lehet majd előrelépés ehhez az elnagyolt hablatyhoz képest (a külön vicc az, hogy az A52s-t ez az oldal nem is tesztelte, hogy mentsünk valamit a linken
)
-
sxxorp
őstag
válasz
t72killer #2553 üzenetére
Óvatosan a berögzült paneleid ismételgetésével. A srác többször kiemeli, hogy takarékos az Exynos, sőt az is elhangzik, hogy jobb, mint az A52s, ráadásul 5000-es az az akksi, így a 'meddig bírja'-téma nem lefutott. Azért megvárom a GSMArena tesztet az üzemidőről,, de addig is cseréld le arra, hogy 'gyengébb az exynos', ez tuti
(Egyébként 1) a számottevően nagyobb akksi, 2) hiába némileg fajlagosan még mindig kevésbé hatékony, de 3) gyengébb, így kevésbé pörgő CPU-val simán eredményezhet jobb üzemidőt...)
-
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #2525 üzenetére
Köszi, hogy tisztáztad. Belegondolva az egyre gyakrabban elsietett, valamilyen problémát hordozó frissítésbe általánosan az informatikában nem feltétlenül rossz, ha nem azonnal frissít(het)ek a verzió szétosztásának elején. A Windows update-et is addig húzom, ameddig lehet. Csak jöjjön, és ne túl nagy késlekedéssel. Így hagyom ennyiben.
-
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #2521 üzenetére
Szerintem itt kicsit valami félrement, ezt értem. Pont az utolsó mondatod miatt kérdezem: lehetett volna-e bármi módon, van-e olyan pontos lépéssor, hogy független CSC-je legyen a telefonnak, ha A52s-be csak Telenoros kártyát teszek (évtizedek óta nem is voltam Telekomos), mert ahogy én csináltam nem az lett
-
sxxorp
őstag
Köszi a megfejtést! Jövő hét elején érkezik üvegfólia, addig nem állítok be ujjlenyomatot, azzal érdemesebb, innen a különbség. De egyébként én is úgy használnám, mint Apaxp, úgyhogy nem lesz gond.
Ayres: megint egy korrekt infó... Több telefonnál állítgattam manuálisan a fényerőt. Viszont az A52s-é bár nem tökéletes, de elfogadható. Szelfi kamera...
(meg letagadják, mert márka) Kb. 1cm-re van a szelfi kamerától balra.
Crow: én köszi, legalább utánanéztünk
Igen a Telekomot (magukat) mondta, csak lassítaná szervizelést.
-
sxxorp
őstag
T-s vétel előny:
- jó ár
- mégis hivatalos gari
Hátrány:
- csak személyes, nincs 14 napos elállás
- lassabb frissítések
(- opció: fogalmatlan, de makacs eladó, aki szolgáltatás nélkül nem hajlandó eladni)- Igen
- Nem. SW: első install-nál visszautasíthatsz 3 T-s app-ot, ennyi.
- Nem tudom, egy cipőben járunk. Nem hiszem, hogy engednek Samsung, hogy gond legyen hosszú távon, leegyszerűsítették a folyamatot is. Pár nap - 1 hetet jeleztek előre a T-s tulajok (épp most pl. a 03.29-i frissítést várjuk, mikor sikerül).
- Hivatalos gyártói gari. A T-s nőt kérdezve csak annyit tudtam meg, hogy őket érdemes kihagyni a folyamatból, a mobilos szervizpartnert nem is néztem, úgysem tudok rajta változtatni. De most ránézve nem igazán értem a Telemax-os monológod...: [link] Jó hír?Fényerő-téma: levittem, képernyő lekapcs, ábrával felold, de semmi felerősödés; adaptív fényerővel, vagy anélkül... Még 4.0. (Egyébként minek venne az ember a fényerejét szabályozni képes telefont, ha nem is úgy használja?)
-
sxxorp
őstag
Írhatnál egy kicsit a különbségekről, mi nem jött be, nekem majdnem X11L5GNE (vagy Realme GT Master) lett, mivel 2 modell = 5 év óta teljesen elégedett voltam a Xiaomi telefonjaimmal. (Hogy miért döntöttem a váltás melllett, röviden
: [link].)
Jungle Man: "akkor pörög csak mikor tényleg fontos és nem sokszor úgy, mintha kuplungot nyomva üresben is pörgetnéd a motort feleslegesen". A telibe 120, és a 'csoffadt' 60 között keresnénk hatékony megoldást -
sxxorp
őstag
Eddig nem volt Samsung-om, és nem volt ekkora batár telefonom, ezért új igények merültek fel, új márkánál. Bocs, akinek ez rég ismert, de hátha van aki elsiklott felette, vagy szintén márka-újonc
Háttér: Szeretek minél több mindent egy kézzel kezelni, de ennél a méretnél már a túloldalon lévő Recents (Legutóbbi alkalmazások) tab is megfektetetett, túl messze van a hüvelykujjamnak. A Home lent középen még elmegy, de a Vissza meg túl közel és alul van gesztusvezérléssel (de a képernyőterületet lopó virtuális gombok sem sokkal jobbak. A Xiaomi gesztusvezérlése egy-kéz barátabb volt: Home: ugyanaz, lent-középen fel; Back: képernyő oldaláról befelé; Recent: Home-szerűen fel, aztán ott tart kicsit (régebbi Samsung-on nem láttam, de itt már ez is választható! de még ez is javítható))
Mi az ami még gondot okozhat? A képernyő tetejéről az Értesítési panel, és a Gyorspanel.
- Értesítési panel: megoldott a Kezdőképenyő beállításai között: bárhol - igaz csak a Kezdőképernyőn - lefelé simíthatunk, és legördül.
Megoldás: One Hand Operation+ [link], ezek a beállítások jöttek be:
- Legutóbbi alkalmazások: jobb kézben tartva a képernyő jobb szélének alsó harmadától átlósan balra fel;
- Vissza: ugyanonnan a képernyő jobb széléről befelé (mint Xiaomi)
- Gyorspanel azonnali kibontása (már csak ezért megéri): képernyő széléről átlósan balra le.
Még ezen kívül számos mód van ezen gesztusok 'hosszú' (megcsinálod+ott tartod) verziójára is (egyelőre a hosszan oldalra Split Screen mód tetszik, átló fel: Menu (a 3 pont), átló le: húzza le a képenyő tetejét a képernyő feléhez, vagy az Értesítési panel lesz, hogy ne csak a Kezdőképenyőn legyen könnyű) -
sxxorp
őstag
válasz
pitör84 #2457 üzenetére
Megéri - de nem megérné, hogy akkor pörög csak mikor tényleg fontos és nem sokszor úgy, mintha kuplungot nyomva üresben pörgetnéd a motort feleslegesen?
osonte: de nem szerettem ezt figyelgetni anno, hogy még egy felesleges láncszem mit variál... Köszi, ez így nem volna vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest