Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolédy
csendes tag
"A készülék amibe szánják, 500-700k+ kategória! "
Nem egészen mert például 40" ES7000 egy éve 250e körül volt.
Leírás alapján nem csak SW hanem HW tuningot is kapsz. És ha nem évente hanem 3 évente vásárolod, beleszámítva a technika fejlödési ritmusát szerintem megéri.
Ráadásul ha külföldről rendeled akkor tényleg 45 ezerből kijön. -
Vesa
veterán
válasz
DCI_market #51 üzenetére
"45forintot a tulajoknak "vígan" megérhet, de ez tényleg egy másik TV ára."
De miért lenne az? A készülék amibe szánják, 500-700k+ kategória! Ahhoz érdemes mérni. Ez egy olyan dolog, ha pl. egy Lamborghini-be venni akar a user mittomén navigációt, annak az árából is kijön egy új full extrás robogó -vagy egy használt autó-, de ugye attól még ez nem lesz alternatíva.
-
DCI_market
tag
Amikor a 2012 debütáláson részt vettem a projektbe akkor 45ezres fogyasztói árakról beszéltünk. Mi a szartól lett 82e JMF? 45forintot a tulajoknak "vígan" megérhet, de ez tényleg egy másik TV ára.
-
xmaas
őstag
Kb fele ennyibol kijonn egy olyan androidos medialejatszos csoda amin netezni is lehet es megeszik minden formatumot reggelire ennyi penzert ez tiszta rablas
-
Vesa
veterán
Nincs ezzel baj. A kapott hardver és szoftver tekintetében, az ár elfogadható....
-
CsendesMark
aktív tag
Azt kell mondjam belül mindenki érzi/tudja melyik réteg számára készült ez az egység
--> Amerikában őshonos
A TV-k szerintem csak kijelzőknek jó
-
Sznómen
tag
teljesen felesleges szerintem, mert már létezik google tv, ami android alapú, és LG gyártja, (GA széria) csak sajnos nem forgalmazza itthon, persze hogy megoldható lenne, nem kellene hozzá a samu hiperszuper brigádja... viszont innentől a dokkolást a google-lal kellene egyeztetni, amit gondolom nem enged csak úgy meg, főleg hogy már létezik ilyen TV amit LG brigád hozott össze.
A maguktól elszállt samu "delegáltak"-ról nekem is megvan a véleményem, de azt itt inkább nem
-
Knight666
aktív tag
Pont most néztem, hogy kiadtak egy új frissítést a Sony TV-mhez (KDL-40Z5500), ami több mint 4 éves modell
. Az más kérdés, hogy ezek a frissítések többnyire csak hibajavítások és aktualizálások és nem adnak új funkciókat.
Egyébként szerintem nem baj ha a TV tud mindent, amit kell és nem kell külön lejátszókkal hülyéskedni. De ez attól még lehúzás persze. -
KisApám
addikt
Én ES7000-es TV-t vettem, mert abba rakták az UltraClear panelt is pl.
Meg gondoltam az Evolution KIT-el majd jól ellesz még pár évig pluszba, ha majd lehet kapni.DE ENNYIÉRT???
Talán ha észreveszik, hogy minimális lesz a felvevő piaca, majd leviszik 50-60 ezerre,
de az is olyan áron van még, hogy "hülye aki megveszi".30e-nél TALÁN elgondolkodnék, DE 1-2 év múlva már NEM lenne értelme.
Amúgy is 30e-ből rengeteg minden jót lehetne "ráakasztani".... lásd feljebbi vélemények.
-
attilav2
őstag
Wd tv live, töredékáron egy jó lejátszó, frissítik jó a supportja. Ezzel elérhetőek a videómegosztók nemcsak a youtube. Egy tévébe ennél több nem kell. Aki smartozni/netezni akar arra jobb a tablet vagy telefon, illetve szintén töredékáron a kínai androidos tv boxok, aki nagyképernyőn akar netezni és lusta a nappaliba vinni a tvre kötni a gépet.
-
-
Godefroy
senior tag
"Simán csinálhatnának tablet/okostelefon dokkolót is a tévéikre, ahogy az Asus megcsinálta a padfone esetében."
Amikor pontosan ugyanezt magyaráztam el a Samsung áéltal delegált nyikhajnak aki közel 20 éves élettapasztalatával és a marketingesek általa fejébe vert "mi vagyunk a Samsung tehát bármit csinálunk az jó" hozzállásával akkor azt mondta minek hiszena TVben is van ilyen, meg különben is Tabletre is át tudja küldenia képet a TV.
Mondom nem ezt kérdeztenm hanem azt miért kellen nekem 2-3 évente TV-t cserélnem vagy egy közel 100 ezres alkatrészt benne miért nemlehet ezt szabadon hozzáférhetővé tenni.
Saajnos a kirendelt nyikhaj annyira el volt szállva magától Média Marktban, hogy semilyen érdemi választ nem tudott adni kivéve azt hogy a TV ami 3 éves nem is az a tipus amit mondtam...Áh felesleges ezekkel beszélni.
-
Gilberto
aktív tag
Nekem 7-es szeria van tavalyrol, es nem nagyon latom a szüksegesseget ennek a cuccnak, föleg ennyi penzert, amire kell arra tökeletes az a hardver is, ami benne van. A medialejatszo, ami egyedül egy kicsit buta, fökent a feliratkezeles, mondjuk en nem is hasznalom, mert ott az asztali.
-
Bathalsar
aktív tag
Tényleg építhetnének "okosabb" tévéket, de azért azt látni kell, hogy pontosan annyira erőltették meg magukat, amennyire kellett. Szerintem ezek a fontosabb funkciók egy "alap" tévéhez képest:
- kapsz egy médialejátszót, Samsung esetében szinte mindent visz képileg és hangilag is,
- tudsz videót és képet streamelni rá telefonról és tabletről is,
- részletes műsorújság az összes csatornához,
- van Time-shift és felvételi lehetőség isA többi nagyjából bullshit, mert vagy nagyon nehéz kezelni vagy dög lassan fut. Tény, hogy lenne piaca egy Anrodid alapú, sokkal jobban testre szabható rendszernek, ami tényleg nem kerülne szinte semmibe se a vállalatnak. Inkább ezt valósítottam volna meg az Evolution Kit név alatt
Eddig sajnáltam, hogy nincs a 2012-es tévémen csatlakozó, de látván a nem csekély vételárat és a gyakorlatilag nulla előrelépést, már nem bánom
-
-
_Atesz
addikt
82 ezer ft?
Rohanok!! -
Az ilyen vackok általában túlárazottak, nem is a konkrét cuccra mondtam, hogy jó.
Simán lehetne olyan TV-t csinálni, amiben csak az LCD, annak a vezérlője, a táp, meg a bemeneti csatik vannak. Erre csatlakoztatni olyan elektronikát, amit szeretnél. Persze, ez olyan, mint a külön médiabox, csak egy speckó csatival - nincsenek éles határvonalak. -
dobobazsy
őstag
inkább eladom a nem smart tv-met és megtoldom az evolution kit árával
-
misx
senior tag
82-ért inkább egy olcsóbb laptop + HDMI kábel és mehet a muri. Cserébe nem leszel a TV-hez kötve.
-
r00r1
aktív tag
A Samsungnál nem az EA-s értékesítők dolgoznak?
Ezt a DLC-t miért érné megvenni?
-
Mindenképp üdvös, hogy a TV okosításához nem kell új TV-t venni, jó az ötlet.
-
beccyboy
aktív tag
Pedig először de megörültem a cuccnak...
Csak hát ilyen olcsó vackokat inkább nem kötnék rá a TV-mre -
Peddy789
őstag
hu, hát ehez közeli értékből talán ink egy htpc és ugy böngészni
, de hát ez annak van kitalálva aki megengedheti ezt magának
ha sok a pénz miért ne
Amugy az ötlet maga nagyon szimpatikus, csak kár hogy ennyire tulvan árazva illetve csak a legdrágább tvkhez adják, ergo ez egy luxus dolog
ha mondjuk a sima 100 200as tvkhez is évente kiadnának egy iylet pl 40-50ért, és nemkéne midnig ujra legyártani a panelekrt stb..
-
guriga1234
addikt
Ez az evolution kit tényleg pofátlanul drága, de hát ez nem is csupán a fw frissítés, hanem új hw is.
-
guriga1234
addikt
válasz
Tigerclaw #10 üzenetére
"Nevetséges amikor kiadnak ma egy Full HD 3D okostévét és az okostévében lévő appokban a videomegosztókat csak SD verzióban lehet elérni" - az én 1 éves samummal a youtube-ról HD-ban is le tudok játszani, amelyiknél ott van az opció. Meg 3D-t is (azt is HD-ban), vannak ott olyanok is. Korábbi samunál tényleg csak SD-re volt lehetőség.
-
Sanchez638
addikt
Akkor veszek egy mini gépet vagy olyan androidos cuccot 20k körül, és kijöwök villanyszámlára kb. jó sokáig
-
Male
nagyúr
"az nyugodtan elgondolkozhat a hivatalosan 82 000 forintos áron már megvásárolható Evolution Kit beszerzésén"
Kérdés, mennyiből tudja lecserélni az 1 éves TV-jét... ennyit veszít egyáltalán az értékéből a TV egy év alatt? Ráadásul a cserével a panel is újabb, és a gari is újra indul...
(A kép + cím alapján csak én hittem azt, hogy egy SSD teszt lesz?
)
-
Zsigi72
aktív tag
Tavaly vettem egy ES7000-et, akkor párszor kipróbáltam a SMART rendszert, de nekem nagyon nem jött be.
Egyszóval egy rakás sz@r az egész, kevés memória, gyenge proci, ami miatt lassú és akadozik. Számomra teljesen használhatatlan az egész rendszer. Vettem is egy használt gépet a PC Arénától.
E8400, 2GB RAM, HDMI-s VGA és az egész megvolt 25-ből és erről netezek, filmezek.
Aki ezért ennyi pénz kiad, annak csak gratulálni tudok. -
NoMagix
addikt
azta kukorica...
ez aztán a pofátlanság netovábbja!
Tigerclaw: az nem jó a gyárnak, hogyan adnák el az új paneleket és egyéb dolgokat, ha csak úgy bővíteni lehetne
-
Lomha 8V
addikt
Ez egy baromság. Faternak is Samsung okos tévéje van, kipróbáltam egyszer, de egy nagy kaki. Akinek van internet otthon, az semmi értelmét nem fogja látni. Fater is megunta, nehézkes, lassú stb. Összedobtam neki egy Mini PC-t a TV mögé, rákötöttem, kapott hozzá egy egérrel egybeépített, vezeték nélküli billentyűzetet, aztán azóta elvan mint a befőtt. Az egész megvolt 40ezerből és hadd ne mondjam, hogy sokkal, de sokkal többet ér.
-
cowk
tag
nem az ara a baj, hanem hogy alig nyujt valamit es ha vegignezitek a samsung angol oldalan a commenteket, 10bol 8 embernek problemai vannak vele, osszeokadja magat a tv, stb
-
bteebi
veterán
Na ja. Nem rossz a hardver, és gondolom szoftveresen is rendben van, na de ennyiért?
15-20 ezer Ft-ért már a minőségibb darabok közé tartozó androidos kínai stickeket lehet kapni, amik nem szükségszerűen rosszabbak, mint ez. Nagyon maximum 40k-ért még talán megérné, na de 82 ezerért...
#14: Ezzel egyetértek
.
-
Möhe
addikt
Nesze neked "okos"tv ,ha hülye a felhasználó.
-
rudi
nagyúr
válasz
Tigerclaw #10 üzenetére
Alapvetően úgy gyalázatos ez a piaci hozzáállás, hogy a Samsungnak évek óta ott van a komoly ARM-os, androidos fejlesztői ágazata. Már réges-rég megcsinálhatták volna, hogy beletesznek a tévéikbe egy saját tablet hardvert ARM alapon, ami Androiddal mérföldekkel okosabb rendszer bármilyen mostani smart tv megoldásnál. Simán csinálhatnának tablet/okostelefon dokkolót is a tévéikre, ahogy az Asus megcsinálta a padfone esetében. Bízom benne, hogy az olcsó Android konzolok (meg a multimédiás kis Xbox) és az olyan termékek, mint a Google Chromecastja, hamar agyonverik ezt a lehúzós, sok mindenre úgysem jó smart tv dolgot, és ugyanúgy eltűnik a fenébe, mint a 3D.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tigerclaw #10 üzenetére
Vagy csinálják modulárisra az "agyát" a cuccnak. Egy csini kis műanyag kazettát kellene csak cserélni, amiben a HW van. Szervizbe beviszem, firmware frissítés, hazaviszem, bepattintom, annyi.
Ha egy ducibb pendrive méretébe belefér egy okosTV-nyi HW és SW, akkor egy Ultrabooknyi doboznak igazán lehet helyet szorítani dokkolós megoldással a hátlapon. Csatlakozók, kezelőszervek meg maradnak a helyükön. -
Ennyiért új tévét veszek...
-
FefeeX
veterán
Okostévé
Aki annyira marha, hogy ilyen marhaságért fizet ennyit... Egyáltalán, hogy a tévébe kerüljön ez a sok sz@r... Az a baj, hogy komoly tévét már nem árulnak ilyen felesleges fícsörök nélkül. Ahelyett, hogy venne hozzá max 20ezerért egy médialejátszót...Ha jön az Apple TV-je, akkor még változhat ugyan a helyzet (hirtelen nem kell évente cserélni, mert képesek lesznek FW-ket kiadni, stb), de akkor is azt mondom, hogy ilyenekre alapozni egy tévé vásárlást olyan, mintha az alapján vennél autót, hogy milyen gumi van rajta...
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez azért több mint pofátlanság. Ahelyett hogy eleve úgy tervezték volna meg a TV-t, hogy utólag X évig frissíthető legyen a firmware-je és persze meglegyen a teljesítménye is a könnyen megjósolható feladatokra, utólag próbálnak eladni annyiért egy ilyen kiegészítőt, aminek az árából majdnem meg lehetne venni egy másik tévét. Ez pont olyan, mint amit ma sok játékfejlesztő csinál. Kiadnak egy játékot minimális tartalommal teljes áron, aztán drága DLC-kkel pótolják azt a tartalmat, aminek már eredetileg is a játékban kellett volna lenni.
Nevetséges amikor kiadnak ma egy Full HD 3D okostévét és az okostévében lévő appokban a videomegosztókat csak SD verzióban lehet elérni. Persze ezt nem csak a Samsung csinálja így hanem az összes gyártó szinte kivétel nélkül. Nekem van pl. Panasonic Blu-ray lejátszóm, amin frissíthető a firmware, de a smart funkciói kivétel nélkül SD-t tudnak csak, és van LG 3D-s monitor TV-m, amin nem is frissíthető a firmware. (és nem régi modell)
-
Sanya
nagyúr
ennyért veszek egy 80 centis TV-t (akár zamzungot is) nem smart, de nem is lényeg.
-
[CsuCsu]
őstag
Ez azoknak készült akik vesznek 1 millióért vagy többért egy TV-t és nem akarják évente cserélni. Pénz az van ott, de évente 1M még nekik is sok.
És ha közéjük tartoznék, örülnék egy ilyennek és meg is venném. Teljesen értelmes darab.
-
KőkorSzaki
tag
2014-ben vajon kiadják a 2012-es ÉS 2013-as készülékekhez is? És később 3 féle lesz? Stb.
Bár ilyen áron tképpen mindegy. Ennyiből pedig kijön egy HTPC, a TV okosító androidos boxok pedig töredékáron vannak. Magyarországon jelenleg legfeljebb ez a valóság, vagy még ez se, nem egy 80k+ forintos bővítőpanel. -
sanzi89
addikt
Mmmmennyi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk, hogy működik a Samsung egyedi doboza, amely képes a régebbi modellek smart rendszerét feljavítani.
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest