Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LonGleY

veterán

Egyetértek eXodus-al, én is valami hasonlót akartam megfogalmazni.

A Wii nem forradalmasított semmit, csupán a már régóta létező módszert széles rétegben elterjesztette. Ettől engem fikarcnyit nem vonz jobban.. 2D-ben viszont alapvetőnek tartom a mouse gesture-öket. Ezek olyanok, mint billentyűzetnél a billentyűparancsok. Az egérmozdulatokkal történő irányítás sem újkeletű, lásd.: Opera, Black & White, egyes Firefox kiegészítők, de már külön progi is lézezik rá, hogy bármely alkalmazásra gesture-öket húzhassunk (StrokeIt).

Ha továbbfejlődnek az alternatív-interaktív irányítási technikák -- és miért is ne fejlődnének tovább --, akkor nyilvánvalóan nem egyetlen hibrid eszközre fognak támaszkodni. Ott vannak az ujjaink, amikkel sokkal összetettebb és pontosabb műveletekre vagyunk képesek, nem is beszélve a szemgolyónkról, annak irányáról és fókuszálásáról. Ezeket szintén le tudjuk már követni. Sok filmet lehet említeni, de a Minority Report viszonylag jó is példálozásra azt a butaságot leszámítva, hogy már most sincs semmi szükség bugyuta kesztyűkre a "komponáláshoz".

Új hozzászólás Aktív témák