Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- LG LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bemutatta saját SSD-jét a Raspberry Pi
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
-
-
leviske
veterán
"ráadásul tudható, hogy egyik cég sincs valami mágikus tudás birtokában a másik rovására."
Ebben igazad van, de szerintem (bár engem senki nem kérdezett) míg az nV nem látja be, hogy a "monolitikus óriáschip"-ekkel nem tudnak versenyben maradni. A jelenlegi architekturájuk mellett pedig pláne.
Ha tartják magukat a "monolitikus óriáschip"-ek gyártásához, akkor az elkövetkezőkben komoly fejlesztési költségek árán ki kell hozniuk egy GPU-t, ami az AMD egymagos megoldásai ellen szól és ki kell hozniuk egy olyat, ami a kétmagos ellen. Ezt hosszú távon kétlem, hogy tudnák tartani...
A GT200 vs. RV770 esetéből szerintem tanulniuk kellett volna, mert szerintem jelenleg még úgy is jobban állnának, ha a G80-at hozták volna ki 55nm-en és 384bit-en... magasabb órajelekkel.
Arról nem is beszélve, hogy az SLI egyre inkább elmaradozni látszik a CF-től. Bár ez csak az én véleményem.
-
leviske
veterán
"Minden új architektúránál megfontolják, hogy egy naggyal vagy több kisebbel lehet-e jobban kihasználni a fogyasztási és hőmérsékleti korlátokat, és egyelőre az egy nagy az ő útjuk."
Mégha elő is állnak egy új architekturával, ezzel a szemlélettel komoly hátrányban fognak maradni az AMD-vel szemben. Arról nem is beszélve, hogy mire ők is rádöbbennek, hogy az AMD taktikája jobb... a CF már mérföldekkel le fogja hagyni az SLI-t. Nem is igazolhatja ezt más, mint hogy a HD3870X2 CF annó elég gyenge hatásfokkal tudott üzemelni, míg most a HD4870X2 CF ~50%-al ver rá a sima HD4870X2-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen routert?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- EAFC 26
- Milyen program, ami...?
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest