- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- TV antenna és jelerősítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BIOS frissítés
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
álljon meg a menet
, nem mondtam, hogy fórumozáson kívül mást is csinálok, egyszerűen a véleményemet és a tapasztalataimat osztottam meg a topikindítóval...
Bár megnézve pár Arduino meg R-pi videót meg elolvasva ezt az írást, illetve most előszedve a régi legómat, kedvet kaptam egy kis bohóckodáshoz...
J.
-
joysefke
veterán
Lánctalpas mindenképpen többet fogyaszt és kötve hiszem, hogy jobb terepképessége lenne mint egy nagy has és tengely -magasságú széleskerekű monster truck vagy buggy kivitelű autó. A másik dolog az, hogy a lánctalpnak mindenképpen van egy komoly tapadási súrlódása (ha gumi), ami problémásabb kanyarodást eredményezhet.
A lánctalpas vs autó kivitelnél a legnagyobb különbség szerintem az, a lánctalpas javára, hogy
1,
az irányítása 2x DC motorral is tökéletes lesz, ha mindegyik láncatalpat 1-1 PWM szabályozott DC motor hajtja, ezzel szemben egy autó designnál _szerény véleményem szerint_ a meghajtás mehet PWM szabályozott DC motorral, de a kormányzás szervóval vagy stepper motorral kell menjen, ha nem bináris kormányzást (egyenes - full balra - full jobbra) akarsz, hanem sokállapotú, analóg kerékkel vagy karral vezérelt kanyarodást.A stepper motor szinkronizálása adott esetben lehet egy újabb kihívás.2,
A másik az, hogy autó design-nál el kell dönteni, hogy kell-e a hajtott tengelyre a differenciálmű. Nem feltétlenül szükséges, de ha a dolog az én projektem lenne akkor és, ha szervós vagy stepper motoros kormányzást építenék, akkor ragaszkodnék a differenciálműhöz 2WD designnál is, mert anélkül félő, hogy nem lehet értelmesen kanyarodni a géppel. Tizenévesen rengeteget legóztam, de nem volt differenciálom, ezért egyetlen autóm sem tudott értelmesen kanyarodni...
Szóval ha kell a differenciálmű akkor úgy kell eleve alapot választani, hogy benne legyen. Auchanban most 6K-ért láttam kínai RC modelleket amiben már volt....J.
-
joysefke
veterán
válasz
cybercom78 #57 üzenetére
kitartok a nagy hasmagasságú monster truck design mellett. Nem a kinézete, hanem a terepjárása miatt illetve mivel kevesebbet eszik mint egy lánctalpas. Persze a Te cuccod, csak nézzen ki jól logouton
-
joysefke
veterán
válasz
Nowhereman #48 üzenetére
nem ugat, nem kér enni, nem lehet megmérgezni, mi kell még?
-
joysefke
veterán
válasz
cybercom78 #35 üzenetére
Ami izgalmas lenne, de ha nincsenek toolok hozzá, akkor persze extrém (megoldhatatlan) kihívás, hogy a robot néhány dolgot ismerjen fel a webkamera képe alapján, például "piros labda". Egy szoftver kéne, ami analizálja a kamera képét és előre eltárolt objektumokat keres rajta. A probléma persze meglehetősen bonyolult (annyi rémlik, hogy fél évig hallgattam "gépi látás" tárgyat, bár nem sok ragadt rám) de talán létezik már valami jó kis szoftver hozzá.
Ha megtalálja a piros labdát, például odaviszi a robotot odébblökni.
J.
-
joysefke
veterán
Az RC autó már megvan?
ha van rá mód, inkább valami "monster truck" szerűséget ajánlanék, annak magasabb a hasmagassága meg a kerekei jobban engedik, hogy szabadban használd, jobban át tud mászni dolgokon, akadályokon..
mekkora ezeknek az UH szenzoroknak a látószöge? ha nem túl nagy, talán el lehet gondolkodni azon, hogy ne egy darab, hanem egy pár kerüljön rá (jobbra és balra előre egy), sokkal több akadályt ki tudna szűrni.
Arra még nem adtál választ, hogy hogyan tervezed a képet a webre küldeni?
J.
-
joysefke
veterán
Ha szerelsz rá 3D nyomtatással készült fegyvercsövet, akkor akár még betörőriasztásra is jó lesz
Hogyan fogod távolról vezérelni a gépet? WiFi-n vagy esetleg BT-n keresztül? Ha igen, akkor hogyan kapcsolod ezeket az eszközöket a PI-hez?
Mire való az UH-s távolságmérés, ha van webkamera rajta? Önállóan kell majd döntenie a gépnek?
A webkamera képes lesz a képet közvetlenül a webre küldeni (mondjuk közvetlenül WiFi-n keresztül) vagy átmegy a PI-n a jel?
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest