- Házimozi belépő szinten
- Utolérjük a processzorokat? Az ASUS új monitora ma a leggyorsabb a piacon
- Hobby elektronika
- Hardverkiállítás a hónap vége felé közeledve
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam Deck
- Véget vethet a firmware-káosznak az openSFI
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
- 

ppeterka csendes tag válasz  bakagaijin

üzenetére bakagaijin

üzenetéreKülönben is, adják ingyen. Sőt, fizessenek érte, hogy megveszem! 
- 

Bacce csendes tag válasz  littlemat

üzenetére littlemat

üzenetéreEzt akartam én is mondani, "microsd card reader"-re keresve már két-három hónapja is találtam ilyeneket 1,5-2 $-ért. Az hogy nem cserélhető a memóriakártya az csak visszalépés. Usb2 bőven elég sebesség csak értelmesen kell hozzáállni, mondjuk indítsd el a másolást a kávészünet előtt. 
- 

plus44 veterán 
- 

HXY addikt Inkább egy sokkal olcsóbb, sokkal gyorsabb SD kártya... 
- 

blackydan senior tag Nagy egy-két ilyet simán elfogadnék, nagyon jó, bár kár az usb 3 hiánya 
- 

littlemat csendes tag Ilyeneket marokszám lehet kapni. Érdekes, hogy a Buffalonak van egy RMUM nevű termékcsaládja Japánban, ami ugyanekkora microSDHC olvasó, amibe a USB csati felől kel belerakni a kártyát, és ezzel nálam nyert is. (Megtaláltam a kínai másolatát $3.72-ért. Most épp gondolkozom, hogy megrendeljem-e.) 
- 

ttower aktív tag alapvetően ha valakinek kell a munkájához - nem feltétlenül pendrive - az ki fogja fizetni a többletet a 3.0-ért. 
 jurta - lakóház hasonlat sántít. a 2.0 és 3.0 között csak a sebességben van különbség. a jurta valószínű nem hozta ugyanazt a szolgáltatásbeli/kényelmi szintet mint egy lakóház. de rendben, felfogtam mire akarsz utalni. a fejlődés kell.vanhalen: a 2-es szabvány 11 éve van, optikai csatolás meg nincs. amíg a pendrive-ok/memóriakártyák/egyebek nem közelítik meg az usb 2 gyakorlati határát, addig nem látom értelmét a 3.0-t erőltetni. a kötözködés elkerülése végett az olyan esetek mint merevlemez van értelme a 3.0-nak, de az másik eset. 
- 

Krix őstag Felesleges az USB2-n rugózni, mert nem ez fogja vissza a sebességet: •Minimum Read Speed: 10MB/Sec 
 •Minimum Write Speed: 3MB/Sec
- 

King Unique titán Én meg azt,h ezt most mért ehhez írtad,mikor ez a kis sz@r csak 2.0-ás  ,v hogy mért nem 3.0-ás,ami ugye drága,MERT-ez van... ,v hogy mért nem 3.0-ás,ami ugye drága,MERT-ez van...
 Külső hdd usb3-mal abszolút nem drágák,alig kerül többe a sima 2.0-ásnál,pendrive-oknál talán még picit frissebb,kevésbé bejáratottabb ez a 3.0 téma,egyszerűen fogalmazva azért talán.
 De azért ez nevetséges: "ami akár állandó plusz tárhelyet jelenthet a hordozható gépnek" - mi,a max 16 GB...   ,akkor inkább már külső hdd. ,akkor inkább már külső hdd. 
- 

vanhalen senior tag Úgy rémlik, nem csak elektomos, hanem optikai csatlakozása is van (egybegyúrva) a USB3-as csatiknak, hogy visszafele kompatibilis legyen és ezért (is) drágább. USB2-es cuccok meg legalább 10 éve piacon vannak, tehát a "pár éve" erős túlzás  Az más kérdés, hogy sok mindenre elegendő a többségnek. Szerintem azért (sem) adták a 3-as kütyüket valami olcsón, mert nagyon sokáig az alaplapok sem tartalmazták a vezérlőt, ugyanis az meg nagyságrendekkel drágább (1x mintha Abu írt volna erről valamit) Most, a Llano-s alaplapok és az Intel új csodái már asszem tartalmazzák, de eddig minek erőltették volna olcsóbban, ha még csatlakoztatni sem volt hová? (nagy tömegek tekintetében) Az más kérdés, hogy sok mindenre elegendő a többségnek. Szerintem azért (sem) adták a 3-as kütyüket valami olcsón, mert nagyon sokáig az alaplapok sem tartalmazták a vezérlőt, ugyanis az meg nagyságrendekkel drágább (1x mintha Abu írt volna erről valamit) Most, a Llano-s alaplapok és az Intel új csodái már asszem tartalmazzák, de eddig minek erőltették volna olcsóbban, ha még csatlakoztatni sem volt hová? (nagy tömegek tekintetében)Morita Akio (Sony) óta tudható, hogy a "több azért olcsóbb" mert nagy termékszám és terjedelmes felvevőpiac esetén kisebb haszonkulccsal is megéri gyártani, és az az árakban is jelentkezik. Ellenben ha csupán pár "geek" veszi meg, mint újdonságot, akkor nemhogy "megéri", de szerintem még vesztenek is rajta ideiglenesen. Ez mind magánvélemény, de én így látom ezt a dolgot és valahol logikus is. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy egy technológiai újítás (akár a CD-rom) akármilyen hasznos is volt a múltban és úttörő meg stb., ameddig nem sorakozott föl mögé egyértelműen sok cég, gyártó, nagy nevek, addig parkolópályán voltak, sőt volt, ami ennek hiányában el is tűnt a süllyesztőben. A most olyan divatos tabletek is erre a sorsra jutottak volna, ha Apple nem lép ezirányba hirtelen ekkorát és ha nem lett volna ekkora siker. Előtte vagy 2 évig csak szenvedtek és alig volt gyártó (pár kicsi néha "áltását adta") amelyik belevágott volna, merthogy "rizikós az igény rájuk". Ugyanez volt anno a multimédiás CD-kkel is, sőt! Annak idején Jobsnak és Gatesnek majdhogynem ki kellett erőszakolni, meg kampányolni az egér létjogosultságáért, mert mindenki azt mondta: "minek, hisz így is jó?" De nagyon hoszsú a sor.. 
- 

banhammer veterán Must have kategória. 
- 

plus44 veterán Miért ennyivel?? te figyelj, már, ha valamit el lehet adni 10forintért, de megveszik 2 millióért is, te melyik áron adnád? A piac és a kereslet határozza meg az árat, el lehet adni több pénzért, mert úgyis megveszik, akkor majd gondolod, hogy ugyanannyiért, vagy kevesebbért fogja adni a gyártó?...  ttower: átlagjúzernek lehet nem fontos, de megveszi mert cool, a másik oldal pedig aki mondjuk kihasználja a munkája során, és nem feltétlen a pendrive-okról beszélünk ugye... szerk ide: "pár éve nagy szám volt a 2.0" az ősmagyarok jurtában éltek, mi 1000 évvel később lakóházban...minek váltottunk, hisz akkor az is jó volt nem? 
- 

sti10p senior tag Azt nem értem még, hogy mi a fene olyan drága az USB 3.0-án? A Licensz vagy a gyártástechnológia? Ha előbbi akkor továbbra is csak értetlenkedek, mert szinte biztos, hogy pár év mulva már a sima USB-s árakon lehet hozzájutni, akkor mi okozza ezt a mostani magas árát?!...  Az "így működik az IT piac" duma nállam sajna nem jön be...  
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- CPU: 2 x Intel Xeon(R) E5-2650L v2 1.70GHz, 40 vCPUsvv, 256 GB DDR3 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valóban.
 Valóban. .
. 

,v hogy mért nem 3.0-ás,ami ugye drága,MERT-ez van...
 ,v hogy mért nem 3.0-ás,ami ugye drága,MERT-ez van... 
  ,akkor inkább már külső hdd.
 ,akkor inkább már külső hdd.