Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari

veterán

én a minnél közvetlenebb elérésben már nem hiszek.

úgy vélem, hogy a nagyvállalati fejlesztés jó (pozitív) szokásai és tulajdonságai már átmentek a teljes iparba: általánosan elfogadott absztrakciókon alapuló moduláris kód, a portolhatóság szem előtt tartásával, minél gyorsabban, minél egyszerűbben, minél hatékonyabban. tehát, zömében mindenki szeret az oprendszer alapvető apijaira hagyatkozni, a hardver specialitásainak kimeditálása helyett szeret a saját kódján belül meditálni, ha valahol égető szűkség van rá, inkább a fordítóprogram beépített trükkjeinek segítségével saját pointer, memória, és bittrükköket kialakítani. nem igazán vettem észre, hogy ennél közvetlenebb szintre már bárki is le akarna menni, és inkább a compilerre hagyatkoznak. a processzorokat is már úgy tervezik, hogy a C/C++ compilerből kieső kódot a jellegénél fogva analizálják, és a processzorokat már úgy implementálják, hogy az ilyen jellegű kódokat a lehető legefektívebben tudja az egység futtatni.

én szintén ezen az állásponton vagyok, a generikusabb absztrakciók elkészítése az oprendszer+hardver+drivergyártók feladata, nem az enyém.

Új hozzászólás Aktív témák