Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALBY
senior tag
Egyszer érdemes lenne elmenned egy hifi bolba, és megnézni mi az.
Kérd meg, hogy mutassanak zenét, mondjuk 200eFt ért.Nem nüansznyi különbségekről, szürke határokról vitatkozunk.
Ha egy darab gyalásóra azt mondják hogy BobCat munkagép, az olyan messzevan egymástól, hogy nem szubjhektív megítélés kérdése, hanem hazugság.Arról lehet vitázni, hogy egy házimozi erősítő honnan vehető már hifi-nek is,
de az LG/AIWA/TG-wtf múzikcenter az nem hifi bármennyire is behunyja az agyát az eladó vagy a vevő.
Jó az, másra pl konyhába, csak nem hifi. -
<Adamsky>
nagyúr
És a sztereó hangszóró egy telefonon? Vagy a Dolby hangzás? Ugyan már! Ezért írtam, hogy ma már nagyon kevés dolgot lehet komolyan venni, és ezért nem is érdemes fennakadni ilyen apróságon. Egyébként ez - szerintem - még mindig "hifibb" HiFi, mint sok okos-telefon, telefon.
-
Ribi
nagyúr
Pont az a baj, hogy a hifi szóról képzelnek sokan túl sokat.
Egyszer meghatározták, hogy mit kellene úgy nevezni. Viszont manapság ebbe a kategóriába már kb minden belefér. És innentől mindenki azt hív hifinek amit akar. Mindenki önkényesen mondhatja bármire hogy az az, vagy az még nem az. Nincs konkrét határ. Szóval te mond meg akkor, hogy mi az a hifi és hol a határ a hifi és a nem hifi között? És mi alapon mondod majd meg te amúgy hogy mi az és mi nem? -
katt777
félisten
Igen, csak anno ez nem igazán így volt a köztudatban. Egyébként, amíg nem volt pénzem hifire (mi értjük, mit jelent
), egy Sony Midim volt (anno a legkomolyabb a piacon), bár azt is music centernek nevezték. Full digitális, amikor még a hifik többsége is mechanikus, nagyon szép hangzással, tekintélyes hangfalakkal, a külön CD-re visszagondolva asszem 8cm-rel volt keskenyebb a hifinél. Tényleg tök szép hangzás. Aztán lecseréltem Technics (tudom, hogy nem Onkyo, de azért elég jó minőségű cuccaik voltak, pl. már akkor Dolby Surrounddal, amikor 5.1-ről nem is hallott senki), és csak ámultam-bámultam, miközben pl. alig nagyobb hangfalakat vettem hozzá. Ezek után még ha nem ismerném ezeket, akkor sem hinném el, hogy ezek a mikro cuccok akárcsak közelítőleg is képesek lennének bármi "hifi"-t produkálni.
Ribi: Nyilván, aki nincs tisztában egy fogalom jelentésével, azt hisz róla, amit csak akar, de ezzel magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. A hasonlatod erősen sántít, nem véletlenül használtam én a "supercar" (amúgy szak-) kifejezést. A "spotautó annyi, mintha itt azt mondanád, hogy zeneközpont (music center).
-
Ribi
nagyúr
A hifi mint olyan már egy igen elcsépelt szó és mindenki kb azt ért rajta amit akar.
Vannak akik ilyenkor felháborodva közlik, hogy ez nem hifi, ez vacak. Ilyenkor érzem azt mintha ő lenne megsértődve, hogy ugyanabba a kategóriába mertem sorolni az ő cuccával az adott vackot. Mintha azt mondanám autós páldánál maradva, hogy az mx5 sportautó. Erre a ferráris meg hőbörög, hogy az nem az, mert neki van sportautója. Pff... Mintha ettől neki rosszabb autója lenne -
Alapvetően egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy mini/midi torony fogalom megjelenése nem a "music centerekkel" történő súlyos beégés következménye, csak a meglévő (egyébként jól csengő) fogalmat húzták rá azokra.
A '70-es és a '80-as években nagyon sok "komoly" hi-fi komponens gyártónak (AKAI, Pioneer, Sanyo, Sony, Philips) volt mini/midi tornya; minden olyan komponensekből felépülő rendszert így neveztek, ami nem a "szabvány" 435 mm széles toronyba rakható/illeszkedő volt, hanem attól keskenyebb. -
sb
veterán
"Ha picit is komolybban gondolja valaki..."
Szerintem itt csúsztál félre. Nem kell komolyan gondolni mindent. Ez nem egy 6-10nm-es konyhába való, de egy nagyobb nappaliba simán jó. Vagy akár egy "egész lakásba", nappali közepén mondjuk 50-60nm-en.
És akkor már nem csak te, hanem a szomszédok is ezt hallgatják...Szóval nem látom be, hogy miért kéne házimozi erősítőkben gondolkodni mindenképp egy nappaliba... meg főleg gyerekszobába. Minek, hova?
Szóval szerintem nincs gond a koncepcióval. Az árával annál inkább mert ilyen "nem komolyan gondolós" zenélgetésre meg 2-3x drágább mint kéne.
-
ALBY
senior tag
--ka : Olcsón egy kicsi minimum cucchoz alternatív ötlet:
+SURE erősítő Class D Audio Amplifier, Bluetooth, Remote Control & Adapter
sokféle bemenettel, SPDIF is van egy minimál DAC-al, és sub is ráköthető később ha kell , még táv is van hozzá
http://store.sure-electronics.com/1aa925-1419
(ebay-en 93euro postával)+Sound Art L1 gyönyörű pici hangfal, most 30eFt amíg van. (Vifa hangszórókkal)
Egy kisszobába pont jó rendszer lehet.
Forrás lehet PC, dvd játékos, telefon(inkább ne)
vagy akár egy Sansa Clip+ vagy más mobil lejátszó ha a mini doloknál akarnánk maradni.
Ez csak egy hirtelen best buy tipp, sokfelé lehet variálni,
használt sima stereo erősítőkből is 30ért már csodás dolgokat vágnak az ember után. Használt hangfalból is 30-40 körül már akadnak valamire való darabok.Szóval szerintem 100-ból már el lehet indulni a zenehallgatás felé is.
-
Sh4rk
aktív tag
Nincs még hivatalos ár!
Az, hogy a viszonteladóink mit csinálnak már más kérdés...
Még meg sem jelent de már szállítják jellemző...Na ez "Magyarország" kérem szépen.
Hirdetni bármit lehet következmények nélkül. -
katt777
félisten
Voltak anno hifi berendezések, music centerek, hordozható rádiómagnók és walkmanek. A music centerekkel annyira leégette magát minden gyártó, hogy utána kezdték mini/midi toronynak hívni őket, aztán egyszer csak rábökték a hifit, amikor a nép a többit már megette. A fejlődést figyelembe véve music/media centernek talán lehetne hívni őket, de az Opel Corsa sem lesz Ferrari attól, ha azt mondjuk rá, hogy mikro-supercar.
-
Lacok
őstag
válasz
fordfairlane #30 üzenetére
A DAB tuneres változat is csak 149.990Ft [link]
tehát még mindíg van +50 ezer, ami elég erős felár! -
gianni85
veterán
Szerintem a leköszönő modell árán (M39 ~70e) van létjogosultsága egy ilyen cuccnak. Természetesen továbbra is hangfal nélkül
-
elefant
őstag
válasz
fordfairlane #30 üzenetére
Az Extreme Audiónál, mint az egyik legnagyobb viszonteladónál néztem az árakat. A netdepo például holnapra ígéri a szállítást, pedig elvileg csak nyáron fogják csak egyáltalán piacra dobni
-
subset
senior tag
Átlagos vagy egy kaptafa design - jobban illett volna a cikk címéhez.
Ettől függetlenül elnézegetném valahol a lakásban -
ALBY
senior tag
válasz
<Adamsky> #21 üzenetére
Pedig katt777 -nak igaza van.
És azért érdemes a szavakon lovagolni, mert a végén még azt hiszi aki vesz egy "mikro hifi-t", hogy hifit vitt haza...
(ezzel most nem e Denont szidom, mert ezt elég komolyra vették a "kategóriáján belül",
Akiknek ilyen mikro múzikcenter felé hajlik az igényük, azok úgyis a 30-40 rugós LG, Thomson, JVC, akármi áruházi kacatokkal elakadnak úgyis. Lényeg hogy hangos legyen, az mindegy hogy, és köszönjön szépen mikor bekapcsolják, villogjon a sok led) visítson a gumirádió )
-
Lacok
őstag
Úgy látom sikerült a legdrágább boltot megtalálni, mivel már 129.990Ft-ért is megvehető [link]. Így viszont már elég jó árban van.
-
katt777
félisten
Nem ez a szánalmas, hanem hogy egymásnak ellentmondó kifejezésekkel egész termékkategóriát találnak ki, az meg még inkább, hányan be- és veszik. Minimum odaírnám egy cikkbe, hogy mikro hifnek nevezett. Terminus idioticus.
(Ha már latinnal akarjuk magyarázni a gyártók hülyeségeit.) A vízálló instant tejen biztosan mindenki röhögne, pedig kb. ugyanannyi a logika benne.
Borisz76: Nem audiofil cuccokról, hanem hifiről volt szó ugyebár. Abból meg 50-60k körül már kapni jó minőségűt, hangfalból is 20-30k körül, és persze el lehet menni a több milliós cuccokig, ahol már ismét csak a marketinget fizeti a vásárló. Nekem is anno 400.000Ft értékű (tényleg) hifim volt, amikor még DVD meg internet sem, de az elemekből épült.
-
hemaka
nagyúr
Nem rossz a design, bár ezt nehéz lenne elrontani.
-
Chrys_
addikt
Az árcédula is remek "design"-t kapott, a sok nulla virít szépen.
-
lazlogogola
tag
Volt már Denonom,de ez az ár...nem ár!!!
-
-
Tulku
veterán
Ugye 200-ért nem maradt ki belőle a bluetooth?
Mert szép az a kép azzal a kábellel összekötve, de könyörgöm a technikai "haladásnak" elengedhetetlen feltétele a vezeték nélküli kapcsolat...beállítom a telót, egymásra hangolódnak, aztán szólhat az asszonynak a konyhában főzés közben Sarastro vagy Alfredo...Szobába pedig nagyobb való és nem empéhárom
-
PC-rev-RM
tag
Irónia, valaki?
-
Hogy on topic választ is adjak a mikro hifi témában...
Hosszú regényt is írhatnék, de megpróbálom rövidre fogni.
A Denon SC-M39 hansugárzóval szerelt rendszereinek a hangja nekem nagyon nem tetszik - a hangfal miatt, persze. Talán, más hangfalakkal nem lenne gond.
Az SC-F109-es hangfalak már egész szépen szólnak; ránézésre ez is annak tűnik.
A kérdés, hogy megér-e 150000,- Ft-ot az, ami a két hangfal között van (az új ára 50E ft körül van a hanfalaknak).
A rövid válaszom: nem - hosszabban, lehet hogy bizonyos körülmények között van olyan, akinek igen. -
katt777
félisten
Nem tudom, maga a "mikro-hifi" kifejezés szánalmasabb, aki kitalálta, vagy aki ezt használja. Persze aki szarja a pénzt, hívószavakra gerjed, annak bejöhet ez a marketing, de leginkább nevetséges.
Tehát, ez nem hi-fi!!! Már a hangfalak kizárják, hogy a közelébe is érjen a "high fidelity"-nek. Maximum music-center. Ilyen "hangtudást" kapni 30.000-ből is. 100.000-ből meg már lehet igazi hi-fit venni erősítőstül, hangfalastul. -
gianni85
veterán
válasz
eclipse006 #7 üzenetére
Nem változott ez az M37 óta sem
Ilyenkor érdemes a régi szériát leértékelt áron megvenni. Maga a főegység tényleg jó, de raknék mellé jobb hangfalakat -
imibogyo
veterán
válasz
eclipse006 #7 üzenetére
Ezt akartam én is érni, de nem csak a közvetlen elődhöz képest, hanem úgy általában az összes hasonló kialakítású Denon mikro hifi-hez képest sem látok semmi extrát. Ezek szerint mindegyik remek dizájnnal rendelkezik.
-
Zanik
addikt
Amit én legjobban hiányolok az a wifi és a hálózati lejátszó funkció. Mert a nappaliban még elérem kábellel a hálózati meghajtót, a hálószobában viszont már csak wifi-vel tudnám. A Pioneer-nek vannak már wifi-s mini-HiFi-jei, talán még olcsóbban is.
-
eclipse006
őstag
Azért olyan nagyon nem változott a dizájn, ha megnézzük a 39-es modellt. Ettől függetlenül szép, és letisztult a kis rendszer.
-
ALBY
senior tag
Cuki jószág, biztos jó is.
Ám az irány, a koncepció, szerintem nem jó ezen az áron. (nem azt mondom hogy drága)Aki kis vinnyogót akar konyhába vagy hasonló helyre és a filmnézés kizárva, arra olcsóbb stereo megoldások is vannak bőven (T-amp és mellé a barátai).
(Mikrohifi a nappaliban csak háttérzenés bohóckodás, nem épp, sosem teljes megoldás .)
Még hálószoba esetén is másfelé mennék, főleg ha van egy tv is arra.
Gyerekszobával is mindenképp inkább a mozierősítős irányba mennék.
Ha picit is komolybban gondolja valaki, vagy egyáltalán belegondol a lehetőségekbe,
annak ebből a keretből inkább egy belépő modern AVR-t, mozi erősítőt ajánlanék pl Denon X1000 még ha a felét se használnánk ki, mellé egy tisztességes monitor hangfal mondjuk ~50eFt-ből (ami jóval komolyabb lehet), és máris sokkal jobban állunk: telefonról is vezérelhető, van DD és DTS dekódercsomag, bármerre bővíthető (sub, hátsó hangfalpár, media lejátszó, stb.) és valószínű jobban is szól.
Konyhához meg ott vannak a zone2 funkciók, vezérelni meg már lehet onnan is wifin telefonról.Kompaktsággal érveljőket megelőzném,
egy diétás mozierősítő ~18 centivel nagyobb nála, akinek ennyit nem ér meg a durván komolyabb funkcionalitás és fejleszthetőség, vegyen inkább céllövöldés iPod dokkolós rózsaszín Sokol rádiót.(peace!)
(a T-amp az tényleg pici ha (tényleg) az a cél, és elég a tudása.) -
Zirowe
nagyúr
Ennyibe nem fért bele egy kékfog adapter vagy csak lemaradt a specifikációról?
-
Zoltn
senior tag
Remek dizájn? Ez egy unalmas akármi, horror áron.
-
Borisz76
nagyúr
Na igen ezt sem a magyar pénztárcához igazították.
Hálóba, konyhába "még sok is" viszont házimozizni már kevés....bár aki beéri sztereóval és kevés a hely azoknak jók ezek a mikro hifi-k.
1-2 modellt már hallottam és méretükhöz képest szépen és nagyot is szóltak.
Ha ez is hasonló akkor teljesen rendben van...kivéve az árát. -
ktamask
tag
200.000!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Magyarországon is előrendelhető az átlagos teljesítményű D-M40.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest