- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Forrmell.enn
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Иван
őstag
válasz
#40553216 #189 üzenetére
"Amerika pedig jó példa: nagyon nagy gazdaságok erős gépesítéssel, rengeteg vegyszerrel, génmanipulált növényekkel. Ez kell neked? Nekem nem."
Akkor maradjunk a legelőváltásos gazdálkodásnál. Az az igazi.
Nézd, nem muszáj fejlődni, de akkor le kell nyelvünk, hogy kettéhugyálnak minket Manhattenből.
Amiket elmondtál mind-mind igaz, de ugyanakkor mi is rengeteg lehetőséget kaptunk, de eggyel sem éltünk. A Lengyel mezőgazdaság miért ugrott ki az EU-s piacra nagy vehemenciával, a mienk meg nem?
Klasszikust idézek: elkúrtuk.
Utolsó posztom ide.
-
Иван
őstag
Ja, hát ha a háborús szükségállapotokra készülünk, akkor ideje bevezetni ÉK Dzsucséját. Az is milyen jó gazdasági modell. Legalább nem függenek a gonosz jenkiktől majd az atomháborúban... Nevetséges.
Támogatni kell, de fejleszteni kéne, nem konzerválni. Ha mindig csak támogatjuk az egyre veszteségesebb iparágakat, akkor a végén pont oda jutunk, mint a szocializmus... Fejleszteni kell, alkalmazkodni.
A magyar gazdaság első hibája nem az EU volt, hanem amikor a '90-es években beengedtük a nagy multikat, akik letarolták az egész piacot. Az nem az EU hibája volt, az az ország hibája volt. AZ EU maximum súlyosbította ezt, na de kérdem én, hogy van az, hogy a mi szemszögünkből az EU tönkretette a gazdaságot, a Lengyelek meg teleszarják a kontinens mindenféle kajával? Hát úgy kérem szépen, hogy nem cseszték el. Oké, a vezetőink cseszték el. Na de végső soron minden népnek olyan vezetői vannak, amilyet érdemel...
AssAssynn: elnézve az ország belpolitikáját, gazdaságát, külföldi megítélését, szerintem valamit balfékül csinálunk. És mielőtt beismerjük azt, hogy ami itt megy egy kalap kaka, annál előbb tudunk majd tovább lépni.
-
Иван
őstag
válasz
NathanCullen #138 üzenetére
Azért, mert jó magyar szokáshoz híven kint is balfékek vagyunk, nem az EU a felelős. Érdekes módon minden más kelet európai ország jobban meglovagolta az EU-s lehetőségeket, mint mi.
Divat szidni az EU-t, csak azt nem szokták kiemelni, hogy számunkra az EU pozítv pénzügyi mérleget tart (többet veszünk ki, mint rakunk be).
A mezőgazdaság részben rosszul járt, de tegyük hozzá, hogy a magyra mezőgazdaság nagy része gazdaságtalanul működött. Olvastam pl a Figyelőben (asszem Figyelő volt és tudom, hogy nem pártatlan lap, de akkor is), hogy egy magyar átlagosan hektáronként 60%-kal kevesebb kukoricát tud ugyanabból a költségből termeszteni, mint egy amerikai.
Ezt az állapotot fölösleges lett volna konzerválni, viszont abban igazatok van, hogy csak szimplán eltörölni rossz volt, fejleszteni kellett volna. Amire az Eu adott is pénzt, csak hát eltűnt. De leszögezem, nem nálam vannak az euro milliárdok. -
Иван
őstag
válasz
NathanCullen #125 üzenetére
Nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy az EU jelenleg magát se tudja dróton rángatni.
A vége úgyis egy (minimum) két sebességes európa lesz, ahogy már az elején kezdeni kellett volna...
-
Иван
őstag
Jogos a büntetés és a törvény, csak nem tudom elhinni, hogy ez most az EU legnagyobb problémája
Másrészt aki eddig akart más browsert, nem törte le az MS a kezét, szóval a másik félen is van igazság. Built-in feature az IE, ennyi erővel monopol joga van a jegyzettömböknél is, hisz nem ajánlja fel, akarod-e a notepad++-ot használni
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Vezetékes FEJhallgatók
- PHP programozás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest