- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Projektor topic
- iPad topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Namelesske #1798 üzenetére
Vigyázz mert ez máshol háborút robbanthatna ki
-
Blue meth
senior tag
Igazából Mi 9T-nél pont a kijelző fogott meg, ez a notch nélküli élmény elég egyedi, talán még 2 vagy 3 ilyen telefon a piacon összesen, legalábbis amiről én tudok. Meg az always on display is hiányozna a Redmiből, az a funckió nekem nagyon bejön. Ettől függetlenül nehéz döntés, mert a Redmi designja nagyon bejön, de azért a kijelző mindenhol jobban szerepelt (tesztekben) a Mi 9T-nél, és hát mégis csak azt nézi az ember a legtöbbet. Azt a 20 ezer Forint felárat megéri szerintem.
-
válasz
Blue meth #1794 üzenetére
Hát én is fanyalogtam a noccs miatt, de ha tudod, hogy mire szeretnéd használni a telefont úgy már lehet hogy nem lesz probléma. Én gyakran nézek sorozatot telefonon és ez miatt féltem hogy mi lesz, ha belelóg a képbe a kivágás vagy a lekerekítés. Mivel nagyobb a kijelző mint fullhd, ezért az 1080p és 720p tartalmak nézhetőek pixel veszteség nélkül, persze széles vásznú anyagoknál vagy nagyított videók esetén már belelóg minden. Néhány játék nem támogatja a kivágást normálisan és nem lehet kényszeríteni hogy a teljes képernyőn fusson pl.: hearthstone, mindenképp kihagyja a megjelenítésből azt a sávot amiben a kamera van, de a mindennapi használat során egyáltalán nem zavaró a kivágás.
-
Namelesske
addikt
válasz
Blue meth #1794 üzenetére
Itt egyedül az MTK vs Snapdragon a döntő kérdés. Én láttam egymás melett élőben a két telefont és a Note 8 Pro nagyobb, kamerája is komolyabban néz ki. A Mi 9T meg praktikusabb kézben fogva. Néha anyaghasználatban és vastagságban a MI eszközök jobbak, de kb itt ki is fújt az előnye.
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
Új telefon vásárlás előtt állok, és hetek óta rákattantam a Mi 9T-re, kb már biztos voltam a vásárlásába, de belefutottam nem rég ennek a telefonnak a tesztjébe, és a videóiba, és kicsit magával rántott a dolog.
ez a grafitszürke üveghátlap, meg a kamerarendszer design-ja megfogott, jobban tetszik mint a Mi 9T-nél. Viszont összességében nyilván egy gyengébb telefon, persze olcsóbb is. Főkamera tekintetében nem tudom mi a helyzet, szerintem mindkettő jó, Redmi Note 8 Pro-tól pro mode-ban mondjuk láttam durva éjjeli képet, Mi 9T viszont kb mindenhol nagyon kula esti fényeknél.
Szóval összességében milyen telefon ez a Redmi Note 8 Pro, gondolom napi használatra bőségesen elég, a 4500 mAh-s akksi nagyon meggyőző (bár Mi 9T sem szégyenkezhet a 4000-esével), egyedül a kijelzővel nem tudok egyelőre megbarátkozni.
Azért az Amoled > IPS LCD nem kérdés szerintem, pláne hogy Mi 9T-nél még csepp notch sincsen, az az élmény azért sokat számít, igazából pont az fogott meg benne.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #1789 üzenetére
Koszi.
Ismeros irt ram, nezegettem, ezt talaltam: [link]
Az mar mas kerdes hogy felmenne e...
Ezek telepithetoek ugy, hogy Rendszerfrissites, 3 potty, frissitocsomag kivalasztasa? -
törölt tag
Sziasztok!
Az uj android elerheto mar a telefonra? Ha OTA-n nem kinalja fel milyen uton modon telepitheto legegyszerubben? -
twollah1976
őstag
Nalam a router 40Mhz-en van es a 3as csatornan.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
twollah1976 #1784 üzenetére
Vicc az, hogy amyumnál oké, BT-vel is
-
djtörök
senior tag
Ugyanez volt a redmi note 4-el is. Sajnos valószínűleg a soc ugyanazt az antennát használja a bt/wifi kapcsolathoz, így a kettő nem annyira szereti egymást. Ugyanez volt a huawei p9-el is. Esetleg lehet próbálkozni a wifi csatornák váltogatásával.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Snowy_owl #1782 üzenetére
Köszi a segítséget, mérten most én is egyet, ugyan onnan, ahol a reggel. Felső eredmény bekapcsolt BT, második kikapcsolva:
Kérdés: tudsz erre valami megoldást? MiBand 4 van nekem, telefon folyton némítva, így BT elég fontos lenne.
Mondjuk van prepaid opciómba 5+50GB netem (6€), szóval akár azt is lehet, de na.. -
Snowy_owl
őstag
-
Snowy_owl
őstag
Fényt derítettem a közelségérzékelő hülyeségére, bugjára. Tehát akkor van vele gond, hogy ha a híváskor túl gyorsan emelem a fülemhez, és nem várom meg a rezzenés végét. És ugyanezt hívásindításkor is lehet reprodukálni. Tehát eleve takarom a közelségérzékelőt, és úgy indítok hívást, akkor csak a bekapcsológomb kétszeri megnyomására éled fel a kijelző.
-
gzbotii
nagyúr
2.4GHz WiFi hálózatokkal nektek jól működik a készülék? Nekem katasztrófalis eredményeket hoz, míg más készülék teljesen ok. Ha átállok ugyan azon router 5GHz hálózatára, akkor rendben van.
-
Brandynew
őstag
válasz
Namelesske #1773 üzenetére
Mert nem használsz olyan appot, ami bizonyos funkciókhoz kéri az Android 10-et.
-
Namelesske
addikt
Nekem személy szerint nem hiányzik az android 10
-
Snowy_owl
őstag
válasz
twollah1976 #1769 üzenetére
Valamelyik nap nyomtam egy frissítést. Jobbfent kattintottam a menü gombra, és letöltöttem vele a legfrisebb teljes csomagot, és frissített is, verzió maradt ugyan az, ennek mi értelme volt?
-
Brandynew
őstag
Ha China stable-ban már majdnem egy hónapja kint van az Android 10, globalban miért nem?
-
Szabolcs22
tag
Nem, de azért arra én is kíváncsi lennék. Még írták hogy töröljem ki a cachet, ha az nem működik akkor az összes adat törlése a play services-be. A másodikat se próbáltam még, mert nem tudom miből léptetne ki vagy mit kéne újra beállítani és még nem volt kedvem vele szórakozni. De valaki aki tényleg próbálta megírhatná.
Illetve játéknál, konkrétan nitro nation-él majdnem több volt a play services használat mint a játék. De ha nem is több majdnem annyi. -
gzbotii
nagyúr
Akinek a Google Play services darál, próbált factory resetet? Volt valami haszna?
-
rabtibus
tag
-
Namelesske
addikt
válasz
rabtibus #1760 üzenetére
1. Simán a Home Gombbal, ha nem látod akkor alul kell kétszer gyorsan felhúzni a navigációs sáv helyét és megjelenik a Gomb. Utána mehetsz a menübe és más alkalmazásokba.
2. Ugyanaz mint az első pont.
3. Nem lehet, max ha saját hangot raksz be amit eleve halkítottál a többihez képest.(Audacity program gépen, vagy ringtone editorok)
4. Igen minden alkalmazásban lehet állítani külön az értesítési hangokat, rezgéseket stb. Az alkalmazások menü felsorolásban az alkalmazásra kattintva az értesítések részen. -
Namelesske
addikt
válasz
krisztianAMG #1761 üzenetére
Nem, globális kapcsoló mint a repülőmód. Így van ez már az idők kezdete óta Androidon.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Namelesske #1759 üzenetére
Tudom, de nem lehet kivételt beállítani, hogy akkor is legyen hozzáférése, ha manuálisan kikapcsoltam? Mint külföldön a mobilnethez, ami alapból ki van kapcsolva?
-
rabtibus
tag
Sziasztok,
Megint több kérdésem lenne :
- hívás közben hogy tudok telefonkönyvet előkeresni
- hogy tudok kilépni a bejövő hívásból anélkül hogy elutasítottam volna vagy fogadtam volna és folytatni azt a folyamatot amit épp csináltam
- lehet-e külön változtatni az értesítési hangok hangerejét a csengőhangtól
- be lehet-e állítani egyenként viber, messenger értesítési hangokat, vagy csakb egy van és osszam be (hang alapján is lehet tudni hogy melyik alkalmazásban kaptam üzenetet)
Most így egy nap után hírtelen ennyi ...Köszi előre is
-
Namelesske
addikt
válasz
krisztianAMG #1757 üzenetére
Ez normális is az is mobiladat forgalom. Barom volt aki programozta de ez ilyen.
-
Brandynew
őstag
válasz
krisztianAMG #1757 üzenetére
Az MMS már akkor is fura volt, amikor kitalálták.
-
krisztianAMG
senior tag
Volt valaki másnak is problémája azzal, hogy ha a statusbarban kikapcsolta a mobilnetet, nem kapta meg az MMS üzeneteket? Áttúrtam a beállításokat, kerestem, hogy hol lehet folyamatos hozzáférést beállítani, de sehol sem találtam meg.
Tudom, tudom, hogy fura manapság az MMS.De próbáld ezt elmagyarázni egy nőnek...
-
Namelesske
addikt
válasz
twollah1976 #1750 üzenetére
Jól néz ki, és nem vakít annyira.
-
Pityu.
nagyúr
Na azt vettem észre a telefon nem szereti ha keveset használják olyankor kicsit nő a cella készenlét de a képernyő idő így is elég jó. De ha állandóan nyomkodom meg 10 óra felett van a képernyő idő viszont akkor meg nem bír ennyi napot
Szóval jó telefon ez,csak még a fotó részében nem vagyok teljesen ott.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
djtörök #1751 üzenetére
Tesztből:
az érintési érzékenység meg lehetne hajszálnyival pontosabb gépeléskor, de nem vészes a dolog.
Ennyiért ennyi jár, nem olyan veszélyes az. Én azzal szoktam tesztelni, hogy fogok egy gemkapcsot, és azzal kipróbálom, hogy tudom-e vezérelni a kijelzőt. Ez az érintő nálam jelesre vizsgázott a teszten. Alig érintem hozzá, és simán érzékeli.
De ha meg akarod magad nyugtatni futtass valami touch screen test appot.
-
djtörök
senior tag
Észrevettem még egy hibát:
A képernyő bal alsó sarkánál nem tökéletes az érzékelés. Gépeléskor (gborard-ot használok), ha váltani akarok a betű/szám és írásjelek között(bal alsó sarok), akkor nem mindig érzékeli elsőre.
Ha beírom keresőbe, hogy "redmi note 8 pro touch screen issue", akkor több találatot ad, tehát nem csak nálam jelentkezik a probléma.
-
twollah1976
őstag
válasz
Namelesske #1749 üzenetére
Minek sotet mod egy nem Amoled kijelzonek?
-
Namelesske
addikt
-
rabtibus
tag
válasz
twollah1976 #1747 üzenetére
Megtaláltam, köszönöm
A Google névjegyeim fordítva jelennek meg a telefonon (a keresztnév van elől) mint ahogy a gépen látom ha belépek a címtárba, ezt hol lehet állítani ?!
-
twollah1976
őstag
válasz
rabtibus #1743 üzenetére
Nova Launcher, Poco Launcher, Microsoft Launcher, Evie Launcher.
A Nova Launcher fizetos, par dolgot nem tudsz beallitani ha nem vetted meg, ettol fuggetlenul teljesen hasznalhato, a tobbi ingyenes, nincs benne reklam, stb.
Ki kell probalni, hogy kinek mi all a kezere a legjobban.
-
storm4
aktív tag
válasz
rabtibus #1743 üzenetére
Szia!
Én Nova Launcher segítségével tudom elérni, hogy legyen megszokott alkalmazás menű és csak a használatban levő ikonok legyenek a kezdő képernyőn.
Az adott névjegyet hosszan nyomva tartva a Kezdő képernyőre lehet tenni a közvetlen tárcsázást vagy üzenet küldés opciót választva.
-
rabtibus
tag
Sziasztok,
Mint vadonatúj Xiaomi felhasználó kérdezném az alábbiakat :
- olyat nem lehet csinálni hogy 1menü gomb megnyomásával jöjjenek elő az alkalmazások és ne a képernyőt foglalják ha nem használom épp őket ikon formájában ?
- munkámból adódóan sokszor hívok a napok folyamán több számot, olyat lehet csinálni hogy kezdő képernyőre kirakok névjegyeket és ha azokra rábökök egyből hívja őket ?Előre is köszi a válaszokat, biztos kérdezgetek még majd
-
Pityu.
nagyúr
-
twollah1976
őstag
Szerintem rendszer szinten van valami elszurva a kamera szofverevel, mert az osszes kamera app amit felraktam ugyan azt a hibat produkalja.
-
madaraszz
csendes tag
-
kyru74
aktív tag
Pont ez a bajom,hogy csak egyszerre töröl minden hívást és nem lehet szűrni.
-
válasz
madaraszz #1731 üzenetére
Nézegettem most én is, változó nálam. Alapból középre fókuszál, ha közelebb volt a téma akkor oldalt is éles maradt ha távolodtam tőle és szélre került akkor életlenebb lett. De a fókusz megy normálisan ahova bökök a kijelzőn oda fókuszál. Késöbb megnézem másik kamera appal. Lehet csak túlzásba viszi a fókuszt a gyári app.
-
kyru74
aktív tag
Sziasztok!
A híváslistából hogyan tudom csak a nem fogadott hívásokat törölni és nem minden hívást. -
rabtibus
tag
Sziasztok,
Első bekapcsoláskor betettem a Sim kártyakat, beütöttem a kódokat, azóta azt írja bal felül : Egy pillanat ... és megy körbe-körbe ... ez meddig tart ?
Kinek mennyi egy pillanat ?!
Ki kell várni ? -
Snowy_owl
őstag
Akkor az enyém is rossz?
A tesztből:
64 millió pixel lakozik a házban. Más kérdés, hogy a szélek felé haladva gyorsan kiderül: az optika nem bír el ennyi részletet, és egyébként is jelentős a zajszűrés -
-
Pityu.
nagyúr
Ilyen is van,bár nem tudom van e haszna
Gyári kamera rejtett beállítási lehetőségeinek előcsalogatása
A DCIM\Camera könyvtárban létre kell hozni egy üres "lab_options_visible" nevű fájlt (kiterjesztés nélkül), ezután pedig újra kell indítani a kamera appot. Az is megoldás, ha egy meglévő képet átnevezel erre, és törlöd a képfájl kiterjesztését. -
madaraszz
csendes tag
Redmi Note 8 Pro tulajok nem tapasztaltok olyat, hogy a kamera csak középre fókuszál?
https://in.c.mi.com/thread-2044287-1-0.html -
Snowy_owl
őstag
Jobb képet készít mint a Honor 8 telefonom, én már ezzel jobban jártam. Ami viszont roppantul zavar az a gyàri kamera kezelésében van, a módváltásnál. Azt gondolom, hogy nem csak felsőkategóriás telefonok privilégiuma kell, hogy legyen, hogy a módváltásnál ne egyesével kelljen végignyomkodni őket mire eljutok valamelyikhez, hanem mint egy tekerentyű tudjak odatekerni a pro, videó, vagy másik módra, jó lenne ha ezt egyszer megkapná.
-
Pityu.
nagyúr
Fura olvasgatok még mindig a telefonnal kapcsolatban és pl a kameráját van aki leszarozza,van aki dicséri,hogy kategóriájában a legjobb,van aki azt mondja a jobb telefonokkal is felveszi a versenyt a másik meg megint leszarozza.Azt tudom,hogy az RN5 kamerája nagyon jó volt a hátsó is meg a szelfi kamera is csak ott nem volt camera 2 api támogatás ugye google camerához,aztán jött nálam az RN7 a szelfi kamerája csapnivaló volt max nagyon jó fények között volt tűrhető,a hátsó kamerája meg vegyes volt de nem rossz,paráztam anno RN5-ről RN7-re váltani,néha bántam néha nem bántam aztán megszerettem az RN7-et.Most a váltással pont így voltam RN8 pro-nál még mindig nem százas nálam teljesen a kamera ügyben viszont minden másban veri az RN5-öt is meg az RN7-et is pl az akkumulátor képernyő idő ilyesmi,vagy nagyobb kijelző.Ma próbálgattam a gcamot írták az egyik oldalon mediatek miatt sosem lesz százas a kompatibilitás,isten igazán a videó pl nem működik gcamon de le is szarom mert nem igazán videózok,viszont lőttem pár próba képet és van aki azt mondta a gcam csak placebo,vagy halottnak a csók de nem teljesen így van mert több részletet láttam a képeken pl ahol a flakonon lévő képnek elmosódtak a részletei a gyári kamerával ott a képen gcammal megmaradtak a részletek és azért jó ezt látni,hogy nem teljesen placebó,remélem a portoló majd portolgatja még tovább kb 3 napja adott ki frissebb portot.
Bár lehet amit itt le írtam nem sok embert érdekel mert lehet csak engem foglalkoztat ennyire a fotós része a telefonnak és szarnak a gcamra csak kattintanak oszt jól van az. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Snowy_owl #1709 üzenetére
Oké, akkor még nincs, aztán majd kiderül hogy itt is müködni fog-e, mert ha jol olvastam a cikket, akkor tájékoztatja a másik felet, arról hogy a hívás rögzítve lesz, tehát jogilag már valamelyest, jobb a helyzet.
Valószínűleg még dolgoznak rajta... lehet ilyenkor gyártó specifikus dolgokat is kell a kódba írni.
De nagyon úgy néz ki hogy van rá esély hogy megkapják a funkciót.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
aprokaroka87 #1708 üzenetére
-
aprokaroka87
nagyúr
Csak úgy óvatosan belinkelem...
Lehet érdemes lenne ránézni, természetesen saját felelősségre...
Lehet hogy már müködik itt is a hivásrögzités.
-
Pityu.
nagyúr
Itt valaki rajtam kívül is próbálgatja a google camerát? Ha igen akkor másnak mi a tapasztalata nekem pl az előnézeti kép szaggat,de videókon nézegetve meg rendben volt pl.
-
Snowy_owl
őstag
A miuit kicsit túlbonyolították már, vagy csak bugos. Miért mondom ezt? Az nagyon jó, hogy mindennek is külön, 3féle helyen lehet megadni a jogosultságait/értesítéseket, csak az a gond hogy nem sokat ér. Youtube, total commander zenelejátszója pl. ahol ez látszii. Értesítések a képernyőzáron le vannak tiltva, erre kint van a képernyőzáron mindkettő.
Ui: A total commandernél be volt kapcsolva, tehát ez user error, de a youtube vancednél tényleg nincs engedélyezve, mégis ott van.
-
Weaver
senior tag
válasz
Namelesske #1698 üzenetére
Snowy_owl: köszi a tippet!
"nagyító mozdulatot teszel egy üres területen és megadod neki feloldó mintát."
ezt nem vágom
hogy van ez? -
Pityu.
nagyúr
válasz
Namelesske #1700 üzenetére
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Namelesske #1700 üzenetére
Akko bocs.... nem tudtam
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
az időjárás adatokat ki lehet tenni a kezdőképernyőre, hogy ne kelljen mindig feloldani ha látni akarom? Illetve ha igen, érdemes letölteni egyet, vagy jó a gyári is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest