Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
Üdvözlet!
Olyan gondom lenne, feltelepül a driver és nem működik rendesen a razer megalodon 5 win7 x64-en, valakinek valami ötlet a problémára? 7.1-esnek látja, viszont USB-n keresztül nem akar működni a fülhallgató. Köszönöm előre is.
-
Novver
senior tag
Remek teszt, köszi. Kérdés, 2010-ben 25 volt, most miért lett ez ennyire drága?
-
trickyy
senior tag
Volt nekem is G35-öm,nagyon jó,ez az egyetlen hibája : [link] Annak ott fémből kéne lennie,a billenős rész.
-
tommje
tag
Maradok a SENNHEISER HD 201-nél
-
Silverss
aktív tag
Logitech Gaming Series 4ever!
-
Elroy80
újonc
Sziasztok!
Ma jött meg a G35öm.Hát...
Nekem nagyon bejön.Sztereóban kicsit doboz hangja van, 7.1 ben tökéletes.Nekem van egy sennheiser HD555öm, DE: A basszus brutálisabb a logitech fülesen.Filmnél brutál, játéknál szintén.Zenére is fasza.Azt nem gondoltam volna, hogy zenére is ennyire jó.Szóval kurvajó! -
pr1mzejEE
addikt
Szerintem jó füles (g35) Legalábbis nekem bevált
-
capulet75
addikt
válasz
glspeter1 #74 üzenetére
Nem törölték aminek örülök.Egyébként igenis ki kell próbálni ls AZUTÁN!!!!! lehet bőven kritikát irogatni.Ez nem 2 füles egekbe magasztalásáról szólt,ha a sok "kritikus" oda figyelt volna,emlitettem számomra negatív dolgokat is a fülesekkel kapcsolatban.Ez egy szubjektív rövid teszt volt.Nem is akart több lenni.
glspeter1:jó lett a cikked.
-
lovag05
aktív tag
én csak azt nem értem, hogy itt van ez a két 5.1es csodafüles, oké, de csak jó kritikát lehet írni? hagyjuk már... más vélemény nem lehet? nem alaptalan, hanem teljesen jogos, végülis ez egy fórum, ha jól tudom... de akkor a topiknak miről kéne szólnia? "fú, de jó írás, ezaz, ilyet veszek én is!", vagy mi?
-
törölt tag
És akkor eljött a bocsánatkérés pillanata is, mert nekem, aki ismeri ezt a rendszert egyértelmű volt, de aki nem, annak valóban félreérthető:
Azért sztereófónikus, mert csak sztereó jel keletkezik, (ami tartalmazza a teljes térinformációt mintha a műfej helyett a saját fejünk lenne ott), csak sztereó füles kell hozzá, viszont teljes térhangzást hoz létre: elől-hátul-oldal mélységérzettel.
(És végülis ezt lehet elvileg akár teljes egészében szoftveresen modellezni) -
törölt tag
Én pontosan azt írtam, hogy mért elég a két hangszóró ami ebben van+a szoftveres modellezés, és miért hülyeség az, amikor telepakolják a 2 fülest hangszórókkal.
(mert van olyan tipus is ami tele van...és én hol fikáztam? Mert azzal nem hiszem, hogy írtam, hogy MW és a mW nem ugyanaz, és ugye ez a gyártó honlapján is hibásan szerepel.) -
kulerr
őstag
nem ezt írtad...de mindegy igazából ha nem haragszol tudod mi jön le ebből és az előző hsz-ekből? igazából folyamatosan fikázzátok, indokolatlanul, alaptalanul.
Kíváncsi lennék mi az ami kihozza ezt belőletek ....részemről a téma lezárva, ez a topik nem erről kell h szóljon. -
törölt tag
Helló.
Azt kell megfigyelni, hogy, ha (akármilyen drága) fülessel hallgatod a zenét, vagy bármit, minden a fejen belül zajlik. Lehet, hogy szebben szól, de nem lép ki a fejből a térhatás.Erre anno kitalálták a műfejes felvételt:
"A sztereofonikus hangfelvétel egyik klasszikus formája, ilyenkor a hangfelvételt úgy készítik el, hogy a mikrofonokat műfejben helyezik el, amely az átlagos emberi fejformának megfelelő test, a mikrofonok pedig a fülek helyén vannak. műfej akusztikus tulajdonságai (fáziseltérés, hangelnyelés, visszaverés stb.) hasonlóak az élő fejéhez. A mikrofonok által felvett hangképet sztereó fejhallgatón keresztül hallgatva, a térhatás rendkívül jó..." Az így hallgatott zene fülessel azt a hatást kelti, mintha előtted lennének a hangfalak, kilép a térhatás a koponyából, mivel a mikrofonok a fülek helyén voltak, a füles meg direktbe a fülbe sugározza a hangokat. Viszont hangfalakkal hallgatva az ilyen felvételt, teljesen összekuszálódik a térhatás, mert a felvétel már egyszer tartalmazza a hallás fizikáját.Szintetizált hangoknál (játékok) szoftveresen modellezhetők a két fül közötti időeltérések (a hangok fázis eltérése), a fej árnyékoló hatása, stb.
Nincs is értelme, hogy magába a fejhallgatóba legyen beépítve 7.1 darab hangszóró, mert 2 fülünk van és 2 dobhártyát kell rezegtetnie a 2 kis hangszórónak. Innentől már csak a szoftver kifinomultsága dönti el, mennyire sikeres az egész procedúra. Aztán, hogy ezt Razer-rel, AKG-vel, vagy mivel hallgatod, az már ízlés kérdése.Tehát inkább az a parasztvakítás, ha a fejhallgatóba 8db hangszórót építenek be.
-
kulerr
őstag
válasz
Tigerclaw #57 üzenetére
értem...hidd el a hangzás amit ad tényleg ott van, a térhangzása pedig hihetetlenül jó.
Külföldön sikeres a termék te is tudod írtad is 900 post egy év alatt (aminek csak töredéke a tényleges probléma, de annak a túlnyomó része userre vezethető vissza nem a termékre)
Itt a ph-n nagyjából ennyi idő alatt az Intel i5-ös topik több mint 5200 bejegyzésnél tart, ezek szerint gond lenne ezzel?(de nézhetünk bármilyen más HW-t) A másik dolog ehhez kapcsolódóan pedig ha valami tökéletesen működik az a természetes hiszen azt vetted ezért nem fogod ide--oda irogatni, viszont ha tudatlansága okán is akár a usernek nem mükszik valami , na akkor kezd el teleirogatni mindent.Én közel sem látom problémásnak külföldön sem ezt a fülest sőőőt
A referenciáról és a tesztekről gondolom nem kell mondani sokat a G35-nél. -
lovag05
aktív tag
válasz
glspeter1 #61 üzenetére
Jó elhiszem, de erre egy "normálisabb" ( nem ilyen 500 forintos ) stereo fejhallgató is képes, pl amiket elmondtál, ez mind szép és jó, de ugyanolyan pontosan megtudom határozni a sennheiseremmel is, hogy hol van az ellenfél... talán kölcsönkérem mégegyszer haver megalodonját... bár akkor sem voltam lenyűgözve... vagy csak én várok sokat tőle, az is lehet. ( sőőt, biztos )
-
glspeter1
őstag
De igen. De a hangokat nem csak 2 helyről halljuk.
A tesztben szereplő két füles pedig tökéletesen elhelyezi térben a hangokat, annak ellenére, hogy csak két hangszóró van mind a kettőben. Tapasztalatból mondom.És akkor már idéznék is egy példát a saját írásomból:
"Singularityban próbaszerűen körbeforogtam még a másik karakter beszélt. És a hang mindig abból a szögből jött, ahol a beszélő karakter állt hozzám képest. Ezután elfordultam tőle számomra ismeretlen irányba. Majd becsuktam a szemem és megpróbáltam a hangját középre helyezni, elsőre sikerült pontosan ráfordulnom. Majd megpróbáltam a többi oldalt is, mind rendben volt."
-
lovag05
aktív tag
Jó ez az 5.1es parasztvakítás, na meg ezek az árak...ennyiért már inkább egy normális stereo fejhallgató, és még zenére is jobb.
- bár kinézetre tetszetős mind a kettő... ha egy 10essel olcsóbb még talán szóba is jöhet, de egy alap hi-fi szabványt kapok 4Kért + külön mikrofon, 2K , esetleg rárajzolok filccel egy kígyót azt akkor ugyanott vagyok
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem tudom kipróbálni, mivel errefelé nincsenek a boltokban ilyen drága cuccok, de ezt írtam is. Logitech Precision headsetem van, sima analóg, nem USB-s.
Mivel itthon nincs support fórum és anyagi okok miatt nem vesznek elég sokan ilyet, hogy összejöjjön elég tapasztalat, az amerikai fórumon szűrtem le a beírásokat a G35-el kapcsolatban és 900 bejegyzést találtam még úgy is, hogy az utolsó driverfrissítés utáni hónaptól szűrtem (2009.07-hó). [link]
Persze nem mind hibára utaló panasz, ahogy az ilyen fórumokon szokott lenni, de így is meghökkentő szám.
-
kulerr
őstag
válasz
Tigerclaw #55 üzenetére
A win7-es dolognál elöször olvasgatni kellene sztem. Illetve a szidott gyártó honlapját meglátogatni.
Ha nincs szükség javítgatásra nem tudom miért kellene változtatni bármin is.Egyébként volt alkalmad kipróbálni a terméket? Elég furcsa és félreértelmezhető a második rész.
-
Tigerclaw
nagyúr
Mivel én nem használok ilyet, így nem tudom igazolni vagy cáfolni a logitech support fórumán a beírásokat, ahogy azt se tudom ellenőrizni, hogy ide ki mit ír. Viszont 30 ezer forintért headsetet venni nem fogok, ha olvasok róla egy halom hibát, ami valószinűleg a szoftveres 3D leképezés hibája és látom, hogy a megjelenés óta nem vette a fáradtságot a gyártó arra, hogy javítson valamit. Ettől függetlenül elhiszem, hogy jó a G35. Egerem, billentyűzetem, sőt headsetem is van a Logitechtől és mind működik kivétel nélkül. Szerintem ha valaki biztosra akar menni, akkor használjon sima sztereo headsetet minél jobb minőségben, ami akár lehet a G35 is, a 3D-s leképezést meg vegye úgy, hogy ha működik működik, ha nem akkor meg elég a sztereo is.
-
capulet75
addikt
válasz
glspeter1 #52 üzenetére
Szerintem sem,de hát ezt nem tudom mindenkivel megértetni.Ha valaki mindenáron hibát akar találni az fog.
Különben is,ki kell próbálni és azután véleményt mondani.A sokat sztárolt sennheiser pc 350 valójában mennyire gyenge,szét kell szedni és lyukakat fúrni bele meg vattát tömni hogy rendesen szóljon,persze ezzel ugrik a gari.De hát sok ember a kákán is csomót keres.Minden esetre én nagyon meg vagyok vele elégedve,igazán jó kis cucc.Már csak egy pc360-at szeretnék kipróbálni mellette,azt mondják ott kijavitották a 350 minden hibáját.Viszont több mint a kétszerese a G36 árának.
-
glspeter1
őstag
Nagyon jó cikk. Gratula hozzá!!!!
És én is Win7 64bitet használok, és Bad Company 2 alatt semmi anomáliát nem tapasztaltam. Semmi olyan hibája nincs a G35-nek ami nagyon nagy probléma lenne. -
törölt tag
válasz
capulet75 #47 üzenetére
Szerintem ne töröld, az írásod is jó, az meg teljesen természetes, hogy sok ember=sok alternatíva, van vita, összehasonlítgatás, eltérő vélemények: így kerek. Főleg mikor olyan ingoványos területre tévedünk, mint a hifi, hangzás, térélmény stb. Ez mind szubjektív.
Az elírás is a prefix-szel sem a Te sarad, de egy műszaki leírásban illik helyesen használni. Főleg egy cégnek. -
tildy
nagyúr
Mikrofon külön dugós, vagy egybe van a füles dugójával?
-
capulet75
addikt
Bármelyik haverom/barátom átjött fejébe nyomtam a G35-ost és belöttem neki párt trailert és mutattam néhány játékot.Kivétel nélkül mindenki fülig érő vigyorral mászott ki a fotelemből.Ezért gondoltam hogy írok egy tesztet róla.De mivel vannak emberek akik csak kötözködni akarnak,nem sok értelme volt az egésznek.
Légyszíves valamelyik moderátor vagy házigazda vegye le a cikket.Talán majd legközelebb.Üdv -
proci985
MODERÁTOR
150usdből kijön egy xfi, egy AKG/sennheiser és egy mikrofon, tehát egy kategóriában játszanak a Megalodonnal.
az azalias alaplapi hangkeltők meg tudnak zajtszűrni, egész jól. az xfi főleg
AKG/Sennheiser van 8któl, tehát nem csak stúdió cuccaik vannak.
virtual 3d vakteszten megbukik (amíg látja az ember addig valamennyire ok). nekem a hangkártyám (pontos) tud olyat, fülesnek is jó a hangzása, mégse az igazi. egy pontos térhangzású hifi mérföldeket ver rá (direkt nem 5.1es szettet írtam). ha így nézzük viszont "gamer fülesem" van
a kamerás hasonlat rossz. a játékok hangminősége kivétel nélkül a bányászbéka feneke alatt van. az a füles, meg ami jó zenére, jónak kell lennie filmezni is (ha a film jól van keverve). jó fülessel meg baj nélkül fel lehet nyomni a mélyhangokat az egekbe, bírni fogja.
-
Tigerclaw
nagyúr
Úgy olvastam több helyen, pl. a logitech saját fórumán is, hogy több játékban problémák vannak a G35-el és nem javítják a drivereket. A legutolsó driver 2009 év közepén jött ki. A logitech is olyan ezek szerint, mint a Creative Labs és nem ad rendes driver supportot. A hardver jó, új drivereket viszont nem írnak.
-
rolkaDb
aktív tag
Jó tesz lett. Köszönöm. Jó kis cuccok.
-
DEJVID
őstag
Az a sanda gyanúm, hogy a PC350-em jobb náluk.
-
superecneB
őstag
Ennyiért azért kapható kategórián belül is Sennheiser fülest például 5H, 7H szóval nem feltétlen más árkategória. Mindenesetre szerintem 15 körül már kapni olyan fülest ami játékban bőségesen kiszolgál (akár Sennheisert is). Nekem anno volt még egy Plantronics DSP-500am ami játékban iszonyat jó volt nagyon erős mélyekkel amit talán hiányolok is az Icemat Siberiámból amit azóta használok.
Trub:Amit mondasz, tény. Viszont érezhető különbség van pl az Icemat Siberia hangkariját használva a 7.1 és a sima stereo hangzás között. Akár igazi akár nem, egyszer próbáld ki. Majdhogynem ég és föld a különbség.
-
kmisi99
addikt
Nagyon jó teszt csak én leragadtam ott hogy megalodon! Ilyen rohadt jó nevet hogy tudtak adni neki azt nem tudom de rohadtul tetszik!
-
Trub
tag
De miért 7.1 ? Marketing ? Mert mind a 2 esetben szoftver keveri fel térhangzásra.
-
aram01
nagyúr
a cikk jó de ilyen füles már nem kéne
simán halláskárosodást okoz nekem is kimutatták a bal fülemen -
Orion82
tag
A jó cikk attól jó szerintem, hogy pozitiv és negativ kritikák is jellemzik azt. DE!
A teszt a 7.1 gamer fülesekről szólt és nem a studió, vagy ahhoz közeli fejhalgatókról. Nyilvánvalóan az, aki tökéletes zenei hangzásra vágyik az otthonában, valóban AKG-t vagy Sennheiser-t vesz magának sok x 10, vagy esetleg 100 ezer magyar birodalmi pénzért. Az AKG vagy Sennheiser specifikus, mivel ki vannak élezve a tökéletes zenei hangzás világának élményére. A cikkben tesztelt füleseknek minden szinten meg kell feleni a hangok terén azoknak az elvárásoknak, amelyeket a tulajdonosa elvár. Legyen az játékos, aki szereti a jó zenéket és a filmeket egyaránt. Efektive, ha fényképezni szeretnél és nem filmezni, akkor vegyél egy fényképezőgépet, amit csak arra a fejlesztettek ki, hogy a kép készitési funkcióját betőtse. Lehet, hogy tud mozgó képet is rögziteni, de a közelében sincs egy kamerának. Ezt csak mint példaként hoztam fel azoknak a Tisztelt hozzászólóknak, akik a zenei hangzást a AKG vagy Sennheiser termékekhez hasonlitják. Ezzel csak azt szeretném kifejteni, hogy a hozzászólásokban emlitett márkák és azok termékei nincsenek egy csoportba a cikkben emlitett két termékkel. Természetes, hogy mindennek meg van a maga szakterülete. Bár azért arra kiváncsi lennék, hogy milyen lenne egy AKG vagy Sennheiser gamer füles.
Kösztönet capulet75-nek a cikkért.
és persze jó magamnak is.
-
Gude
senior tag
200w nem hazudik.Nagyon sok a fülesbe!
-
shenmuedc
tag
Minek a dübörgő basszus fülesben? A dobhártyádnak biztosan nem kéne. Én soha nem használtam mélykiemelést sem állati hangerőt, de 34 éves koromra érzékelhetően romlott ilyenek miatt a hallásom főleg az egyik fülemre. Persze én is leszartam huszonévesen a jó tanácsokat.
-
capulet75
addikt
válasz
LackoMester #24 üzenetére
Ennek ellent kell hogy mondjak.Átkapcsolod sztereoba és nagyon szépen szól.Kipróbáltam nem rég pár fülest, és ami hozta ezt a színvonalat az 40k körül kezdődött.Természetesen az AKG és a Sennheiser nagyon komoly füleseket gyért de a jobb darabok ott is igen borsos árcédulával bírnak.
-
LackoMester
addikt
Jó teszt, gratula.
Játékra tökéletesek ezek az úgyn. Gaming fülesek, zenehallgatásra már nemigazán....
Az áruk is elég húzós.
Nekem egy Barracuda HF1 van Asus DX -el kombinálva, játékra, filmre tökéletes, de zenére inkább nem....arra ott van a öreg AKG K44 -
válasz
capulet75 #18 üzenetére
Nekem volt egy szintén virtuális 7.1 fülesem, nevezetesen SteelSeries Siberia V2 USB.
Semmivel sem volt jobb a térhangzása, mint a sztereó Sennheiseremnek!
Van 1-2 térhangzás tesztelésére készített mp3 a gépemen és a Sennheiserrel is ugyan úgy hallom, hogy előttem vagy mögöttem "van" e a hang forrása! Pedig csak integrált alaplapi a hangkártyám. -
"A fejhallgató aranyozott sata csatlakozón keresztül kapcsolódik gépünkhöz."
Ez nem USB akar lenni?
-
zsopu
tag
Az 5.1 vagy 7.1-nek a lényege az irányhallás lenne!
Ki lehet keverni 2 hangszóróra a hangokat, de az akkor is csak sztereó a vége.
Ha egy fülesbe van 4 hangszóró az más, azzal már lehetne valamit kezdeni, de ha jól láttam ezekbe csak 2 van. Az oké hogy szépen szól, meg hűűű de szuper, ennyi pénzér el is várja az ember, de akkor is csak sztereó! -
Tigerclaw
nagyúr
Mostanában gondolkoztam én is új headszetten, de eléggé elriasztottak az árak. Ráadásul tartok kicsit a zárt design-tól. Most egy nyitott logitech fülesem van, egy Precision PC Gaming Headset és megszoktam a könnyűséget és a szellőzést. Először vezetéknélkülit kerestem, de azokat már abszolút horror áron vesztegetik. (Logi G930, Creative wow wireless).
-
Black Dragon
addikt
Jó lett az írás, bár szerintem a G35 is teljesen könnyen kezelhető játék közben.
-
EczkE
veterán
Jó írás lett.
Én már csak az ára és a supportja miatt is a Logitechet választanám.
-
capulet75
addikt
válasz
Napfénysüti #12 üzenetére
Az biztos hogy nem tudja az ember miről marad le amíg ki nem próbálja.A 5.1 hangrendszeremet azóta nem használom mióta megvan a G35.
-
mmdms
addikt
Jó kis cikk, tetszett, bár az ilyen tesztekkel ki nem mutatható írásokra nem sokat adok, ezt hallani kell.
-
dfdfdf
őstag
igényes s jó teszt átlag gamernek megfelelő hisz nem halgatunk "francokat meg nem érdekel a audiofil szócska
-
capulet75
addikt
válasz
Napfénysüti #3 üzenetére
A logitechnek is van beépített hangkártyája,de ezt azt hiszem leirtam.Szívesen összevetem egy AKG vagy egy Sennheiser fülessel amennyiben kapok valakitől egyet.
-
törölt tag
Jó kis fejhallgatók, bár egy fülesnél 200MegaWattot kicsit sokallok
-
.bableWes
őstag
amiben neo mágnes van az csak jo lehet.
köszi a tesztet!
-
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes fejhallgatók. Kíváncsiságból megnéztem volna hogy ezek mellett egy hasonló árú Sennheiser vagy AKG mit nyújt.
A kettő közül a Logitech szimpatikusabb bár egy laptophoz meg lehet a Razer lenne jobb a beépített hangkártyája miatt (igaz laptopon nem játszunk).
-
No-kia
addikt
jó teszt, de én enyniért már inkább vmi Sennheisert vennék, de én nem avgyok gamer, szval nekem a zene fontosabb mint a játék
-
A mikrofonokat nem teszteled jobban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo 7.1 a 7.1 ellen.
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest