- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Everest / AIDA64 topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nekem nem kell megmagyarázni.
Mint írtam én is az 5:4 4:3 3:2-őt preferálom. Mindent jobb ezen művelni, mint 16:9-en.
Habár desktopra utóbbit már megszoktam, de ezt is úgy, hogy én a taskbart és egyéb cuccokat is kiteszem jobb oldalra, így a klasszikus munkaterület "négyzetesebb" és van hely a sallangnak. Erre jó, nagy méretben.Filmet meg TV-n nézek, nem tableten, monitoron. Ezek nekem produktív eszközök.
És ha még hozzáteszem, hogy a filmet is 16:9-re nagyítom 2.35:1-ről úgy, hogy a két szélét így levágom akkor biztos a fejemet veszik a mozisok is. De nem fogom az 55" egy részét fekete sávval nézni úgy, hogy közben a széleken 100-ból 99x nulla információról maradok le. -
sb
veterán
Pontosan.
Kiegészítve azzal, hogy a filmeseknek meg a 16:9 se jó és sírnak a szélesebb kijelzőért.
Egyedül desktopon 32" felett látom értelmét a szélesebb kijelzőknek, ott már 16:9 is batár magas.Kisebb képernyőn viszont sokkal jobb ez az arány.
Tabletből is 4:3-at kerestem, ég és föld használhatóságra 8"-ban egy 16:9-hez képest.Szimpatikusak ezek a notik. Úgy tűnik szem előtt tartották a használhatóságot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest