Új hozzászólás Aktív témák

• trance89

őstag

válasz larryking #51 üzenetére

dettó, nálam ezelőtt egy wd tv live streaming médialejátszóm volt ezelőtt a samu tv-re kötve de lecseréltem egy pi-re és 100x kényelmesebb a használata
    nagy előnyei a wdtv-vel szemben:
    a tv távjával vezérelhetem (tökéletes hdmi cec támogatás, főleg samukon)
    a tv 1 amperes usb portjára van kötve, azzal együtt indul és csukódik le, annyira keveset fogyaszt hogy gyakorlatilag nem is lenne sok értelme lekapcsolgatni, a wdtv standby-ban 7 wattot zabált! és nonstop abban volt mert teljesen lekapcsolva cca 1,5 perc míg elindul az a szar
    kiváló 24p támogatás, ezt a wdtv-ken kívül csak a drágább sigma-s lejátszók vagy a med8er-ek tudják rendesen
    az openelec (minimális linux disztró ami csak az xbmc-t futtatja) amivel használom sokkal testreszabhatóbb mint bármelyik médialejátszó, kismillió bővítmény érhető el hozzá
    egyedüli hátránya hogy nincs hardveres dts dekódolás mert raspiéknak nem sikerült megegyezniük a dolby-val, így azt vagy szoftveresen végzi a masina vagy pedig kiküldi hdmi-n (ehhez viszont dts kompatibilis vevő kell)
    nagyobb hd anyagoknál szoftveres dekódolás mellett akadhat a lejátszás de ezen segít egy kis overclock, nem veszik vele a garancia!
    viszont engem a dts lejátszás a legkevésbé sem érdekel mert az esetek 99%-ában 1-2 gigás sorozatrészeket/filmeket nézek mp4, mkv formátumban, soha egyikkel sem volt problémám :)

Új hozzászólás Aktív témák