Új hozzászólás Aktív témák
-
LucaToni
tag
Hi mindenkinek most vettem egy 3870 és őszinte legyek le a kalappal előtte gyönyörű képet adott és annak ellenére hogy gyenguska a procim gyönyörűen vitte Cod4-et!
De leginkább én attól féltem hogy zajos! és este nem tudok torrentezni ha alszok a zaj miatt, de nagy örömömre teljesen zajmentes a VGAAJÁNLOM MINDENKINEK MERT NAGYON TUTI
-
losi73
senior tag
üdv ati x2-es tulajok közül tudna valaki egy everest höérzékelös képel szolgálni 40% fix ventivel.
-
AMD Power
titán
Én még mindig nem értem ,hogy minek kellenek ilyen VGA-k.
-
válasz
#56573440 #11 üzenetére
játék, enkódolás és még mellette nézni is akarja, amit már beenkódolt... jah, szép álom, de szerinted ezt milyen vas bírná el és hogyan képzeled a megjelenítést? elmés gondoloat.
Más. Az én HD 2600XT-m GDDR4-es és nem érzem, hogy rosszabb lenne, mint a GDDR3-mal szereltek. Limites, ez nyilvánvaló, de lassabbnak semmiképp se lassabb...
-
Csiborbogár
őstag
Vajon mennyibe fog kerülni?
-
Speed®
titán
válasz
__Psion__ #81 üzenetére
"De a tényeknek nem érdemes ellentmondani. Mert ez így kicsit bután hat."
Ezesetben megkérlek, ne butítsd tovább magad. Hasonlítsd össze, hogy a 2900XT és a felezett memória"buszú" 3870 hogyan áll egymással. Ezután rájössz arra, hogy nincs sávszéllimit a 3870esnél (furcsa is lenne, ~70GB/s..). Szóval biztos vagy benne, hogy szüksége van az X2 RV670nek nagyobb sávszélre (2x~60GB/s GDDR3mal)? Szerintem egyáltalán nem. A DDR/SD részt felhozni hülyeség volt, én nem így értem a dolgot..egyszerűen feleslegesen görcsölnek valamivel, aminek érdemi eredménye 0, azon kívül, hogy drágábban eladhatják vérpistikének. -
__Psion__
tag
Jó dolog, hogy nem dőlsz be a "hypenak". De a tényeknek nem érdemes ellentmondani. Mert ez így kicsit bután hat. Ha igazad lenne, akkor még mindíg DDR szimpla RAM csücsülne a gépünkbe (vagy inkább SD, minek az a sávszél
). Mostanra biztosan fantasztikus késeltetéseket produkálnának a gyártók...
-
Speed®
titán
válasz
__Psion__ #74 üzenetére
Nem vita mód, hanem gondolkozós, hypenak nem bedőlő mód.
Véleményem szerint semmit/alig számít a megnövekedő sávszélesség.
Ellenben a megnövekedő késleltetések miatt bukva is a várt gyorsulás.
Sávszéllimitált helyzetekben meg már a GPU rottyan meg bizonyosan.
Persze a csodát lehet várni, csak aztán ne legyen nagy sírás.
Én a magam részéről inkább az A2rev karikat várom, nem a GDDR4et.. -
Hun'reeth
őstag
Nem rossz kis kártya ez. Feltéve ha jó az a hűtő és nem kérnek el nagy felárat a GDDR4-ért.
-
__Psion__
tag
válasz
VaniliásRönk #75 üzenetére
Persze, hgy nem "hülyék"... sőt! Egy jól átgondolt, stratégiát követnek, miszerint fokozatosan hozzák ki a gyorsabb videókártyákat apróbb módosításokkal. Várható volt, hogy a 3870X2 lasabb modulokkal is tarolni, fog. Minek emelték volna meg az előállítási költséget drágább DDR4-es modulokkal, ha így is kiváló teljesítményt érnek el? Most kiadják DDR4-es RAM-okal, ezzel ismét hoznak valamennyit a teljesítményben.
Ne felejsd el, hogy ahogy növeled a GPU órajelét (illetve teljesítményét) annál kényesebb lesz a sávszélességre.Különösen igaz ez az RV670-es GPU-ra. A 256bites memóriavezérlő eleve szűk keresztmetszet. Ha nem teszel mellé magas órajelen ketyegő RAM-okat, a teljesítmény zuhanni fog (nézd meg a 3850 és 3870-es videókártyák teljesítményét). Éppen ezért nem olyan látványos a különbség a R600-nál, mivel az 512bites busz megfelelő sávszélességet biztosít a GPU-nak.
10-15% gyorsulás szép eredmény egy high-end VGA-n. De egy RV630-nál nincs jelentősége, hogy 10-ről 11 FPS-re ugrik a Crysis alatt a számláló (ne menjünk bele hány FPS-t produkál valójában az említett játékban, mert ez most melllékes).
-
Racecam
nagyúr
Emberek!!!
Ez egy szakmai topic, kéretik az offolást visszafogni!!
(Nem törlök hsz-eket, mert itt értelmes emberek írogatnak, így biztos vagyok benne, hogy megértik amit kértem.)u.i.: Így utólag már nem vagyok benne biztos, hogy a hozzászólásom, minden mondata megállja a helyét....
-
Thrawn
félisten
válasz
VaniliásRönk #73 üzenetére
Miért gagyi?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
__Psion__ #74 üzenetére
Az ATi-nál sem hülyék, ha lett volna értelme GDDR4-et rakni a kártyára, akkor megteszik, az említett 2600XT sem gyorsul látványosan (10-15%) a memória húzásától, pedig nem kicsit lett megrántva. (1400@1900 => 35%) És ugye ezen minden átok és rontás rajta van, 128 bit stb...
Thrawn: Lassú.
-
__Psion__
tag
-
Szten Márs
nagyúr
Nem olvastam végig és nagyon off, de tisztán látás végett leírnám:
A8N-E, A8N SLI, stb lapokon NINCS mérve a chipset hőmérséklete. Alaplapi hőmérséklet gyanánt máshol van mérés. Egyszeűen megbizonyosodhatsz erről, ha leállítod a ventit, és láthatod, hogy nem változik a hőmérséklet. Innentől kezdve ne nyugodj meg a 29 fokoddal, inkább tapogasd meg kézzel milyen meleg, meg fogsz lepődniElnézést, hogy tovább offoltam az offot, csak speciel ilyen kísérletet végeztem ilyen lappal
-
Speed®
titán
" hiszi a piszi, akkor nem ezt mondanád" Okosabb vagy mint egy ötödikes?
"olyat mondani h nem tudja mérni a hőmérsékletet ez b@romság"
Az a baromság, hogy valóban nem tudja. De a tiéd tudja, nyugi
"ilyen a hűtője sztem nincs rajta borda" Szerintem meg rossz a szemedHallod, félelmetes manus vagy, besírtam, egyszer sörözhetnénk,@MSN .
Majd egyeztetünk időpontot és szerzek egy kamerát, hogy láthassalak.Squirrel
Nagyjából biztonságos, ha valami légáram jut rá a ház elején befújó ventitől.
De hosszútávon egy HR-05SLI beszerzésével oldanám meg a gondot.
Gondolom nem szívesen látnád megdegelve a jó kis lapodat..Viszont tényleg legyen vége az OFFnak, már gáz
-
Squirrel
őstag
Bocs az off-ért, nekem egy DFI Lanparty SLI DR lapom van. Az NB-n elszállt a ventim (ami kurva hangos volt egyébként), így két ablak kinyitva Speedfan olyan 61-65 fokot jelez. Ez mennyire gáz? Mert én haszálom így is a gépem, mert muszáj.
-
Bundás22
őstag
Volt 3db nF4U, 2db nF4SLI és egy nF4SLIx32 lapom, kicsit mellément a beszólásod hiszi a piszi, akkor nem ezt mondanád
olyat mondani h nem tudja mérni a hőmérsékletet
[link]ilyen a hűtője sztem nincs rajta borda, mindegy nem túl zajos
igen kár volt, én is abba szeretném hagyni, eddig és ne tovább!
mackósajt épp h neked adtam igazat
thrawn: biztos van rajta hőmérő, vagy megnézi az időjárásjelentést és ha kánikula van nagyobb adatot ad meg? vagy mi?ez képtelenség
-
Mackósajt
senior tag
Még egy utolsó off, aztán úgyis megyek aludni.
Bundás: ne adj a számba olyat, amit nem mondtam. Én általánosságban beszéltem az alaplapi hőmérők megbízhatatlanságáról. Semmit nem állítottam konkrétan arról, hogy az A8N mér e egyáltalán egy bizonyos hőmérsékletet. Nem ismerem a nevezett alaplapot. Csak felhívtam a figyelmed, hogy ezekben az alaplapi hőmérőkben _sokszor_ nem lehet megbízni. (Nem A8N specifikus.)
Jó éjt, és elnézést a topic szétoffolásáért.
-
Thrawn
félisten
Én itt befejeztem.
Képtelen vagy utánaolvasni, azt állítod, sosem volt ilyen lapom és csak hülyeségeket írogatok. A nyilvánvaló tévedésed sem vagy képes beismerni, mert be kellene ha utánaolvastál volna. Igen volt ilyen lapom és hála az égnek bedöglött még garanciaidőn belül. Ha jelen lettél volna mikor utánajártunk mit is mér az a bizonyos chipset hőfok, most nem tetéznéd a baromságaidat. De nem csak itt hinted el a sületlenségeid, hanem máshol is. Elkeserítőps: Nekem full AMD-s gépem van
ps2: A Thrawn nagy té, mivel egy név
ps3: Az A8N-E-nek kétféle chipsethűtője volt, az első reven 8000-et forgott a venti a másodikon 5000-et. Dehát ezt úgyis tudod igaz?
/ignore -
Speed®
titán
Látszik, hogy mennyire sötét gyalog szinten mozogsz (legyint). Volt 3db nF4U, 2db nF4SLI és egy nF4SLIx32 lapom, kicsit mellément a beszólásod ;p
Az A8N-SLI első revjén 8000, a másodikon 6000rpmes chipsetventi figyelt.
Az A8N-E lehet, hogy 5000rpmen megy, de hogy halk, azt nem állítanám..
Amúgy kíváncsi lennék arra, hogy miként alakítottad only-ventissé a hűtőt."persze okosodni, elolvasni a tesztet képtelen vagy, ha nem értesz hozzá ne írj"
Tesztolvasás helyett inkább a saját és mások tapasztalataira hagyatkozom és ez alapján alkotok véleményt valamiről. De igazad lehet, nem értek hozzá, sőt, hogy jövök én ahhoz, hogy kételkedjek benned. Hiszen BundásaZzIsten"thrawn inkább hallgasson ezügyben, látszik hogy távolról sem látott A8n-et"
Ezzel befejeztem az OFFolást, további jó szórakozást mindenkinek -
Ati007
őstag
most tényleg itt kell megtárgyalni az nforce chipset dolgokat, van topikja nem
-
Bundás22
őstag
válasz
Mackósajt #60 üzenetére
lehet h nem túl pontos, de ha 28 fokot mond akkor valszeg nem 50 a valóságban,
van benne hőmérő, elég racionális amiket ír(télen hidegebb, a nagyobb videokari jobban "fűti", nyáron melegebb, házventi nélkül picit melegebb..stb), hülyeség h nincsen hőmérője, thrawn
mackósajtnak van igaza, lehet h nem pontos de tuti van mérője, thrawn inkább hallgasson ezügyben, látszik hogy távolról sem látott A8n-et
-
Mackósajt
senior tag
-
Bundás22
őstag
igen persze érdekes amikor kivettem alóla a videokártyát és csökkent a házhőmérséklet, akkor a chip hőmeréséklete is csökkent, amikor tél van a chip is hidegebb
kizárt h ne tudná mérni mekkora hülyeség, nem is volt ilyen lapod neked seén se osztom az észt a Suzuki tulajok-nak mivel nincs Suzukim, ez kábé ilyen
-
Mackósajt
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #43 üzenetére
"még nforce2-m is. Az nem is megy normálisan passivban."
Ez alatt mégis mit értesz? Nem tuningolhatók passzívban? (Csak azért, mert nekem az nf2 ultra chipset passzív hűtéssel megy, és elég normálisnak tűnik. Bár még nem látta pszihológus...)
Jók egyébként ezek az AMD (ATI) chipsetek. Jobbak, mind az nVidia kreálmányai. Kár, hogy Intel procihoz már nem fejlesztenek.
-
Speed®
titán
válasz
VaniliásRönk #49 üzenetére
Biztos csak viccből/genyóságból pakoltak 6-8000rpmes visítókat rájuk a tervezők.
Sebaj, majd ha kiolvad a chip a helyéről, rájön B22 hogy félretájékoztatta magát
"ez gagyi duma másnak is ennyi, nem az én hőmérőm sz*r"Bundás22
Az RD580 ugyanolyan drága volt, mint az nF4SLI. És a 2x16 CFel működött.
nF4SLIx32 lapok horror áron voltak és ugyanúgy rengeteget zabáltak/fűtöttek.
A van rajta egy venti rész..ügyes vagy, az biztosan tökéletesen elvonja a hőt.Ha egy okos hülyéskedik, az különbözik attól, amikor egy hülye okoskodik.
Kicsit buta vagy ahhoz, hogy a szavaimban kételkedj és kamuvá minősítsd. -
Bundás22
őstag
[I]Ha passzív borda helyett inkább ventit használsz, gratulálok..gyári megoldás leszarom halk és hűvös
A hőmérsékletről pedig bárki számára nyílvánvaló hogy hibás.mások is ilyen eredményeket kapnak, mit okoskodsz, nyilvánvaló h nincs igazad
Egy 25W körül disszipáló chip nem deltaT=5°on fog üzemelni.van rajta egy venti
Az RD580 9Wot fogyaszt, emellett 2x16xPCIe sávot nyújt.lehet viszont hányszor is került többe? van nforce4 sli
A vinyókezelés nyűgjeit nem 1 vinyóval fogod megtapasztalni.
Hagyjuk, kár volt kifejteni..az aláírásod továbbra is kamukár volt kifejteni ezt a féligazságot egyetértek
ez az egész kamu, egy szava sem igaz
osztod az észt titokban kicserélnénk a lapodad eggyel sz*rabbra 3 hónapig fel se tűnne ha nem nézegetnéd az everestet, nincs jelentősége hogy milyen lapod van és milyen chiped, alig van eltérés, a tesztben le lett írva amit linkeltem hogy fasza kis chip, olcsó és jó nem halok bele, látható h kortársainál jobb a tesztben, előbb olvasd el utána okoskodj -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #43 üzenetére
Kevés vagy, nekem nForce 1 óta csak nForce alaplapjaim voltak (na jó, volt két kitérő, ALi M1543C és SiS 745, meg vendégségben volt egy VIA KT880
)
Az nForce 4 Ultrám a HR-05-öt is felfűti, pedig egy gyári AMD cooler ventije van rajta 7V-on. -
Speed®
titán
A 2600XT a 128bit miatt nagyon sávszéllimitált, persze, hogy gyorsult.
De az RV670 enyhén jobb memvezérlővel rendelkezik, plusz 256bites.#40 __Psion__ "ha tuningolni akarod, messzebb jutsz ezekkel"
ÉsNagyobb órajel, de nagyobb késleltetés. Teljesítmény meg ~egál.
Kizárólag a fogyasztás és a nagyobb integritás az előnye a GDDR4nek.Bundás22
Ha passzív borda helyett inkább ventit használsz, gratulálok..
A hőmérsékletről pedig bárki számára nyílvánvaló hogy hibás.
Egy 25W körül disszipáló chip nem deltaT=5°on fog üzemelni.
Az RD580 9Wot fogyaszt, emellett 2x16xPCIe sávot nyújt.
A vinyókezelés nyűgjeit nem 1 vinyóval fogod megtapasztalni.
Hagyjuk, kár volt kifejteni..az aláírásod továbbra is kamu -
Bundás22
őstag
válasz
[CS]Blade2 #45 üzenetére
most perpill 29 fok és a szoba 21 fokos kábé
nálunk nincs akkora melegség
25 fokos akkor volt amikor nem fűtötte alulról a radeon sis videókártyával amin még passziv borda sincs
ez gagyi duma másnak is ennyi, nem az én hőmérőm sz*r -
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
VaniliásRönk #39 üzenetére
még nforce2-m is. Az nem is megy normálisan passivban. Jó ha alap 40°C volt etől már csak feljebb ment a 4cm 5200rpm aktiv nb fantól.
-
hétalvó
addikt
Kicsit talán kevesebbet fogyaszt.
-
Bundás22
őstag
borda nélküli ventivel igen a chipen simán van egy venti semmi bordával, aktív hűtés
miért ezt honnan veszed? Honnan tudod h rossz a hőmérőm? Vagy az nvidia csalafinta hőmérőt tett bele? Ugyanmár! Lári-fári
nekem egy winyóm van és azt faxán kezeli és abszolút elégedett vok vele az A8n-e pedig árához képest nagyon jó, semmi gond nincsen vele
miben volt felüdülés? 28 fok helyett 26 fokos volt? 2X olyan gyors lett a géped? nem értem hisz teljesítményben nem az alaplap számít sőt semmit se dob rajta ha kicseréled
#42: kevesebbet fogyaszt hát ja lehet, ha az én gépem alaplapját kicserélnék egy deluxe alaplapra , amíg meg nem nézed az everestet észre sem veszed
zárt gépben persze
-
__Psion__
tag
Ez nem egészen igaz. A GDDR 4-es RAM-ok, magasabb késeltetéssel, de nagyobb órajelen üzemelhetnek.
Vagyis ha tuningolni akarod, messzebb jutsz ezekkel a modulokkal. lsd.
Persze gyári órajeleken valóban elenyésző (ha van egyáltalán) a különbség...ps.: eléggé "mutánsnak" tűnik ez a hűtés, bár lehet hogy baromi hatékony.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #38 üzenetére
Volt neked nF4? Vagy csak régen?
-
Speed®
titán
"borda nélküli ventivel" Nem fordítva inkább?
A hőmérséklete pedig biztos lehetsz benne, hogy nem annyi, csak annyit mutat. Volt nekem is nF4U lapom.
Vinyókezelés terén az RD580 chipes A8R32 nekem kész felüdülés volt anno.
Ha lesz lehetőséged, próbáld ki, enyhén más kategória mint az A8N-E.
Szerencsére ma már az akkori 50ks lapok is 10k körül kaphatók.. -
adm
őstag
ez de ciki.
abban hitben éltem, hogy csak a quadrokon, firegl-eken van dual-link dvi. -
Ati007
őstag
ez még mindig nem pcie 2.0-ás?
-
nsrking
senior tag
hmmm nemrossz!ha lehetőség nyílik rá,jól esne egy teszt!
-
Bundás22
őstag
válasz
#65675776 #27 üzenetére
[link]
1.nálam borda nélküli ventivel tunningolva(+20%) 27 fok átlagban, passzívan is elmegy
2.semmi baj nincs vele RaiD-et is csinálhatnék ha akarnék, igazából tökmindegy nem ezen múlik a teljesítmény vagy igen?bár ha visszalapozol a linken leveri a kortársait ez a fos
idézet flesstől:
A tesztek után elég egyértelmű, hogy az nForce4-re nem igazán lehet rosszat mondani.
Te jobban benne vagy a témában, mi az a lemezalrendszer? -
Hunter2
addikt
memória órajeleken emelhettek volna még.
-
azbest
félisten
Ajánljuk figyelmedbe
-
Bundás22
őstag
miért 3850 X2 512 rammal racionális lenne 60K-ért és verné a 88GTS 512-est
lehetne a 3870X2-es nyákja csak nem válogatott chippekkel kevesebb+olcsóbb ramokkal, talán kisebb hűtővel(kicsi fejlesztési költség)
ha az R670-es chip úgyis olyan olcsónem is kéne r700
csak vicc, de ha kiadnak ilyesmit vennék egyet
még mindig nem AllAMDs a géped, nFos chipes a lapodhagyjál már ezzel AMD CPU+GPU ami számít, egyébként az nforce4 ultra rohadtul nem fos
-
Speed®
titán
Láttál már 2900XT GDDR3-GDDR4 összevetést? Semmivel sem lett gyorsabb.
Azért adták ki GDDR3mal, mert nem volt elegendő GDDR4 chip valszeg.
Vagy egyszerűen még csak feleslegesen drága volt, nem érte volna meg a minimálisan kisebb fogyasztás miatt ekkora többletköltség.Bundás22
Kizárt dolognak tartom, értelme se sok lenne..no nem mintha a 3870X2nek lenne akármi is..kizárólag akkor jobb megoldás, ha az embernek szüksége van a 3870CF teljesítményére de nincs lé egy nem 16/4es PCIeXel rendelkező lapra.
Részemről a 3850/256CF a nyerő, árban ~G92 GTS, teljesítményben meg..
ps.: még mindig nem AllAMDs a géped, nFos chipes a lapod -
Bundás22
őstag
3850 x2 nem lesz?
720 mhz-es gpu-val olcsón -
Egzee
őstag
Én ezt vártam! Hót zicher, hogy jobb lesz tőle! A 2900XT-t is valszeg azért adták ki úgy! Az AMD valszeg az árak lejjebb nyomása miatt használtak GDDR3-at...
-
_AnTi_
tag
Elég brutálisan néz ki ezzel a hűtővel...
-
Hebry
senior tag
Nekem a hűtője nagyon hasonlít a 8800GTX referenciahűtőjéhez.
Egyébként a GDDR4 szerintem is sokakat fog vonzani... -
törölt tag
arra lennék kíváncsi hogy az a három dvi+hdmi mind él? magyarul lehet játszani a 30"-os moncsin miközben megy a másik kettőn a filmkódolás, és a hdtv-re is tudok valamit küldeni hogy asszony csöndben legyen? ilyen karit miért nem dobnak ki egy pcb-n három moncsi már érdekes lenne
-
Tomate
veterán
Elég nagyot üt a cucc
-
Gyuri27
félisten
Mostanában a pw-nél marketingesek sokat dolgozhatnak. Gondolom a technikai személyzet nagy és kitörő örömére. A tesztet azért megnézném.
-
gfefe
őstag
nem semmi kis kari.... örülne szerintem bárki ha ilyen dobogna a gépében
-
Achill3uS
nagyúr
hát ez nem éppen referencia
-
Thomas1
addikt
válasz
juliabrilke #4 üzenetére
Ehh, igen, sok gyártónál már a +2% is OC verziónak minősül.
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy itt mennyit gyorsít a GDDR4. Ez a kártya már jobban kihasználja, mint pl. a 2600XT, de ha a sebességelőny elveszik a rosszabb késleltetések miatt, akkor gyakorlatilag semmi jelentősége nincs a gyorsabb ramoknak.
-
törölt tag
gondolom a dobozon lathato grafikat is a kartyaval rendereltek...
-
A HDMI kimenet tetszik...
A Powercolor is kezd felnőni... -
dokar
addikt
legalább a GPU-t is feltolták volna úgy 850-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest