- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
hypno skate
senior tag
válasz
[Prolixus] #26 üzenetére
Meg lásssuk be elég szörnyen mutatna egy reklámbrossúrán, hogy egy monitoron a felét sem látod azoknak a színeknek amik a látható tartományba esnek.
Most már lényegesen világosabb a dolog számomra is. Igazság szerint eszembe nem jutott ilyesmin agyalni, amíg a cikkben nem láttam leírva, hogy színtartomány 100%-át meghaladó érték. Eddig természetesnek tűnt, hogy mindent a látható tartományhoz visonyítanak, és most kiderült, hogy nem. (Sebaj)
-
hypno skate
senior tag
válasz
[Prolixus] #24 üzenetére
Erre vonatkozott a második kérdésem.
-
BiP
nagyúr
válasz
[Prolixus] #7 üzenetére
Én is hiányoltam, hiába tudom, mit takar. Gyakorlatilag a színtérről szól az egész hír, a felbontásról meg ez a 3 betű.
No meg nehéz felhozni a szakmaiságot az oldalon, amikor a fórumozók fele rendszeresen 2K-nak hívja ugyanezt a felbontást, én meg nézek, mit is akarnak.(#16) Zoltn: QHD =/= qHD
-
Zoltn
senior tag
válasz
[Prolixus] #7 üzenetére
Nézd Proli. Akik ide járunk olvasni valószínűleg tudjuk mi a QHD felbontás, de akkor is furcsáltam a 960×540-et egy ekkora monitornál.
-
törölt tag
válasz
[Prolixus] #7 üzenetére
+1izé +0.75 mert ezt a google is listázza laikusoknak. -
AAAgold
senior tag
válasz
[Prolixus] #12 üzenetére
én is hiányoltam, hogy egy zárójelbe nem fért el a felbontás - franc se tudja követni, hogy éppen milyen felbontásról van szó a kódjuk alapján
-
Sanchez638
addikt
válasz
[Prolixus] #7 üzenetére
De ez az, hogy nem csak szakmai olvasok vannak, hanem sima mezei userek. Oldalnak azért illik, de az embernek szerintem nem illik tundnia mi is az az UHD/QHD
De vicc, én is most jöttem rá mekkora is a felbontás. Nem keverendő az UHD-vel.
-
Zoltn
senior tag
válasz
[Prolixus] #3 üzenetére
Az elottem levo kolega leirta mi a baj ezzel. Letort volna az ujja a cikkironak is tuti.
-
Sanchez638
addikt
válasz
[Prolixus] #3 üzenetére
Azért illik leírni egy Szakmai oldalon.
Hát én a márkát mindig elkerülöm. Valahogy olyan középkategóriás olcsóság jut eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest